Amerikansk journalist besökte Donbass 2014 – Början på Ukrainas krig mot ryssarna i Ukraina

-

UKRAINA. Amerikanen Miguel Francis Santiago som är författaren till “Crimea for Dummies”, åkte till Donbass 2014 för att med egna ögon se den ukrainska arméns attacker mot sitt eget folk, rysktalande ukrainare i östra Ukraina.

Översättning: NewsVoice | Källa: RT Doc

Francis Santiago anslöt sig till det ryska filmteamet RT Doc för att dokumentera resultaten av striderna i Donbass och stadens ödelagda flygplats.

Han pratade med lokalbefolkningen som inte ville leva under ukrainsk makt längre i filmen “Donetsk: An American Glance”.

Relaterat

  • Linkedin: Miguel Francis Santiago
  • Ordet Donbass är ett teleskopord bildat från “Donets Basin”, en förkortning av “Donets Coal Basin”. Teleskopord innebär att två har kombinerats till ett, så att början av det ena och slutet av det andra återstår och delar i mitten faller bort eller överlappar mellan de ingående orden.
NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

19 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

19 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
R Olin
R Olin
Gäst
11 juni 2022 kl 23:19

14000 rysktalande ukrainska människor har mördats av ukrainare sedan USA genomförde regimskiftet för snart 10 år sedan. Det är en chock att upptäcka hur dåligt informerad gemene man i väst är. Vi kan nog tacka media för det, som hellre sänder lyteskomik än riktig folkbildning.

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
11 juni 2022 kl 12:59

Man bara slås av hur ofantligt jävla meningslöst det är med krig.

Ingen vanlig människa på någon sida i en konflikt tjänar ju på den. Utöver den humanitära katstrof det är, så är ju ödeläggelsen så offantlig. All denna infrastruktur som förstörs, och idag med Svenska skattepengar.

Men så länge människors allmänbildning i frågan är som Lillans här ovan så kommer det väl fortsätta. Själv är jag långt ifrån någon Putinexpert. Men inte ens i sina krav i fredsförhandlingarna har Putin krävt att Ukraina skall bli Ryskt.

Putin anser att Ukraina ingår i Ryssland”, jovisst.

“Ukraina är en suverän stat och skall skydda sina gränser”.

Ukraina är en kopplad ledhund i täten för eliten, och inget annat. Man kan misstänka att båda sidor spelar sitt spel mot befolkningen, och att Putte är lika illa han också. Men det verkar vara en grundmurad devis idag att krig alltid är konstruktivt så länge motståndaren är “ond”. Och så länge man kan få människor att hata varandra så. Om väst slutade ge konstgjord andning till Ukraina fär att dra ut på lidandet. Och om Ukraina bara gav upp. Vad skulle hända då?

Skulle Putte då bara slakta folket? Tydligen tycker han ju att Ukraina är ryskt, och han vill ju tydligen återskapa Sovjetunionen. Skulle han då slakta sitt eget folk, och förstöra sin egen infrastruktur?

Om Norge invaderade Sverige, so what! Samma genomruttna elit styr ju alla länder.Skall ett krig utkämpas borde det ju i så fall vara folket mot de som förtrycker oss. Som i Ukraina där Voldemörten förbjuder oppositionspartier.

Vad är det som är så “suveränt” med en diktator? Om inte alla män tvingades kriga, hur många skulle då ställa upp? Om inte vi betalade miljarder till legosoldater, hur många skulle då kämpa för den goda sakens skull?

Alla tjänar på krig, utom folket!

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  Josef Persson
12 juni 2022 kl 00:03

Yes. Gissa vad som glömdes bort när ryssen gick in i Ukr? Suisse secrets. Skit om banken Credit Suisse. Alltid verkar en skandal trumfas av en annan.

Lillan
Lillan
Gäst
11 juni 2022 kl 09:05

Ukraina är en suverän stat och skall skydda sina gränser. I detta fall mot ett aggressivt Ryssland. Putin anser att Ukraina ingår i Ryssland. Jämför med Sudetenland 1938. Historien upprepar sig.

GP skriver att … säkerhetskonferensen i München 10 februari 2007 är dagen då Putin förklarade krig mot väst.” Det kan mycket väl stämma. Trots denna kunskap har Europa bundit upp sig mot Ryssland när det gäller energi. Det är häpnadsväckande vilka arroganta och inkompetenta ledare som har och har haft ledande politisk och andra positioner i Europa. 

(https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/s%C3%A4kerhetskonferensen-i-m%C3%BCnchen-2007-dagen-d%C3%A5-putin-f%C3%B6rklarade-krig-mot-v%C3%A4st-1.74353616)

Benny H
Benny H
Gäst
Reply to  Lillan
11 juni 2022 kl 10:14

Ukraina är en skapelse av Sovjetstaten och ingen “suverän” nation! Ukraina har aldrig varit ett land och “Lillan” ska nog läsa på historia i stället för att kommentera något du inte har en susning om! Använd inte fulmedia som källa det blir bara fel och du blir bara lurad. Västvärlden vänder kappan efter vinden när det gäller vissa länder som Sovjet skapade men struntar helt i andra eftersom det inte passar in i deras geopolitiska agenda.

Lillan
Lillan
Gäst
Reply to  Benny H
11 juni 2022 kl 11:16

Att diskutera med någon som tillhör den totalitära anti-väströrelsen är meningslöst. Internationella lagar och regler gäller inte för er, lika lite som det har gjort för andra totalitära personer.

Lillan
Lillan
Gäst
Reply to  Lillan
11 juni 2022 kl 11:43

Vi kan konstatera att Putin har startat ett krig mot Väst. I detta krig ställer sig personer inom den totalitära anti-väströrelsen på Putins sida mot Väst. Samtidigt bor och verkar ni inom Västvärlden.
Utifrån Västs perspektiv, hur skall man beteckna personer inom den totalitära anti-väströrelsen? 

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  Lillan
11 juni 2022 kl 23:39

Har du en diagnos? Såhär var det: Attackerna från västra Ukr eskalerade mot östra delarna som önskade självständighet. Ryssen hörsammade denna önskan. Ungefär som i forna Jugoslavien?? Nato bombade skiten ur folk där, men du var kanske inte född då.

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  Lillan
11 juni 2022 kl 23:53

Det kanske är svårt för vissa att begripa att världen är ett komplext ställe där många faktorer spelar in. I fallet Ukraina är man psykopat om man inte ser det humanitära i Rysslands särskilda militära operation. Ingripandet från rysk sida är begripligt om man besitter empatisk förmåga.

slicerman
slicerman
Gäst
Reply to  Lillan
14 juni 2022 kl 09:32

putin har startat krig mot den sk djupa staten. vars kärna sitter i sverige närmare bestämt på Arsenalsgatan 8c i Stockholm.

Mikael
Mikael
Gäst
Reply to  Lillan
11 juni 2022 kl 17:23

#anti-väströrelsen# du refererar till är i praktiken antiglobalister vilket jag själv är och något alla tänkande människor borde vara.
Vad gällande internationella lagar där finns ett land som är överlägsen etta att kränka/bryta dem och det är USA.
Man ockuperade i princip Ukraina 2014, inte genom egen trupp men genom att finansiera kuppmakarna.
CIA har sedan dess haft en våning i SBU:s högkvarter i Kiev.

Lars BergmanD
Lars Bergman
Reply to  Lillan
11 juni 2022 kl 13:42

Har för mej Banki Moon eller vad han heter nämnde att Ukraina inte erkänt sitt territorium efter Sovjetkollapsen så rent tekniskt lär Ukraina fortfarande vara Ryskt territorium. Då sätts ju hela Ukrainakonflikten i annat perspektiv. Rysktalande ukrainare har ju varit och är jagat villebråd sedan kuppen 2014.

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  Lillan
11 juni 2022 kl 23:28

Vad vevar du om. Rysktalande i Ukraina har varit under attack från västra Ukraina sedan 2014. Ukraina har förresten aldrig anmält sig som egen stat till FN. Du borde lyssna och lära ett och annat från personer mer kunniga än du: John Mearsheimer är en bra början. Det du säger är bara pinsamt.

RenaD
Rena
Reply to  Lillan
12 juni 2022 kl 11:32

Läs detta istället och försök att förstå vem som gjort vad, så förstår du hur vilseled du blivit av propaganda och lögner i vår media!!
https://www.thepostil.com/the-military-situation-in-the-ukraine/

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
11 juni 2022 kl 08:39

När blir teorier fakta?
https://www.planet-today.com/2022/06/us-admits-to-46-biolabs-in-ukraine.html
Vad skulle Magdalena gjort om en granne till Sverige mixtrade med DNA för att utrota svensken?

Lillan
Lillan
Gäst
Reply to  Å. Södergren
11 juni 2022 kl 11:17

Vad har det med frågan att göra. Hur många labb har Kina, hur många labb har Ryssland, etc.?

Lars BergmanD
Lars Bergman
Reply to  Lillan
11 juni 2022 kl 13:37

Det har ju allt med frågan att göra. Hur många labb finns det i Ukraina som sponsras av USA?

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  Lillan
11 juni 2022 kl 23:46

Du bara trollar.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
Reply to  Lillan
13 juni 2022 kl 18:32

Efter en katastrop i Fort Ditrick i USA där all personal dog och ett senatsförhör blev Biologiska Laboratorier förbjudet i USA. P.g.a. detta har man utlokaliserat sitt know how till andra länder som inte har denna lagstiftning Sverige är inte uteslutet där, du skulle blir förvånad.

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV