Peter Hultqvist är en vindflöjel i NATO-frågan

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 13 maj 2022
- Christer Nilsson
Peter Hultqvist den 25 maj 2018 i Stockholm. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Peter Hultqvist den 25 maj 2018 i Stockholm. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Peter Hultqvist den 25 maj 2018 i Stockholm. Foto: NewsVoice.se

OPINION. Vill vi ha en försvarsminister som inte ens ville försvara sitt land? Som värnpliktig begärde Peter Hultqvist vapenfri tjänst på grund av samvetsbetänkligheter att bära vapen. Det fick bli expeditionstjänst inom kriminalvården i stället. Vilka skulle då försvara Sverige i hans ställe?

I samband med IT-skandalen i Transportstyrelsen 2017 ”agerade han mycket klandervärt”, men fick tack vare Stefan Löfven på nåder stanna kvar som försvarsminister allt medan fem huvuden fick rulla – inrikesminister Anders Ygeman, infrastrukturminister Anna Johansson, generaldirektörerna Maria Ågren och Jacob Gramenius, samt statssekreteraren Emma Lennartsson – alla fick sparken.

På sista tiden har Hultqvist agerat vindflöjel av sällan skådat slag. På partikongressen i november 2021 slog en kaxig försvarsminister fast:

”Det blir ingen Natoansökan så länge vi har en socialdemokratisk regering. Det kan jag garantera”.

På Värnpliktskongressen den 27 april 2022 samma skrytsamhet:

”Jag kommer aldrig så länge jag är försvarsminister att medverka i en Natoprocess!”

Nu har den arrogante och föga trovärdige Peter Hultqvist ömkligt stukad fått krypa till korset och ställa in sig i det led han aldrig gjorde som värnpliktig. Och självklart har han gjort helt om marsch som den vingelpetter han är. Nu är det NATO som gäller. Naturligtvis har Magdalena Andersson nu själv gått in och tagit ifrån Hultqvist rollen som ledare i NATO-processen för hon litar inte på honom och hans omdöme. Gör vi andra det?

Text: Christer Nilsson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Peter Hultqvist är själv en sminkad gris. Han gjorde sin värnplikt som Malaj, men är vår försvarsminister som babblar på utan att tänka. Han måste bort, vi kan ju inte ha en Malaj som högsta chef för militären.
  Sverige är fantastiskt !

 • P.H. gör och säger vad han av den globala kabalen blir tillsagd att göra och säga vid en given tidpunkt, vilket är något som gäller för hela det svenska och internationella politiska toppetablissemanget.

  Det är nog hög tid att vi lämnar de gamla ofruktsamma analyserna och i stället vågar ta nästa expansiva (och impansiva) steg i våra förklaringsmodeller, vilka behöver ha som grundläggande utgångspunkt den faktiska förekomsten av en enhetlig global agenda där nationella politiker enbart fungerar som avledande marionetter.

 • Jag begriper inte varför alla så skriker och är nervös… Sverige har varit
  USA:s bundsförvant sedan länge men det skedde under bordet inom ramen av hemliga överenskommelser (IB, meningsregistrering, informationsutbyte mellan underrättelsetjänster osv.)
  Så det är för sent att gråta om att oskuld förlorad efter mångåriga äktenskapet. 

 • Peter Hultqvist är en pajas och praktlögnare.
  Där ser man vådan av att inte ha personval i Sverige.
  Fullständig KATASTROF!

  • Varför detta nästa makabra intresse för personer som vi inte kan avpollettera, avskeda, sparka eller på annat sätt förpassa till förgängligheten? Vi har ju inte PERSONVAL i Sverige.

  • “Peter Hultqvist är en lysande lingvistiker och retoriker”

   Usel bedömning av en oduglig politiker.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *