Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Globalisternas Georgia Guidestones borttaget efter sprängning

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 juli 2022
- NewsVoice redaktion
Montage: NewsVoice. Foton från WSB-TV, via Associated Press och Rose Scoggins, The Elberton Star, AP.
Montage: NewsVoice. Foton från WSB-TV, via Associated Press och Rose Scoggins, The Elberton Star, AP.
Montage: NewsVoice. Foton från WSB-TV, via Associated Press och Rose Scoggins, The Elberton Star, AP.

VÄRLDEN. Ett monument på landsbygden i Georgia kallat Georgia Guidestones, som av vissa kritiserat som sataniskt och andra kallat Amerikas Stonehenge, revs av säkerhetsskäl på onsdagen efter att monumentet utsatts för ett attentat tidigt på onsdagen. 

Georgia Guidestones byggdes 1980 och innehöll budskap för mänskligheten på åtta språk.

Katie McCarthy, som forskar på konspirationsteorier för Anti-Defamation League säger att monumentets uppkomst är höljt i ett dunkel eftersom identiteterna hos de individer som beställt det är okända.

Monumentet fungerade också som ett solur och astronomisk kalender, men det var panelernas omnämnande av eugenik, befolkningskontroll och global regering som gjorde dem till ett mål för spekulationer.

Övervakningsfilmer visade en kraftig explosion strax efter klockan 04.00. Utredarna släppte också en video av en silverfärgad sedan som lämnar monumentet.

Den 1 maj 2022 släppte Kandiss Taylor, en kandidat i Georgias republikanska guvernörsprimär, en kampanjannons som uppmanade till förstörelsen av monumentet. Statliga och lokala myndigheter utreder händelsen som ett bombdåd.

Text och översättning: NewsVoice

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq