Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Amerikansk journalist besökte Donbass 2014 – Början på Ukrainas krig mot ryssarna i Ukraina

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 juni 2022
- NewsVoice redaktion
Miguel Francis Santiago från USA besöker Donbass (eget verk)

UKRAINA. Amerikanen Miguel Francis Santiago som är författaren till “Crimea for Dummies”, åkte till Donbass 2014 för att med egna ögon se den ukrainska arméns attacker mot sitt eget folk, rysktalande ukrainare i östra Ukraina.

Översättning: NewsVoice | Källa: RT Doc

Francis Santiago anslöt sig till det ryska filmteamet RT Doc för att dokumentera resultaten av striderna i Donbass och stadens ödelagda flygplats.

Han pratade med lokalbefolkningen som inte ville leva under ukrainsk makt längre i filmen “Donetsk: An American Glance”.

Relaterat

  • Linkedin: Miguel Francis Santiago
  • Ordet Donbass är ett teleskopord bildat från “Donets Basin”, en förkortning av “Donets Coal Basin”. Teleskopord innebär att två har kombinerats till ett, så att början av det ena och slutet av det andra återstår och delar i mitten faller bort eller överlappar mellan de ingående orden.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq