Ben Swann: WHO:s försök att sälja ut vår medicinska självbestämmanderätt misslyckades

publicerad 3 juni 2022
- av NewsVoice
Ben Swann, 12 aug 2019. Pressfoto: TruthinMedia.com
Ben Swann, 12 aug 2019. Pressfoto: TruthinMedia.com
Ben Swann, 12 aug 2019. Pressfoto: TruthinMedia.com

VÄRLDEN. Organisationen World Health Assembly* (WHA) höll förra veckan i Genève i Schweiz sitt 75:e möte. Under församlingen presenterade Biden-administrationen 13 föreslagna ändringar av de internationella hälsoföreskrifterna (IHR) som skulle ge Världshälsoorganisationen (WHO) befogenhet att förklara en “folkhälso-nödsituation” av någon anledning och i huvudsak underteckna vår nations suveränitet.

Försöket att sälja ut vår republik (USA) misslyckades.

Delegater från nationer runt om i världen som Australien, Storbritannien, Europeiska unionen och USA talade till stöd för ändringsförslagen som uppmanade andra att gå med.

Afrika [47 stater], Brasilien, Brunei, Namibia, Bangladesh, Ryssland, Malaysia, Indien, Kina och Iran motsatte sig de föreslagna ändringarna. Både Ryssland och Brasilien antydde att det kan välja att lämna WHO helt och hållet.

Text: Ben Swann

  • Världshälsoförsamlingen (WHA) är WHO:s beslutande organ. Där deltar delegationer från alla WHO-medlemsstater för att fokusera på en specifik hälsoagenda som utarbetats av styrelsen. Världshälsoförsamlingens huvudfunktioner är att fastställa organisationens policy, utse generaldirektören, övervaka finanspolitiken och granska och godkänna den föreslagna programbudgeten. Hälsomötet hålls årligen i Genève, Schweiz.