Socialdemokraterna säger ja till NATO – Historiskt beslut

-

KRIGSZONER. Socialdemokraterna säger ja till ett svenskt medlemskap i militäralliansen NATO. Det blev klart efter att S-ledningen suttit i ett utdraget möte under söndagseftermiddagen.

“Socialdemokraterna ska därmed verka för att Sverige, om ansökan godkänns av Nato, uttalar unilaterala förbehåll mot utplacering av kärnvapen och permanenta baser på svenskt territorium.”

Klockan 18.00 kommer en pressträff hållas på Sveavägen 68.

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

37 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

37 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Sten B
Sten B
Gäst
4 juni 2022 kl 11:26

Medlemskap i NATO är ett sätt att stärka globalismen. Att Sverige skulle känna sig angeläget att ansluta till NATO pga. kriget i Ukraina är nonsens. Ryssland rullade över gränsen till Ukraina med bland det bästa de har och det går ingen vidare. Riktigt dåligt t.o.m.

I den händelse Ryssland skulle välja att försöka invadera Sverige behöver de förflytta resurser över Östersjön med alla de utmaningar det innebär, vilka är avsevärt större. Nästa, och förmodligen ett ännu större problem är att underhålla sina förband med mycket vatten emellan – bränsle, ammunition, livsmedel och andra förnödenheter – många fartyg och flygplan och därmed svaga underhållslinjer. Och skulle Ryssland valt att överhuvudtaget ge sig in i ett sådant vågspel är de redan involverade på andra fronter som slukar resurser. Vägen via Finland lär knappast vara enklare som har mer motstånd att erbjuda än Sverige.

Ryssland kan välja att angripa på annat sätt, t.ex. med långdistansvapen och då är NATO till föga hjälp. Anslutning till NATO försätter oss snarast i en mer utsatt position och sen tillkommer argument som att överge vår suveränitet osv.

Se till historien, de slaviska stammarna i öst bad oss svenskar, ruserna, att hjälpa dom att organisera sig och bilda en stat. Vikingarna hade stort inflytande över tid och grundade Ryssland. Våra möjligheter att hantera Ryssland är nog större än vice versa i förlängningen. Det vore klokare att bedriva samarbete och fokusera på det riktiga hotet, som inte är militärt utan sitter i Riksdagen med kopplingar som ligger västerut. NATO är ingen vän, snarast ännu en del av fördärvet.

R Olin
R Olin
Gäst
17 maj 2022 kl 01:17

Minns för flera år sedan så stod en man i Riksdagen och sa att 2017 då är vi i krig. Sen vann Trump, och det bidde inget. Om ni tittar på youtube och iEarlGrey, Graham Philips, theduran, Defense Politics Asia, javisst var det planerat att sv och f skulle gå med i nato vars arbetsmetoder vi alla känner från deras aktiviteter i forna JugoslavienNästa skräll blir kanske att Norge går med i EU för att betala notan etersom EU nu skuldsötter sig för att “rädda” ukr som ej ens är ett medlemsland. Stoltenberg kommer gå från nato till riksbanken så det är bara en tidsfråga.

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
16 maj 2022 kl 21:20

” Västvärldens aggressiva revisionistiska kurs kräver en radikal revidering av Rysslands relationer med ovänliga stater och en omfattande förstärkning av andra områden av utrikespolitiken . ”

Återigen har Ryssland meddelat att det förbjudna Amerikanska imperiet de facto och de har förklarat krig mot Ryssland även om imperiets kongress inte formellt har gjort det. Ryssland kommer i sin tur att revidera sitt övergripande utrikespolitiska koncept med tanke på denna nya verklighet. 

Jag upprepar, Ryssland har meddelat att det råder ett krigstillstånd mellan det och det förbjudna amerikanska imperiet, vilket skulle innefatta dess Nato-vasaller. Finland och Sverige kanske vill fundera över vad det läget innebär för deras intressen.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
16 maj 2022 kl 18:59

Och Usa förbereder sig för WW3 genom att låta Ryssland först slå ut sina tidigare partners från Sovjet och Warsawapakten.
Nästa kan bli Polen om dom fortsätter i samma stil.
Anglosaxerna planerar.
Först mutade dom Sovjet med högteknologi så att MAD blev en realitet.
Därigenom undvek Usa att Sovjet slog till innan det var för sent och Usas tekniska försprång hade varit oövervinnerligt. Den interna kritiken i Usa mot vad dom uppfattade som undergivenhet mot kommunismen var helt missriktad. Usas taktik var smart.
Sen löste dom upp Sovjetväldet utan särskilt mycket motstånd.
Sen fullbordade dom vändandet av forna partners till fiender.
Usa är angelägna om att Ukrainarna dör ut eftersom dom räknar med att dom annars så småningom blir allierade med Ryssland igen.
Anglosaxerna bygger metodiskt upp scenen för en större uppgörelse.
Allt prat om att anglosaxerna inte vet vad dom gör är farlig underskattning men ryssarna är nog fullt medvetna

Mopping Up
Mopping Up
Gäst
16 maj 2022 kl 17:30

https://21stcenturywire.com/2022/05/03/revealed-are-france-and-nato-shipping-depleted-uranium-weaponry-into-ukraine/
Are France and NATO Shipping Depleted Uranium Weaponry Into Ukraine?
MAY 3, 2022
A shocking development which contravenes European and international commitments to a clean environment and protecting the health and well-being of their populations.

UK Next Generation Light Anti-Tank Weapon (NLAW)

We thought it would be unfair to not mention the British government, who out of the kindness of their heart have donated thousands of Next Generation Light Anti-Tank Weapon (NLAW) anti-tank guided missiles (ATGM) to Ukraine.

This missile system weighs 12.5 kg each, and has a range of no more than 1 kilometre. These features indicate that these missiles (made by Sweden’s leading defense contractor Saab Bofors, and manufactured in Ireland) include a substantial amount of depleted uranium. Given its density, even relatively small quantities of DU would add significant mass to a missile, greatly curtailing its range, but with the added benefit of its armor penetrating ability.

These missiles explode above the tank to spray it with DU together with the surroundings.

We now know that there have likely been at least 8 shipments of these missiles sent. “Thousands” of NLAWs have been promised, meaning thousands of kilograms of depleted uranium has already entered Ukraine.

Journalist Fra Hughes from Al Mayadeen explains the potential legal conundrum for countries like Sweden who are trafficking arms under the cover of a NATO-sponsored proxy war

https://21stcenturywire.com/2022/05/07/interview-freddie-ponton-on-natos-depleted-uranium-weapons-in-ukraine/
INTERVIEW: Freddie Ponton on NATO’s Depleted Uranium Weaponry in Ukraine

Tommy Andersson
Tommy Andersson
Gäst
16 maj 2022 kl 10:30

Alla Partier verka samspelta och gå med Nato Snabbt, så det fanns bara ett parti som ville ha folk omröstning, det var Vänster partiet. alla andra hade ju bestämt Nato. Men kanske var frågan redan avgjord, när F. Reinfeldt montera ned Svenska försvaret, för som synes, börjar folk förtvivlat i riksdagen dra mamma i kjolen Nato, och folk undra vad skyddsrummen tog vägen?. det är intressant också Bibeln, eftersom det står i sista tiden går makt block mot makt block, mot varandra.

Brandy36
Brandy36
Gäst
16 maj 2022 kl 08:08

Sossarna säger ja till Nato, men inte folket. Sossarna börjar bli j#vligt obekväma varelser i samhället, men rättvisepatruller kommer att jaga dem till rätta, de har förstört samhällets fredsduva och blivit ett lovligt byte, vilket de troligen inte sett komma ännu.

Stefan
Stefan
Gäst
Reply to  Brandy36
16 maj 2022 kl 09:04

Ska Sverige gå med i NATO?

https://folketsrost.online/Snabb

KNAPPTRYCKARNA – Folkets Röst 2022

https://www.knapptryckarna.se

jannearvid
jannearvid
Gäst
Reply to  Brandy36
16 maj 2022 kl 10:05

Varför förvånad?Sverige/sossar iofs wallenberg som styrt enligt mottot ”att verka utan att synas” har sedan 1890 talet ”spelat under täcket” med bondefolket.som skapades av gustav vasa där kyrkan hade folkbokföringen senare skatteverket. Utländska bankirer som wallenb.bildt.lundin.bonnier alla i släkt med varandra,tog över landets skog,gruvor.media som lurat svensken med fake news,kass skola Nu är det globala makter,banker som styr manipulerar oss alla med sk virus,låga räntor.skapar enorma skulder genom lån etc medan banker har stor vinster.Nato som styrs av USA invaderar länder med påhittad terrorism vill åt gasen,oljan som i Irak.Libyien Syrien Ukraina nu är det Rysslands enorma gas och olje fyndigheter USA/Nato ska ta óver.Allt är planerat sedan länge.Samtidigt är det kass vindkraft som ska ersätta bra kärnkraft vilket drabbar folket enormt..Sverige är en skurkstat med en betald sk statsminister Magdalena arbetat hos Wallenberg där Magdalenas man Rickard finansexpert jobbar åt Bankir Jacob Wallenberg sedan 2014.Sverige som saknar all etik och moral som ersatts med otäcka lagar allt som gynnar kapitalets makt…Det blir tyvärr värre och aldrig mer än ljusnande framtid…

jannearvid
jannearvid
Gäst
Reply to  jannearvid
16 maj 2022 kl 10:15

Ps.Minns USA/Natos Vietnamn krig som dödade miljoner folk .ds

Torbjörn Sassersson red.
Admin
15 maj 2022 kl 21:55

NATO-ansökan är forcerad, ej genomtänkt och ingen frågade folket. Medlemskap innebär att Sverige blir krigspartner i USA-krigen.

Anders
Anders
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
16 maj 2022 kl 08:01

Vad ser du för alternatv? Eller anser du inte att det säkerhetspolitiska läget för vårt land förändrats iom invasionen av Ukraina och status que skall gälla för svenskt försvar?

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Anders
16 maj 2022 kl 09:27

Det finns många nyanser i detta. Verkligheten är inte lika svartvit som propagandan i Västmedia. Oberoende journalistik och rapporter visar att Ukraina utsätts för våldsam yttre påverkan, särskilt från runt 2010 och framåt iscensatt av krigsorganisationen NATO och EU.

Det är ett faktum att Ukrainas militär dödat runt 14,000 civila rykstalande ukrainare i Östukraina. De bullriga policyskribenter som hävdar att det inte stämmer vilseleder utan att blinka.

Vi vet att USA har biovapenlab i Ukraina, att Ukriana är en hub för trafficking.

Asov-bataljonen är en mördarbataljon inspirerad av tyska armén under andra världskriget.

Vi vet att Biden-famlijen har suspekta affärer i landet.

Ett av motiven med den ryska invasionen är för att rensa detta träskland. Alla dessa parametrar och flera därtill måste diskuteras i Väst, men ingen vill ta i det, utan ALLT ska handla om otäcka Putin och fantastiska USA/NATO/EU som ska vara räddare i nöden.

Geostrategen Z. Brzezinski skrev i sin bok The Grand Chess Board redan 1997 att Ukraina enligt USA:s planer ska införlivas i NATO. USA och nu även EU är beredda att offra miljontals människor för att komma över Ukraina och Ukrainas marknader.

Dessutom vill USAs krigsmaskin utnyttja Europas folk för att krossa Ryssland genom ett långt och utdraget och oerhört lönsamt krig.

Så det “säkerhetspolitiska läget” för Sverige är lite mer kompolicerat än “Ryssland mot Ukraina.” Du kan ju försöka att reda ut alla dessa parametrar. Lycka till.

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
16 maj 2022 kl 12:55

Instämmer till 100% Torbjörn. Det ÄR mycket komplicerat, och tyvärr ter det sig tycker jag som att gemene man varken har förstånd, tid, eller vilja/förmåga att greppa detta. Om jag ska hårddra det verkar det som att en fördumning sker i de västliga samhällena. Jag såg nån studie som pekade på en inverterad Flynneffekt de senaste decennierna.

Erik Forsman
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
16 maj 2022 kl 15:53

Mycket bra sammanfattat Torbjörn. Sedan har vi det religiösa motivet: Khazariska maffian kom ursprunget från just det (surprise, surprise) nuvarande Ukraina, vilket tillfällighet va? Man vill alltså i dessa yttersta dagarna ta tillbaka sitt hemland från vilket man fördrevs av den ryska dåtidens Tsar. Historien kommer alltid tillbaka på ett eller annat sätt.

Kent Pettersson
Kent Pettersson
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
16 maj 2022 kl 16:48

Så sant! Kunde inte ha beskrivet det bättre själv 🙂

jannearvid
jannearvid
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
16 maj 2022 kl 10:13

Sverige har varit med i ”Nato”utan synligt avtal bla i Afghanistan.Libyien etc..samt säljer mängder med krigsmaterial till i princip alla länder i väst som i öst ofta med mutor som betalas med SIDA bidrag nu är ericsson anklagad för mutbrott även telia..världen är korrupt och sverige är kanske bland de värsta länderna..

Lennart
Lennart
Gäst
15 maj 2022 kl 21:01

Har verkligen beslut fattade av ett brottsligt/brottsliga parti/partier demokratisk legitimitet? Vi har i riksdagen politiska partier som i strid med grundlagen har överlämnat befogenheter till främmande makt, vilket började redan i och med Sveriges EG/EU-ansökan.
I Sveriges grundlag, Regeringsformen, kapitel 10 §5 står, att ingen får överlåta befogenhet rörande Sverige till främmande organisation utom i begränsad omfattning.

Ur Brottsbalkens kapitel 19, om brott mot rikets säkerhet §1:

”Den som, med uppsåt att riket eller del därav skall, med våldsamma eller eljest lagstridiga medel eller med utländskt bistånd läggas under främmande makt eller bringas i beroende av sådan makt eller att en del av riket skall sålunda lösryckas…
dömes för högförräderi till fängelse i tio år eller på livstid”.

Mopping Up
Mopping Up
Gäst
Reply to  Lennart
16 maj 2022 kl 11:55

Det finns något som heter ODIÖS SKULD (odious debt) – som har tillämpats flera gånger i historien. Det finns en diskussion om den exakta juridiska och politiska tillämpningen av detta men jag anser att det helt klart är giltigt.

När skulder tas som inte helt klart är i folkens intresse eller andra beslut så är det inte giltigt. När som idag de sociala kontrakten är ensidigt uppsagda av ett mer eller mindre totalitär styre då skulle jag hävda att egentligen alla beslut skulle kunna vara odiösa. När man också i fallet med NATO tydligt kan se att det kommer av externa intressen (WEF och globalistiska intressen) och diverse korrupta lobby intressen och besluten inte är logiska från Svensk sida så stryks den odiösa naturen under än mer…

https://tse3.mm.bing.net/th?id=OIP._xOzCRNrwgvp5OkLCBLxygHaD4
https://tse2.mm.bing.net/th?id=OIP.YHM5B-uRZ3jqcNqFiSEUWAHaLc
comment image
comment image
http://www.cadtm.org/local/cache-vignettes/L640xH343/arton14223-5948c.jpg?1650191252

samuelafugglasD
samuelafugglas
15 maj 2022 kl 19:54

Så fick socialisten äntligen stuckit hål på sin egen varböld och symboliskt nog i hålan i rikets CENTRUM, Sveavägen 68 i STOCKHOLM.
Arma svenska folk, kanonmat under NATOHYDRAN’s befäl?
Vad hände med Warszawapakten?

Erik Forsman
15 maj 2022 kl 19:40

Nej till kärnkraft men jag till kärnvapen?

samuelafugglasD
samuelafugglas
Reply to  Erik Forsman
15 maj 2022 kl 20:46

Peter Hultqvist har svaret!

stig lönnqvist
stig lönnqvist
Gäst
Reply to  Erik Forsman
15 maj 2022 kl 21:18

Dom går hand i hand

Mopping Up
Mopping Up
Gäst
Reply to  Erik Forsman
16 maj 2022 kl 13:20

Det var bra!!!!;) (inte så ofta man ser en vanlig mening förvandlas till ett meme i luften så där omgående….;)

I verkligheten verkar det vara ännu snurrigare i dysfunktionella Sverige.

Bara enligt de första rubrikernna så verkar det som att det Soccarna (inte svenska folket) skall gå med i NATO men det skall inte vara kärnvapen eller natobaser på svensk mark…. Utrikespolitikens princip tycks vara mellan hötapparna är bäst!
(Vi såg det inte komma – vi har varit naiva fraserna får väl putsas av och användas i en nära framtid igen kan jag tänka….)

För att vara klar!
Sveriges bästa policy för framtiden är fortsatt neutralitet vilket skapar fred.
Det är självklart att stora block i världen behöver lite buffert mellan zonerna och jag tycker Sverige kan bjuda på detta. (vore även den bästa policyn för Ukraina)
Istället för NATO gör om hela försvaret (ta bort kulturmarxismen och globo) och satsa, utöka och stärk Svenska försvaret och integrera mycket nära med hela Norden. Nordiska samarbetet borde utökas så långt det bara går på alla plan!

stig lönnqvist
stig lönnqvist
Gäst
15 maj 2022 kl 19:33

Mycket krigshets i finland/sverige. Är det verkligen folket som vill det eller dom styrande. Folkets barn blir dom som stupar, inte dom styrandes barn. Kan inte tänka mej att vissa toppolitkers barn hamnar i fronten.Var och en kan åka och titta på hjältegravarna i finland, 18-28 år var dom finska stupade i andra världskriget.
Detta ska folket veta, från att vara neutral till att höra en allians så har man valt sida.
Varför vill vi välja sida.

Stefan
Stefan
Gäst
Reply to  stig lönnqvist
16 maj 2022 kl 09:06

Ska Sverige gå med i NATO?

https://folketsrost.online/Snabb

KNAPPTRYCKARNA – Folkets Röst 2022

https://www.knapptryckarna.se

Eddie Felson
Eddie Felson
Gäst
15 maj 2022 kl 18:51

Jag ser fram emot folkomröstning om detta,och för första gången i mitt liv så ska jag rösta 🙂

samuelafugglasD
samuelafugglas
Reply to  Eddie Felson
15 maj 2022 kl 20:45

Ingen risk under ett socialistiskt vanstyre!

Eddie Felson
Eddie Felson
Gäst
Reply to  samuelafugglas
15 maj 2022 kl 21:39

Det är din åsikt.
Skall politker vars intelligens räcker knappt till att sälja korv på torget ta sånna beslut,medan svenska medborgare sitter hemma och pillar i naveln?
Det tror jag inte,vägrar politiker lyssna på vad folket har och säga om det,så får folket säga till om detta oavsett vad politiker tycker.
Det är så det funkar i en civiliserad nation,när folk tar sitt medborgerliga ansvar.

marianne
marianne
Gäst
15 maj 2022 kl 18:49

Bara för att de vill göra NATO till EU armé senare. De hade bråttom nu medan folket var ni hypnos av media. Det borde verkligen ha varit Grundlagsnivå, är så pass stor fråga, folkomröstning om den helst. Men framför allt diskussion om för/nackdelar. Så nu är S för kärnvapenkrig, grattis Iran och alla som vill ha kärnvapen.

Jossan
Jossan
Gäst
15 maj 2022 kl 18:45

Tack för de! Sätter hela befolkningen i risk.
Usch och tvi för maktgalna kräk som inte använder hjärnan.

De enda krig vi behöver är inbördeskrig och störta dessa livsfarliga ärthjärnor.

Douglas
Douglas
Gäst
15 maj 2022 kl 18:23

Perfekt. Då kan Svea använda Nato-trupper för att tvångsvaccinera högerextrema i en snar framtid.

Fredrik Eriksson
Reply to  Douglas
15 maj 2022 kl 22:37

Bingo!
Där har du det.
Exakt det jag försökt förklara under 2 års tid.
Nu blir det lättare att hitta de ovaccinerade (via flyktingströmmen) det har med andra ord varit anledningen till NATO/ansökningen som spdan.
De kan nu skylla allt på Ryssland (vilket vi ser tendenser till). I Ryskt TV är det precis tvärtom.
Ryssarna har hittat dussintals bevis på att Moderna, Pfizer och andra läkemedels farmakokinetik-fabriker har haft sina baser i Ukraina.
-Hoppsan Sverige!

Rita Ekholm
Rita Ekholm
Gäst
15 maj 2022 kl 18:16

En sorgens dag, Sverige o Finland ökar nu drastisk risken för ett världskrig, vilket vi kommer ångra, våra bar kommer ställa frågan, varför stoppande ni inte vansinnet.

Får USA som dom vill, kommer vi få ett storskaligt krig i Europa, i värsta fall kommer våra vackra städer sönderskjutna till grus, våra barn o män komma hem i liksäckar. I ett krig finns inga vinnare 

samuelafugglasD
samuelafugglas
Reply to  Rita Ekholm
15 maj 2022 kl 20:46

SVENSKA FOLKET har blivit bedraget!

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
Reply to  samuelafugglas
15 maj 2022 kl 21:34

Svenska folket förstår inte bättre och väljer därför representanter som inte heller de förstår bättre. Så tänker iaf jag.

Fredrik Eriksson
Reply to  Martin Lidström
16 maj 2022 kl 11:13

Fast om fler började läsa på NewsVoice istället för att titta på mello och Kim Kardashians rumpa, borde de förstå bättre.

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV