Kim Dotcom varnar för ekonomisk kollaps i Väst – “Det är värre än vad de flesta kan föreställa sig”

"Utan en kontrollerad rivning kommer världen att kollapsa för alla, inklusive eliten."

-

EKONOMI. Kim Dotcom har räknat på USA:s statsskul. Han förklarar att USA:s utgifter och skulder har skenat bortom all kontroll och att USA:s regering bara kan få ihop statsekonomin genom att  trycka pengar, vilket innebär att en hyperinflation och kollaps är garanterad. USA är en zombie, skriver han.

Kim Dotcom, ursprungligen Kim Schmitz, är en tysk-finländsk internetentreprenör och multimiljonär bosatt i Nya Zeeland. Kim är främst känd för den nu nedlagda fildelningssajten Megaupload.

NewsVoie har översatt tråden om en kommande ekonomisk kollaps som många ekonomiska insatta personer varnar för.

Text: Kim Dotcom

Det här kan vara den viktigaste tråden jag någonsin postat. Stora grejer om den väldiga globala kollapsen som kommer. Jag ska försöka hjälpa dig förstå varför framtiden inte är vad vi hoppas på. Det är värre än vad de flesta kan föreställa sig.

Våra ledare vet, men vad planerar de?

USA har inte haft ett överskott eller en balanserad budget sedan 2001. Under de senaste 50 åren har USA bara haft4 år med vinst. Faktum är att all vinst som USA haft inte räcker för att betala för 6 månader av det nuvarande årliga underskottet. Så hur betalar USA?

USA:s utgifter och skulder har spiraliserat bortom all kontroll och USA-regeringen kan bara samla in de pengar den behöver genom att trycka nya sedlar. Det orsakar inflation. Det är som att beskatta dig extra eftersom du betalar mer för de saker du behöver och för att alla dina tillgångar minskar i värde.

Anledningen till att USA kommit undan med det här så länge beror på att USD är världens reservvaluta. Nationer överallt har USD som en säker tillgång. Så när den amerikanska regeringen trycker biljoner så rånas amerikaner och hela världen. Det är den största stölden i historien.

Problemet är att detta har pågått i decennier och det finns nu inget sätt att reparera det. Verkligheten är att USA har varit i konkurs under en tid och vad som kommer är en mardröm: massfattigdom och ett nytt kontrollsystem.

Låt mig förklara varför detta inte enbart innebär undergång och en dyster framtid.

USA:s totala skuld ligger på 90 biljoner dollar. USA:s ofinansierade skulder är 169 biljoner dollar. Tillsammans ger det 778 000 USD per amerikansk medborgare eller 2 067 000 USD per amerikansk skattebetalare.

Kom ihåg att det enda sättet som den amerikanska regeringen nu kan fungera är genom att trycka fler sedlar. Vilket betyder att en hyperinflation är oundviklig.

Det totala värdet av ALLA bolag noterade på den amerikanska aktiemarknaden är 53 biljoner dollar. Det verkliga värdet är mycket lägre eftersom USA har tryckt biljoner i sedlar för att ge räntefria lån till investeringsbanker för att pumpa upp aktiemarknaden. Detta är en bluff.

Största delen av dessa 53 biljoner dollar är luft.

Värdet av alla amerikanska tillgångar tillsammans, varje bit mark, fastigheter, alla besparingar, alla företag, allt som alla medborgare, företag, enheter och staten äger är värt 193 biljoner dollar.

Den siffran består också av luft precis som den amerikanska aktiemarknaden.

  • USA:s totala skuld: 90 biljoner dollar ($90 trillion)
  • Amerikanska ofinansierade skulder: 169 biljoner dollar ($169 trillion)
  • Total: 259 biljoner dollar ($259 trillion)
  • Balans: 66 biljoner dollar ($66 trillion)
  • Det innebär 66 biljoner dollar ($66 trillion) i skulder efter att varje tillgång i USA har sålts av.

Förstår du?

Så även om USA kunde sälja alla tillgångar till nuvarande värde, vilket är omöjligt, skulle det fortfarande vara kraschat.

  • USA är bortom bankrutt.
  • Den här patienten är redan död.
  • Den här patienten är nu en zombie.

Du undrar säkert varför saker [ekonomin] fortfarande rullar på? Varför har inte allt kollapsat ännu?

Allt handlar om uppfattningar, förnekelse och beroenden.

  • Uppfattningen är att USA har den största ekonomin och den starkaste militären i världen, men i verkligheten är USA pank och har inte råd med sin armé.
  • Förnekandet är att alla nationer är beroende av en stark USD eller globala marknader kollapsar.

Anledningen till att den amerikanska zombien fortsätter att fungera är att slutet på USA innebär slutet på västerländskt välstånd och ett erkännande att det nuvarande systemet, som en modell för världen, har misslyckats. Det förändrar inte verkligheten. Kollapsen är oundviklig och den kommer.

Så vad planerar våra ledare?

Du kanske har hört talas om den “stora återställningen” [The Great Reset] eller den “nya världsordningen” [New World Order]. Är det en kontrollerad rivning [controlled demolition] av de globala marknaderna, ekonomierna och världen som vi känner den?

Ett skifte till en ny dystopisk framtid där eliten är slavarnas herrar utan demokratins kosmetika?

Utan en kontrollerad rivning kommer världen att kollapsa för alla, inklusive eliten. Världen har förändrats så mycket och ingenting verkar vara vettigt längre, den flagranta korruptionen är i det fria, den uppenbara propagandamedian, urholkningen av våra rättigheter.

Vad är slutspelet [the end game]?

Text: Kim Dotcom

 

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

20 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

20 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
13 juni 2022 kl 08:53

I pressen trumpetas nu om 1K kronor mer i pension för lågpensionister. Och var kommer de pengarna från. Det är bara en övertäckning av skumrasket inflation, dvs tryckta (knapptryckta) pengar utan representativt värde.

Magnus Stenlund
Magnus Stenlund
Gäst
13 juni 2022 kl 07:22

Nyckelmeningarna i artikeln skulle må bra av att utvecklas (och kompletteras med originaltexten på engelska). Detta är ju vad mr Dotcom säger sig ha granskat, och därför är hans källor viktiga att veta, hur han kommit fram till siffrorna:

“USA:s totala skuld ligger på 90 biljoner dollar. USA:s ofinansierade skulder är 169 biljoner dollar.”

Semantiskt så borde inte ‘ofinansierade skulder’ kunna ligga utanför ‘totala skulder’; ‘ofinansierad’ är också här ett oklart begrepp, det brukar användas tillsammans med utgifter/budgetunderskott, inte med skulder. Vem är ‘USA’? Staten enbart eller inkluderas även amerikanska hushåll och företag? ‘Analysen’ att man inte kommer kunna hantera jättelika fortsatta budgetunderskott är inte så svår att göra, och att resultatet är katastrofalt, givet de belopp som här anges är närmast ett axiom. Men utan att berätta hur man kommit fram till dessa siffror är detta bara ännu en tyckares uppfattning.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
12 juni 2022 kl 23:11

Här är ett långt men utomordentligt klargörande föredrag på svenska av Jakob Nordangård, som varje minut ger oss viktig information, som vi bör ge vidare!

https://www.youtube.com/watch?v=wmIoBhLFNy8

(Föredrag – Jacob Nordangård, Ph.D. i Uppsala den 24/10 2021)

Lennart
Lennart
Gäst
12 juni 2022 kl 22:47

De planerar att nolla alla länders skulder, och befolkningens också. Men då även ta folkets egendomar. “you will own nothing and be happy”. Helt elektroniskta pengar med krypto som grund. Allt blir spårbart i realtid och kan direkt beskattas.

Krisen börjar i Europa.

Det är därför så många länder nu tagit stora lån för covid för de kommer inte betala av det…. Will default on the debt.

Men detta är inget nytt. Hat vi alla vetat om i två år.

stig lönnqvist
stig lönnqvist
Gäst
12 juni 2022 kl 21:33

Självklart blir det en domino effekt. Ingen familj kan leva över sina resuser i längden. En värld där usa styr den globala ekonomin behöver krig för att försvara dollarn.

Rolf Stålhandske
Rolf Stålhandske
Gäst
12 juni 2022 kl 19:49

Texten skriver om biljoner, men det måste vara fel! I vart fall gällande USA:s statsskuld skall det väl vara trillioner så vitt jag vet!! Eller biljoner med 3 nollor tillagda!

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Rolf Stålhandske
12 juni 2022 kl 20:44

Korrekt observation. 1miljard på sv (10 upphöjt till 9nollor) är på eng billion. 1biljon på sv (10 upph till 12nollor) är på eng 1trillion. 1’triljon’ (otroligt nog verkar det inte finnnas ngn beteckning på sv (10 upph till 15nollor) är på eng quadrillion. 1triljon på sv (10 upph till 18nollor) är på eng quintillion

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Rolf Stålhandske
12 juni 2022 kl 21:32

Jag förtydligade artikeln så här: Total: 259 biljoner dollar ($259 trillion)

1 trillion (på engelska) = 1 biljon (på svenska)

Tommy Andersson
Tommy Andersson
Gäst
12 juni 2022 kl 18:12

Nog skulle jag behöva en sedelpress. Bara nu skakar det hos folk, jag tänker på vårt pyramid spel i bostadsmarknaden. ska det falla i fritt fall, eller ska det gå upp. det är den världen många svenskar lever. “Husdrömmen” medan bostadslösheten fortfarande är. Chockade elpriser m.m. men om det där faller, ja USA kollaps ekonomiskt, så tror jag inte man kan sitta still i båten, eftersom, det är som små smulor vi äter nedanför bordet . de storm Rika har nog en plan B och C. skulle det bli världskrig, så har de nog bunkrar eller skyddsrum, som en hel stad med palmer därnere, och konstgjord sol och strand. olika ledare från olika Nationer kanske träffas där nere, medan raset pågår.

Sten B
Sten B
Gäst
12 juni 2022 kl 16:46
Helen Fält
Helen Fält
Gäst
12 juni 2022 kl 16:04

Han skriver: ”Låt mig förklara varför detta inte enbart innebär undergång och en dyster framtid”

På vilket sätt framgår ovanstående, i texten? Vad är inte enbart undergång och en dyster framtid för oss ”slavar”? Verkar som om ”eliten” är de som har taktpinnen och att det faktiskt är en kontrollerad rivning.

Jossan
Jossan
Gäst
12 juni 2022 kl 13:56

Bra! Jag väntar på den dagen när allt faller, personligen bryr jag mig inte mer än att jag till fulla drag kommer att njuta av en panikartad värld när deras genomruttna korrupta äckel till samhälle äntligen kraschar.
Hämtar popcorn och sätter mig bekvämt.

Eddie Felson
Eddie Felson
Gäst
Reply to  Jossan
12 juni 2022 kl 17:19

Det som oftast händer/har hänt vid en crash är att dem styrande sitter bekvämt under fullständig skydd,långt ifrån oroligheterna,med alla viktiga tillgångar,säkerhets,guld,land osv.
Medans dem flesta som lider av transformering av samhället blir omhändertagna av låg IQ personal med vapen,Polis,army och andra säkerhets styrkor.
Och när saker och ting lugnar ner sig,så hoppar samma personer som orsakat kaoset in i makt positonerna under en annan skepnad.
Det är en gammal Lenin trick,man byter helt enkelt symbolen på hatten.
Vid den tidpunkten så är dem flesta drabbade utmattade och har väldigt lite tid och energi för små detaljer,dem accepterar den första som erbjuder stabilitet.
Iran gick igenom det på 50 talet och sedan på 70 talet,fler talet av sydamerikanska länderna gick igenom det,Libanon,Sydafrika,Sovjet/Ryssland,och nu senast Afghanistan.
Enda skillnaden denna gång är att det är på en mycket större skala,men dem har tillräckligt med hjärntvättad personal med vapen för att ta hand om det.

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
12 juni 2022 kl 11:53

Detta är verkligen intressant och skrämmande på samma gång.
En reflektion från mig -som egentligen helt oinsatt- men med en viss analytisk förmåga:

-Alla dessa skulder finns ju sas bara på pappret om vi betraktar världen utifrån.
Jorden är ju självförsörjande. Det finns ju inga andra resurser än det vi har på jorden som håller oss vid liv. Med det i åtanke tänker jag att det borde finnas en mängd potentiella scenarier. En del som vi i detta nu inte ens kan föreställa oss.

Artikelförfattaren skriver om uppfattningar, förnekelse och beroenden.
Jag menar att det även handlar om överenskommelser och förväntningar, och där är det svårt att veta vad som ligger runt hörnet i framtiden.

I en ideal värld skulle vi människor kunna komma överens -såklart inte så troligt men ändå- och på ett fredligt sätt skriva av skulder och dela på tillgångar.
Vi har ju allt som behövs för en fungerande värld egentligen. Det handlar “bara” om makt och fördelning.
Då skulle vi få en väl fungerande värld utan en katastrofövergång till det som nu ter sig som ett dystert framtidsscenario.

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
12 juni 2022 kl 11:51

En stor del av pengamängden i Sverige har “investerats” i improduktiv invandring.

Last edited 7 månader sedan by Å. Södergren
Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
12 juni 2022 kl 11:38

detta syns även här på macken och i ICA-butiken, med krympflationen och prisrallyt.
Äntligen ser man fenomenets rätta namn: stöld.

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
12 juni 2022 kl 11:33

Dessa stortjuvar borde sättas i en bur med en telefon och ordern: fixa nu detta på två dar!. Sen öppnas botten till buren över ….

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
12 juni 2022 kl 11:30

Global Politics ställer frågan:

Har den stora globala krisen utlösts med avsikt?
https://www.globalpolitics.se/har-den-stora-globala-krisen-utlosts-med-avsikt/

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
12 juni 2022 kl 10:38

Varför har FOLKET berövats rätten att sparka dessa samhällsomstörtare?
Folket lever i VERKLIGHETEN, det gör inte korrupta politiker!
Gör valet i September till ett personval, men hur?

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
Reply to  Samuel af Ugglas
12 juni 2022 kl 12:00

Vi lever alla i verkligheten och de som styr är resultatet av vad vi människor är som art. Jag menar i korta drag att resultatet -världsordningen- aldrig kan vara annorlunda än beståndsdelarna -vi alla- bestämmer. Således behöver vi människor förändras -evolvera- för att en riktig förändring ska kunna ske i samhället, i verkligheten.
Rätta mig gärna om du tycker att jag har fel, men jag har svårt att se att det skulle kunna vara på något annat sätt. Ett annat sätt -utfall- förutsätter ju andra förutsättningar, och det är ju inte på riktigt utan bara ett icke verklighetsbaserat resonemang.

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV