Chefsekonom Peter Schiff varnar: Förbered dig för en dramatisk ekonomisk kollaps

11

EKONOMI. Trendprognosmakaren Gerald Celente har intervjuat Peter Schiff, chefsekonom på Euro Pacific Capital. Schiff varnar för att världen måste förbereda sig för en “dramatisk kollaps” av ekonomin. Alla kommer att drabbas. NewsVoice har sammanställt och översatt Gerald Celentes intervju.

Räntorna kommer att gå upp betydligt. De är fortfarande alldeles för låga, säger Schiff, och han påpekar att den verkliga inflationen i USA ligger på cirka 16 procent, inte de 8 procent som regeringen medger allt medan Federal Reserve fortsätter att piska på  inflationen genom att hålla räntorna artificiellt låga.

Depressionen börjar med en recession

“Vi kommer [till en början] att gå in i recession snart”, säger Schiff, och att denna kommande ekonomiska kris kommer att vara mer smärtsam än paniken 2008 på grund av den massiva inflationen. Recession är i nationalekonomiska sammanhang en mild lågkonjunktur. En svårare lågkonjunktur brukar benämnas depression.

Biden-regeringen skyller den eskalerande inflationen på den ryska invasionen av Ukraina och det blir än värre i och med sanktionerna mot Ryssland, men inflationen i USA är inte ryssarnas fel, menar Peter Schiff.

“Vi skapar inflationen själva. Det är den amerikanska centralbanken Federal Reserve”, som driver på utvecklingen, säger Schiff, och han varnar att: “sanktionerna mot Ryssland kommer att slå tillbaka” mot bland annat USA.

Guld och silver behåller sitt värde när annat rasar

Schiff konstaterar också att den ryska rubeln nu är värd mer i jämförelse med den amerikanska dollarn än innan sanktionerna infördes. Indien, Kina och Ryssland behöver inte USA och att dessa sanktioner har påskyndat dollarns fall som världens reservvaluta, skriver Gerald Celente i sin resumé.

“The best currency to own would be not a currency at all, but real money, which is gold…gold and silver I think will continue to retain and, in fact, even increase in purchasing power over time”.

Celente verkar instämma i det som många ekonomer med historisk kunskap idag säger, att de enda värden som kommer att bestå och till och med öka i värde är metaller som guld och silver.

Kina tar över och regeringar som bygger makt är som cancrar

Peter Schiff instämmer även med Gerald Celentes prognos att 1900-talet var det amerikanska århundradet och 2000-talet kommer att bli det kinesiska århundradet.

“Jag är inte upprörd över att kineserna har fått ekonomisk frihet, jag menar, det är fantastiskt. Jag är bara upprörd över att amerikaner har tappat den. Hela världen borde vara mer fri, men det betyder att vi behöver mindre av [en toppstyrande] regering, men tyvärr tenderar regeringar att bli som cancrar. Närhelst du har en regering växer den bara och den växer och växer – och som en cancer gör den mer och mer skada ju större den blir”, säger Schiff.

Peter Schiff menar att det inte bara handlar om en cancer som sprider sig. Det onda är mycket större än bara en ekonomisk cancer. Den är även socioekonomisk och geopolitisk.

Gerald Celente driver Trends Research Institute baserat i New York. Peter Schiff har bolaget Euro Pacific Capital.

Text: sammanställning och översättning: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

11 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Axolotl 7
Axolotl 7
Gäst
13 april 2022 kl 12:21

“Federal Reserve fortsätter att piska på inflationen genom att hålla räntorna artificiellt låga”

Vilket företag ansvarar för The Federal Reserve – Det är Blackrock.

Vem är VD för just Blackrock – Det är dårfinken Larry.

Vilken organisation är Larry Fink högt uppsatt medlem i – Det är WEF.

Vem styr WEF – Det gör Rothschild genom Klaus Schwab, som själv är en Rothschild.

Vad vill Klaus Schwab – Han vill totalt rasera en någorlunda fungerande världsordning.

När man totalt raserar och slår sönder en fungerande världsordning, dör miljoners miljoner människor – Så bra tycker den snälle farbror Schwab.

Allt som händer, från kulturmarxism till krig i Ukraina är resultatet av WEF kontroll.

Sverige skickar vapen till en krigszon, och söker aktivt medlemskap i den ena partens krigsorganisation, NATO – Kommer inte kriget hit då också?

Nej men så bra med lite krig tycker tycker den mångårige medlemmen av WEF, Magdalena Andersson.

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
Reply to  Axolotl 7
14 april 2022 kl 05:56

https://www.bitchute.com/video/2J3nQKCSiGzH/
En annan vinkling på samma sak. Det som sker i USA sker här också.
Här kallas även inflation för dold beskattning.

Benny H
Benny H
Gäst
9 april 2022 kl 09:52

Inför man sanktioner mot en av världens viktigaste leverantörer av olja, gas, metallurgi, kärnteknik, elektronik, spannmål, konstgödsel, skog m m som ju Ryssland är så får man faktiskt förvänta sig att bli sanktionerad tillbaka. Man undrar ju i vilken värld västvärldens idiotpolitiker lever i? Tror de fortfarande att det är som under kolonialtiden när man styrde och ställde som man ville mot resten av världen? Och man snackar om fler sanktioner p g a en “false flag” operation som femåringar kunde genomskåda som en fejk? Men man antar att politiker tror stenhårt på tomten också, i alla fall verkar det så! Eller är det som USA-tjänstemannen på deras utrikesdepartement sa, vi mutar alla EU-politiker så att de dansar efter vår agenda…

Douglas
Douglas
Gäst
Reply to  Benny H
9 april 2022 kl 14:41

Det är helt enligt planen ju. Skapa matbrist mm och sedan fortsätta den globala omställningen med en digital valuta och ett socialt kreditsystem under en världaregering.

Richard
Richard
Gäst
Reply to  Benny H
9 april 2022 kl 16:08

Det är inte Ryssland som ska slås ut av sanktioner, de är riktade mot oss.

zacharias
zacharias
Gäst
9 april 2022 kl 09:47

Tydligen vill maktens elit ha just detta. Målet är global diktatur under ledning av Rockefeller/Rothschildt. Därför försöker de nu förbereda dig på vad de avser göra. Så att du inte protesterar när det händer.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
9 april 2022 kl 09:12

Det är fascinerande att dom kan dölja att det är en privat oligarki som växer och växer men ingalunda folkstyrda regeringar utan regeringar som företräder denna privata oligarki.
Nät Kina konkurrerar framgångsrikt i befolkningens intresse och håller efter sin privata oligarki då heter det att det är regeringar som växer som cancer.
Låt er inte luras av negativt prat om Kina.
Och låt inte ordet kommunism tolkas som tidigare om nu Kina fortsätter att kalla sig så. Innehållet är helt annat

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
9 april 2022 kl 08:36

Det är en långsam kollaps även här i Sverige. Inflationen är under “kontroll” sägs det? Fastighetspriser här i Sörmland har gått upp sedan år 2010 mer 10 ggr. Potatisen 4 ggr. Ost bortåt 20% på ett år. Ingen inflation? Är detta ett resultat av matte-undervisningen i skolan?
Frankt ut sagt är inflation ren stöld av sparkapital.
Som bilnasaren sa: jag köper en bil och dubblar priser vid försäljning och på de 2 procenten lever jag gott.

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
Reply to  Å. Södergren
9 april 2022 kl 16:16

Och ändå manipulerar SCB både befolkningen och politikerna med sina ”inflationssiffror”.
Min matkorg med 12 basvaror gick upp med 16% på 1 1/2 månad.

Göran Åkesson
Göran Åkesson
Gäst
Reply to  Å. Södergren
9 april 2022 kl 16:54

I de officiellt svenska inflationssiffrorna ingår inte prisutvecklingen inom bostadssektorn. Alla officiella siffror är därför sedan länge ‘nedtonade’ och speglar inte alls den galopperande prisutveckling som sedan länge pågått i det svenska samhället. Det är sannolikt organiserat med syfte att eskalera en skuldutveckling för medborgarna m.h.a en konstgjort låg ränta. När skuldmängden är tillräckligt stor genomdrives efter direktiv från kontrollerande krafter den drakoniska räntehöjning, som definitivt kommer att krascha bostadsmarknaden och lägga en av flera grunder till den ‘Great Reset’, som länge åstundats, innebärande att medborgarna ska acceptera budet ‘ingen skuld, Du lämnar Din fastighet och kan hyra den istället’; ett ekonomiskt/finansiellt slaveri således.

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
Reply to  Göran Åkesson
11 april 2022 kl 05:47

Det sägs att energi är oförstörbar, den ändrar enbart skepnad. Pengar är ju en form av konserverad energi från arbetsinsats och borde därför ha ett konstant värde på ett sparkonto. Nu minskar värdet hela tiden på kontot, men energin är ju oförstörbar, därför måste den tappas av av någon/t. Det är väl stöld om något?