Biden beordrar nödåtgärder för att öka amerikansk elproduktion – Solenergi får stöd

6

ENERGIKRISEN. Joe Biden utropade en energinödsituation på måndagen och sa att den nationella säkerheten och livskvaliteten äventyras av potentiella brister i strömförsörjningen.

Joe Biden åberopade lagen om försvarsproduktion – ursprungligen en del av en industriell mobiliseringsansträngning som svar på Koreakriget – för att stimulera inhemsk produktion av solpaneler och andra former av “ren” energi för att öka strömförsörjningen.

Vita Huset skriver:

“Flera faktorer hotar USA:s förmåga att tillhandahålla tillräcklig elproduktion för att tillgodose kundernas förväntade efterfrågan. Dessa faktorer inkluderar störningar på energimarknaderna orsakade av Rysslands invasion av Ukraina och extrema väderhändelser som förvärras av klimatförändringarna.

Till exempel, i delar av landet, orsakar torkan i kombination med värmeböljor samtidigt prognostiserade elförsörjningsbrister och rekordstor efterfrågan på el. Som ett resultat har Federal Energy Regulatory Commission och North American Electric Reliability Corporation båda varnat för oro för eltillförlitlighet på kort sikt i sina senaste sommartillförlitlighetsbedömningar.”

Bidens nöddeklaration inkluderade ett tvåårigt undantag från tullar på solpaneler från fyra sydostasiatiska länder. De föreslagna tullarna hade anklagats för att försena stora solenergiprojekt i USA. Cirka tre fjärdedelar av solcellsmodulerna som installeras i USA är importerade från Sydostasien.

Presidenten anklagar Ryssland för rekordhöga amerikanska bränslepriser och en ökning av inflationen till en 40-årig högsta nivå. Han har också tillskrivit konflikten mellan Ryssland och Ukraina en hotande global matkris.

Text: NewsVoice

Källor

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
7 juni 2022 kl 22:37

Biden är en edsvuren underlydande till Jesuitorden.

Naturligtvis gör han som han blir tillsagd!

https://twitter.com/MassimoFaggioli/status/1315423782849392640

https://en.wikipedia.org/wiki/Massimo_Faggioli

För övrigt har jag tröttnat på att mina kommentarer numera inte sällan har en granskningstid på bortemot ett dygn och därför förmodligen blir helt förbisedda och olästa och tackar för mig i detta forum, som jag under många år stött och högaktat.

Lycka till!

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Hans Dahl
7 juni 2022 kl 22:57

Tack men det är viktigt att hålla sig til den enkla regeln att hålla sig till ämnet för artikeln. Jag tar bort dig från filtret nu om du ångrar dig.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
7 juni 2022 kl 23:15

Javisst, Torbjörn!

Om jag slipper filtret fortsätter jag givetvis att skriva kommentarer.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
7 juni 2022 kl 23:16

Tack, nu är jag fri igen!

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Hans Dahl
7 juni 2022 kl 23:31

Det var inte meningen att du skulle sitta “Comment-19-karantän” så här länge. Ursäkta.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
7 juni 2022 kl 23:36

Toppen! Ingen karantän!
Nu bär det hän!
🙂 🙂 🙂