Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Barnsexhandeln – Hälften av alla offer för människohandeln är minderåriga

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 juli 2022
- NewsVoice redaktion
Barnvagn. Foto: Lukas Gachter. Licens: Unsplash.com

Stew Peters släpper idag en trailer om sin kommande dokumentär “These Little Ones”, som tar itu med sexhandeln inom CPS (Child Protective Services), den amerikanska maktelitens pedofili och den skumma bortgången av sanningssökaren Isaac Kappy.

Hälften av alla offer för människohandel är minderåriga, och sajten Slaverynomore.org uppger att 70% av dessa barn kommer via i fosterhemssystemet. Foster Focus Magazine, en online-publikation om det amerikanska fosterhemssystemet, placerar den siffran på 80%.

I en rapport från 2011 utgiven av delstaten Connecticut kom 86% av offren som räddats från barnsexhandel från barnskyddstjänster och fosterhem.

Denna statistik är särskilt oroande eftersom det uppskattningsvis finns 300 000
barn inblandade i barnsexhandel i USA. Det betyder att mellan 210.000 och 258.000 barn har utnyttjats av systemet som skapades för att skydda dem, skriver Valeria Millbrae på Quora.

Dokumentären “These Little Ones” har premiär i mitten på juli.

Text: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq