Fransk reporter: Ukrainas militär har bombat ryskspråkiga Ukraina sedan 2014

-

KRIGET I UKRAINA. Enligt den franska journalisten Anne-Laure Bonnel har Ukrainas militär bombat och skjutit på den ryska befolkningen i östra Ukraina sedan 2014 då Väst inledde den offensiva fasen för att införliva Ukraina med EU och NATO. Upp till 14,000 civila kan ha dödats av Ukrainas militär under 8 år.

Text: Torbjörn Sassersson | Undertexter: “Info Com”. Video: Anne Laure Bonnel (eget verk) och CNews | Foto:La French ConAction (LFCNewsMedia) | #RussianUkrainianWar

Bonnel har skapat rubriker både i Ryssland och Västmedier efter att hon sedan 2015 rapporterat från bägge sidor i konflikten mellan Ukraina och Ryssland. Hon har anklagats för att arbeta för Kreml i Ryssland (precis som NewsVoice), men även hyllats för din orädda och objektiva journalistik när hon rapporterat direkt från krigszonen.

“The French journalist Anne-Laure Bonnel shows perfectly that we’re living in a world based on media censorship. She who has been in Ukraine since 2014 claimed to master evidence of Ukraine government bombing on Donbas citizens. But nothing seen on mainstream media” Weldon Lyu

“French war-reporter interviewing an 85 years old Ukrainian woman [i bild ovan] from Donbas who is asking #Macron to stop supporting the Ukrainians as they have brought misery and suffering in the Donbas. Bonnel insists on the complexity of this conflict” – La French ConAction (LFCNewsMedia)

Ukraina 3 mars 2022. Infografik: Alice Clair, Julien Guillot
Ukraina 3 mars 2022. Infografik: Alice Clair, Julien Guillot

Anne-Laure Bonnel rapporterar från fältet, hon har filmat avrättningar, räddningsinsatser och intervjuat den drabbade civilbefolkningen på plats. Hon bekräftar andra journalisters uppgifter om att rysktalande ukrainare massmördas av Ukrainas Väststödda militär. “I have all the evidence. The Ukrainians are shooting”, säger hon till den franska kanalen CNews som intervjuat henne.

Text: Torbjörn Sassersson, uppdaterad 16 maj | Undertexter: “Info Com”. Video: Anne Laure Bonnel (eget verk) och CNews | Foto:La French ConAction (LFCNewsMedia) | #RussianUkrainianWar

Relaterat

Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson red.http://www.sasser.net/
Torbjörn Sassersson är redaktör på NewsVoice.se. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995 och har i övrigt en bakgrund inom webb-PR, IT och kommunikation.

84 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

84 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
6 mars 2022 kl 19:29

Folk som ‘drivs i flykt’ – eller folk som räddas från att bli kvar i krigszoner

Åsa Torp
Åsa Torp
Gäst
6 mars 2022 kl 17:18

När C-hysterin gick mot sitt slut ersattes den av Ukraina-konflikten. Syftet är att hålla människor “lågfrekventa”, dvs. rädda och tillse att MSM har fokus på kriget. Det är nu uppenbart att MSM vill bibehålla rädsla och missmod. Oerhört märkligt att inte fler reagerar på ett direkt skadligt beteende på folkhälsan. Det är inte nyhetsspridning, nej snarast en form av psykisk misshandel.

Ukrainas regim tjänar den mörka strukturen och den är bland de mest korrupta i världen. Den har bedrivit övergrepp mot människor i flera år. Folk drabbas nu och lider i Ukraina, men det överdrivs och Ukrainas egen militär, eller legoknektar, riktar vapen mot sin egen befolkning och skyller på ryssen. Förhoppningsvis kommer det i ljuset snart. Putins agerande slår mot mörkret, frågan är hur medveten han är om det, och det betyder inte att han står för ljus. Knappast, snarare en mix. Men han tycks upplevas som ett hot av WEF & co och då fyller han en god funktion. Möjligen ett spel för gallerierna, men troligtvis inte.

Det går inte att få en rättvis bild av händelserna i Ukraina via MSM som är lika korrupt i denna frågan som beträffande C. Självständig media och privatpersoners vittnesmål betyder allt mer. MSM och västregimer nyttjar folks goda vilja och får dem att löpa med i propagandan med blågul-solidaritet och det är “inne” att hata Ryssland och Putin. Det polariserar och gynnar den mörka strukturen. Blanda inte i hopa det med medkänsla för Ukrainska folket!

Fredrik Eriksson
Reply to  Åsa Torp
6 mars 2022 kl 17:34

Syftet finns i den bibliska benämningen Antikrist.
Den är synonymt med “istället för en annan Jesus”.
En sådan Jesus som kommer tillåta HBTQ, som stiger inom RFSL samt också
givetvis har en könsneutral agenda,
Som en liten bonus kommer denna Antikrist (istället för) råka ha ett botemedel
mot Corona (Covid-19) Therion=på Grekiska.

Botemedlet är ett vaccinplåster som sätts på pannan eller handen.
Btw i Taiwan har de i förrgår börjat scanna vaccinerade på 2 ställen.
Jag överlåter till Newsvoice-läsare att lista ut vilka 2 ställen de laserscannar
för påkomsten av Covid så att de kan köpa och sälja.

Det är därför Ukraina-krisen är skapad.
Det där med lågfrekvent är korrekt i sak, men orsaken är mycket mycket ondskefullar eftersom man utesluter 50% av sanningen.

Åsa Torp
Åsa Torp
Gäst
Reply to  Åsa Torp
6 mars 2022 kl 19:35

Det stora flyktingmottagandet för några år sedan arrangerades av den maktstruktur som önskar härska genom att söndra. Swebbtv har inslag om det. Många förvånades att flyktingarna till stor del utgjordes av unga män. Inte kvinnor och barn. Många av dessa män hyste starka övertygelser och går mörkrets ärenden med uppgifter att skapa kaos, polarisering och förstörelse och det blir allt tydligare. Det har inte med nationalitet eller hudfärg att göra.

Inte förvånande om det upprepas nu i samband med pågeånde konflikt och Sverige öppnas upp av mörkrets lakejer – “Kom och ta för er!”. Annie Lööfs agerande och gymnasielagen är en produkt att krafter som direkt eroderat landet. Ett fruktansvärt fulspel att använda människor mot människor och eliminera diskussion med rasism som förevändning. Den rasism som är tydligast är den som riktas mot det egna folket – “ni har inget värde, vi ersätter er!”.

Tors vrede
Gäst
Reply to  Åsa Torp
6 mars 2022 kl 21:24

Jag backar inte en mm från det du skrivet. Synd att inte alla kan skriva under på detta!

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Åsa Torp
7 mars 2022 kl 02:31

Mitt i prick

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Åsa Torp
7 mars 2022 kl 13:12

Det stora flyktingmottagandet som inleddes för några år sedan hade förberetts sedan ett halvt sekel tillbaka med ändringar av Sveriges grundlagar
och tecknande av avtal med FN och andra aktörer.

Få människor har känt till alla dessa migrationsavtal, som har berett vägen för den ström av migranter som fullständigt har förändrat vårt lands tidigare stabila struktur.

Här listas dessa avtal och omskrivningar av Sveriges lagar upp i kronologisk ordning, alltsedan det tog sin början 1975:
https://newsvoice.se/2020/10/katolska-kyrkan-granskas-agenda/:

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Åsa Torp
7 mars 2022 kl 13:38

Det finns ett tyskt uttryck för den svenska godtrogenheten och oförmågan hos många i vårt avlånga land att se när de blir grovt utnyttjade: “Die dummen Schweden”, som betyder “De dumma svenskarna”.

Här är en sketch i spansk TV om de dumma:

https://www.youtube.com/watch?v=Hsf9gtNTL5w

(Invandrare talar ut sanningen om naiva Sverige)

– Och allting kan ju säljas här med mördande reklam – inte enbart konserverad gröt.

En reflektion: Myndigheten som fördelar våra skattepengar till utvalda massmedier,
Myndigheten för press, radio och tv, har ju förkortningen (MPRT).

Om vi skulle vända upp och ned på M:et och sätta det sist i förkortningen samt försvenska det, så skulle vi få en kanske något mer passande benämning…? 

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
Reply to  Åsa Torp
6 mars 2022 kl 21:50

Tack Åsa en bra kommentar!

Cecilia
Cecilia
Gäst
6 mars 2022 kl 08:12

Den här unge mannen säger väl ungefär samma sak, innan han blir utslängd? https://twitter.com/CainMarko88/status/1499552142482632705

PatrikD
Patrik
5 mars 2022 kl 18:49

Torka bort krokodiltårarna och gå med i afs och gör skillnad. -“Titta på kriget och bli rädd”. Korruptionen och den mediala pk hjärntvätten går för djupt för att det ska vara värt att ens ödsla tid på denna sorts indoktrinerade idioti och detta bör ha blivit uppenbart för dom flesta efter dom senaste åren av lögner och propaganda. Sverige befinner sig just nu i fritt fall utan fallskärm i en politiskt självförvållad situation tidigare aldrig beskådad. Så i stället för att invänta den absurda pajkastningen och att alla politiker drar varandra i håret så lägg eran mentala kapacitet på att se vart detta kommer leda oss nu när intelligensen finns i samhället. När dom som vi lärt oss lita på visar sig göra allt annat än det man gett förtroendet till så gäller i första hand civil olydnad och styrkan i att kunna skilja rätt från fel. Men när det politiska styret väljer att helt ignorera folkets vilja och i stället injicierar bort den lilla mentala kapaciteten som dom en gång hade så går det bortom även bibliska termer. Man ska inte tvingas leva i ett land där man känner att ens egen åsikt inte gör någon skillnad, inte i ett land som Sverige. Rädsla föder ondska, dom behöver rädslan för att kunna bedriva sin egen överlevnad. Globalisterna kommer givetvis aldrig att kunna vinna även om dom har försökt många gånger förrut, det är just deras egen avsaknad av att vara människa som blir deras egna förfall. Intelligensen i Sverige behöver resa sig upp och våga ta för sig! Lyft ljuset genom kristaller och lyssna på det spirituella, dom du vill se kommer att tvingas visa sig, jag och många miljoner andra håller koll på även det spirituella.

Last edited 10 månader sedan by Patrik
lars k
lars k
Gäst
Reply to  Patrik
17 november 2022 kl 17:45

Varför skriver du “kommer tvingas visa sig”??? Dom visar sig ju redan nu – och har gjort det ganska länge!!!

Lennart
Lennart
Gäst
5 mars 2022 kl 17:53

“Ukrainska nationalister” har genomfört vad som bäst kan beskrivas som pogromer mot ryssar i Ukraina med början 2014. Ryska underrättelsetjänsten FSB lär även ha släppt en video som sägs visa en korsfästelse av en tillfångatagen rysk soldat. Detta är sataniska metoder som känns igen från bolsjevikers behandling av ryssarna från 1918 och framåt. Korsfästelser och avskärande av genitalier som metod användes även mot tillfångatagna tyskar, svenskar och andra folk som kämpade mot Stalin under senaste världskriget. Likaså har den ukrainska regimen beväpnat civila i strid mot Genevekonventionen. På samma sätt gjorde Sovjetunionen, som vägrat underteckna konventionen, genom partisankrigföring. Ukraina och Sovjetryssland har det gemensamt att de styrdes/styrs av “judar” som egentligen är kazarer, vars hemland låg där Ukraina nu ligger.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Khazarer.
Här är khazarernas egen hemsida: http://www.khazaria.com/

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  Lennart
5 mars 2022 kl 20:07

Chazars är inte normala människor, de är homo sapiens capensis.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  R Olin
5 mars 2022 kl 20:17

Det är desinformation. Ingen ras, nationalitet eller etnisk tillhörighet är gjord ond. Varje människa väljer mellan gott eller ont. Så är det.

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  Hans Dahl
5 mars 2022 kl 20:48

Människa ja. Capensis är mindre människa och mer psykopat.

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  Hans Dahl
5 mars 2022 kl 21:03

Jag brukar vara överens med dig, Hans. I just den här frågan tror jag vi nått gränsen för din mentala kapacitet. Tro mig, jag vet vad jag talar om.
Det finns en typ individ som ej är till fullo mänsklig som vandrar på jorden och som har sitt säte mest i Schweitz. En favoritmetod av tortyr de ägnar sig åt är brist på syre. Liknar väldigt mycket IVA-behandlingen covid-patienter fått.
Jag vill att du accepterar att världen är större än din egna erfarenhet.

Last edited 10 månader sedan by R Olin
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  R Olin
5 mars 2022 kl 21:22

Hej, R Olin!

Det gläder mig att du lyssnat på det jag framfört här.

Alltför ofta har jag haft känslan att tala för döva eller ointresserade öron.

När det gäller min mentala kapacitet kämpar jag i min ålder givetvis mot demens och andra åldersrelaterade begränsningar, men så länge jag har lite styrfart i tankarna försöker jag att ge vidare av insikter jag fått.

Som du kanske har uppfattat av det jag skrivit här, så har jag en kristen tro.

Jag vill poängtera att tro i kristen bemärkelse är liktydigt med TROFASTHET till det man älskar.

Min kristna tro säger mig att det inte finns skapelser som är skapade onda.

Alla har där ett fritt val.

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  Hans Dahl
5 mars 2022 kl 21:32

Aldrig att dina insikter här går under någons radar oupptäckta. Du är som en aorta och jag hoppas att du fortsätter engagera dig för vi är många som behöver lära sig av dig och din livsvisdom.
Jag menade inte att förolämpa dig på något sätt eller vis angående den dolda närvaro av den halv-människa vi delar planeten med.
Jag fick uppleva att växa upp med en av dem när min mor skilde sig från min kristne far och blev förförd av en av dessa omänskliga.
Även jag är djupt kristen.
Min kristna tro och personliga erfarenhet säger mig att det finns en fiende som hatar människan som skapades i Guds avbild.
Den fienden hatar hela Guds skapelse, även djuren och naturen.
Ja, vi väljer själva.

Hör gärna av dig igen Hans. Du är en av mina favoritkommentatorer här. Och jag tror du är alltför god för livet på jorden som det nu utvecklas. Kram. (Ej bög, jag är kvinna.)

Last edited 10 månader sedan by R Olin
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  R Olin
5 mars 2022 kl 21:57

Tack ännu en gång, R Olin!

Jag gläder mig över dina uppskattande ord.

Och jag gläder mig över att även du är kristen.

Jag är övertygad om att du har rätt i att det finns en fiende som hatar människan som skapades i Guds avbild och att
den fienden hatar hela Guds skapelse, även djuren och naturen.

När det gäller godhet, så är vi nog alla mer eller mindre bristfälliga.

Det finns så mycket i mitt liv som jag önskar att jag inte hade gjort.

Och så är det nog för de flesta med ett oförstört samvete.

Och vi ska inte låta oss påverkas av all skev propaganda gällande sexuell pervertion i Likströmsmedia.

Jag tar med stor glädje emot din kram.

Kram tillbaka till dig, R Olin!

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  Hans Dahl
5 mars 2022 kl 23:28

Detta blir en metadiskussion utanför ämnet och jag hoppas Torbjörn kan ha överseende med det. 
Tack Hans,
av det du förmedlat vill jag ta fasta på ånger.
Kanske det kan lindra de tankarna om jag berättar hur det är på andra sidan det vi kallar döden men som egentligen är en födelse till den egentliga existensen.
Första gången jag dog var jag fem år av en olyckshändelse. Senare när tillvaron blev svår försökte jag ta mitt liv sammanlagt tre gånger utspritt på flera år.
Nyligen fanns en artikel med Dannion Brinkley som dog och övergav sin macho-livsstil och istället började arbeta med de döende på hospice.
Såhär ser det ut när man måste se filmen om sitt liv: Det är som ett “holodeck” i en sci-fi-film och man är där och då när saker skedde med den skillnaden att man känner det andra gick genom.
Men. Ångrar man sig innan man dör så raderas detta ut. Universum/Gud ger lindring till de man sårat omedelbart när man ångrar sig.
Vissa varelser som begått massmord spenderar tusentals år i sitt holodeck för att känna på hur deras beslut påverkat andra. 
Det finns rim och reson i meningen med livet.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  R Olin
5 mars 2022 kl 23:53

Tack, R Olin, för att du delger oss av dina så viktiga upplevelser!

Det du berättar om ånger är enormt viktigt.

När Jesus hängde uppspikad på korset bad en som hängts upp bredvid Jesus på liknande sätt om att få del av Jesu offer och att få komma till Jesu eviga Rike.

Han ångrade sitt tidigare hänsynslösa liv och Jesus tog emot honom.

Här är en väldigt fin illustration av hur en människa som tar avstånd från sitt tidigare själviska och hänsynslösa liv blir välkomnad till evigt liv i glädje, lycka och kärlek:

https://www.youtube.com/watch?v=9YZVp3GH-7o

Tors vrede
Gäst
Reply to  R Olin
5 mars 2022 kl 22:19

Ord och inga visor! Borde kanske inte göra något inlägg då det förmodligen blir tokigt!
Men män och kvinnor!

Kampen går mellan svart och vitt!
Det svarta föreställer det mindre goda. Det onda! Vitt förespråkar det mindre onda, kärleken!
Men det gråa då? Borde inte allt vara grått då tanken gör det till det du vill?
H.D. Har blivit lite av min guru på detta forum.
Jag följer honom även på Peter Krabbes blogg.
( En varm rekommendation för den som inte upptäckt den. ) som jag beundrar för sin frånvaro av censur! En blogg innehavare som bär hatten med stolthet.
R. Olin! det du skriver lutar mer åt kärlek än ondska då dina sista rader borde bli historiskt.
Jag tror att det kom från ditt hjärta?

Jag vill ha en kram också!!!!! Mvh

https://www.youtube.com/watch?v=NOnY0XIvt34&t=4371s

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Tors vrede
6 mars 2022 kl 13:38

Tack, Tors vrede, för dessa så uppmuntrande och glädjande ord!

Ja, Peter Krabbe är enormt insiktsfull och diskussionerna där är väldigt givande.

Newsvoice och Peter Krabbes blogg är sannings-grönskande oaser i Sveriges enkelriktade, Likströms-dominerade media-öken.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Tors vrede
7 mars 2022 kl 15:52

Ja, ord och inga visor, Tors vrede!

Jag hoppas att du känner kramarna från alla oss här som kämpar för sanning och rättfärdighet.

Ja, orden du understryker av
R Olin är verkligen tänkvärda och bör upprepas och införlivas:

Det finns rim och reson i meningen med livet.

Och här är en härlig sång som nästan rimmar med R Olin:
https://www.youtube.com/watch?v=wOwblaKmyVw

Tors vrede
Gäst
Reply to  Hans Dahl
7 mars 2022 kl 17:05

Tack Hans och övriga! Mvh

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Tors vrede
7 mars 2022 kl 17:20

Tack själv! 🙂

Tors vrede
Gäst
Reply to  Hans Dahl
7 mars 2022 kl 17:26

Dig Hans skulle jag vilja träff utanför nätet någon gång! Funderar ofta på hur du kan ha ett så enormt minne. Alla skrifter och länkar tyder på detta.
Skälv sprang jag in i väggen för dryga 4 år sedan, och med detta sviktande närminne.
Var det lördag igår ungefär?

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Tors vrede
7 mars 2022 kl 21:01

Tack detsamma, Tors vrede!

Jag ska be redaktören Torbjörn Sassersson att förmedla din mail-adress, så kan vi höras av privat.

Det är många intensiva, spännande insikter, som vi uppenbarligen delar.

Jag har förstått, av det du skrivit, att du bor på Öland.

Det är inte så långt från Östergötland som är min hemvist.

Jag har ofta i mina yngre år besökt Öland och kommer med glädlje tillbaka till denna underbara ö.

Skulle vara väldigt kul att träffa dig i sommar, Tors vrede!

Tors vrede
Gäst
Reply to  Hans Dahl
7 mars 2022 kl 18:31

Törs man lägga ut denna länken?
Det är ju dryga 5 år sedan Randy Newman gjorde den, så kanske.
Får se om den var passande!

https://www.youtube.com/watch?v=6Ya-FGHdBso

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  R Olin
7 mars 2022 kl 17:11

Du har enormt mycket klokhet och livserfarenhet att ge oss, R Olin.

Tack för din medverkan här i denna fantastiska internettidning – och jag ser fram emot fler kärleksfulla kommentarer av dig här!

Det finns odjur, i mänsklig skepnad, som sålt sig till onda makter för att få makt och välstånd, men min övertygelse är att ingen är skapad så, utan att varje människa träffar sina val om att antingen leva hänsynsfullt eller också att mörda, ljuga, idka orättvisa, för egen vinnings skull.

Låt oss hoppas att många av dem som nu tjänar onda krafter frigör sig från eder och andra bojor och vänder om!

Här är en fin sång om att vända om:

https://www.youtube.com/watch?v=R-7V0IDmb_4

(Elif – Als ich fortging, Official Video)

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  R Olin
5 mars 2022 kl 22:00

Det här biten har Sean Hross varit inne på. Han visade bl.a. att många Schweizare har en helt annan form på kraniet än Européer. Om det beror på omänsklighet låter jag vara osagt.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Anders Johansson
5 mars 2022 kl 22:15

Jag känner mycket väl till Sean Ross och alla hans intressanta och avslöjande videor.

Precis som David Icke har han i hög grad insiderinformation.

Det jag undrar är om det är hela sanningen han ger oss.

Och han passar rätt bra in på att vara en vilseledande jesuit.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Hans Dahl
5 mars 2022 kl 22:30

Det där är ju svårt att veta vad gäller precis allting någon annan säger. Man kan lyssna på det mesta och sen får man lägga eget pussel.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Anders Johansson
5 mars 2022 kl 22:45

Ja, det är exakt min inställning också.

Förakta inte profetior, men pröva alltbehåll det goda, och håll er borta från allt slags ont.”
Första Tessaloniker-brevet 5:21

Richard
Richard
Gäst
5 mars 2022 kl 17:17

Så det är 14 000 avrättade från 2014 tills Ryssland gick in. Och nu ytterligare slakt genomförd av Ukrainas armé?

Roger Jansson
Roger Jansson
Gäst
5 mars 2022 kl 13:27

Ukrainas militär kan säkert ha gått överstyr i somliga fall, samtidigt är det ju faktiskt Ryssland som ockuperat och tagit delar av Ukrainsk mark och inte tvärtom. Om Ukraina inte slagit tillbaka så hade Ryssland tagit ännu mera Ukrainskt territorium.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Roger Jansson
5 mars 2022 kl 13:53

Ryssarna gick i Ukraina för typ en vecka sedan medan ukrainskt artilleri beskjutit sina egna i Donetsk sedan år 2014.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Anders Johansson
5 mars 2022 kl 14:50

Exakt så är det såklart. De flesta (tror jag) som läser lögn’media’ o ägnar dagarna i ända till att längta till mellosoffan vet nog inte vad monroedoktrinen är. När jag pratar med förvillade individer (försöker undvika det i görligaste mån då det tar sådan tid att få ut dom ur tunneln, o när de väl är ute så chockas de av ljuset. Och jag vill inte vara delaktig i att människor mår ‘dåligt’). Men likväl, jag brukar säga till dom; tänk Mexico, el hur långt tid hade det tagit innan washington hade invaderat det landet om Mexico skullat drista sig till att skriva på ett avtal med Kina och Ryssland som innebar att kärnvapen utplacerats där samt ha kinesiska och ryska trupper på Mexicos territorium. Hur många timmar hade det tagit..och hur många patetiska men brutala bojkotter hade Mexico fått känna på

Roger Jansson
Roger Jansson
Gäst
Reply to  Anders Johansson
5 mars 2022 kl 15:13

Du är väl medveten om att Ukraina varit i ett inbördeskrig sedan 2014 och att gränsen flyttats fram och tillbaka i Donbass. Det har förekommit övergrepp från båda sidorna. Det är ju snarare Ryssland som velat hålla igång konflikten då man kunnat avsluta den för länge sedan om man velat.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Roger Jansson
5 mars 2022 kl 16:24

Men har du varit lika upprörd från 2014 och fram till nu eller är det bara just nu? Sen glömmer du USA:s inblandning i kuppen samma år och deras medverkan till allting som sker. Men det är väl ingen som har sagt till dig att tänka så.

Sen har ju nu ryssarna gått in för att avsluta.

Last edited 10 månader sedan by Anders Johansson
Roger Jansson
Roger Jansson
Gäst
Reply to  Anders Johansson
5 mars 2022 kl 18:42

Konflikten sedan 2014 har ju lett till dödsfall på båda sidor, inte bara ena sidan som drabbats. Janukovytj blev faktiskt avsatt av den Ukrainska riksdagen pga bl a maktmissbruk. Ukraina har iaf haft demokratiska val där personer med olika åsikter kunnat komma till makten till skillnad från Ryssland som sitter med en kleptokrati diktator sedan +20år.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Roger Jansson
5 mars 2022 kl 19:00

I boken “Svart jord” av Gunnar Lindstedt  får vi en mycket intressant dokumentation över hur multinationella företag, även sådana med sits i Sverige, skamlöst har exploaterat det – när det gäller naturresurser – enormt rika landet Ukraina.

Jesuiterna Joe Biden och hans son, Hunter Biden, är två av de allra värsta parasiterna Ukraina har drabbats av.

Roger Jansson
Roger Jansson
Gäst
Reply to  Hans Dahl
5 mars 2022 kl 21:31

Ja Ukraina har varit utsuget av väldigt många olika oligarker och politiker både från väst och öst. Det rättfärdigar ändå inte att Ryssland ingriper militärt och slår sönder och samman ett land, dödar civila och driver miljoner oskyldiga människor på flykt.

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  Roger Jansson
5 mars 2022 kl 19:06

Tyvärr. Någon har lurat dig. 2014 kuppades Ukraina av usa.Poroshenko var ett korrupt svin, Zelenskyy just nu är en pjäs. WTF snackar du om.

Roger Jansson
Roger Jansson
Gäst
Reply to  R Olin
5 mars 2022 kl 21:36

Janukovytj höll ju själv på att liera sig med Ryssland mot folkviljan och blev bortröstad av Ukrainska riksdagen. I Ukraina har iaf företrädare för olika politiska inriktningar möjligheten att komma till makten i Ryssland och Vitryssland sitter samma person i decennier på makten.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Roger Jansson
6 mars 2022 kl 09:43

Inte mot folkviljan i ukraina utan mot folkviljan i washington, väst’media’ fick det att framstå som att det var emot ukrainska folkets vilja orientera sig mot Ryssland för att ‘berättiga’ maijdankuppen iscensatt av clintons, nuland, obama och ‘de’ som styr västpolitikerna,, jmf Libyen där väst’media’ framställde libyska folket som största motståndare till Gadaffi medan det var tvärtom i Afrikas mest välskötta land o nu ligger det landet förött medan washington skrattar,, gäller att hänga med någorlunda så man inte blir blåst av ‘västs’ propagandamaskineri..eller hur

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Roger Jansson
5 mars 2022 kl 19:38

Men du verkar ju tycka det är skillnad på vem som dödar vem beroende på var denna kommer ifrån. Det låter lite som ett mentalt lappande för att få det att gå ihop med ett officiellt narrativ.

Igår var de antivaxxare som var dagens hatobjekt och idag är det Putin. Imorgon kommer det kanske vara någon annan. Stay tuned…

Roger Jansson
Roger Jansson
Gäst
Reply to  Anders Johansson
5 mars 2022 kl 21:41

Putin är ett hatobjekt för att han invaderade Ukraina och mördar tusentals oskyldiga människor och driver miljoner på flykt. Detsamma kan man säga om en rad amerikanska presidenter. Putin är dessutom en kleptokratisk oligark politiker som tar kål på alla opponenter. Antivaxx debatten hör inte ens hemma i denna fråga.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Roger Jansson
5 mars 2022 kl 22:16

Jag diskuterar och jämför med precis vad jag vill. Men till skillnad från de amerikanska så är han bara och röjer i de egna gränsområdena. Sen har alla de hycklare som nu skriker i falsett aldrig snackat om sanktioner gentemot USA. Utan de slickade arslet på t.ex. Obama som bombade sönder typ 7 länder. Själv ser jag ingen större skillnad mellan dessa företeelser då de är olika sidor av samma mynt. Men å andra sidan så papegojar jag inte heller vidare aftonbladetperspektivet.

Sen lever även vi i en kleptokrati men det är väl ingen som har berättat detta för dig. Men du kan ju kolla din deklaration. Sen avlivade den svenska staten x-antal tusen gamlingar i början av plandemin. Men också detta kommer du väl tycka är irrelevant eftersom ingen instruerat dig att vara upprörd.

Roger Jansson
Roger Jansson
Gäst
Reply to  Anders Johansson
6 mars 2022 kl 09:53

Ja USA har begått en massa krigsbrott som man bör utredas för och behandlingen av äldre i Sverige under covid var också hemsk. Alla länder har mer eller mindre kleptokrati men det finns ju olika grader av det. Det rättfärdigar ändå inte att Ryssland bombar sönder Ukraina och driver miljoner människor på flykt.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Roger Jansson
6 mars 2022 kl 11:43

Nej, det rättfärdigar ingenting men å andra sidan så är inte heller Ukraina vare sig något skäl till att dra in övriga världen i krig eller att krascha världsekonomin. Vårt största problem är inte illvilliga ledare utan det är att en majoritet av befolkningen befinner sig i den tråkiga änden av IQ-skalan och det tillståndet är dessvärre kroniskt.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Anders Johansson
7 mars 2022 kl 14:26

Jag tror inte att det handlar så mycket om intelligens, Anders, även om det säkert spelar en viss roll, eftersom det kan vara svårt att lägga pussel av all proklamerad mediainformation
och där åsikter går kors och tvärs – ännu!

Jag hoppas innerligt att vi slipper myndighets-monopol på åsikter!

Jag känner åtskilliga människor – med hög mental kapacitet – som tyvärr ännu inte förstått att de blir vilseförda av etablissemanget.

Många av oss som har genomskådat den lögnfyllda propagandan har haft en särskild anledning till att börja ifrågasätta -ofta förknippat med någon form av personligt upplevd katastrof, förmodar jag.

I mitt fall var det i alla fall så.

Och när man väl börjar, så blir det kanske snabbt en ketchupeffekt

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Hans Dahl
7 mars 2022 kl 14:48

Det är väl en kombination av intelligens och psyke där dessa båda behöver ligga på en viss nivå. Finns dem som är rätt intelligenta men som samtidigt ingenting vill veta trots att de vet att det är någonting som inte stämmer. Kan ju vara så att de är intelligenta nog att inse om de börjar ifrågasätta A så leder det till även till ifrågasättande av B, C o.s.v. där det till slut kommer ifrågasätta precis allting de tror är sant. Ungefär som vi gör. Det är inte alla som har psyke för det och då blir de kvar i sagan.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Anders Johansson
7 mars 2022 kl 14:59

Ja, det är ofta betydligt lättare att sticka huvudet i sanden än att se sanningen i vitögat.

Det gör ont- trots att det i själva verket gör gott!

Ja visst gör det ont när knoppar bristeront för det som växer och det som stänger. Ja nog är det svårt när droppar faller. Skälvande av ängslan tungt de hänger, klamrar sig vid kvisten, sväller, glider – tyngden drar dem neråt, hur de klänger.”
– Karin Boye

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Anders Johansson
7 mars 2022 kl 18:42

Ja, det gäller att rycka huvudet
ur sandet, möta verkligheten och försöka att använda“geni-knölarna”.

https://www.youtube.com/watch?v=wFY8EZepQ50

lars k
lars k
Gäst
Reply to  Roger Jansson
17 november 2022 kl 18:41

Är det bara ryssland som bombar sönder ukraina och driver miljoner människor på flykt? Det är precis vad den fine “president” zelensky vill få oss tro och du sväljer betet med krok, lina och sänke. Patetiskt !!!

Tors vrede
Gäst
Reply to  Roger Jansson
5 mars 2022 kl 22:56

Sovjet tiden lever fortfarande kvar i mänsklighetens minne. Tror att det kommer ta generationer för ryssarna ( Ruserna ) att läka.

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  Roger Jansson
5 mars 2022 kl 20:03

Hej igen Roger. Bara för dig:

Ukraine Neo-Nazis Infiltrate EVERY LEVEL Of Military & Government
https://www.youtube.com/watch?v=KfaAyiP8Wuc

lars k
lars k
Gäst
Reply to  Roger Jansson
17 november 2022 kl 18:22

“avsatt av den ukrainska riksdagen pga. maktmissbruk” Hahahahah snacka om att projicera egna synder på andra….
Snälla, sluta lyssna på radio/teve-nyheterna och sluta tro på MSM-journalisternas lögner.

Ulrik Tuvelid
Ulrik Tuvelid
Gäst
Reply to  Roger Jansson
5 mars 2022 kl 17:59

Nato kan backa så är konflikten löst..

Tors vrede
Gäst
Reply to  Ulrik Tuvelid
5 mars 2022 kl 22:57

Helt rätt! Vi talar om FRED. Vem skall börja?

Ulrik Tuvelid
Ulrik Tuvelid
Gäst
Reply to  Roger Jansson
5 mars 2022 kl 17:58

[” ”Horrible with at least 38 dead in Odessa. Seems to have started with pro-Russian attempt to get control of buildings. Violence must stop!” Detta var Carl Bildts tweet som han släppte redan vid tolvtiden på dagen den 2 maj 2014. Redan då tyckte han sig ha tillräckligt på fötterna för att peka ut ”pro-ryssar” som skyldiga till tragedin.”]

https://hanslillagrona.blogspot.com/2018/05/glom-inte-odessa-2-maj.html

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  Ulrik Tuvelid
5 mars 2022 kl 20:46

Minns du Bildts närvaro i forna Jugoslavien? Kosovo är nu ett “badlands” och det dröjer väl inte länge förrän det kommer fler tragedier därifrån.
Skaffade inte Calle en rätt fin tomt i området vid kusten där nere? Kanske jag drömt.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  R Olin
5 mars 2022 kl 22:28

Calle bor även i ett slott i Italien.

Tors vrede
Gäst
Reply to  R Olin
5 mars 2022 kl 23:05

Kalle Bäver min vän!

Roger Jansson
Roger Jansson
Gäst
Reply to  Ulrik Tuvelid
5 mars 2022 kl 21:46

Ja i krig och revolutioner sker övergrepp från alla sidor. Hur agerade Ryssland i Tjetjenien och hur har man agerat mot Georgien med Abchazien och Sydossetien?? Ryssland har en förkärlek att bryta ur territorier ur andra länder som vårt kära grannland Finland också fått uppleva.

Tors vrede
Gäst
Reply to  Roger Jansson
5 mars 2022 kl 23:28

Förlorade inte vi Finland 1809?

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Roger Jansson
5 mars 2022 kl 23:55

Du blandar ihop Ryssland med sovjetunionen. Börja nu med att hålla koll på vad dina kompisar i washington har gjort i mllöstrrn, el det resterande som finns kvar

Roger Jansson
Roger Jansson
Gäst
Reply to  jonnyjonson
6 mars 2022 kl 09:55

Ja och bara för att USA beter sig hemskt så ska Ryssland också få göra det? Jag säger nej till alla krigsbrott oavsett sida men denna artikel handlar om Ryssland/Ukraina konflikten.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Roger Jansson
6 mars 2022 kl 13:30

No, det är det dom vill få ‘media’läsande personer att tro. Allt i ‘deras’ sk tidningar handlar om aatt den är igång o hur det går på det sk slagfältet, inte varför den uppstått. Sk väst’media’, ägd av samma grupp som kickade igång ex wef.., vill nu alltså få in sina fluktare på att det bara handlar om sk kriget, inte orsakerna. Ekvationen blir ganska stympad då el..o e de meningen..

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Roger Jansson
6 mars 2022 kl 18:43

Jag skrev bara att, börja i rätt ände. Det är iinte Ryssland som har börjat ngt sedan millennieskiftet. 1999 bombade washington Serbien, mot säkerhetsrådets veton, med smutsiga, mkt mkt smutsiga bomber (läs uraninfesterade) och än idag föds serbiska barn med fosterskador.. Börja där sedan kan vi snacka lite shitt, meen börja i rätt ände..annars blir det ett nystan. El ett ordstäv..’sopa rent framför din egen dörr’, el andras om de inte klarar det själv o då menar jag såklart dina polare i washington bl a + tre till av gangsterenklaver

lars k
lars k
Gäst
Reply to  Roger Jansson
17 november 2022 kl 18:00

Du behöver vidga dina vyer. Ta in de ukrainska nazisternas 14-åriga blodbad i donetsk och luhansk. Och glöm inte de 46 usa- finansierade biovapenlabben i ukraina.

lars k
lars k
Gäst
Reply to  lars k
17 november 2022 kl 18:04

Rättelse, ska vara ukraina-nazisternas 8-åriga blodbad i donetsk och luhanskprovinserna.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
5 mars 2022 kl 12:18

Att opartiskt rapportera från alla inblandade sidor är ju vad journalism ska gå ut på så läsaren själv kan bilda sig en uppfattning. Allt annat är propaganda. Konstigt att de flesta s.k. “journalister” missat den essentiella biten.

Last edited 10 månader sedan by Anders Johansson
R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  Anders Johansson
5 mars 2022 kl 16:28

Det hela började 2008 när nato påstod att Georgien och Ukraina skulle ingå i nato. Usa genomförde en kupp i Ukraina 2014, och rysktalande i östra Ukraina har attackerats av blinda/ny-not-see’s de senaste åtta åren. Det är synd att vi i väst blivit så historielösa.
Hoppet står till de ungdomar som är nyfikna när det gäller vart ifrån och hur saker utvecklats:
NATO Too Weak to Face Russia Scott Ritter on Russian Offensive
https://www.youtube.com/watch?v=sDXMRlWO79U
LIVE: Jimmy Dore EXPOSES Ukraine Neo-Nazi Problem – Ukraine & Russia UPDATES
https://www.youtube.com/watch?v=000XhSUFm2c

Personligen har jag som oberoende kristen Gud’s telefonnummer, och när jag gick in i min kammare för att ringa den levande jesus så fick jag veta att det blir vapenstillestånd den 6 mars och allt är över den 10 mars.

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  R Olin
5 mars 2022 kl 17:43

Bästa ungdomarna som kommer att bli ledare när vi blir gamla (tack o lov inte alla ungdomar tänker på sina kön mer än sina hjärnor) intervjuar en politisk vetenskapare som vet vad som pågår just nu och varför:
This interview was recorded on Tuesday 15th February before Russia invaded Ukraine.
https://www.youtube.com/watch?v=Nbj1AR_aAcE

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  R Olin
6 mars 2022 kl 00:37

Oj, verkar som att det sker en dag tidigare
https://www.youtube.com/watch?v=wf3pc_2n_s0

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  R Olin
6 mars 2022 kl 09:16

Ja, hoppas att det där upphör så fort som möjligt. Men i det stora hela så är våra problem långt från över eftersom vi är inne i den största samhällsförändringen i modern tid.

controlman
controlman
Gäst
Reply to  R Olin
6 mars 2022 kl 10:30

Jaha du…
10:e mars allt över?
Sure Not!

Rolf Sjöwall
Rolf Sjöwall
Gäst
Reply to  Anders Johansson
6 mars 2022 kl 10:44

Som jag ser det är media den stora orsaken till många konflikter och missförstånd. Särskilt bland vanliga människor. Media är fienden nr 1
Lobbyister är en annan grupp som ställer till oreda i det politiska systemet.
Världen är en bedräglig plats dominerad av egoism och pengar. Bankerna i världen är det största problemet av alla.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Rolf Sjöwall
6 mars 2022 kl 13:20

Thanks, äntligen ngn som uttrycker det

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
Reply to  Rolf Sjöwall
6 mars 2022 kl 21:22

Media har en uppdragsgivare, därför är de flesta stora media bolag så konformistisk för de sprider en önskat agenda. Stor tack ock respekt för Anne Laure Bonnel. hon verkar tillhöra en utdöende ras. Jag hoppas att vi en dag få flera av denna sort. Torbjörn S försöka också tappert. Situationen är mycket mer complicerat än den gemene människan som hellre titta på Mello kan förställa sig men för att förstå detta måste man har ett kritiskt tänkende , känner till eller läsa på historie ur olika källor och framförallt vara uppmärksam på ologiska slutsatser och avslöja dem. Att den ryska befolkningen i Dombas och Luhansk blev mördat de sista 8 år är redan känd sedan länge men de vanliga media skriver inget om det. Varför är ett offer i ett land mer värd än ett offer i ett annat? Finns det inte flera krigshärdar där civila dör dagligen? Vem initiera detta, vem har nytta av det. Varför är det en sådan storm angående Ukraine, vad döljer sig eller rättare sagt vad måste döljas för allmänheten. Varför skrek inte tidningar när Nato och väst bomade sönder och samman Jugoslavia?

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
5 mars 2022 kl 11:38

‘väst’ ‘media’ är ett kryptovapen, därför har de kunnat slå ihjäl i 8 år

Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson red.http://www.sasser.net/
Torbjörn Sassersson är redaktör på NewsVoice.se. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995 och har i övrigt en bakgrund inom webb-PR, IT och kommunikation.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV