De Nordamerikanska indianernas profetior och budskap för världen

2

KULTUR. Indianerna Russell Means, Floyd ‘Red Crow’ Westerman, Elder Dave Swallow Jr. och Chief Oren Lyons sammanfattar varningar till mänskligheten. Indian-nationer har sett tecknen i 200 år, säger Oren Lyons.

Lyons säger att en nation bör baseras på följande ledarskapsprinciper:

  • Fred och med fred följer hälsa.
  • Rättvisa.
  • Kraften i att tänka och agera med ett förenat och sunt Sinne. Ledare får aldrig ta hoppet från människorna. Ett bra ledarskap ger alltid hopp.
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
zacharias
zacharias
Gäst
15 maj 2022 kl 18:10

TACK!! från djupet av mitt hjärta!!
Dessa chiefs ord får tårarna att rinna.
Här finns vårt hopp, inte hos dagens
politiker eller banker.
Ja, ALLT är levande (utom politiker och bankägare).
Minns “Universum kommer alltid med en faktura på
dina avsikter”
Det är skönt att inte behöva betala den faktura som landar
hos våra politiker.

Conny Freij Larson
Conny Freij Larson
Gäst
15 maj 2022 kl 11:03

Det är lätt att romantisera över de nordamerikanska tidiga invånarna och deras liv. Det har jag gjort sedan jag var pojke på 1950-talet.
Alla indianer är kanske inte lika kloka och eftertänksamma som denna kvartett, men det finns i grunden en inställning hos dem till naturen. För naturen var det de levde av. Det enda de kunde leva av. Långt innan genmanipulation. Långt innan besprutningskemikalier. Långt innan high-tech. I stället bejakade de sina mediala förmågor, för de visste att universum är det enda som finns av substantiellt värde i det långa loppet. De förstod att människan är underställd universum, inte tvärtom. Och jag har alltid beundrat deras ambition att välja en ledare som tar ansvar för stammens sju nästa generationer, inte de närmaste fyra åren som politiker gör, eller ännu värre, amerikanska företags kvartalsrapporter. Kortsiktigt tänkande leder oss bara bort från ansvar och klokskap.