Ukraina – slutet på det amerikanska imperiet eller början på tredje världskriget?

publicerad 25 juli 2022
- Gästskribent
Trilateral Summit i Theran, Iran. Pressfoto: President.ir

GEOPOLITIK. Det här är nyheterna förvaltningsstiftelsen för SVT, SR och UR, Bonnierkoncernen (Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan, TV4), Schibsted (Aftonbladet, Svenska Dagbladet), Stenbecksfären och Egmont och LO (Aftonbladet) [1] inte vill att den svenska befolkningen vaknar upp inför.

Text (uppdaterad kl 19:08): Kristoffer Hell är utbildad i säkerhetspolitik i Storbritannien och författare till boksviten “Covid-1984”, “Väst Mörka Hjärta” och “Demokrati till Döds”

Den väpnade konflikten som bröt ut i Ukraina 2022 är i själva verket ett krig mellan ett av USA-lett Väst mot resten av världen. Slagfältet ligger inte i USA eller Storbritannien, de största krigshetsarna på Västs sida, utan i kontinentaleuropa (i alla fall inte för närvarande).

Krigshandlingarna handlar inte bara om Ukrainas av-nazifering och neutralisering, utan också om EU:s harakiri-sanktioner som i höst och vinter kommer att drabba människor och industrier i Västeuropa mycket, mycket hårdare än i Ryssland.

Den verkliga verkligheten – den förståelse Bonnier och Schibsted inte vill att läsaren landar i – är att den ryska rublen, ekonomin och utrikespolitiken har åtnjutit rejäl medvind sedan Rysslands inmarsch i republikerna Donetsk och Lughansk i östra Ukraina.

Det har nämligen visat sig att åtskilliga länder världen runt är ganska trötta på den aggressiva utrikespolitik Washington DC drivit sedan slutet på andra världskriget.

Stora delar av Latinamerika och Afrika, liksom, Indien Kina, och Iran, men även viktiga länder i Arabvärlden vädrar morgonluft i takt med att det amerikanska imperiets ombud får stryk i Ukraina.

Volodomir Zelensky

Samtidigt vaknar funktionseliten i Ukraina upp inför verkligheten att landets nuvarande president, Volodomir Zelensky inte arbetar för deras land – utan för USA:s och NATO:s krigsagenda.

I så motto går en av krigets fronter också i Kiev, mellan de som inser fördelarna med en snar fred, kontra de amerikanska agenterna i Ukraina, som idogt slavar på för att expandera och dra ut på kriget – därtill stödd av vapenleveranser från Västländer som Sverige [2].

Volodomir Zelensky dansade innan han blev President:

USA:s och Zelensky-regimens repressalier mot interna realister/fredsduvor inleddes redan i början på kriget med mordet på den ukrainska chefsförhandlaren Denis Kireev [3] och bekräftades åter nyligen med avskedandet av riksåklagare Iryna Venediktova och chefen för säkerhetstjänsten SBU Ivan Bakanov [4].

Nyligen varnade en av USA:s främsta säkerhetspolitiska tänkare, Henry Kissinger, att om fred inte inställer sig i Ukraina innan augusti 2022 – kan kriget snabbt få en egen dynamik och riskera att ”spiral out of control” [5]. Det kommer inte bli Ryssland som tar det steget, utan ledningen för ett allt desperatare amerikanskt imperium.

Ryssland har redan har vunnit kriget, både militärt (i Ukraina) och politiskt (världen utanför Väst) och verkar bara vänta på att det ideologiska inbördeskriget i Kiev avslutas och Kiev blir redo att förhandla.

På samma sätt som en av de politiska fronterna i kriget återfinns i Kiev dras NATO och EU, Washingtons två viktigaste schackpjäser i Europa med problem av samma slag.

Gruppfotot nedan rapporteras utgöra en av dem [6].

Trilateral Summit i Theran, Iran. Pressfoto: President.ir
Trilateral Summit i Theran, Iran. Pressfoto: President.ir

Verkligheten är att fotot ovan bara kan vara ett problem om NATO är en krigsaxel med de hemliga (men ändå allt mer uppenbara) agendan att en dag bryta sönder Ryssland och Iran – för vilka syften NATO hela tiden expanderar och placerar sina koloniala militärbaser allt närmare det euroasiatiskt hjärtlandet.

Hade NATO varit en genuin försvarsallians, som arbetat för fred, hade fotot i själva verket visat på goda nyheter: den viktiga NATO-medlemmen Turkiets president Erdogan tillsammans med Rysslands och Irans ledare, efter ett lyckat stormöte om fred i Mellanöstern.

I Europa ifrågasätter allt fler av EU:s medlemsländer och politiker EU-kommisionens aggresiva politik av självmordssanktioner mot Ryssland. Det är i denna nya och dynamiska situation på den internationella politikens arena den svenska regeringen väljer att ansöka om medlemskap i NATO – en fight club i en sunken källarlokal allt fler betraktar som en loosers lounge.

Ryssland har dock klargjort att det svenska tok-beslutet att gå med i NATO i sig inte behöver vara ett problem, så till vida att rikspolitiker i Stockholm inte viker sig för krigsalliansens ledare i Washington och tillåter USA genom att stationera militär hårdvara och trupp på svenskt territorium, inleder krigsförberedelser mot Ryssland.

Text: Kristoffer Hell

Kristoffer Hell är utbildad i säkerhetspolitik i Storbritannien och författare till boksviten “Covid-1984” (2021), “Väst Mörka Hjärta – 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan” (2015) och “Demokrati till Döds – Sveriges väg in i den globala diktaturen” (2014). 1996 publicerades hans avhandling ”Strategic Vulnerability – Understanding Sweden’s National Security Policies During the Cold War” i Tyskland

Referenser

 1. https://sv.wikipedia.org/wiki/Massmedier_i_Sverige
 2. https://www.svenskafreds.se/upptack/vapenexport/svenska-vapen-i-handerna-pa-azovbataljonen-och-den-ryska-armen/
 3. https://www.standard.co.uk/news/world/ukrainian-negotiator-killed-claims-spying-b986356.html
 4. https://www.reuters.com/world/europe/ukraines-president-fires-security-service-chief-prosecutor-general-2022-07-17
 5. https://www.rt.com/news/555994-kissinger-ukraine-peace-deadline/
 6. https://www.rt.com/russia/559510-erdogan-photo-germany-putin/


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • De vill ha ww3 för att dölja ekonomiska krisen de skapat. Pensionssystemet är bankrutt och tvingats köpa statsskulden. När länder går bankrutt så finns inte någon pension.

 • Självklart står alla under kontroll av en mörk makt, som vill ha total kontroll över planeten. Dess bakomliggande agenda vill nog ingen veta av. Det skulle svida för mycket att medge att man gått på årtusendenas bluff. Dikotomi är ett effektivt vapen att skapa krig. Det används just nu
  av dem för att skapa grunden för WW3. Den finns orsaker till WW3, men dem kan vi lämna därhän. Tids nog blir du medveten om dem, även om det då är för sent.

  • Denna självklara mörka makt, som du avser Zacharias, är naturligtvis den
   3 000 åriga företeelse, som framlidne Israel Shahak skrev om, i sitt första gången 1994 publicerade verk “Jewish history jewish religion. The weight of Three Thousand Years”. Till detta har vi ju även “Sion de Vises Protokoll”; det har bara varit att bocka av punkt efter punkt. Nu gäller det WW3, Albert Pikes’ profetia. Till detta, en färsk utsaga från Kissinger, den att innan augustis (2022) utgång, är WW3 ett faktum.
   Svenska Eliten, MSM och partierna stöder ju, med NATO- utfästelser, villighet till Agenda 2030 och fördärvliga “Klimatmål”, det U S demokratiska partiet och Resident Joe Fusk-Biden, vars administration till hälften består av “judar”. Målet: världsherravälde, de-population, förslavning.

 • De vill ha ww3 för att dölja ekonomiska krisen de skapat. Pensionssystemet är bankrutt och tvingats köpa statsskulden. När länder går bankrutt så finns inte någon pension.

 • Självklart står alla under kontroll av en mörk makt, som vill ha total kontroll över planeten. Dess bakomliggande agenda vill nog ingen veta av. Det skulle svida för mycket att medge att man gått på årtusendenas bluff. Dikotomi är ett effektivt vapen att skapa krig. Det används just nu
  av dem för att skapa grunden för WW3. Den finns orsaker till WW3, men dem kan vi lämna därhän. Tids nog blir du medveten om dem, även om det då är för sent.

  • Denna självklara mörka makt, som du avser Zacharias, är naturligtvis den
   3 000 åriga företeelse, som framlidne Israel Shahak skrev om, i sitt första gången 1994 publicerade verk “Jewish history jewish religion. The weight of Three Thousand Years”. Till detta har vi ju även “Sion de Vises Protokoll”; det har bara varit att bocka av punkt efter punkt. Nu gäller det WW3, Albert Pikes’ profetia. Till detta, en färsk utsaga från Kissinger, den att innan augustis (2022) utgång, är WW3 ett faktum.
   Svenska Eliten, MSM och partierna stöder ju, med NATO- utfästelser, villighet till Agenda 2030 och fördärvliga “Klimatmål”, det U S demokratiska partiet och Resident Joe Fusk-Biden, vars administration till hälften består av “judar”. Målet: världsherravälde, de-population, förslavning.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *