Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Dagens nyheter: S piskar fram NATO-policy, chockhöjningar vintern 2022 och Sverige ser över matlagren

publicerad 9 maj 2022
- Gästskribent
Jesper Johansson, SwebbTV, 6 maj 2022

NYHETER. Ett pressmeddelande från landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg säger att Sverige ska förbättra civilförsvarsförmågan. Livsmedelslagren och livsmedelsproduktionen ska ses över.

Försörjningskriser

“Sveriges förmåga att hantera höjd beredskap och ytterst krig behöver stärkas på bred front och målet för det civila försvaret omfattar bland annat förmågan att säkerställa de viktigaste samhällsfunktionerna och upprätthålla en nödvändig försörjning.”Regeringen

Situation ser mörk ut för i Europas bönder. Priset på konstgödsel har stigit efter att tillgången minskat på grund av handelssanktionerna mot Ryssland, skriver Samnytt.

Energiminister Khashayar Farmanbar varnar svenska folket för ännu mer chockkostnader på el, gas och drivmedel vintern 2022-2023.

Kontantlösheten sprider sig

SwebbTV nämner även att Amazon One introducerar en kontantlös betalningsmöjlighet och utan behov av ett chip i handen, skriver Nya Dagbladet.

“Megabanken Goldman Sachs har nu börjat acceptera kryptovaluta som säkerhet för kontantlån. Fler finansjättar tros nu haka på trenden att inkludera kryptovaluta i indirekta former i sin verksamhet”, fortsätter Nya Dagbladet.

NATO

På söndag kommer Socialdemokraterna meddela ett besked i frågan om NATO, enligt partisekreterare Tobias Baudin.

Fria Tider har granskat en nu pågående “säkerhetspolitisk dialog” inom Socialdemokraterna, men en källa inom S säger att “dialogen” snarare är tvingande. Källan säger att ledande personer i S reser runt i Sverige och ömsom hotar och lockar med belöningar för att få socialdemokrater ute i landet att lyda den centrala partipiskan.

Det hölls en mindre demonstration mot NATO i lördags på Norra bantorget i Stockholm.

Dagens nyheter från SwebbTV tar även upp Putins segertal med anledningen av framgångarna under andra världskriget.

Sammanställning: NewsVoice | Källa: SwebbTV – Dagens nyheter 9 maj 2022

Dagens nyheter från SwebbTV är mer faktakorrekt och börjar ersätta motsvarande nyhetssändningar från svenska TV-massmedier som SVT och TV4, konstaterar NewsVoice redaktion.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq