Biden beordrar nödåtgärder för att öka amerikansk elproduktion – Solenergi får stöd

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 juni 2022
- NewsVoice redaktion
Solcellspaneler monteras. Foto: Science in HD. Licens: Unsplash.com

ENERGIKRISEN. Joe Biden utropade en energinödsituation på måndagen och sa att den nationella säkerheten och livskvaliteten äventyras av potentiella brister i strömförsörjningen.

Joe Biden åberopade lagen om försvarsproduktion – ursprungligen en del av en industriell mobiliseringsansträngning som svar på Koreakriget – för att stimulera inhemsk produktion av solpaneler och andra former av “ren” energi för att öka strömförsörjningen.

Vita Huset skriver:

“Flera faktorer hotar USA:s förmåga att tillhandahålla tillräcklig elproduktion för att tillgodose kundernas förväntade efterfrågan. Dessa faktorer inkluderar störningar på energimarknaderna orsakade av Rysslands invasion av Ukraina och extrema väderhändelser som förvärras av klimatförändringarna.

Till exempel, i delar av landet, orsakar torkan i kombination med värmeböljor samtidigt prognostiserade elförsörjningsbrister och rekordstor efterfrågan på el. Som ett resultat har Federal Energy Regulatory Commission och North American Electric Reliability Corporation båda varnat för oro för eltillförlitlighet på kort sikt i sina senaste sommartillförlitlighetsbedömningar.”

Bidens nöddeklaration inkluderade ett tvåårigt undantag från tullar på solpaneler från fyra sydostasiatiska länder. De föreslagna tullarna hade anklagats för att försena stora solenergiprojekt i USA. Cirka tre fjärdedelar av solcellsmodulerna som installeras i USA är importerade från Sydostasien.

Presidenten anklagar Ryssland för rekordhöga amerikanska bränslepriser och en ökning av inflationen till en 40-årig högsta nivå. Han har också tillskrivit konflikten mellan Ryssland och Ukraina en hotande global matkris.

Text: NewsVoice

Källor

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq