Dagens nyheter: S piskar fram NATO-policy, chockhöjningar vintern 2022 och Sverige ser över matlagren

publicerad 9 maj 2022
- Gästskribent
Jesper Johansson, SwebbTV, 6 maj 2022

NYHETER. Ett pressmeddelande från landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg säger att Sverige ska förbättra civilförsvarsförmågan. Livsmedelslagren och livsmedelsproduktionen ska ses över.

Försörjningskriser

“Sveriges förmåga att hantera höjd beredskap och ytterst krig behöver stärkas på bred front och målet för det civila försvaret omfattar bland annat förmågan att säkerställa de viktigaste samhällsfunktionerna och upprätthålla en nödvändig försörjning.”Regeringen

Situation ser mörk ut för i Europas bönder. Priset på konstgödsel har stigit efter att tillgången minskat på grund av handelssanktionerna mot Ryssland, skriver Samnytt.

Energiminister Khashayar Farmanbar varnar svenska folket för ännu mer chockkostnader på el, gas och drivmedel vintern 2022-2023.

Kontantlösheten sprider sig

SwebbTV nämner även att Amazon One introducerar en kontantlös betalningsmöjlighet och utan behov av ett chip i handen, skriver Nya Dagbladet.

ArcanumSkolan 2024

“Megabanken Goldman Sachs har nu börjat acceptera kryptovaluta som säkerhet för kontantlån. Fler finansjättar tros nu haka på trenden att inkludera kryptovaluta i indirekta former i sin verksamhet”, fortsätter Nya Dagbladet.

NATO

På söndag kommer Socialdemokraterna meddela ett besked i frågan om NATO, enligt partisekreterare Tobias Baudin.

Fria Tider har granskat en nu pågående “säkerhetspolitisk dialog” inom Socialdemokraterna, men en källa inom S säger att “dialogen” snarare är tvingande. Källan säger att ledande personer i S reser runt i Sverige och ömsom hotar och lockar med belöningar för att få socialdemokrater ute i landet att lyda den centrala partipiskan.

Det hölls en mindre demonstration mot NATO i lördags på Norra bantorget i Stockholm.

Dagens nyheter från SwebbTV tar även upp Putins segertal med anledningen av framgångarna under andra världskriget.

Sammanställning: NewsVoice | Källa: SwebbTV – Dagens nyheter 9 maj 2022

Dagens nyheter från SwebbTV är mer faktakorrekt och börjar ersätta motsvarande nyhetssändningar från svenska TV-massmedier som SVT och TV4, konstaterar NewsVoice redaktion.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Den stora missen av oss som inte är för västs politik är att vi totalt misslyckats med att påverka folk som hatar Ryssland och som ojar sig över Putinister och Putintroll. Nu utgör detta irrationella hat antagligen ett inrikespolitiskt hinder för att säga nej till Nato för S. Dom måste antingen vända den opinionen själva och gå till motatack vilket jag inte tror att dom förmår eller förlora valet om dom säger nej. Tyvärr fruktar jag att S väljer bättre valsiffror än att skydda oss från att dras in i ett nu sannolikt storkrig i Europa. Där Usa och Ryssland inte vill angripa varandra. Nato drar samman trupp i baltikum och ju mer Ryssland inringar Ukrainas trupp ju mer kommer Nato att ingripa
  Naturligtvis är de borgerliga skyldiga till situationen men dom har ju alltid jamsat med Usa.
  Snart är vi kärnvapenplattform utan inflytande över hur den används
  Hoppas jag har fel

 • Att Svenska politiker vänder o vrider på Natomedlemskapet visar hur kortsiktigt och folkfrånvänt deras arbete är.
  Märkligt hur man i gemensam kör ropar på säkerhet för att undslippa ett krig som man själv varit delaktig i att skapa.
  Är minnet kort eller går det enligt planen? Ja den frågan borde ligga på allas läppar.

  Istället borde all tillgänglig energi läggas på kriget mot svält och fattigdom.

  Vi borde alla enskilt demonstrera på jobb, butik gator och torg genom att klä oss i foliehatt.
  Kunde folk förstöra hälsan genom att bära munskydd är det en liten uppoffring att riva en bit aluminiumfolie ur rullen innan jobbet.

  Tänker åtminstone foliehatten

  LeifB

 • Folk är roliga. Alva är rädd att USA ska välja en president ‘lik den förre’ som skulle dra in oss i krig via NATO.
  När USA:s förre president var den som inte ville ha krig, och där den NUVARANDE senile presidenten försöker allt han kan att hetsa till krig…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *