De Nordamerikanska indianernas profetior och budskap för världen

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 15 maj 2022
- NewsVoice redaktion
Nature. Foto: Braden Jarvis. Licens: Unsplash.com

KULTUR. Indianerna Russell Means, Floyd ‘Red Crow’ Westerman, Elder Dave Swallow Jr. och Chief Oren Lyons sammanfattar varningar till mänskligheten. Indian-nationer har sett tecknen i 200 år, säger Oren Lyons.

Lyons säger att en nation bör baseras på följande ledarskapsprinciper:

 • Fred och med fred följer hälsa.
 • Rättvisa.
 • Kraften i att tänka och agera med ett förenat och sunt Sinne. Ledare får aldrig ta hoppet från människorna. Ett bra ledarskap ger alltid hopp.

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • TACK!! från djupet av mitt hjärta!!
  Dessa chiefs ord får tårarna att rinna.
  Här finns vårt hopp, inte hos dagens
  politiker eller banker.
  Ja, ALLT är levande (utom politiker och bankägare).
  Minns “Universum kommer alltid med en faktura på
  dina avsikter”
  Det är skönt att inte behöva betala den faktura som landar
  hos våra politiker.

 • TACK!! från djupet av mitt hjärta!!
  Dessa chiefs ord får tårarna att rinna.
  Här finns vårt hopp, inte hos dagens
  politiker eller banker.
  Ja, ALLT är levande (utom politiker och bankägare).
  Minns “Universum kommer alltid med en faktura på
  dina avsikter”
  Det är skönt att inte behöva betala den faktura som landar
  hos våra politiker.

 • Det är lätt att romantisera över de nordamerikanska tidiga invånarna och deras liv. Det har jag gjort sedan jag var pojke på 1950-talet.
  Alla indianer är kanske inte lika kloka och eftertänksamma som denna kvartett, men det finns i grunden en inställning hos dem till naturen. För naturen var det de levde av. Det enda de kunde leva av. Långt innan genmanipulation. Långt innan besprutningskemikalier. Långt innan high-tech. I stället bejakade de sina mediala förmågor, för de visste att universum är det enda som finns av substantiellt värde i det långa loppet. De förstod att människan är underställd universum, inte tvärtom. Och jag har alltid beundrat deras ambition att välja en ledare som tar ansvar för stammens sju nästa generationer, inte de närmaste fyra åren som politiker gör, eller ännu värre, amerikanska företags kvartalsrapporter. Kortsiktigt tänkande leder oss bara bort från ansvar och klokskap.

 • Det är lätt att romantisera över de nordamerikanska tidiga invånarna och deras liv. Det har jag gjort sedan jag var pojke på 1950-talet.
  Alla indianer är kanske inte lika kloka och eftertänksamma som denna kvartett, men det finns i grunden en inställning hos dem till naturen. För naturen var det de levde av. Det enda de kunde leva av. Långt innan genmanipulation. Långt innan besprutningskemikalier. Långt innan high-tech. I stället bejakade de sina mediala förmågor, för de visste att universum är det enda som finns av substantiellt värde i det långa loppet. De förstod att människan är underställd universum, inte tvärtom. Och jag har alltid beundrat deras ambition att välja en ledare som tar ansvar för stammens sju nästa generationer, inte de närmaste fyra åren som politiker gör, eller ännu värre, amerikanska företags kvartalsrapporter. Kortsiktigt tänkande leder oss bara bort från ansvar och klokskap.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *