Amerikanska Secret Service-agenter mutades av falska agenter

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 april 2022
- NewsVoice redaktion
Secret Service agenter. Foto: Chuck Patch. Licens: CC BY-SA 2.0

VÄRLDEN. Haider Sher-Ali (35) och Arian Taherzadeh (40) greps för att ha utgett sig för att vara agenter från Department of Homeland Security (DHS). De falska agenterna har under två år mutat fyra Secret Service-agenter med gåvor, inklusive vapen och gratislägenheter.

De två männen som nu åtalats för konspiration lurade Bidens underrättelsetjänst genom att få dem att tro att de var federala agenter som utredde upploppet på Capitol Hill den 6 januari förra året. Taherzadeh erbjöd sig att köpa ett skjutvapen värt 2000 dollar åt en Secret Service-agent som hade till uppgift att skydda Jill Biden, enligt FBI.

United States Secret Service (Secretservice.gov) är en amerikansk federal polisorganisation med ansvar för presidentens och vicepresidentens livvaktsskydd.

I en intervju med Reuters sa Haider Sher-Alis mamma, Zahida, att hon blev förvirrad när hon hörde nyhetsrapporter om att hennes son har påstått sig vara agent.

“I don’t know what he’s doing. He doesn’t tell me, he keeps to himself,” sa Zahida. “He’s a good person. A very honest person”. “Someone must have trapped him. He always tries to help people.”

ArcanumSkolan 2024

De två falska agenterna kunde inte motstå frestelsen att skryta med sina falska Homeland Security-kopplingar. De skröt också bland annat om att de var inblandade i hemliga gängutredningar.

“The fake agents even pretended to ‘recruit’ a building resident to be part of their “task force,” requiring the person submit to being shot with an Airsoft rifle to “evaluate their pain tolerance and reaction”.”Russia Today

I ett uttalande på Secret Service hemsida framgår att idag att myndigheten fortsätter att arbeta, med sina brottsbekämpande partner i den pågående utredningen. De lurade agenterna har fått tjänstledighet och är begränsade från åtkomst till Secret Service resurser och lokaler.

Text och översättning: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

    • Bort med dessa agenter fbi.cia.säpo etc ska ersättas med ”lojala”?!poliser..valda av folket..knapptryckarna.se finns på yt och fb..

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *