Försöket att legitimera NATO-beslutet hos partimedlemmarna är en skandalös, arrogant skenprocess

Har man tagit Fan i båten får man ro honom iland

Publicerad

Författare

Ämne

OPINION. Magdalena Andersson tycks tro att det är en NATO-relaterad pr-vinst inför svenskarna och omvärlden att sitta och gulla med diverse makthavare i Harpsundsekan – nu senast med premiärminister Boris Johnson och NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg med vilka det gick att diskutera NATO-ansökan utom hörhåll för obehöriga.

Text: Christer Nilsson

Sammanlagt har ett drygt tiotal potentater kajkat runt i Harpsundssjön bland andra Kofi Annan samt tillsammans Fredrik Reinfeldt, Angela Merkel, David Cameron och Mark Rutte (NL) alla samtidigt i ekan.

Men är Magdalena Andersson ovetande om att jippot med ekan har en nattsvart historia, som smetar över på henne, och att hon borde betacka sig för fler dylika åkturer?

År 1964 hade Tage Erlander under stor vånda – och med högljudd kritik från partiet – bjudit in Nikita Chrusjtjov och för första gången placerat en politiker i ekan. Chrusjtjov hade tidigare varit partichef i ukrainska SSR (sic).

Det går inte att hitta en mer fanatisk, bloddrypande, stalinistisk terrorist än Chrusjtjov och hans ansträngningar, men ofta misslyckade försök, att undanröja för honom komprometterande dokument.

Vi vet i dag att han gav order om att skjuta 55 741 offentliganställda och partifunktionärer, men tyckte inte att det räckte utan bad Stalin den 10 juni 1937 om tillstånd att få skjuta ytterligare 2000 före detta kulaker för att uppfylla kvoten.

Vi vet nu också att Magdalena Andersson har stora svårigheter att ro NATO-spöket Erdogan iland. Blev ansökan en snabb process? Nej, en långdragen offentlig förnedring av Sverige. Det sätter fokus på socialdemokratins bristande omsorg om sitt folk.

Vid valet 2018 gick alla partier till val med att Sverige skulle vara alliansfritt som vi varit de senaste 200 åren. Så sent som i höstas sa försvarsminister Peter Hultqvist:

”Jag kommer aldrig så länge jag är försvarsminister att medverka i en sån process. Det blir ingen ansökan så länge vi har en S-regering, det kan jag garantera alla”.

Även efter invasionen av Ukraina den 24 februari försvarade regeringen sitt NATO-motstånd. Fortfarande en månad senare i mars var Magdalena Andersson glasklar:

”Om Sverige skulle skicka in en Nato-ansökan i det här läget, så skulle det ytterligare destabilisera den här delen av Europa”.

Plötsligt hände sedan något internt i regeringen och nu skulle man huvudstupa gå med i NATO. Varför har alla fåkunniga undrat? Ingen utomstående vet. Svaret har uteblivit. Man har smusslat i slutna rum.

Försöket att förankra och legitimera beslutet hos partimedlemmarna var en skandalös, arrogant skenprocess enligt gamle sossen Pierre Schori som var med och röstade. Beslutet var då redan fattat, ansökningsdagen spikad och uppgörelsen med Sanna Marins Finland redan i hemlighet klar. Något mer skamligt maktfullkomligt söker sin like i svensk politisk historia.

”All offentlig makt utgår från folket”, enligt 1 § i regeringsformen, det är vår demokratiska grundbult. ”All makt utgår från oss”, det är demokrati enligt socialdemokraterna. Någon som protesterar hos det sovande folket?

Text: Christer Nilsson

Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe


Mer läsning

Raymond Ibrahim. Pressfoto

Raymond Ibrahim: De afrikanska liv som inte betyder något – 50 kristna mördades i...

2
OPINION. Förra söndagen, den 5 juni 2022 stormade islamistiska terrorister St. Francis Catholic Church i staten Ondo, Nigeria, och slaktade över 50 kristna som...
Riksåklagare Petra Lundh (pressfoto: Thomas Carlgren, Aklagare.se), Rikspolischefen Anders Thornberg (foto, Joakim Berndes, CC BY 4.0), SJF ordförande Ulrika Hyllert (pressfoto: Tor Johnsson, sjf.se) och Publicistklubbens ordförande Robert Ascgberg (foto: Sofia Nahringbauer, Aftonbladet)

Föreningen Medborgarperspektiv protesterar mot bristande stöd för Joakim Lamotte

0
SVERIGE. Föreningen Medborgarperspektiv tar den oberoende journalisten Joakim Lamotte i försvar. Lamotte har specialiserat sig på att rapportera om utanförskapet och invandringens sociala problem...
Dr Simone Gold. Pressfoto: americasfrontlinedoctors.org

Dr Simone Gold kastas i fängelse efter år av myndighetstrakasserier

7
USA. America's Frontline Doctors-grundare dr Simone Gold har fått ett 60-dagars fängelsestraff, 12 månaders övervakning och en böter på 9500 dollar för att hon...
Vladimir Putin (foto: Pavel Bednyakov), Charlotta Friborg, ansvarig utgivare på SVT och Lars Bern (foto SwebbTV)

Lars Bern kommenterar Putins starka tal till västs inkompetenta ledare – ett tal som...

15
GEOPOLITIK. Lars Bern kommenterar på SwebbTV Putins tal från den 17 juni och noterar SVT hade ingen som helst rapportering från detta viktiga tal...
Vladimir Putin. Foto: Pavel Bednyakov för Sputniknews.com

Den gamla världsordningen är över: Utdrag från Putins ledartal till världen

27
INTRO. Om du vill läsa en policytolkning om vad som händer i Ukraina, vilken dåre Putin är eller varför Ryssland är orsaken till alla...
Tryck arbetskläder för effektiv marknadsföring

Kostnadseffektiv marknadsföring: Tryck arbetskläder och företagsgåvor med logo

0
När det gäller kostnadseffektiv marknadsföring finns det en hel del saker man kan göra när budgeten för marknadsföring inte är så stor. En av...
Heidi Harris (Heidiharris.com) and Aga Wilson (photo: Perspektiv TV)

Heidi Harris interviews Aga Wilson on the Fate of the Covid Vaccine Injured

2
THE VACCINE CRISIS. The talk host Heidi Harris interviews Aga Wilson, co-founder of canwetalkaboutit.org and interview host at Aga Wilson Show on NewsVoice.se. The...
Hans Jensevik, 2017. Foto: Dagens Goda Samhälle

Fd regeringsrådgivare granskar ursprunget till massinvandringen till Sverige – utan folkets samtycke

37
OPINION. Tyvärr är det inte många svenskar som riktigt har förstått varför massinvandring blivit ett gigantiskt samhällsproblem. Statsminister Magdalena Andersson har tagit kommandot i...
Christer Nilsson
Christer Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.

5 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest
5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Björn Backengård
Gäst
22 juni 2022 kl 11:30

Förresten. Förutom väl kända argument mot svenskt Natomedlemskap fanns nyligen på en stolpe ett klistermärke där det stod “Ja till militärt självbestämmande – Nej till Nato”.

Eller kanske det stod militär självständighet.

Linden
Linden
Gäst
20 juni 2022 kl 19:06

Jag tror att djupa staten drar i trådarna
det passar USAs syfte
Bilderbergarna Magda Ulf m.fl är lättstyrda hejdukar
gäller f.ö. många områden C hysterin inte minst

Margareta LundstromD
Margareta Lundstrom
20 juni 2022 kl 11:08

Vet Magdalena Andersson eller Peter Hultqvist överhuvudtaget vad NATO är? Har NATO:s ingripande någon enda gång handlat om att försvara folkrätt eller människoliv?
Har någon NATO-stat någon enda gång blivit angripen av annan stat? Men ändå har NATO sedan 1990-talet varit fullt upptagen med bombande, skjutande och dödande. Vem och vad är det NATO försvarar? Magdalena Andersson- har du frågat Jens Stoltenberg det.

Björn Backengård
Gäst
20 juni 2022 kl 11:07

Det var en kupp. Ett partistyrelsemöte som skulle ta ställning till Nato flyttades från 24 maj till 15 maj för det var bråttom. Det var bråttom innan chocken efter krigsutbrottet skulle dämpas och sansade åsikter börja ta plats. Läs artikeln av Pierre Schori, som såg det material som presenterades för socialdemokrater, i Aftonbladet “Vi blev inte övertygade – vi blev överkörda”:

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/BjLW7e/pierre-schori-om-socialdemokraterna-och-nato

Och vad göra? Trots Turkiets Nej just nu finns risken att det kommer en inbjudan från Nato för riksdagen att ta ställning till. Den går stoppa i riksdagen om tillräckligt många oppositionella socialdemokratiska och sverigedemokratiska riksdagsledamöter går emot. Antingen stoppa eller tvinga fram folkomröstning.

Läs ett mejl till socialdemokrater 15 juni:

https://www.folkkampanjenmotnato.se/Kap01_NyhKomm/Y2022/K_2022-06-14_Mejl_S_10.html

Modiga socialdemokrater måste samarbeta med modiga sverigedemokrater. Där har hänt samma sak. I SD viftade ett partistyrelsemöte den 11 april undan partiets Nej till att bli Ja till Nato.

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
20 juni 2022 kl 10:49

-“Någon som protesterar hos det sovande folket?”
Nej, de sover ju ‍♂️. Djupt.