Informationsbubblan om Ukraina mörkar krigets egentliga syfte

publicerad 28 juni 2022
- Lasse Malmgren
Gripna skadade soldater från Ukraina får första hjälpen av ryska soldater, 28 juni 2022. Foto via Intel Slava

OPINION. Det är fascinerande hur Västvärlden och inte minst Sverige lever i sin egen informationsbubbla. Denna ’bubbla’ är skapad av en ekonomisk elit som därmed formar vår verklighetsuppfattning

Text: Lasse Malmgren, fler spaningar finns på hemsidan illusionernastid.nu

Det är illa nog att ’vanligt folk’, som har fullt upp med sina egna liv inte sätter sig in i de globala skeendena, men värre är att politiker, nyhetsförmedlare, journalister med flera är så förblindade av den ensidiga bild som media förmedlar, att de helt är oförmögna att se tillvaron ur ett annat perspektiv än det som är det politiskt korrekta.

Man tror på den bild som propagandan förmedlar, utan att ha förmågan att kunna skapa ett annat perspektiv.

 • Hur kommer det sig t ex att stödet för Putin har ökat och nu ligger på ca 85 % i Ryssland?
 • Är det för att alla ryssar är nationalister och önskar erövra Europa och hela världen?
 • Eller beror det helt enkelt på att de har fått information om hur rysktalande ukrainare har utsatts för trakasserier av ukrainska nationalister och nazister?

Ukraina är det enda land i världen som har öppet nazistiska partier som sitter i regeringsställning. Ukraina har förbjudit användandet av det ryska språket som talades av en majoritet av folket, ca 60 %, innan den av USA initierade kuppen genomfördes 2014.

SVT och Youtube mörkade dokumentär om nazismen i Ukraina

SVT köpte in en fransk dokumentär som visade de starka nazistiska krafterna, som bland annat genomförde ’Massakern i Odessa’, där 48 rysktalande mördades eller brändes inne i Fackföreningens hus.

Programmet skulle visas under vinjetten Dokument utifrån, men visades aldrig – det var ju inte politiskt korrekt. När jag hade med delar av programmet i en spaning på Youtube,  plockades även den bort.

Så det är långt ifrån hela världen som fördömer Rysslands intervention i Ukraina, vilken främst vill motverka den etniska rensning som Kievregimen strävar efter. Tvärtom iakttar många med illa dold förtjusning hur Västvärlden här möter sitt Waterloo.

Ryssland bromsar i Ukraina globalisternas krig över hela världen

Trots åtta år av träning av den ukrainska militären och bidrag med mängder av vapen håller en begränsad rysk styrka på att mala ner det ukrainska motståndet. Efter att ha dominerat världen med sin militär ända sedan Vietnamkriget – Laos, Kambodja, Nicaragua, El Salvador, Afghanistan, Irak, Somalia, Libyen, Syrien med flera länder tar det nu stopp i Ukraina.

Samtidigt med Västvärldens militära dominans har den ekonomiska följt i spåren och utnyttjat alla och en var, men i Ukraina verkar det alltså ta stopp. Så nu köper vi ’indisk’ bensin och diesel till överpris (ursprungligen importerad från Ryssland!).

Amerikanskt ID-kort, Azovstal, Ukraina, 26 juni 2022. Foto: Rudenko via Intel Slava
Amerikanskt ID-kort upphittat i krigszon, Azovstal, Ukraina, 26 juni 2022. Foto: Rudenko via Intel Slava

Proxykrig mot Ryssland

Förutom kohandel byggd på klimatpropaganda, ska vi nu också betala för Västvärldens ekonomiska elits vilja att bryta ner Ryssland för att komma åt landets råvaror.

Att det är ett proxykrig råder det inte någon tvekan om. I mars ansågs det vara en konspirationsteori. I maj bekräftade officiella amerikanska källor att det rent faktiskt är ett proxykrig. Och nu hör vi från Ursula von der Leyen, Boris Johnson mfl att Ukrainas krig är “vårt” krig – ett krig för den ’demokratiska världens’, överlevnad. Fan tro’t!

I många delar av världen föds nu ett hopp om en mer rättvis fördelning av rikedomarna – en värld där inte bara den ekonomiska eliten bestämmer, utan där varje land fritt kan välja sin väg, utan att USA:s och NATO:s storebrorsfasoner lägger hinder i vägen.

Text: Lasse Malmgren, fler spaningar finns på hemsidan illusionernastid.nu

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Bra spaning där Lasse Malmgren, och igår gick även irländska euparlamentarikern Clare Dale (Vaken.se idag) till berättigat angrepp mot ‘elitens’ skrämmande support till ‘nazi’regimen i kiev o deras försök till evigt krig i ukraina (som Assange uttryckte det gällande Afghanistan). Så du har rätt i allt, men jag väljer att sätta ‘nazi’ inom citationstecken eftersom det enl mig logiskt omöjligt kan handla om sk nazister om det refereras till nsdap (som aldrig kallade sig nazister utan fick epitetet av konrad heiden som var ur ashkenazifolkgruppen..). När Putin dessutom använde sig av deras egen benämning på sig, valde de att rensa bort etiketten..Så alltså, t ex i vårt Land, o resten av västvärlden, avskyr de sk politikerna ‘nazister’ som finns här hemma eftersom de jämförs med Hitlers nsdap (som var nationalpatrioter som det reformerade Ryssland är idag). Men de skickar avancerade vapen till ‘nazi’ukraina..Hur går det ihop..nej det går inte ihop..jo det går ihop om man ser att det inte handlar om ‘nazister’ utan om neobolsjevism/neomarxism o det är därför monopolistsocalisterna i vår Land som slavar följer globalistmonopolisterna i allt de fått order om att följa. Thorstein Polleit och Keith Weiner höll på en konferens i Wien (Nya Tider), ett anförande om det monetära systemet och de sk centralbankernas roll i det de kallade för marxisternas häxbrygd (läs, wef,s häxbrygd el för den delen kommunismbolsjevismens el globalistmonopilismens, sak samma som jag ser det). Ett dyl framförande har jag inte hört förrän nu, relaterat till det som sker nu i hela västvärlden. Såg förresten en bild för ett kort tag sedan, där sk wef,s schwabb satt och i bakgrunden var en byst av lenin..

 • Kriget leder uppmärksamheten bort från den nu inledda great reset. Usa skulle utan tvivel kunna göra det svårare för Ryssland men inte så att det övergick till en kärnvapenduell domemellan och därför misstänker jag att den långsamma takten i Ukraina passar Usa och EU. Magdalena som nu tycks ha baxat in oss i Nato skrev nyss om ‘Rysslands fruktansvärda krig’. Hela västetablissemanget behöver hypnotisera allmänheten. Enligt William Engdahl kommer det att leda till att den digitala världsvaluta som eliterna önskar genomdrivs.

 • Stort tack Lasse Malmgren för en oerhört intressant text och utmärkt spaningsprogram. Klart och tydligt på alla sätt, samt utan fördömanden.
  Exemplariskt!

 • USA vill ha ett tredje världskrig bar det inte sker på deras mark, för övrigt kan dom ursinningslöst ljuga, bomba sönder och samban andra länder, hur många krig har USA startat? hur många länder har dom förstört? Hur många värdländer har dom mördat? Vilket senare visat byggt på lögner
  USA bryr sig inte om Ukraina eller des folk, dom vill sälja vapen och komma över Rysslands naturtillgångar, det har dom velat länge  

 • Hur länge håller väst (USA) på och skickar vapen och “rådgivare” som ryssarna i etablerade ställningar lugnt kan skjuta prick på tills alla ukrainska män under 60 års ålder är döda?
  Kommer väst att lämna Ukraina med svansen mellan benen då, liksom USA lämnade Vietnam 1976? En skam som kvarstår och inte bara gäller hur man lämnade, utan även hur och varför man gick in samt hur man förde kriget.

  • Undrar om vi inte ser början till Västvärldens fall. Med de självförvållade kriser som är i antågande kan det mycket väl tänkas att fler vaknar upp och inser att politikerna inte värnar medborgarnas intresse.
   Lite lustigt i sammanhanget är att Edgar Casey, the sleeping prophet, förutspådde att Ryssland i framtiden skulle bli ett föregångsland: “In Russia there comes the hope of the world, not as that sometimes termed of the communistic, or Bolshevik, no; but freedom, freedom! That each man will live for his fellow man! The principle has been born. It will take years for it to be crystallised, but out of Russia comes again the hope of the world.” (Edgar Cayce, 1944, nr 3976-29)
   Den som lever får se … 😉

   • Det finns många Ryssar som tror att Ryssland är världens frälsare. Något dummare uppblåst nationalistiskt är svårt att hitta på! Hittils har Ryssar bara varit en fara för andra, särskilt deras grannar. Västens förfall betyder inte att framtidens lycka finns i Öst…

    • Jag tror nu inte att ryssar är världens frälsare. Att jag refererade till Edgar Casey ovan var närmast kuriosa – ett sätt att påvisa att det kan komma något gott från dem som många nervärderar. Under en längre tid har det byggts upp ett hat mot vårt stora grannland i öst, något som jag tycker är djupt olyckligt.
     Många tror att USA står för demokrati världen över eller att vi själva skulle vara en ‘humanitär stormakt’, vilket jag tvivlar på. Det kan vara dags för Västvärlden att sopa rent framför egen dörr innan vi tar oss rätten att kritisera andra.

    • Jaro dagens Ryssland är inte samma land som Sovjetunion var år 1968. Då hade folket i ditt hemland blickar mot väst och USA. Du borde vakna ur din dröm. Framtiden får visa hur många länder förstör USA och Ryssland. På sätt och viss ingår båda deras ledare i samma globala sekt. Skådespel pågår framför våra ögon.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *