5 bra anledningar att köpa nytt golv

publicerad 22 juli 2022
- Underhållning @NewsVoice
Köp ett nytt golv och förnya ditt hem. Foto: Midascode Licens: Pixabay
Köpa nytt golv och förnya ditt hem. Foto: Midascode Licens: Pixabay
Köp ett nytt golv och förnya ditt hem. Foto: Midascode Licens: Pixabay

LIVSSTIL. Att köpa nytt golv, är i många fall en bra idé, men om du behöver lite bevis på att det påståendet stämmer bidrar vi här med 5 bra exempel för att det är en god idé att köpa ett nytt golv, såsom ett vinylgolv klick-golv.

5 anledningar att köpa nytt golv

  1. Det är relativt billigt.
  2. Rummet får ett nytt utseende.
  3. Du höjer värdet på din bostad.
  4. Det är lätt att installera ett nytt golv.
  5. Golv har en lång hållbarhet.

Nedan berättar vi mer om de anledningar vi precis nämnt i större detalj.

  1. Det är relativt billigt att köpa golv

Att köpa golv är som rubriken säger ganska billigt, men du ska samtidigt tänka dig för innan du väljer att köpa lågbudgetgolv. Golv som inte kostar så mycket pengar har nämligen en tendens att åldras mycket snabbare än premiumgolv som kostar lite mer pengar. Så det du tjänar mest på är alltså att köpa premiumgolv som håller länge.

Värt att veta är att vinylgolv, trägolv och laminatgolv är tre särskilt populära golvtyper.

  1. Dina rum får ett nytt utseende

När du lägger ett nytt golv i ett rum får det rummet ett mycket snyggare och fräschare utseende. Att lägga ett nytt golv i ett tidigare ganska tråkigt och intetsägande rum är alltså ett billigt sätt att få ett betydligt mer snyggt och stilrent rum.

ArcanumSkolan 2024

Tänk även på att ett golv i princip alltid är en fjärdedel av rummens yta, och således något som kommer att synas och kommer att göra skillnad.

  1. Du höjer värdet på bostaden

Ju mer slitna och fula dina gamla golv är, desto mer tjänar du på att lägga ett nytt golv i din bostad. Oavsett skicket på de gamla golven tjänar du i princip alltid igen de pengar du investerar när du väljer att skaffa ett nytt golv.

Summa summarum; genom att köpa nytt golv får din bostad ett snyggt och billigt designmässigt lyft – och det får bostadsköpare att vilja betala mer för din bostad.

  1. Det är enkelt att installera ett nytt golv

Du behöver inte anlita en hantverkare för att installera ett nytt golv i din bostad. Allt du behöver är i princip vanliga verktyg som du ofta har hemma eller kan låna dig till.

Det går förstås snabbare att installera ditt nya golv om du anlitar en fackperson, men som sagt kan du lösa installationen om du bara har en grundläggande hantverksvana.

  1. Påkostade golv har en lång hållbarhet

Golv som kostar lite mer pengar än budgetgolven har en allt ifrån lång till en extremt lång hållbarhetstid. Om du exempelvis köper ett påkostat trägolv som kan slipas tre gånger kan det golvet mycket väl hålla en hel livstid.

Likaså kan laminatgolv av bra kvalitet ha en hållbarhet på 30 år eller mer. Lågbudgetgolven har samtidigt en genomsnittlig livslängd på mellan cirka 5 och 20 år, så att köpa ett påkostat golv är ofta något som lönar sig i längden.

Extern skribent

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *