Kim Dotcom varnar för ekonomisk kollaps i Väst – “Det är värre än vad de flesta kan föreställa sig”

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 12 juni 2022
- NewsVoice redaktion
Kim Dotcom. Foto: Robert O'Neill. Licens: CC BY-SA 4.0

EKONOMI. Kim Dotcom har räknat på USA:s statsskul. Han förklarar att USA:s utgifter och skulder har skenat bortom all kontroll och att USA:s regering bara kan få ihop statsekonomin genom att  trycka pengar, vilket innebär att en hyperinflation och kollaps är garanterad. USA är en zombie, skriver han.

Kim Dotcom, ursprungligen Kim Schmitz, är en tysk-finländsk internetentreprenör och multimiljonär bosatt i Nya Zeeland. Kim är främst känd för den nu nedlagda fildelningssajten Megaupload.

NewsVoie har översatt tråden om en kommande ekonomisk kollaps som många ekonomiska insatta personer varnar för.

Text: Kim Dotcom

Det här kan vara den viktigaste tråden jag någonsin postat. Stora grejer om den väldiga globala kollapsen som kommer. Jag ska försöka hjälpa dig förstå varför framtiden inte är vad vi hoppas på. Det är värre än vad de flesta kan föreställa sig.

Våra ledare vet, men vad planerar de?

USA har inte haft ett överskott eller en balanserad budget sedan 2001. Under de senaste 50 åren har USA bara haft4 år med vinst. Faktum är att all vinst som USA haft inte räcker för att betala för 6 månader av det nuvarande årliga underskottet. Så hur betalar USA?

USA:s utgifter och skulder har spiraliserat bortom all kontroll och USA-regeringen kan bara samla in de pengar den behöver genom att trycka nya sedlar. Det orsakar inflation. Det är som att beskatta dig extra eftersom du betalar mer för de saker du behöver och för att alla dina tillgångar minskar i värde.

Anledningen till att USA kommit undan med det här så länge beror på att USD är världens reservvaluta. Nationer överallt har USD som en säker tillgång. Så när den amerikanska regeringen trycker biljoner så rånas amerikaner och hela världen. Det är den största stölden i historien.

Problemet är att detta har pågått i decennier och det finns nu inget sätt att reparera det. Verkligheten är att USA har varit i konkurs under en tid och vad som kommer är en mardröm: massfattigdom och ett nytt kontrollsystem.

Låt mig förklara varför detta inte enbart innebär undergång och en dyster framtid.

USA:s totala skuld ligger på 90 biljoner dollar. USA:s ofinansierade skulder är 169 biljoner dollar. Tillsammans ger det 778 000 USD per amerikansk medborgare eller 2 067 000 USD per amerikansk skattebetalare.

Kom ihåg att det enda sättet som den amerikanska regeringen nu kan fungera är genom att trycka fler sedlar. Vilket betyder att en hyperinflation är oundviklig.

Det totala värdet av ALLA bolag noterade på den amerikanska aktiemarknaden är 53 biljoner dollar. Det verkliga värdet är mycket lägre eftersom USA har tryckt biljoner i sedlar för att ge räntefria lån till investeringsbanker för att pumpa upp aktiemarknaden. Detta är en bluff.

Största delen av dessa 53 biljoner dollar är luft.

Värdet av alla amerikanska tillgångar tillsammans, varje bit mark, fastigheter, alla besparingar, alla företag, allt som alla medborgare, företag, enheter och staten äger är värt 193 biljoner dollar.

Den siffran består också av luft precis som den amerikanska aktiemarknaden.

  • USA:s totala skuld: 90 biljoner dollar ($90 trillion)
  • Amerikanska ofinansierade skulder: 169 biljoner dollar ($169 trillion)
  • Total: 259 biljoner dollar ($259 trillion)
  • Balans: 66 biljoner dollar ($66 trillion)
  • Det innebär 66 biljoner dollar ($66 trillion) i skulder efter att varje tillgång i USA har sålts av.

Förstår du?

Så även om USA kunde sälja alla tillgångar till nuvarande värde, vilket är omöjligt, skulle det fortfarande vara kraschat.

  • USA är bortom bankrutt.
  • Den här patienten är redan död.
  • Den här patienten är nu en zombie.

Du undrar säkert varför saker [ekonomin] fortfarande rullar på? Varför har inte allt kollapsat ännu?

Allt handlar om uppfattningar, förnekelse och beroenden.

  • Uppfattningen är att USA har den största ekonomin och den starkaste militären i världen, men i verkligheten är USA pank och har inte råd med sin armé.
  • Förnekandet är att alla nationer är beroende av en stark USD eller globala marknader kollapsar.

Anledningen till att den amerikanska zombien fortsätter att fungera är att slutet på USA innebär slutet på västerländskt välstånd och ett erkännande att det nuvarande systemet, som en modell för världen, har misslyckats. Det förändrar inte verkligheten. Kollapsen är oundviklig och den kommer.

Så vad planerar våra ledare?

Du kanske har hört talas om den “stora återställningen” [The Great Reset] eller den “nya världsordningen” [New World Order]. Är det en kontrollerad rivning [controlled demolition] av de globala marknaderna, ekonomierna och världen som vi känner den?

Ett skifte till en ny dystopisk framtid där eliten är slavarnas herrar utan demokratins kosmetika?

Utan en kontrollerad rivning kommer världen att kollapsa för alla, inklusive eliten. Världen har förändrats så mycket och ingenting verkar vara vettigt längre, den flagranta korruptionen är i det fria, den uppenbara propagandamedian, urholkningen av våra rättigheter.

Vad är slutspelet [the end game]?

Text: Kim Dotcom

 

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice