Bitte Assarmo: Polisen gjorde ingenting när Lamottes familj dödshotades

-

OPINION. En röst har tystnat. Efter åratal av hat och hot, nerlagda polisanmälningar och smutskastning i public service och de stora mediehusen har Joakim Lamotte nu sagt adjö till den granskande journalistiken.

Text: Bitte Assarmo | Artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället

Hans belackare, hatarna från den PK-marinerade politiska och journalistiska så kallade ”eliten” och från de kriminella grupperingarna, känner sannolikt både lättnad och belåtenhet över att denna obekväme sanningssägare till sist drar sig tillbaka.

Vi andra inser att det är något som är riktigt obehagligt och skevt med ett land där myndigheter och mediekår ser mellan fingrarna med dödshot om det riktas mot en person med ”fel” åsikter.

Joakim Lamotte är sannolikt en av de offentliga personer som hatats och hotats mest av alla. Det har inte bara riktats hot mot honom själv utan också mot hans familj.

Hans fru ska våldtas, hans barn ska halshuggas. Hatarna hotar hans hustru på hennes jobb, ringer och trakasserar hennes kollegor och kollegornas barn. Vissa ringer hem till hans föräldrar och utger sig för att vara poliser, som ger beskedet om att deras son blivit mördad.

Det handlar alltså om systematisk terror som gör det omöjligt både för Joakim och hans familj att leva ett vanligt liv.

Genom åren har Lamotte gjort mängder med polisanmälningar. men inte en enda har lett till åtal, berättade han i sin sista livesändning.

Polisen har konsekvent lagt ner alla ärenden som rört hoten mot honom, trots att han har kunnat visa vilka personer som har utfört hoten, gett polisen telefonnummer, personnummer, namn och adress och förklarat hur de ska gå tillväga för att hämta ner identiteter från olika anonyma Facebook-konton, men ingenting har hjälpt.

Det är skrämmande att lyssna på Joakim Lamottes redogörelse för hur polisen agerat. Inte bara för att de fullkomligt nonchalerat dödshot mot en hel familj utan också för att deras agerande så tydligt visar hur politiserad polismyndigheten är.

Joakim Lamotte har fel åsikter – alltså ska han inte kunna räkna med samma skydd som människor som tänker ”rätt”.

Vi såg det komma, redan medan Dan Eliasson var rikspolischef och öppet deklarerade sin politiska hemvist. Där och då borde regeringen ha satt ner foten och sparkat Eliasson och bannlyst honom från att komma i närheten av en myndighet igen, men det gjorde de inte eftersom de i grund och botten strävar, och alltid har strävat, efter att myndigheterna ska spegla partilinjen.

Journalistkollegorna i de ”fina” medierna har samma attityd. Istället för att backa upp Joakim Lamotte, när han avslöjat de enorma samhällsproblem som politikerväldet skapat de senaste decennierna, har de kallat honom högerextremist, rasist och ”swishhora”. De har hånat honom, skällt efter honom, förlöjligat honom och bagatelliserat hans och hans familjs utsatthet.

Därigenom har de legitimerat dödshoten mot honom, allt medan han gjort det arbete de själva inte har vågat. Det är vedervärdigt.

Jag kan just föreställa mig hur det firas bland dessa bekvämt jäsande små ynkryggar idag. Ropen skalla, champagne åt alla på de fina redaktionerna. Äntligen har de blivit av med en besvärlig röst, äntligen slipper de vara avundsjuka på att en ”swishhora” har fler följare än de själva, äntligen får de kriminella gängen vara i fred i sina så kallade ”utsatta” områden och slippa bli stigmatiserade.

Men om de patetiska fegisarna tror att de kommer att kunna andas ut, och att allt ska återgå till det narrativ som rådde innan Joakim Lamotte (och andra alternativa, fria journalister) slog sig fria och började rapportera om verkligheten, så tror de fel.

De fria journalisterna har skapat ett nytt medieklimat i Sverige, och även om Joakim Lamottes röst nu tystnar så kommer andra röster att fortsätta höras och nya röster höjas. Sveriges medielandskap kommer aldrig mer att bli lika ensidigt som det en gång var för den fria journalistiken kommer bara att växa.

Text: Bitte Assarmo

Extern skribent
Extern skribent
NewsVoice publicerar externa skribenters texter och externa källdokument i formen av tex debattartiklar eller rapporter. Åsikter, information och påståenden är skribentens egna och representerar varken tidningen NewsVoice, redaktionen eller redaktörens uppfattningar.

14 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

14 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik Forsman
18 juni 2022 kl 09:05

Jag känner inte Lamotte men läst åtskilligt vad han rapporterat om samt olika spektakulära händelser kopplad till hans rapportering. Han är en modig man, det måste medges men samtidigt om jag skall vara lite kritiskt, har han huvudstupa rusat in i något som om han tänkt efter lite inset aldrig skulle sluta väl. 

För det första har han ingen egen plattform att utgå från, utan varit beroende av sociala medier och hur tänkte han här? För det andra har mer eller mindre bedrivit någon sorts ensamkamp mot ett helt etablissemang + en organiserad brottslighet och borde insett att dylik kamp bara kunde sluta på ett sätt. 

Varför lät han sig inte sugas upp av swebbtv istället och bli en i gänget, med en plattform i ryggen med resurser istället?

Som jag upplever det drivs han av dels en släng av narcissism samt av en hög grad av aggressivitet – trodde han på allvar att han skulle kunna påverka eller rent av vinna något?   

Eddie Felson
Eddie Felson
Gäst
Reply to  Erik Forsman
18 juni 2022 kl 18:03

Då är det okej att myndigheterna vi/han betalar för tittar åt andra hållet och inte gör sitt jobb,menar du?
Eller har jag missförstått ditt inlägg?

Erik Forsman
Reply to  Eddie Felson
18 juni 2022 kl 21:41

Lamotte visste mycket väl vilket samhället vi lever vi, kanske bättre än många andra.

Fråga jag ställer mig varför kan körde solo? Vad fick han ut av det?

Han har lämnat in ca 200 polisanmälningar; efter de femte polisanmälan (som lades ner) borde han ha förstått att i en diktatur är det lönlöst att klaga hos polisen.

Som frilands hos swebbtv (om han ens blivit anställd) hade han enbart blivit en reporter (men ett helt annat stöd i ryggen) men detta kanske inte tilltalade honom.

Det är dessa aspekter jag alltid haft i tankarna när Lamotte kommit på tal.

Mike hammer
Mike hammer
Gäst
18 juni 2022 kl 08:20

Detta vore något för uppdrag granskning.en gång i tiden så var det visst viktigt att ifrågasätta och tycka annorlunda var bra ur ett utvecklande syfte. Nu är det riktigt skrämmande

Eddie Felson
Eddie Felson
Gäst
17 juni 2022 kl 17:24

Utmärk artikel,borde ge en och annan sovande svensk en tankeställare.
Budskapet från makten är glasklart, kritisera och protestera ENDAST emot dem ämnen vi tillåter.
Igår var det medicinska ämnen som inte var tillåtna och protestera emot,idag är det samhällskritiska ämnen, imorgon är det militära ämnen(det kommer aldrig och ta slut om det inte stoppas).
Man får verkligen hoppas att folk förstår vart det här är på väg.

samuelafugglasD
samuelafugglas
17 juni 2022 kl 13:51

Och den s k OPPOSITION lyckades avskeda ”justitieministern” och den så kallade ”rikspolischefen”?

Karl Gunnar karlssonkarlgunnar01@gmail.com
Gäst
17 juni 2022 kl 13:23

https://newsvoice.se/2014/03/snowden-lacka-dokument-avslojar-hur-cyberagenter-ska-angripa-och-vilseleda-allmanheten/ Den som är lite mer insatt förstår vad denna journalist utsatts för. Det är FRA och MUST och SÄPO som bedriver krig med JTRIG HSOC emot journalister och civila som dom anser har “fel narrativ”.

Jag håller dock inte med denna journalist Lamotte att det är fattiga invandrares fel att det är stökigt i förorter med mera utan ser istället faktorer som segregation och fattigdom och politiskt haveri där Reinfeldt och andra ska vara Amerika till lags och ta hand om vad deras invasioner resulterar i, sedan belönas dessa politiker med några bankposter och miljoner i arvoden.

Men oavsett att jag inte delat Lamottes narrativ så ser jag detta som ett haveri av Sverige som rättsstat och oavsett åsikt så måste man möta åsikter med debatter och motargument, inte med terror ifrån polis och FRA SÄPO som ligger bakom såna här aktioner, vilket i sin tur Edward Snowden redan avslöjat för länge sedan men som Journalist i Sverige absurt nog inte skriver om. Dock har Sassersson på Newsvoice vågat publicera Snowdens avslöjanden om detta, men vart är alla andra journalister? .

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Karl Gunnar [email protected]
17 juni 2022 kl 14:30

Mer om JTRIG i NewsVoice:

https://newsvoice.se/?s=JTRIG

Eddie Felson
Eddie Felson
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
18 juni 2022 kl 03:09

Har ni lagt alla på kommentar karänan igen?
En av dem viktigaste nyheterna jag läst på denna sida på länge,vill läsa vad folk har och säga om den.

Rita Ekholm
Rita Ekholm
Gäst
17 juni 2022 kl 11:07

Den djupa staten dödar sakta den fria journalistiken med hat och hot
Även många små lokaltidningar köps upp idag av Globalisterna och utländska ägare, med regeringens medgivande, inte så sällan med stöd av våra skattepengar, En ärlig viktig journalist har tystats

Benny H
Benny H
Gäst
17 juni 2022 kl 11:00

Ännu en oppositionell röst tystas i Sverige av regimens hantlangare! De börjar bli många nu, vissa som Bechir får en “liten etta med jordvärme” med en spruta som leder till hjärtstillestånd, andra som Vilks avrättas via ett arrangerat terrordåd!

I Lamottes fall så har han en familj man kan hota så att hans kritik tystnar.

I vanliga fall så tystar regimen i Sverige oppositionella med andra typer av mer diskreta hot som att göra dem arbetslösa, stänga av dem från bankerna, skicka Expo, Säpo eller fulmedia på dem osv men om det inte fungerar så tar man till hårdare metoder.

Den rättslöshet som numera utmärker Sverige drivs av maktgalna politiker som Morgan Johansson som av en ödets ironi alltså är minister för dessa frågor…Kan det bli mer ironiskt?

Linden
Linden
Gäst
Reply to  Benny H
18 juni 2022 kl 20:23

Det första Morgan 2014/gjorde var att inlemma Säpo i sitt fögderi. Och tillsätta Eliasson som rikspolischef
sedan har allt barkat snabbt utför….
Han är målmedveten den lille ondsinte mannen.

Helen Fält
Helen Fält
Gäst
17 juni 2022 kl 10:34

Läste någonstans ett citat som sägs komma från Voltaire, det lät ungefär så här ”jag hatar dina åsikter men kommer att gå i döden för din rätt att framföra dem”

Detta borde vara en ledstjärna för alla journalister!

Mayne Sundewall-Hopkins
Reply to  Helen Fält
22 juni 2022 kl 21:03

Tycker att det är politiker och myndigheter som borde anamma detta!

See: i disagree with what you say quote – Bing images

Extern skribent
Extern skribent
NewsVoice publicerar externa skribenters texter och externa källdokument i formen av tex debattartiklar eller rapporter. Åsikter, information och påståenden är skribentens egna och representerar varken tidningen NewsVoice, redaktionen eller redaktörens uppfattningar.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV