Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Fd polischef om påskkaoset: islamistupploppen var krigsinspirerade och polisen misslyckades kapitalt

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 21 april 2022
- Torbjörn Sassersson
Peter Springare. Foto: E4F

SVERIGE. Den tidigare polischefen Peter Springare, med erfarenhet av att arbeta med grov kriminalitet, säger att den svenska polisledningen kapitalt misslyckats med att hantera påskhelgens islamistupplopp i flera svenska städer. SwebbTV intervjuade Springare.

Trots att polisen hade full vetskap och principiellt godkänt att den danska politikern skulle bränna koraner, eftersom de känner till Paludans taktik, kunde ändå inte polisen samla tillräckliga resurser och styrka för att stå emot de upplopp som islamister iscensatte.

Peter Springare säger att den svenska polisledningen aldrig verkar kunna “se det komma”. Istället möter man krigsinspirerade våldsverkare med naivitet och dialogförsök, menar Springare. Detta ledde till islamisterna blott med stenar kunde ta över polisfordon, köra omkring i dem, stjäla polisutrustning och få beväpnade poliser att fly.

Springare anser att högsta polischefen bör avgå eftersom polisen misslyckats med att adressera problematiken med islamistisk krigsinspirerat våld. Istället avleder polisledningen och diskuterar gängvåld och kommunens misslyckande.

Polisen klarar inte av att säkerställa tryggheten på gator och torg. De klarar inte av att få motdemonstranter att hålla sig till lagar och uppklarningsprocenten av begånget våld minskar istället för att öka, säger Springare. Inte heller demokrati och rättsordning säkerställs i landet.

Nu måste huvuden rulla. Rikspolischefen Anders Thornberg med stab måste avgå och ersättas. Även regionschefer och enhetschefer måste bytas ut eftersom dessa inte klarar av dessa prövningar. Polisen måste flytta bort fokus från värdegrundsprat och bortförklaringar till effektivt polisarbete, säger Springare.

Text: Torbjörn Sassersson | Källa: SwebbTV: Polischefen måste bytas ut – Peter Springare om polisens misslyckande med kravallerna | Foto på Peter Springare: E4F


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq