RT:s dokumentärfilm “I’m Alive” uppger att Ukrainas militär bombar civila “ryska” städer

publicerad 27 april 2022
- av NewsVoice
Ukraina april 2022. Foto: RT.com

UKRAINA. Ett kamera-team från RT Documentary har nyligen återvänt från Mariupol i Ukraina där de samlat invånarnas berättelser. Mer än 400 000 personer gömde sig under jord medan Ukrainas väpnade styrkor vägrade att låta människor lämna staden, enligt RT:s dokumentärfilm "I'm Alive".

Dokumentären skildrar berättelser om människor som försökte överleva ukrainsk beskjutning och tortyr. Boende (främst med rysk bakgrund) i Mariupol, som överlevde attackerna, är idag glada att de fortfarande lever.

En volontär från Texas (USA) kom till Donbass för åtta år sedan för att han vägrade tro på amerikansk propaganda, skriver filmmakarna. Även andra volontärer riskerade sina liv för att hjälpa sina familjer.

Enligt Västs perspektiv är filmen endast propaganda, men ord står mot ord och bilderna från östra Ukraina känns övertygande. Avgör själv.

Text: NewsVoice