Per Shapiro: Den kuppartade anslutningen till NATO – Folkets Radio

publicerad 27 maj 2022
- Extern skribent
Per Shapiro. Pressfoto: Eva Wernlid

NATO. “Vad är egentligen NATO? Är det primärt en försvarsallians eller är det snarare den ekonomiska elitens maktinstrument?

Fredsaktivisten Lars Drake har kartlagt det nätverk av natonära tankesmedjor och statliga organisationer som ägnar sig åt smutskastning av svenska riksdagsmän, fredsvänner och journalister.

Journalisten Johannes Wahlström förklarar varför ett Natomedlemsskap skulle innebära slutet för den svenska modellen och för den svenska yttrandefriheten.

Vi hör även författaren Stefan Lindgren som pratar om socialdemokratins historiska svek mot sina väljare och om regeringens kuppartade ansökan om ett svenskt Natomedlemskap.

Programmet tar också upp NATO:s monumentala förstörelse av Libyen.

Är NATO:s blodiga och antidemokratiska track-record verkligen oviktigt när Sverige ska ta ställning till medlemskap?”

Text och reportage: Per Shapiro, Folkets Radio


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ryssland, Kina och Nordkorea har förstörts i grunden och byggts upp igen (av samma krafter som stått bakom förstörelsen) till blint orderlydande stater med fascistisk struktur – analogt med så kallade “elitsoldater”, som även de berövas sin självkänsla och identitet och byggs upp till maskinliknande konstruktioner, som enbart lyder order.

  “Fascism och kommunism är två vingar av samma äckliga fågel.”
  – Edward Griffin

  I dessa tre nationer mördades som första åtgärd framför allt kristna – och även självständiga bönder, för att säkerställa hjälplösheten hos befolkningen – på ackord och därefter infördes KOMMUNISMEN och ateismen som ett första steg i en långsiktig förändring. Därefter introducerades katolicismen öppet eller i förtäckt form (Ryssland), vilket blev till ett surrogat.

  (Precis samma tillvägagångssätt användes i Vietnam.)

 • Det är många med stor insikt som har förstått att världen styrs av hemliga sällskap. Jag ska här citera två amerikanska presidenter (i svensk översättning) som haft den inställningen:

  “Det finns en kraft någonstans som är så organiserad, så subtil, så vaksam, så sammankopplad, så fullständig, så genomgripande, att det är bättre att de som talar i fördömande ordalag om den den inte talar högre än i en viskning.” 
  – Presiden Woodrow Wilson

  “Själva ordet ´sekretess` är motbjudande i ett fritt och öppet samhälle; och vi är som ett folk i själ och hjärta och historiskt emot hemliga sällskap, hemliga eder och hemliga förfaranden. …För vi motarbetas runt om i världen av en sluten och hänsynslös konspiration som i första hand förlitar sig på hemliga medel för att utvidga sin inflytandesfär – på infiltration istället för invasion, på subversion istället för politiska fria val, på hot i stället för individuell valfrihet, på gerilla på natten istället för arméer om dagen. Det är ett system som har använt enorma mänskliga och materiella resurser för att bygga en tätt sammansatt, högeffektiv maskin som kombinerar militära, diplomatiska, underrättelsetjänster, ekonomiska, vetenskapliga och politiska operationer.
  Dess förberedelser är dolda, inte publicerade. Dess misstag blir begravda, inte tillkännagjorda. Dess meningsmotståndare blir tystade, inte ärade. Inga utgifter ifrågasätts, inga rykten offentliggörs, inga hemligheter avslöjas.”
  – President John F Kennedy

  • Fortfarande är dessa citat lika aktuella. I dessa tider blir det också allt mer uppenbart varför och av vem JFK togs av daga.

   • Så här uttalade sig en annan amerikansk president:

    “The war, the American Civil War of 1861-1865, would never have been possible without the sinister influence of the Jesuits.”
    – Abraham Lincoln

    President Abraham Lincoln mördades 1865. Här är en synnerligen intressant skrift om vilken sammanslutning som låg bakom mordet:

    https://issuu.com/thewatchmen/docs/jesuitinvolvementalincoln

    Och nu sitter en medlem av denna sammanslutning som USA:s president, vilket visas i slutet av denna artikel:

    https://newsvoice.se/2021/09/jesuiterna-infiltrerade-tidigt-usa/

    • Tack, en välskriven artikel du författat. Otroligt hur ett nätverk av organisationer har och har haft så stor påverkan på vår utveckling, inte minst det du omnämner. Det skulle vara intressant att få belyst hur allt hänger samman. Historieskrivningen skulle mått bra utav mer av den varan.

     Nu är jag inte så väl bevandrad i Dan Browns Da Vinci-koden men har för mig om att romanen har intressanta framställningar om destruktiva organisationer med religiösa förtecken. Kanske andra av hans böcker fortsätter i den andan.

     • Tack, Sten B, för dina uppmuntrande ord!

      Det gläder mig mycket att få positiv respons på de avslöjanden jag gjort. De allra flesta tiger!!! Jag kan inte förstå varför och ofta känner jag förtvivlan över det.

      Dan Brown är en insider och medlem i ett av alla dessa elitistiska hemliga brödraskap (Psi Upsilon) som finns i en mängd olika bokstavskombinationer från det grekiska alfabetet och som snärjer högt begåvade ungdomar vid i stort sett varje universitet i USA och – som jag är förvissad om – styrs av Jesuitorden (och som jag omnämner i slutet av artikeln).
      Min artikel är del 7 i en serie om Katolska kyrkans makt i världen. Jag skrev den för ett år sedan och hade tänkt att fortsätta med fler artiklar, men på grund av uteblivet intresse och indirekt framförda hot har min motivation att göra djupgående vidare efterforskningar sinat.

      I del 6 i denna artikelserie om Katolska kyrkans roll i världspolitiken sedan många århundraden tillbaka är illustrationen som inleder artikeln tagen från filmen “The Da Vinci Code” av Dan Brown. Kanske vill du ta del även av den…?
      https://newsvoice.se/2021/07/katolska-kyrkan-granskas-rekrytering-infiltration/

      Tack än en gång!

      • Varsågod, välförtjänt. Även nästa artikel var mycket läsvärd. Att du inte får uppmärksamhet och ett tack på vägen för artiklarna beror nog inte bristande uppskattning utan snarare på lathet och avsaknad av eftertanke. Jag är garanterad inte ensam om att se värdet, så räta på ryggen, Hans!

       Sanslöst så mycket ondska som gömmer sig bakom jesuiterna. Vad driver dom? Uppenbarligen finns det något som attraherar de värsta avskummen i organisationen. Jag såg i kommentarfältet reflektionen på Harris som var involverad i bombningen av Dresden (för övrigt oerhört väl uppbyggt i sina finaste delar) och jag hade för mig om att han, eller någon ovan honom, tillhörde jesuiterna. Eller liknande patrask.

 • Enda skillnaden mellan NATO och en ganster kartell är antalet soldater och storleken på leksakerna.
  En gansgster erbjuder dig skydd (oftast mot en fara som inte finns) i utbytte mot att du handlar hans varor.
  NATO erbjuder dig skydd(mot en låtsas fiende som alltid har varit hans kompanjon) i utbytte mot att du lämmnar över ditt lands suveränitet.
  Dagens svenska politiker verkar vara totalt befriade av allt som heter patriotism,så dem ser inga problem alls med det hela.

 • Fråga de bosnier som var dömda att dö under belägringen av Sarajevo. De kallar Nato befriare. Nato har flera sidor, de är inte enbart en krigsapparat.

  • Tja vad ska man tro? Jag har prarat med forna yugoslaver som berättar att USA/NATO med beräkning, välplanerat och med målmedveten intensitet krossade hela landet.

  • Fråga de serber vars barn har fosterskador av 80dgrs uran o fosforbombningar. Dock kommer du inte svara..claark..

 • Så här skrev Sveriges Radio om Azovbataljonen i Ukraina den 30 juli 2014:

  “Flera svenskar deltar i frivilligbataljonen Azov, ett förband med nazistiska förtecken som strider mot de proryska rebellerna i östra Ukraina. Nu växer oron för att den drygt 300 man starka bataljonen kan bli ett hot mot den ukrainska demokratin.
  – De slåss inte för ett demokratiskt Ukraina. Deras vision av Ukraina är en fascistisk diktatur, säger den ukrainske statsvetaren Anton Shekhovtsov, som forskar på högerextrema rörelser i Europa.”
  https://sverigesradio.se/artikel/5925406

  Men nu har ju statsledningen bestämt att Sverige ska gå med i Nato och då har det blivit annat ljud i SR-skällan.

  Fårskallar som dansar med vargar…?

  • Haha som vanligt uttalar sig yrpannorna (yrp) på skattebetalarnas bekostnad. Yrp finansierar (dvs vi som tvångsinbetalare) missinformationen + censurförsöken när ngn har ngt smart o sant o komma med..Hehe vi har det i våra händer om vi vill. Ingen av dom som bedrar oss, ska någonsin få tilltala Oss förrän ‘de’ vet vem Vi är. Så enkelt är det. Ingen av dom vare sig de är sk minjister hit el dit, förtjänar ett möte med ngn av Oss, förrän de bakom spjället säger att ‘ja som korrupta gjordes alla fel som var planerat..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *