Avi Yemini intervjuar dr David Nabarro – WHO ska inte anklagas för all misär som restriktionerna skapat

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 juni 2022
- NewsVoice redaktion

COVIDKRISEN. Avi Yemini från Rebel News lyckades intervjua dr David Nabarro som är särskilt sändebud för WHO. Nabarro är en nyckelperson som föreslår hur WHO:s rekommendationer för hanteringen av covidkrisen ska utformas.

Intervjun var inte planerad av varken Avi Yemini eller Dr David Nabarro, men Yemini och hans fotograf lyckades fånga dr David Nabarro som var på väg till ett möte per fot i Davos under World Economic Forums internationella konferensvecka.

Nabarro svarar irriterat på Yeminis svåra och konfrontativa frågor, men dessa är relevanta eftersom de sannolikt ställs av 100-tals miljoner människor runt om i världen, människor som tvingats följa WHO:s rekommendationer eftersom många medlemsländer valt att tillämpa David Nabarros extrema förslag på restriktioner.

"Special WHO Envoy" dr David Nabarro intervjuas av Avi Yemini från Rebel News.
”Special WHO Envoy” dr David Nabarro intervjuas av Avi Yemini från Rebel News.

Dr David Nabarro: WHO är endast rådgivande

Konsekvensen av tillämpningen av WHO:s restriktioner har blivit att miljontals människors privata ekonomier trasats sönder, lika många småföretagare har gått i konkurs, familjer har splittrats, barn har fått psykiska störningar och miljontals människor har skadats av experimentella och påtvingade injektioner.

Dr David Nabarro anser inte att WHO ska anklagas för all misär som restriktionerna skapat varpå Yemini frågar varför WHO då ska ha den auktoritet som organisationen fått. Nabaro svarar att WHO endast är en rådgivande organisation.

Text: Torbjörn Sassersson | Video och intervju: Avi Yemini, Rebel News


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq