Informationsbubblan om Ukraina mörkar krigets egentliga syfte

publicerad 28 juni 2022
- av Lasse Malmgren
Gripna skadade soldater från Ukraina får första hjälpen av ryska soldater, 28 juni 2022. Foto via Intel Slava

OPINION. Det är fascinerande hur Västvärlden och inte minst Sverige lever i sin egen informationsbubbla. Denna ’bubbla’ är skapad av en ekonomisk elit som därmed formar vår verklighetsuppfattning

Text: Lasse Malmgren, fler spaningar finns på hemsidan illusionernastid.nu

Det är illa nog att ’vanligt folk’, som har fullt upp med sina egna liv inte sätter sig in i de globala skeendena, men värre är att politiker, nyhetsförmedlare, journalister med flera är så förblindade av den ensidiga bild som media förmedlar, att de helt är oförmögna att se tillvaron ur ett annat perspektiv än det som är det politiskt korrekta.

Man tror på den bild som propagandan förmedlar, utan att ha förmågan att kunna skapa ett annat perspektiv.

  • Hur kommer det sig t ex att stödet för Putin har ökat och nu ligger på ca 85 % i Ryssland?
  • Är det för att alla ryssar är nationalister och önskar erövra Europa och hela världen?
  • Eller beror det helt enkelt på att de har fått information om hur rysktalande ukrainare har utsatts för trakasserier av ukrainska nationalister och nazister?

Ukraina är det enda land i världen som har öppet nazistiska partier som sitter i regeringsställning. Ukraina har förbjudit användandet av det ryska språket som talades av en majoritet av folket, ca 60 %, innan den av USA initierade kuppen genomfördes 2014.

SVT och Youtube mörkade dokumentär om nazismen i Ukraina

SVT köpte in en fransk dokumentär som visade de starka nazistiska krafterna, som bland annat genomförde ’Massakern i Odessa’, där 48 rysktalande mördades eller brändes inne i Fackföreningens hus.

Programmet skulle visas under vinjetten Dokument utifrån, men visades aldrig – det var ju inte politiskt korrekt. När jag hade med delar av programmet i en spaning på Youtube,  plockades även den bort.

Så det är långt ifrån hela världen som fördömer Rysslands intervention i Ukraina, vilken främst vill motverka den etniska rensning som Kievregimen strävar efter. Tvärtom iakttar många med illa dold förtjusning hur Västvärlden här möter sitt Waterloo.

Ryssland bromsar i Ukraina globalisternas krig över hela världen

Trots åtta år av träning av den ukrainska militären och bidrag med mängder av vapen håller en begränsad rysk styrka på att mala ner det ukrainska motståndet. Efter att ha dominerat världen med sin militär ända sedan Vietnamkriget – Laos, Kambodja, Nicaragua, El Salvador, Afghanistan, Irak, Somalia, Libyen, Syrien med flera länder tar det nu stopp i Ukraina.

Samtidigt med Västvärldens militära dominans har den ekonomiska följt i spåren och utnyttjat alla och en var, men i Ukraina verkar det alltså ta stopp. Så nu köper vi ’indisk’ bensin och diesel till överpris (ursprungligen importerad från Ryssland!).

Amerikanskt ID-kort, Azovstal, Ukraina, 26 juni 2022. Foto: Rudenko via Intel Slava
Amerikanskt ID-kort upphittat i krigszon, Azovstal, Ukraina, 26 juni 2022. Foto: Rudenko via Intel Slava

Proxykrig mot Ryssland

Förutom kohandel byggd på klimatpropaganda, ska vi nu också betala för Västvärldens ekonomiska elits vilja att bryta ner Ryssland för att komma åt landets råvaror.

Att det är ett proxykrig råder det inte någon tvekan om. I mars ansågs det vara en konspirationsteori. I maj bekräftade officiella amerikanska källor att det rent faktiskt är ett proxykrig. Och nu hör vi från Ursula von der Leyen, Boris Johnson mfl att Ukrainas krig är “vårt” krig – ett krig för den ’demokratiska världens’, överlevnad. Fan tro’t!

I många delar av världen föds nu ett hopp om en mer rättvis fördelning av rikedomarna – en värld där inte bara den ekonomiska eliten bestämmer, utan där varje land fritt kan välja sin väg, utan att USA:s och NATO:s storebrorsfasoner lägger hinder i vägen.

Text: Lasse Malmgren, fler spaningar finns på hemsidan illusionernastid.nu

Relaterat