World Council for Health varnar för WHO-desinformation om apkoppor

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 juni 2022
- NewsVoice redaktion
Monkeypox i BBC. Montage: NewsVoice. Getty-bilden är pixelerad för att skydda upphovstätten

World Council for Health noterar att icke-vetenskapliga spekulationer om nya fall av apkoppor används av WHO för att motivera ytterligare kränkningar av mänskliga rättigheter tillsammans med en utrullning av nya och experimentella smittkoppsvacciner.

Bilder på personer infekterade med apkoppor som används av globala massmedier, varav de flesta har hämtats från gamla CDC och Getty Images, är inte representativa för aktuella internationella fall av apkoppor.

World Council for Health noterar att USA och Storbritannien har lagrat smittkoppsvacciner, och provinsen Quebec i Kanada redan planerar att vaccinera människor med ett smittkoppsvaccin för att begränsa den förmodade spridningen av apkoppor.

Det finns ingen rationell vetenskaplig grund för att vaccinera mot smittkoppor för att förhindra apkoppor och bland människor som redan multivaccinerats med experimentella Covid-19-vacciner har denna strategi potential att göra stor skada.

Dessutom har PCR-tester allvarliga begränsningar som metod för att diagnostisera sjukdom och bör inte användas för att diagnostisera apkoppor, vilket är klinisk diagnos.

Det finns många andra sjukdomssymptom som uppfyller WHO:s nuvarande falldefinition av ett misstänkt fall av apkoppor, inklusive Covid-19, vanlig förkylning och bältros. PCR-tester kommer därför att leda till många falska positiva fall.

Det största hotet mot den globala hälsan är WHO och organisationens privata partners [läkemedelsbolag och NGO:s] pågående ansträngningar för att vaccinera varje man, kvinna och barn med nya experimentella vacciner och injektioner som inte har testats tillräckligt.

World Council for Health arbetar för transparent hälsovägledning fri från politiska och privata partnerskap. Vi värdesätter och bemyndigar individuella val, kroppslig autonomi och personlig suveränitet.

Översättning: NewsVoice | Källa: World Council for Health Statement on Monkeypox cases | Monkeypox i BBC. Montage: NewsVoice. Getty-bilden är pixelerad för att skydda upphovstätten

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq