Fd polischef om påskkaoset: islamistupploppen var krigsinspirerade och polisen misslyckades kapitalt

publicerad 21 april 2022
- av Torbjörn Sassersson red.
Peter Springare. Foto: E4F

SVERIGE. Den tidigare polischefen Peter Springare, med erfarenhet av att arbeta med grov kriminalitet, säger att den svenska polisledningen kapitalt misslyckats med att hantera påskhelgens islamistupplopp i flera svenska städer. SwebbTV intervjuade Springare.

Trots att polisen hade full vetskap och principiellt godkänt att den danska politikern skulle bränna koraner, eftersom de känner till Paludans taktik, kunde ändå inte polisen samla tillräckliga resurser och styrka för att stå emot de upplopp som islamister iscensatte.

Peter Springare säger att den svenska polisledningen aldrig verkar kunna “se det komma”. Istället möter man krigsinspirerade våldsverkare med naivitet och dialogförsök, menar Springare. Detta ledde till islamisterna blott med stenar kunde ta över polisfordon, köra omkring i dem, stjäla polisutrustning och få beväpnade poliser att fly.

Springare anser att högsta polischefen bör avgå eftersom polisen misslyckats med att adressera problematiken med islamistisk krigsinspirerat våld. Istället avleder polisledningen och diskuterar gängvåld och kommunens misslyckande.

Polisen klarar inte av att säkerställa tryggheten på gator och torg. De klarar inte av att få motdemonstranter att hålla sig till lagar och uppklarningsprocenten av begånget våld minskar istället för att öka, säger Springare. Inte heller demokrati och rättsordning säkerställs i landet.

Nu måste huvuden rulla. Rikspolischefen Anders Thornberg med stab måste avgå och ersättas. Även regionschefer och enhetschefer måste bytas ut eftersom dessa inte klarar av dessa prövningar. Polisen måste flytta bort fokus från värdegrundsprat och bortförklaringar till effektivt polisarbete, säger Springare.

Text: Torbjörn Sassersson | Källa: SwebbTV: Polischefen måste bytas ut – Peter Springare om polisens misslyckande med kravallerna | Foto på Peter Springare: E4F


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Man stänger en skola, men man stänger inte det som stänger skolan….

  Sveriges Radio (5 maj 2022): Skolinspektionen stänger skola: Elever riskerar att radikaliseras

  “Skolinspektionen har beslutat att stänga Framstegsskolan i södra Stockholm, med hänvisning till att eleverna riskerar att radikaliseras i en islamistisk riktning.
  Beslutet har bland annat baserats på information som man fått av Säkerhetspolisen.”

  https://sverigesradio.se/artikel/skolinspektionen-stanger-skola-elever-riskerar-att-radikaliseras

 • Jag ska göra ett undantag och kommentera här igen, men jag vet inte om någon någonsin kommer att läsa den, eftersom jag numera censureras kraftigt här och det jag skriver (som eventuellt godkänns) först publiceras efter tidigast något dygn.

  Här är en viktig länk:

  https://video.xx.fbcdn.net/v/t42.1790-2/278835163_396925778668984_7648420210165064788_n.mp4

  Den som inte begriper vad detta rör sig om, utan fastnat i paragrafernas flugnät bör försöka att gnugga liv i sina geniknölar.

  Fattar ni inte att den här danske provokatören sticker in en pinne i ett getingbo och rör om just under vår kristnas allra viktigaste högtid…?

  • Hans, du är inte censurerad, men du avviker ofta från artiklarnas ämnen och det betyder att du inte följer NewsVoice kommentarregler och att du därmed inte heller respekterar skribenten eller de som vill debattera inom ramen för artikelns ämne.

  • Din kommentar är egentligen en privat diskussion mellan er två. Ta det privat. Vill ni byta mail-adresser med varandra?

 • Har nån sett en elefant med en liten hatt på?
  Han var i rummet precis.
  Undrar vad han har och säga till om detta ämne,om man nu kan få en elefant och tala klar språk.

 • Svensk polis jagas på flykt trots beväpning, våld begås mot polis och räddningstjänst och det av allt från kvinnor och barn till vuxna män. Tjänstefordon stjäls och bränns upp, utrustning stjäls. En total förnedring av den myndighet som ska upprätthålla lag och ordning och i förlängningen ett slag i ansiktet på hela svenska folket. Ta i med hårdhandskarna och kasta ut det pack som enbart belastar landet! Det gör Sverige en tjänst och de invandrare som önskar bidra med något gott.

  Sverige är ett litet land i norr med en liten befolkning. P.g.a. invandringen ersätts den ursprungliga, i huvudsak nordiska befolkningen, med folk från helt andra delar av världen. Finns det inte ett värde i de nordiska befolkningarna utan för den sakens betrakta dem som bättre? Det är inte bara en fråga om det yttre utan en mentalitet, ett sätt att vara och hur en folkgrupp skapat något utifrån detta.

  Sverige är ett land som i grunden är värt att högakta, men sedan länge har en struktur tagit över och förvandlat landet till en soptipp. Sopbergets kärna består av maktlystna, korrumperade som önskar kontrollera genom att upplösa folk och samhälle genom att tillåta en stor ström av individer från kulturer som är helt väsensskilda från vår och varav de flesta mest är intresserad av vår välfärd. Därtill kommer en stor mängd kriminella, unga män som högst troligen helt medvetet släppts in, kanske med instruktioner att skapa kaos.

 • När började man kalla protest från en enda person mot vad det nu kan vara kallas för “Allmän sammankomst”?

  • Det kallas för allmän sammankomst därför att alla som önskar får närvara vid framförandet av protesten.

    • Nu försöker du få någonting att se ut som något annat.
     När vi fick pandemin med COVID-19 så infördes pandemilagen som skulle komplettera smittskyddslagen. Pandemilagen var tillfällig och skulle ge regeringen befogenhet att införa åtgärder för att stoppa/hindra smittspridningen, COVID-19 var klassad som samhällsfarlig sjukdom. Restriktioner som infördes var maxantal personer som fick befinna sig samtidigt på en plats samt att personer måste hålla ett visst avstånd till varandra för att försvåra smittöverföring. Att polisen bröt upp demonstrationen mot pandemilagen berodde enbart på att folksamlingen var större än tillåtet maxantal, det berodde inte på att man ville blockera yttrandefriheten.
     Det fanns inga inskränkningar mot att framföra sina åsikter i alla andra tillgängliga kanaler.
     Införda restriktioner har upphävts, COVID-19 är inte längre klassad som samhällsfarlig sjukdom och den tillfälliga pandemilagen är upphävd.
     Således finns inte längre några bestämmelser kring COVID-19 som inskränker demonstrationsrätten och därmed yttrandefriheten.
     https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/upphavande-av-covid-19-lagen-och-lagen-om_H901SoU27

   • Källa på vad Torbjörn?
    Om du anser länken jag bifogade inte visar hela händelseförloppet kan du söka “Norrköping upplopp”eller “Norrköping koran” på Youtube.
    Några har filmat och sänt live och för den nyfikne som kollar filmerna, kan det inte finnas tvivel att det var polisen som medvetet och välplanerat startade upploppet trots polisens kännedom att naziidioten överhuvudtaget inte skulle dyka upp där.

 • Var i yttrandefrihetslagen står att en sådan vidrig handling att bränna en grupp människors heliga skrift eller liknande har överhuvudtaget med yttrandefriheten att göra?

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/yttrandefrihetsgrundlag-19911469_sfs-1991-1469

  Dessutom undrar jag vad gränsen går och vad någon ska göra för att lagen om hets mot folkgrupp vad det gäller delen med religon, för att hets mot folkgrupp ska kunna tillämpas?

  • Det är fritt fram i Sverige att köpa en bok och sedan elda sin egen bok. Så det står nog inte i yttrandefrihetslagen.

   • Att under Ramadan, direkt efter bönestunden, framför en moske och troende muslimer (icke troende går inte till moske), omringad och skyddad av 10-tals poliser och bränna deras heliga skrift är inte detsamma som att köpa en kalle anka bok och bränna!
    Om det inte kan betraktas som hets mot folkgrupp, vad krävs det att man ska göra mot en grupp troende för att den lagen ska träda i kraft.
    Att säga “neger” till en svart individ är hets mot folkgrupp mot alla svarta.
    Att bära en nazisymbol är hets mot folkgrupp mot alla som inte ens levt varit födda under nazityskland.
    Varför ska det finnas begränsningar i yttrandefriheten i exemplen ovan men inte en handling som gör att en stor grupp känner sig kränkta, ledsna och förbannade?

   • Yttrandefriheten gäller enbart rätten att muntligen eller med olika typer av medier som radio, tidning, tv uttrycka fritt sina åsikter och har absolut ingenting att göra med friheten till olika typer av fysiska handlingar.
    Det framgår väldigt tydligt i lagen om yttrandefrihet.
    Sedan att man tillåter vidriga handlingar i yttrandefrihetens namn är ett tydligt bevis på västvärlden, polisen, media och politikernas hyckleri.
    Personligen ser jag koran och bibel och andra liknande religösa skrifter som gamla “science fiction” böcker men när ett alternativt oberoende media som Newsvoice publicerar samma värdelösa argument som övriga medier har hjärntvättat befolkningen med, med alla sina lögner och påhitt, då känns det som om att nu är det kört för oss alla!!!

    • “hets mot yrkesgrupp”?
     Ska man nu använda sin fantasi med meningslösa exempel med blaskbladet borde “hets mot värdelösa journalister” vara ett bättre alternativ!

    • Sverige har anslutit sig till FN:s konventioner om de mänskliga rättigheterna.
     Enligt Artikel 19, Allmän deklaration om de mänskliga rättigheterna, FN, 1948:
     Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser.”

     ”Alla uttrycksmedel” innebär således även fysiska symboliska handlingar. En sådan symbolisk handling är att bränna upp en bok som förmedlar en ideologi som man tar avstånd från.

     • ”Alla uttrycksmedel” begränsas till bränning av böcker och inte mer?
      Nån annan dåre kan ju göra ännu en mer vansinnes tolkning och tro att ”Alla uttrycksmedel” omfattar även bränning av mosker och kyrkor, vilket har hänt många gånger i världen av dårar som trott att de hjältar och gjort det för att skydda demokrati och yttrandefriheten!!

      • Att som symbolisk handling förstöra ett föremål som är ens privata egendom är tillåtet eftersom man disponerar sin egendom och kan göra vad man vill med den. Det är inte tillåtet att förstöra andras egendom som en symbolisk handling eller av några andra skäl. Det sakförhållandet fattar väl normalt begåvade människor.

      • Sunngifu muslimen Rena och de allierande vänsterblivna varken kan eller är intresserade av sakfrågor. Gemensamt är att de bägge hatar Sverige och de demokratiska rättigheterna.

      • Muslimen Rena?
       Vad är demokratiska rättigheterna i en demokratur?
       Av att döma, vet du inte överhuvudtaget vad demokrati ens betyder!
       Jag är säkert på att du även blandad ihop de begrepp och termerna, precis som all tjafs och värdelös du skrivit om mytologi och västvärldens hittepå Anunnaki historier medan du valt en bild av Irans Persepolis för dina historier.
       Där har du visat din kunskapsnivå!
       Man blir inte en debattör/skribent/kunnig/bildad person genom att lära sig kopiera/klistra in funktionerna.

      • Annat som är gemensamt för bägge kategorier är att man ofta hemfaller till ad hominem-argumentation när de sakliga argumenten tryter.

  • Hur är det då när en religion explicit förkunnar att de folkgrupper som inte tillhör den religionen skall dödas? Är det inte hets mot folkgrupp att uppmana till genocid?

   • Det är just sådan tänkande, okunskap och inkompetens, hos som det verkar majoriteten av svenska befolkningen idag, som har orsakat eländet och accepterat demokraturen vi lever i idag, där med yttrandefrihet som förevändning, ägnar sig 90% av de som aktivt kommenterar i olika medier, åt att tävla om vem, som kan bäst skriva de mest våghalsiga dumheterna, istället för att föra en saklig och konstruktiv debatt om samhällsproblemen!

    • Vad är det som är okunnigt och inkompetent i det jag skrev? Jag tog upp ett specifikt exempel på ett samhällsproblem, nämligen när ett religiöst baserat förhållningssätt står i strid med samhällets lagar.
     Koranen är religionen islams heliga skrift, I denna skrift finns åtskilliga suror som beskriver och även uppmanar den som är rättrogen = bekänner sig till islam, till vad som bör göras med de folk som är otrogna = inte bekänner sig till islam. Dessa handlingar är att terrorisera, tortera, döda.
     Har du överhuvudtaget läst koranen? Om du har gjort det bör du känna till att det finns uppmaningar till sådana våldshandlingar gentemot de folk som inte är muslimer. Om du inte har läst vad som står i koranen så är det i så fall du som uppvisar okunskap. Oavsett om du har läst koranen eller ej: tycker du att en religion har rätt att uppmana sina följare till att utföra våldshandlingar mot andra folkgrupper även om sådana handlingar är förbjuden i lag?

      • Gillar man våra demokratiska fri och rättigheter som är en förutsättning för att Islam tillåts i Sverige, finns det andra länder att bosätta sig i.

       Religion är en privatsak, ingen samhällsfråga.

      • Det går inte att tolka ditt svar på annat sätt än att du inte har några argument att komma med. Särskilt som du använder härskartekniker.

      • Problemet är alla normalbegåvade, självutnämnda Islamexperter som likställer bränning av en bok eller koarnen för den delen i sin grill hemma med att hälla piss på koranen och bränna den, en fredag, under ramadan, framför en moske, direkt efter bönestunden, omringad och skyddad av tiotals kravallpoliser!
       Och som det verkar har vi på tok för många sådana normalbegåvade!!

      • Problemet är att en del anhängare av islam inte accepterar åsikts- och yttrandefriheten när det är islam som berörs av denna. Självklart kan muslimer ogilla den åsikt som framförs men det är olagligt att uttrycka sitt ogillande med våldshandlingar. Det går att manifestera sitt ogillande på ett mer intelligent sätt. Det är den som inte klarar av att andra kan tycka annorlunda än en själv som har problem.

      • Så länge normalbegåvade som du inte vill lära sig att förstå, acceptera, respektera och tolerera, det faktum, att troende muslimer, ser just dessa två handlingar, koranbränning och avbildning av ansiktet på deras profet som oerhört kränkande, förolämpande och provocerande så får ni hålla truten och njuta av gratis aktionsfilmer som kommer att utspelas på svenska gator och torg, varje gång den värdelösa svenska polisen ger tillstånd och skydd åt sådana nazister och rasister som uppenbarligen är 100-tals gånger mer pålästa än dig och andra svenska normalbegåvade om detta ämne och fakta kring det.

      • Troende muslimer bör nog ta och lära sig att religion är en privatsak och att religiösa värderingar och regler endast skall tillämpas inom det egna samfundet och att vårt demokratiska och sekulära samhälle inte i något som helst avseende skall anpassas efter några förlegade religioner. Att bemöta framförda åsikter med primitiva beteenden hör inte hemma i ett upplyst och civiliserat samhälle. Och om troende muslimer inte kan förstå, acceptera, respektera och tolerera vad som gäller för medborgare vårt samhälle så är det fritt fram att bosätta sig i ett land som bättre passar deras religiösa preferenser. Det finns ett flertal sådana länder, teokratier där man tillämpar sharia.

  • Vi måste välja här. Anser inte bara kan ta bort hatbrott med hets mot folkgrupp utan även hela förtallagstiftningen med som de facto bygger på hederskultur, fast vi kanske inte tänker på det. Att “förtala” en individ kan ju uppfattas (i någon mening) att “stjäla” hedern av någon annans ära – tydligare kan det inte bli: lagstiftningen bygger på hederskultur. Här är samhällets helt förvirrat. Vi kan ju inte motverka eller på annat sätt motarbeta hederskulturen som samhället tydligt säger sig vilja göra och samtidig ha kvar en lagstiftning som bygger och därför cementerar just det samhället säger sig vilja motverka?

   • Instämmer! Då kan man passa på och ta bort religion delen från lagen om hets mot folkgrupp också då det uppenbarligen blivit helt OK att kränka och hetsa mot de troende hur man!!!

    • HMF-lagen lämnar walk-over ifall det är en person eller grupp av personer tillhörande en specifik trosinriktning som uttrycker missaktning, hot eller hets i såväl tal som tryck mot person/grupp avseende tro eller sexuell läggning.

    • Många troende blir kränkta när man ifrågasätter deras religion. Men religion kan inte ingå i “hets mot folkgrupp”, det blir ju helt vansinnigt, om man inte skulle få kritisera någon religion. Då kan alla kalla sin åsikt i livet för religion, så får den inte diskuteras eller ifrågasättas.
     För mig är religion ett gammalt sätt att få makt. Fast religion kan föra folk samman, så är det livsnödvändigt att de får kritiseras. Annars kan väldigt skumma sekter uppstå, där ledarna (prästerna) utnyttjar församlingsmedlemmarna på de mest grymma sätt.

     • Marinne
      Det verkar som om ingen längre kan skilja mellan ifrågasättande och kränkning!
      Man kan ifrågasätta islam genom att ta upp vad man anser vara fel med. Till exempel att ta upp hur i hela fridens namn kunde deras profet gifta sig med en 9-årig flicka.
      Det skulle även få en och annan muslimsk ungdom att tänka om och kanske öppna ögonen.
      Sådant skulle inte leda till upplopp och öppnar för dialog och diskussion.
      Att bränna koranen eller avbilda profetens ansikte är förbjuden enligt islams regler och i deras ögon kan jämföras med om du och jag skulle gå på gator och torg idag med en nazisymboler på armen. Det tolereras bara inte och anses som grov förolämpning och kränkande av alla troende muslimer och gör de arga och förbannade.

      Nästa gång man tillåter koranbränning, en fredag, direkt efter bönestuden, framför en moske, omringad och skyddad av tiotals kravallpoliser, kommer många av dessa poliser att bli beskjutna först! Det är nåt som jag är 100% säkert på!
      Men det är kanske det majoriten vill att det ska hända?
      Inte minst de kristna troende som Ebba som velat se 100 skjutna ungdomar vid dessa upplopp!!

      • De förhållningsregler som islam ålägger sina följare är interna regler, de gäller alltså enbart för de som bekänner sig till islam. Likadant är det för alla andra religioner, om ens religion kräver att man alltid skall bära ett durkslag på huvudet så gäller det bara för anhängarna. Man kan inte kräva att alla andra som inte bekänner sig till den religionen också skall följa den regeln. I Sverige har vi religionsfrihet vilket innebär att får ha vilken tro man vill, men det innebär också frihet från religion vilket innebär att man inte skall behöva pådyvlas andras religiösa regler.

    • Rena, att kränka sin medmänniska är naturligtvis något som föräldrar ska lära barnen att man inte göra – hela kulturen skall bygga på tolerans men det finns ett stort MEN; i samma ögonblick man påstår “känna” sig kränkt har vi i Sverige demokratiskt valt vår lagstiftningen där religionsfrihet samt yttrandefriheten går före enskilda lättkränkta känslor. Religionsfrihet innebär friheten från att tvingas underkasta sig en religion man själv inte valt.

     Allt kokar ner till att: visar vi tolerans mot det intoleranta får vi ett intolerant samhället. Visar vi tolerans mot de toleranta får vi ett tolerant samhälle. Ska vi fortsatt ha ett tolerant samhälle (som t ex tillåter Islam) måste vi visa intolerans mot det intoleranta för att bibehålla vårt toleranta samhälle annars får vi ett intolerant samhälle som inte tolererar Islam.

     Gillar man våra demokratiska fri och rättigheter som är en förutsättning för att Islam tillåts i Sverige, finns det andra länder att bosätta sig i.

     Religion är en privatsak, ingen samhällsfråga.

     • Gillar man INTE (ska det vara inget annat…) våra demokratiska fri och rättigheter som är en förutsättning för att Islam tillåts i Sverige, finns det andra länder att bosätta sig i.

      • Erik
       Efter 30 år i Sverige har jag lärt mig att så fort nån föreslår att människor som redan är bosatta här ska flytta till annat land av den ena och andra anledningar, då visar individerna sina sanna racistiska ansikten och bristande kunskapsnivå och det är likvärdigt med samma korkade retorik som alla politiska partier använt mot SD i decennier genom att använda fascist/nazi stämpel så fort de insett att de förlorat i en debatt och inte har nåt mer att tillägga i själva sakfrågan.

      • Gillar man våra demokratiska fri och rättigheter som är en förutsättning för att Islam tillåts i Sverige, finns det andra länder att bosätta sig i.

       Religion är en privatsak, ingen samhällsfråga.

      • Så du på allvar tror att i ett land, där ett parti, som 95% av de röstberättigade inte har röstat på, som kan ingå i regeringen och bestämmer över hur de övriga 95% i befolkningen ska tänka och göra, och detta samtidigt som de övriga partier fokuserat sin politik på att utesluta ett parti, 20% har röstat på, medan man fullständigt skitit i vad som är bäst för landets invånare, är ett demokratiskt land?

       Och när publikationer, som Newsvoice, kallas för konspiratoriska, alla lögner och desinformation i massmedia för absoluta sanningen och de som vill att man ska jobba för fred och inte mer krig för putinkramare, och de som ifrågasatt covidvacciner för antivaxxare ……………
       har en yttrandefrihet som är värt namnet?

       Men visst du! Att på grund av några få människor, vilken identitet nu de tycker de har, göra toaletter gemensamma för både killar o tjejer i skolor tvångsmässigt, ta bort ordet kvinna när man pratar och skriver om gravida på myndighetssidor…………. för de få individer som anser sig känna sig kränkta och inte inkluderade, är rätt vägg att gå?

       nej, va dum jag är!! Visst ska man kasta ut alla troende som inte vill acceptera att en nazist med polisens hjälp och skydd bränner deras heliga skrift rakt in i ansiktet på de! Det är en yttrandefrihet värt att dö för!

      • Det är väl ingen här som har sagt att man med tvång skall kasta ut muslimer för att de inte accepterar åsikts- och yttrandefrihet. Det som har sagts är att om man inte accepterar de lagar och den samhällsordning som finns i detta land så kan man välja att bosätta sig i ett annat land vars samhälle man känner sig mer bekväm med. Religionsutövande är en privat angelägenhet och man kan inte kräva att alla andra medborgare och hela samhället skall anpassa sig efter de religiösa föreställningar som man har. Och det är inte ett dugg rasistiskt att framföra den åsikten.

 • En “religion” söker visdom? Bilar brinner,aha, bra kunskap. Skada annan för att vinna vänner? Va, funkar inte, god visdom. Bråkar man kan det ge bullar och kaffe, bra visdom. Bidragssystem ger tid till att strula, nyttig kunskap…..

 • Det kunde de göra utan att följa arbetsrättsreglerna och VD sa att de hade inte med mina politiska åsikter att göra men han tyckte jag skulle läsa om hans ledare i personaltidningen med en annan synvinkel. I den hyllar han tonåringen Greta och World Economic Forum.

  Alternativmedia borde bättre belysa att samtliga riksdagspartier har samma åsikt om klimatförändringarna och att de ljuger för väljarna om det och pandemier och smittor.
  Ni borde också blottlägga att kalla kriget var ett kallt krig mot mänskligheten och som fortfarande pågår. Öst och väst är så överens mot oss.

 • Snick Snack detta har det planerats för under lång tid av globalisterna. Politikern Eliasson har ju ”organiserat ” i polismyndigheten. Sen är det så att när man privatiserade på 90-talet så införde man väldigt mycket utbildning och detta med värderingar, allas lika värde bla bla.
  Jag hade kört buss i 10 år med det jag lärde mig när jag tog körkortet och det gick hur bra som helst. Men nu ska jag gå 5 kurser på fem år och det är bara för att få möjlighet att indoktrinera oss och se till att vi är politiskt korrekta.

  För det första var det spikat att det var klimatförändringar pga CO2. Jag protesterade men fick inget stöd av mina lata kollegor, de tyckte inte vi behövde bry oss även om jag hade rätt. I början fick vi utvärdera kursen skriftligt men det tog man sen bort.
  Sen var ju jag dum som inte följde upp att jag inte fick någon feedback.

  I kursen om ”våld och hot” så får vi titta på en tramsig film där en 30-årig invandrare hotar två poliser att han ska dra ner sina brallor. Dålig ljud- och bildkvalitet. Jag hör inte vad poliserna säger. Så stänger kursledaren av filmen och frågar vad vi tycker. Det blir pinsamt tyst en lång stund sen får en förare ur sig att polisen skötte det bra. Det tyckte kursledaren också.
  Då protesterade jag och sa att det var skit. Det ska vara otrevligt när polisen kommer, in med honom i en piketbil. Jag sa också att rättsväsendet borde ändras så att man blir dömd på en gång och inte släpps och kallas flera månader senare.

  Mungiporna på kursledaren åkte ner och han sa – Jaså du tycker så, ja du har ju rätt till din åsikt.
  Efteråt kom en förare och sa att han tyckte som jag men han kunde inte stå för det inför de andra.
  Vore bra om ni journalister kunde gräva fram sånt här. Hur har ni blivit indoktrinerade i er utbildning?
  Förra sommaren fick jag sparken från Nobina i Norrtälje för att jag protesterade mot att jag skulle ha samma åsikter som Nobina när det gäller klimat, hälsa och säkerhet.

  • Men herrejösses Maj, fick du inte 100% stöd av dina fackliga företrädare??

   Kan man bara bli kickad så där rakt av Maj??

   Fick du verkligen kicken utan att facket protesterade till ditt försvar??

   Vad har det blivit med svenska fackföreningar??

 • Vad polisen borde göra är att filosofiskt definiera ut vad våld är från vad våld inte är och utifrån det öva på att aldrig använd våld.

  Ett förslag på definition av våld är följande: en fusion mellan en yttra handling med avsikt att skrämma, skada eller tysta. Allt annat som syftar till att lunga ner, stoppa, skingra och gripa en mobb är tillåtet. Här kan alltså polisen gå in och slå vilt med batong omkring sig samt även skjuta ty syftet är inte att skrämma, skada eller tysta utan att stoppa, skingra, (även gripa) och lunga ner en mobb som löper amok och går bärsärkagång, så slipper polisen känna obehag och rädsla inför sitt uppdrag. 

 • Vem har föreslagit och utsett Anders Thornberg till POLISCHEF?
  Det är väl UTNÄMNINGS makten som har ANSVARET och som missbrukat medborgarnas förtroende!

 • Det är fritt fram att vid t e x sossarnas eller sd;s torgmöte, precis innan nästa val, att bränna partiboken/partiprogrammet/bilden av partiledarna precis framför dessa politikers torgmöten i deras starkaste distrikt. Får man lov….till det…eller

  • Om hästarna är hemma bryr sig en person inte öht om vad för trycksaker som bränns. Oavsett när var hur. Han/hon kanske får lust att grilla lite korv i godan ro.

   Nu handlar det om människor vars mentala kapacitet är på extremt låg nivå och för min del önskar jag bara att alla bidragssystem stryps (alternativt resurserna tar slut) så att svärmen flyger vidare.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *