Argentinas två största banker accepterar kryptohandel

NewsVoice is an online news and debate channel that started in 2011. The purpose is to publish independent news, debate articles and comments as well as analyzes.
publicerad 13 maj 2022
- News@NewsVoice
Kryptohandel Foto: AaronJOlson Licens: Pixabay
Kryptohandel Foto: AaronJOlson Licens: Pixabay
Kryptohandel Foto: AaronJOlson Licens: Pixabay

Den största banken i Argentina har idag öppnat kryptohandel med öppna armar och användare kan smidigt och enkelt köpa kryptotillgångar såsom Bitcoin, till deras bankkonton direkt från banken. Argentinas två största banker, Banco Galicia och Burbank, har båda annonserat att deras kunder nu kan genomföra handel med kryptovalutor.

Bloomberg har rapporterat att ungefär 60% av de som var med i en argentinsk undersökning, önskade få mer tillgång till kryptovalutor. Denna undersökning gjorde att de två största bankerna nu tillåter deras kunder att sälja, köpa eller handla med kryptovalutor.

En affiliate som arbetar på marknadsundersökningsföretaget Americas Market Intelligence, Ignacio Carballo, skickade iväg en twitter med skärmdumpar att de har börjat stödja köp av Bitcoin (BTC), Ether (ETH), USD Coin (USDC) och Ripple (XRP). Du kan investera i dessa valutor och många fler hos Bitcoin Pro.

Den sydamerikanska nationen ligger som den sjätte högsta andelen av användning med kryptovalutor i hela världen. Data- och undersökningsföretaget Statista, har visat att runt 21% av de argentinska medborgarna har antingen använt eller ägt kryptovalutor år 2021.

Att låta användare köpa Bitcoin eller andra kryptovalutor genom deras bank, kan hjälpa Argentina att ligga steget före den krossande inflationen som finns i landet. De senaste uppgifterna från den ekonomiska undersökningsföretaget Trading Economics, säger att Argentinas inflationstakt under April låg på 55%. Förespråkarna säger att Bitcoin och decentralisering gör det till en idealisk inflation försäkring.

Det var bara någon månad sedan som staden Sorradino i Argentina köpte mining-rigs och planerade att börja en mining-operation för att kunna tjäna Bitcoin och vinna över landets inflation. Dess inkomst från mining var estimerad att bli hundratals US dollar varje månad.

Med hänsyn till dess höga adoption frekvens, meddelade Argentinas borgmästare Horacio Rodriguez Larreta förra månaden i Argentinas huvudstad Buenos Aires, att staden skulle börja acceptera kryptovalutor som betalning för offentliga finansiella tjänster. Staden har även planer att lansera en digital identifiering plattform som är baserad på blockkedjor och som landets invånare kan använda sig av.

Argentina är dock inte det största landet i sydamerika, men de tar ändå enorma steg framåt med krypto adoption. Det var den 26:e april som Brasiliens senat slutligen godkände Bitcoins lagförslag och detta kan skapa ett extra lagförslag till landets regelverk inom lokal krypto industri. Detta lagförslag behöver passera en till kommitté för att kunna undertecknas som en lag av presidenten Jair Bolsonaro.

Många länder som ändrar lagarna för kryptovalutor och kryptohandel

Eftersom kryptobörsen och handel med krypto fortfarande är en relativ ny marknad, behöver myndigheter och lagstiftningar snabbt anpassa sig efter de nya förändringarna. Det är just detta som kan ta tid, speciellt när det handlar om länders om Sverige eller något av de andra europeiska länderna.

Vi kan redan se många lagförändringar i Argentina, Brasilien, USA, Indien och många fler. Det kommer inte ta lång tid innan nya lagar i varje land ändras gällande kryptovalutor online och hur de får användas av både verksamheter och privatpersoner. Det enda vi kan göra är att avvakta och se hur denna ständigt förändrade marknad kommer påverka det vardagliga livet.

Extern skribent

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq