NATO:s och USA:s krig i världen överskuggar Rysslands krig i Ukraina

publicerad 6 mars 2022
- av Torbjörn Sassersson red.

NOTERAT. Stanislav som bott 15 år i Nordamerika påminner om att ryska ukrainare i 8 år bombats av Ukrainas militär och att Ryssland i sin närhet sedan många år hotas av en mycket aggressiv och välbeväpnad allians ledd av NATO. Han påminner om alla de USA-ledda krig som plågat en lång rad länder.

https://www.youtube.com/watch?v=OisJkpGYpAo

Det är dessa perspektiv som NATO och EU-ledarna nu försöker stoppa genom att kasta ut alla ryska kanaler från webbservrar och de stora sociala plattformarna. Man kallar det för desinformation när det ofta handlar om historiskt korrekt information om hur de västliga oligarkglobalisterna under decennier fortlöpande härjar i Mellanöstern, Afrika, Sydamerika och till och med Europa (Georgien och forna Jugoslavien).

Stanislav har bott 15 år i Nordamerika (USA och Kanada) samt 3 år i Europa på Malta. Därefter återvände han till Ryssland. Stanislav berättar på sin YouTube-kanal om återvändande ryssar, migranter och utlänningar som flyttat till Ryssland. Han jämför livet i Ryssland med livet i USA, Europa och Kanada. Han kommenterar antiryska videor och artiklar.

Text: Torbjörn Sassersson, grundare och redaktör på NewsVoice som står för ett fri press och en fri debatt om alla perspektiv


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: NATOUkraina
 • Svenska regeringen hycklar och skickar 5 000 pansarskott till Ukraina. “Neutrala Sverige” blir öppet ett falsarium. Sverige bidrar till dödande som verktyg i en konflikt. Carl Bildt raljerar om att 1 000 ryska pansarfordon kan slås ut om 20% av pansarskotten träffar…Så här löser “framträdande” länder konflikter i vår tid…
  MSM är åter ett verktyg för lögn och propaganda av stora mått.

  Människan famlar runt omedvetet i sitt mörker och är medskapare till det mörker vi nu blir vittnen till. Förstå att de yttre händelserna är en spegling av det mörker vi bär på. Allt hänger i hop, ingenting sker utan koppling till helheten. Så vaknar vi och kan transformera mörker till ljus. Det gäller övergripande, lägg därtill enskilda karma för att förstå detaljer.

  Krig är aldrig en lösning, enbart en högre medvetenhet kan lyfta människan och dessa händelser till högre nivå. Vanligt folk vill inte ha krig, det är också vanligt folk som behöver sätta stopp på vansinnigheterna genom att vakna och förstå hur manipulerade de är. Det har aldrig varit tydligare, först plandemin och nu Ukraina. Mörkret härjar vilt och MSM ljuger för att folk ska förbli sovandes. I denna soppa sker även ett andligt uppvaknande och det är också syftet med de absurditeter som utspelas. Men det sker mycket positivt, det ljusa inom människor växer i pressen från mörkret.

  • Mycket tänkvärt i din text! Frågan är bara om det går att komma ur mörkret så länge vi befinner oss i vårat fysiska tillstånd?
   Människor ber dagligen till Gud om hjälp från svält, krig och psykiskt lidande som man tvingas möta morgonen med, om inte nattsömnen genom psykopatisk terror mot det oskyldigt svagare offret.
   Guds barn är sannerligen en dåliga avbilder av den som skall vara skaparen.
   A. Strindberg skall ha utryckt att det är synd om människorna.
   Undrar om han var helt medveten om hur rätt han hade?
   Men vi väntar fortfarande på Messias återkomst som skall tända ljuset.

   • Syftet med den fysiska tillvaron är för vårt andliga växande. Det är en tillfällig utflykt där du har upplevelser via din kropp. Prövningar och utmaningar blottlägger det vi behöver belysa och arbeta med. Här följer min livssyn, ingalunda unik:

    Mörker och ondska är ur ett absolut perspektiv faktorer som varken är bra eller dåligt, utan det bara är som ett svar på vårt eget mörker. Livet är sinnrikt bortom mänskligt förstånd, alltid en fråga om var vi befinner oss existentiellt. Vårt eget framskridande avgör ondskans karaktär, vara eller icke vara. Det vi kallar Gud är det medvetande i vilket vi alla är en sammanhörande “tanke”. Även mörkret. Det existerar inget åtskilt enheten. Det är bara olika uttrycksformer som samspelar. Så är det på denna utmanande nivå vi är nu. Kärlek är den starkaste kraften som till sist består, för att förstå ljuset måste vi möta vårt eget mörker. Det sker i allra högsta grad i denna tid. Förändring i det yttre börjar alltid i det inre. Det vill inte egot lyssna på eftersom det tillhör det yttre.

    Det sticker i många ögon, men det är ingen än vi själva som lyfter oss upp i “ljuset”. Ingen annan än vi själva har ansvar för vår “frälsning” (snarast att gå från omedvetenhet till medvetenhet). Det kommer ingen och gör oss en björntjänst och ger oss facit innan lektionen är över. Notera att mörka intentioner har modifierat religioner för att använda dem som politiska maktinstrument. Men det är upp till var och en vad den vill tro.

 • Svenska regeringen hycklar och skickar 5 000 pansarskott till Ukraina. “Neutrala Sverige” blir öppet ett falsarium. Sverige bidrar till dödande som verktyg i en konflikt. Carl Bildt raljerar om att 1 000 ryska pansarfordon kan slås ut om 20% av pansarskotten träffar…Så här löser “framträdande” länder konflikter i vår tid…
  MSM är åter ett verktyg för lögn och propaganda av stora mått.

  Människan famlar runt omedvetet i sitt mörker och är medskapare till det mörker vi nu blir vittnen till. Förstå att de yttre händelserna är en spegling av det mörker vi bär på. Allt hänger i hop, ingenting sker utan koppling till helheten. Så vaknar vi och kan transformera mörker till ljus. Det gäller övergripande, lägg därtill enskilda karma för att förstå detaljer.

  Krig är aldrig en lösning, enbart en högre medvetenhet kan lyfta människan och dessa händelser till högre nivå. Vanligt folk vill inte ha krig, det är också vanligt folk som behöver sätta stopp på vansinnigheterna genom att vakna och förstå hur manipulerade de är. Det har aldrig varit tydligare, först plandemin och nu Ukraina. Mörkret härjar vilt och MSM ljuger för att folk ska förbli sovandes. I denna soppa sker även ett andligt uppvaknande och det är också syftet med de absurditeter som utspelas. Men det sker mycket positivt, det ljusa inom människor växer i pressen från mörkret.

  • Mycket tänkvärt i din text! Frågan är bara om det går att komma ur mörkret så länge vi befinner oss i vårat fysiska tillstånd?
   Människor ber dagligen till Gud om hjälp från svält, krig och psykiskt lidande som man tvingas möta morgonen med, om inte nattsömnen genom psykopatisk terror mot det oskyldigt svagare offret.
   Guds barn är sannerligen en dåliga avbilder av den som skall vara skaparen.
   A. Strindberg skall ha utryckt att det är synd om människorna.
   Undrar om han var helt medveten om hur rätt han hade?
   Men vi väntar fortfarande på Messias återkomst som skall tända ljuset.

   • Syftet med den fysiska tillvaron är för vårt andliga växande. Det är en tillfällig utflykt där du har upplevelser via din kropp. Prövningar och utmaningar blottlägger det vi behöver belysa och arbeta med. Här följer min livssyn, ingalunda unik:

    Mörker och ondska är ur ett absolut perspektiv faktorer som varken är bra eller dåligt, utan det bara är som ett svar på vårt eget mörker. Livet är sinnrikt bortom mänskligt förstånd, alltid en fråga om var vi befinner oss existentiellt. Vårt eget framskridande avgör ondskans karaktär, vara eller icke vara. Det vi kallar Gud är det medvetande i vilket vi alla är en sammanhörande “tanke”. Även mörkret. Det existerar inget åtskilt enheten. Det är bara olika uttrycksformer som samspelar. Så är det på denna utmanande nivå vi är nu. Kärlek är den starkaste kraften som till sist består, för att förstå ljuset måste vi möta vårt eget mörker. Det sker i allra högsta grad i denna tid. Förändring i det yttre börjar alltid i det inre. Det vill inte egot lyssna på eftersom det tillhör det yttre.

    Det sticker i många ögon, men det är ingen än vi själva som lyfter oss upp i “ljuset”. Ingen annan än vi själva har ansvar för vår “frälsning” (snarast att gå från omedvetenhet till medvetenhet). Det kommer ingen och gör oss en björntjänst och ger oss facit innan lektionen är över. Notera att mörka intentioner har modifierat religioner för att använda dem som politiska maktinstrument. Men det är upp till var och en vad den vill tro.

 • I princip är konflikten över. NATO har visat sig totalt kraftlös med sitt HBTQ och sin jabbindustri, som fördärvat ungdomen. Finns där ingen familj att kämpa för, utan endast en demoraliserad politikerklass som inget värde har, är utgången given. Detta är en andlig dimension; man träper inte den som stödjer ens överlevande, utan kan endast tvingas därtill, om ens då?.
  Putin (3 st?) satte in stöten mot de blockringsagenter, som likt SS i bakgrunden tvingade folket till att strida. Vilken arbetare vill massförstöra en kollega runt hörnet?
  Maggan A. får äta sina robotar om ett tag?

 • Det blir spännande att få höra/läsa om vem som sprängde familjen Bidens villa i luften, den lär ligga strax väster om Kiev?

 • I princip är konflikten över. NATO har visat sig totalt kraftlös med sitt HBTQ och sin jabbindustri, som fördärvat ungdomen. Finns där ingen familj att kämpa för, utan endast en demoraliserad politikerklass som inget värde har, är utgången given. Detta är en andlig dimension; man träper inte den som stödjer ens överlevande, utan kan endast tvingas därtill, om ens då?.
  Putin (3 st?) satte in stöten mot de blockringsagenter, som likt SS i bakgrunden tvingade folket till att strida. Vilken arbetare vill massförstöra en kollega runt hörnet?
  Maggan A. får äta sina robotar om ett tag?

 • Det blir spännande att få höra/läsa om vem som sprängde familjen Bidens villa i luften, den lär ligga strax väster om Kiev?

 • Innan usas/natos försök till utvidgning mot ukraina så var det inget krig mellan ukraina och ryssland. Det finns en väldigt enkel lösning till problemet. Nato är inte tvunget att expandera till ukraina eller att stötta dödandet av ryssar i östra ukraina, låt bli, då är kriget över. Varför måste nato vara i ukraina, det finns ingen logisk förklaring, usa och ukraina är inte grannar, så det kan inte vara för att skydda en god granne.

  • Dessutom har EU och Usa och Ukraina redan sen 2010 i Astana skrivit under på såna villkor som automatiskt omöjliggör Natos utvidgning om Ryssland motsätter sig.
   Ryssland begärde att dom skulle följa vad dom redan godkänt. Men västs politiker och journalister hade tydligen glömt det

   • FN: STATEN UKRAINA FINNS INTE! UKRAINE ÄR EN DEL AV RYSSLAND! Den 7 april 2014 har dåvarande FN:s generalsekreterare Ban Ki Moon gjort ett fantastiskt uttalande, vars distribution i ukrainska medier och internet är förbjuden. Konflikten mellan de två sidorna diskuterades på FN:s säkerhetsråds möte. Detta är följande slutsats: Ukraina har inte registrerat sina gränser sedan 25 december 1991. vid USSRs kollaps. FN har inte registrerat Ukrainas gränser som ett suveränt land. Därför begår inte Ryssland några kränkningar av rättigheterna gentemot Ukraina. Enligt NIS-avtalet är Ukrainas territorium en administrativ region i Sovjetunionen. 

 • Jag har inte hört ett ord om Hanter Baidens o USAs inblandning i Ukraina krisen, inte heller om regimers masslakt på den rysktalande landets befolkning, massgravar, inte heller där makten försökt svälta ihjäl en del av sin befolkning, sedan 2014 handlar det om 6 siffriga tal som blivit mördade, alla tycker bara synd om regimen i Ukraina, Tycker alla borde läsa på lite, allt finns tillgängligt för alla som inte medvetet blundar, Det är bekvämare och lyssna på MSM alla vet ljuger och förvränger sanningen på order av vår regering 
  Sverige har inget försvar idag men hetsar till krig, har dom tänkt sig att ryssarna flyr bara försvarsmakten viftar lite med Pride flaggor kanske. 

 • Innan usas/natos försök till utvidgning mot ukraina så var det inget krig mellan ukraina och ryssland. Det finns en väldigt enkel lösning till problemet. Nato är inte tvunget att expandera till ukraina eller att stötta dödandet av ryssar i östra ukraina, låt bli, då är kriget över. Varför måste nato vara i ukraina, det finns ingen logisk förklaring, usa och ukraina är inte grannar, så det kan inte vara för att skydda en god granne.

  • Dessutom har EU och Usa och Ukraina redan sen 2010 i Astana skrivit under på såna villkor som automatiskt omöjliggör Natos utvidgning om Ryssland motsätter sig.
   Ryssland begärde att dom skulle följa vad dom redan godkänt. Men västs politiker och journalister hade tydligen glömt det

   • FN: STATEN UKRAINA FINNS INTE! UKRAINE ÄR EN DEL AV RYSSLAND! Den 7 april 2014 har dåvarande FN:s generalsekreterare Ban Ki Moon gjort ett fantastiskt uttalande, vars distribution i ukrainska medier och internet är förbjuden. Konflikten mellan de två sidorna diskuterades på FN:s säkerhetsråds möte. Detta är följande slutsats: Ukraina har inte registrerat sina gränser sedan 25 december 1991. vid USSRs kollaps. FN har inte registrerat Ukrainas gränser som ett suveränt land. Därför begår inte Ryssland några kränkningar av rättigheterna gentemot Ukraina. Enligt NIS-avtalet är Ukrainas territorium en administrativ region i Sovjetunionen. 

 • Vi kommer allt närmare nittonhundraåttiofyra (taget ur minnet) där tre stora block ständigt ligger i krig med varandra, där segrar publiceras av systemmedia och vi förväntas alla hurra och omvänt sörja med förluster. Allt ransoneras och övervakas in i absurdum. Huruvida det över huvudtaget pågår ett krig eller ej, är inte relevant, utan krigets syfte är inte att vinna utan att försätta folket i ett tillstånd. När har folket någonsin gått till sina ledare och begärt att få starta ett krig, för att viljan att lemlästa sin nästa eller riskera att dödas varit oemotståndlig?

  • Ja då undrar man om inte Sveriges bidrag ned 5000 pansarvärnsskott är ett bidrag till mord på andra mäniskor och trots allt emot gällande lagstiftning , vad säger svenska freds , tyst kanske inga bidrag ???

 • Med en president Donald Trump i Vita Huset hade aldrig NATO tillåtits föra krig mot Ryssland.
  Tragedin ligger i att MSM har provocerat fram en medömkan för ”nynazister”
  i Ukraina.

  • Men Nato har ju inte gått in ännu. Stoltenberg sa att dom är medvetna om att situationen kan bli värre. Därav avstår dem.

 • Man kallar det för ”desinformation ”
  Märkligt. Hur ofta hör man inte det ordet nu för tiden.
  Och det kommer alltid från samma håll.
  Censur har blivit ett vanligt tilltag i pks vämjeliga värld.
  Deras sk sanningar verkar inte tåla dagens ljus.

 • Världen som ett schackbräde där krigsgalningar leker gudar.

  Wesley Clark, fyrstjärnig general som var Natos SACEUR samt militärbefälhavare för United States European Command från 1997 till 2000, berättar här om hur det går till i kulisserna:

  https://www.youtube.com/watch?v=UcWs4TFSjrY

  (General Clark on the Iraq Invasion)

 • Det är inget argument, barn i en sandlåda kan argumentera på detta sätt – titta, han gjorde det då kan jag också göra det. Vi skall sträva efter att leva i en civiliserad värld, motsatsen till i en värld där våld är rätt. Fundera istället på hur vi kan få igång fredsförhandlingar!

  • Om inte storebror i USA önskat oroligheter än en gång i Europa så borde svaret ha blivit ett militärt vapenfritt Ukraina.
   Efter detta stora möjligheter till expanderande för flera länder för frizoner. Tryggheten vore upprättad.
   Men tyvärr! Allt handlar om naturtillgångar.

  • Men Lillan, tänk den nästan omöjliga tanken, att det kanske finns en grupp (till antalet är samlingen egentl marginell men till ansamlade resurser tvärtom) ‘mitt’ ibland oss som inte vill fred,, aalls, utan tvärtom helt tvärtom. Är det ‘tänkbart’ att det kan förhålla sig så..

 • En video med väl valda ord men med den naiva förhoppningen att nå fram till den hjärntvättade och kemiskt lobotomerade massan. Det är ju också den imbecilla köttmassan som kommer bli allas fördärv.

  • Finns det några faktafel i videon som är postad i denna artikel och isf vilka?
   Jag är enbart intresserad av sakligheter annars kan det kvitta.

   • Den siste oupplyste dåren, el faket, är inte född ännu. Nu har ett nytt vakuum dykt upp, som såklart bryr sig mindre om fakta än dynga, men dessvärre fsöker sprida. Ungefär som biden som släpper….ar på presskonferenser. bidens motto o denne Janne K (vilket penname..) som utövar bidens briljans..hehe vilket skämt, återvänd snarast till chipssoffan el kom med ngt smart. O då måste det vara ngt riiktigt smart, för att överraska forumet..Har du förstått el det är för mkt för ‘innehållet’..haha vilket skämt..Janne K..inte ens det funkar

   • Martin, Janne k är infiltratör som ska locka fram kommentarer. Trots det är en riktig zero så kommenterar jag, för jag vill ‘han’ ska veta även om ‘han/hon’ inte bryr sig. Fakta för dessa expos är som skämd dryck

    • Tack för info Jonny. Trist att höra. Tänk om vi alla hade kunnat diskutera sakligheter och sakfrågor med högt i tak. Jaja, det är iaf tillåtet att drömma . Allt gott

  • Tänk att du tillåts uttrycka din åsikt om redaktören för denna tidning, trots ditt så nedsättande omdöme mot honom – och därmed mot alla oss andra som uppskattar denna internettidning!

   Det borde säga dig någonting.

   I Likströmsmedia tillåts aldrig personlig kritik mot de ansvariga – och alla “experter” som får komma till tals är alltid rörande eniga i sin “politiskt korrekta” hållning.

   Tycker du, Janne K, att det är bäst med endast en röst som klingar ut från maktens minareter? Eller välkomnar du motargument?

   Ännu en sak: Här brukar vi framföra argument och bevis för dem. Det skulle vara klädsamt om även du skulle franföra tankar som ger stöd för det du tycker – inte endast subjektiva omdömen.

  • Sassersson är en av de få journalisterna som vågar skriva om sanningen och inte går regeringens ärenden, hatten upp med all respekt

  • No, duu är en ootroligt köpt iddi o mkt medveten om det, men lev med det tills du granskar sista ‘raden’..då ska du motivera..

 • Jag har inte hört ett ord om Hanter Baidens o USAs inblandning i Ukraina krisen, inte heller om regimers masslakt på den rysktalande landets befolkning, massgravar, inte heller där makten försökt svälta ihjäl en del av sin befolkning, sedan 2014 handlar det om 6 siffriga tal som blivit mördade, alla tycker bara synd om regimen i Ukraina, Tycker alla borde läsa på lite, allt finns tillgängligt för alla som inte medvetet blundar, Det är bekvämare och lyssna på MSM alla vet ljuger och förvränger sanningen på order av vår regering 
  Sverige har inget försvar idag men hetsar till krig, har dom tänkt sig att ryssarna flyr bara försvarsmakten viftar lite med Pride flaggor kanske. 

 • Vi kommer allt närmare nittonhundraåttiofyra (taget ur minnet) där tre stora block ständigt ligger i krig med varandra, där segrar publiceras av systemmedia och vi förväntas alla hurra och omvänt sörja med förluster. Allt ransoneras och övervakas in i absurdum. Huruvida det över huvudtaget pågår ett krig eller ej, är inte relevant, utan krigets syfte är inte att vinna utan att försätta folket i ett tillstånd. När har folket någonsin gått till sina ledare och begärt att få starta ett krig, för att viljan att lemlästa sin nästa eller riskera att dödas varit oemotståndlig?

  • Ja då undrar man om inte Sveriges bidrag ned 5000 pansarvärnsskott är ett bidrag till mord på andra mäniskor och trots allt emot gällande lagstiftning , vad säger svenska freds , tyst kanske inga bidrag ???

 • Med en president Donald Trump i Vita Huset hade aldrig NATO tillåtits föra krig mot Ryssland.
  Tragedin ligger i att MSM har provocerat fram en medömkan för “nynazister”
  i Ukraina.

  • Men Nato har ju inte gått in ännu. Stoltenberg sa att dom är medvetna om att situationen kan bli värre. Därav avstår dem.

 • Man kallar det för “desinformation ”
  Märkligt. Hur ofta hör man inte det ordet nu för tiden.
  Och det kommer alltid från samma håll.
  Censur har blivit ett vanligt tilltag i pks vämjeliga värld.
  Deras sk sanningar verkar inte tåla dagens ljus.

 • Världen som ett schackbräde där krigsgalningar leker gudar.

  Wesley Clark, fyrstjärnig general som var Natos SACEUR samt militärbefälhavare för United States European Command från 1997 till 2000, berättar här om hur det går till i kulisserna:

  https://www.youtube.com/watch?v=UcWs4TFSjrY

  (General Clark on the Iraq Invasion)

 • Det är inget argument, barn i en sandlåda kan argumentera på detta sätt – titta, han gjorde det då kan jag också göra det. Vi skall sträva efter att leva i en civiliserad värld, motsatsen till i en värld där våld är rätt. Fundera istället på hur vi kan få igång fredsförhandlingar!

  • Om inte storebror i USA önskat oroligheter än en gång i Europa så borde svaret ha blivit ett militärt vapenfritt Ukraina.
   Efter detta stora möjligheter till expanderande för flera länder för frizoner. Tryggheten vore upprättad.
   Men tyvärr! Allt handlar om naturtillgångar.

  • Men Lillan, tänk den nästan omöjliga tanken, att det kanske finns en grupp (till antalet är samlingen egentl marginell men till ansamlade resurser tvärtom) ‘mitt’ ibland oss som inte vill fred,, aalls, utan tvärtom helt tvärtom. Är det ‘tänkbart’ att det kan förhålla sig så..

 • En video med väl valda ord men med den naiva förhoppningen att nå fram till den hjärntvättade och kemiskt lobotomerade massan. Det är ju också den imbecilla köttmassan som kommer bli allas fördärv.

  • Tänk att du tillåts uttrycka din åsikt om redaktören för denna tidning, trots ditt så nedsättande omdöme mot honom – och därmed mot alla oss andra som uppskattar denna internettidning!

   Det borde säga dig någonting.

   I Likströmsmedia tillåts aldrig personlig kritik mot de ansvariga – och alla “experter” som får komma till tals är alltid rörande eniga i sin “politiskt korrekta” hållning.

   Tycker du, Janne K, att det är bäst med endast en röst som klingar ut från maktens minareter? Eller välkomnar du motargument?

   Ännu en sak: Här brukar vi framföra argument och bevis för dem. Det skulle vara klädsamt om även du skulle franföra tankar som ger stöd för det du tycker – inte endast subjektiva omdömen.

  • Sassersson är en av de få journalisterna som vågar skriva om sanningen och inte går regeringens ärenden, hatten upp med all respekt

  • Finns det några faktafel i videon som är postad i denna artikel och isf vilka?
   Jag är enbart intresserad av sakligheter annars kan det kvitta.

   • Den siste oupplyste dåren, el faket, är inte född ännu. Nu har ett nytt vakuum dykt upp, som såklart bryr sig mindre om fakta än dynga, men dessvärre fsöker sprida. Ungefär som biden som släpper….ar på presskonferenser. bidens motto o denne Janne K (vilket penname..) som utövar bidens briljans..hehe vilket skämt, återvänd snarast till chipssoffan el kom med ngt smart. O då måste det vara ngt riiktigt smart, för att överraska forumet..Har du förstått el det är för mkt för ‘innehållet’..haha vilket skämt..Janne K..inte ens det funkar

   • Martin, Janne k är infiltratör som ska locka fram kommentarer. Trots det är en riktig zero så kommenterar jag, för jag vill ‘han’ ska veta även om ‘han/hon’ inte bryr sig. Fakta för dessa expos är som skämd dryck

    • Tack för info Jonny. Trist att höra. Tänk om vi alla hade kunnat diskutera sakligheter och sakfrågor med högt i tak. Jaja, det är iaf tillåtet att drömma . Allt gott

  • No, duu är en ootroligt köpt iddi o mkt medveten om det, men lev med det tills du granskar sista ‘raden’..då ska du motivera..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *