Fransk reporter: Ukrainas militär har bombat ryskspråkiga Ukraina sedan 2014

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 5 mars 2022
- Torbjörn Sassersson
Anne-Laure Bonnel. Foto: La French ConAction (LFCNewsMedia)

KRIGET I UKRAINA. Enligt den franska journalisten Anne-Laure Bonnel har Ukrainas militär bombat och skjutit på den ryska befolkningen i östra Ukraina sedan 2014 då Väst inledde den offensiva fasen för att införliva Ukraina med EU och NATO. Upp till 14,000 civila kan ha dödats av Ukrainas militär under 8 år.

Text: Torbjörn Sassersson | Undertexter: “Info Com”. Video: Anne Laure Bonnel (eget verk) och CNews | Foto:La French ConAction (LFCNewsMedia) | #RussianUkrainianWar

Bonnel har skapat rubriker både i Ryssland och Västmedier efter att hon sedan 2015 rapporterat från bägge sidor i konflikten mellan Ukraina och Ryssland. Hon har anklagats för att arbeta för Kreml i Ryssland (precis som NewsVoice), men även hyllats för din orädda och objektiva journalistik när hon rapporterat direkt från krigszonen.

“The French journalist Anne-Laure Bonnel shows perfectly that we’re living in a world based on media censorship. She who has been in Ukraine since 2014 claimed to master evidence of Ukraine government bombing on Donbas citizens. But nothing seen on mainstream media” Weldon Lyu

“French war-reporter interviewing an 85 years old Ukrainian woman [i bild ovan] from Donbas who is asking #Macron to stop supporting the Ukrainians as they have brought misery and suffering in the Donbas. Bonnel insists on the complexity of this conflict” – La French ConAction (LFCNewsMedia)

ArcanumSkolan 2024
Ukraina 3 mars 2022. Infografik: Alice Clair, Julien Guillot
Ukraina 3 mars 2022. Infografik: Alice Clair, Julien Guillot

Anne-Laure Bonnel rapporterar från fältet, hon har filmat avrättningar, räddningsinsatser och intervjuat den drabbade civilbefolkningen på plats. Hon bekräftar andra journalisters uppgifter om att rysktalande ukrainare massmördas av Ukrainas Väststödda militär. “I have all the evidence. The Ukrainians are shooting”, säger hon till den franska kanalen CNews som intervjuat henne.

Text: Torbjörn Sassersson, uppdaterad 16 maj | Undertexter: “Info Com”. Video: Anne Laure Bonnel (eget verk) och CNews | Foto:La French ConAction (LFCNewsMedia) | #RussianUkrainianWar

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq