Lån kan rädda vardagen

publicerad 31 augusti 2022
- Underhållning @NewsVoice
Lån kan rädda vardagen. Foto: Alexander Mils Licens: Unsplash
Lån kan rädda vardagen. Foto: Alexander Mils Licens: Unsplash
Lån kan rädda vardagen. Foto: Alexander Mils Licens: Unsplash

Det är lätt hänt att du ibland har behov av extra pengar eller om du inte har tillräckligt med pengar på ditt konto för att lösa ett snabbt uppkommet ekonomiskt problem. Oavsett vilket berättar vi mer om hur det går till att låna pengar.

Orsak spelar ingen roll

Ett behov av att låna pengar kan uppkomma när som helst. Ett erbjudande kan uppstå som du inte kan motstå eller oförutsedda händelser som ger plötsliga kostnader. Oavsett skäl så spelar faktiskt inte orsaken någon roll. Det finns enkla sätt att lösa detta genom att ansöka om lån.

Vilka krav ställs?

Du måste vara minst 20 år för att kunna ta ett lån. Frestelsen som uppstår vid att spendera pengar vid den ålder är stor och generellt brukar man inte tänka på konsekvenserna eller följderna. Därför är åldersgränsen 20 år. Ifall du uppfyller kravet som låntagare kan du direkt få åtkomst till ditt penninglån genom att fylla i ett ansökningsformulär.

Förutom åldersgränser ställer långivare följande krav på låntagare – du ska ha e-legitimation, en aktiv e-mailadress, en regelbunden arbetsinkomst, ett bankkonto, ett svenskt mobiltelefonnummer samt ett svenskt personnummer och folkbokföringsadress.

Hur går det till?

Du kan låna pengar mellan 10 000 kr till 50 000 kr. Du har åtkomst till pengarna direkt efter att du har blivit godkänd. Det betyder att du t.ex. i mitten av månaden när budgeten är begränsad, har du möjlighet att ta ett lån och få råd till det du vill låna pengar för. En flexibel återbetalningsperiod på upp till 24 månader läggs upp.

ArcanumSkolan 2024

Lånet kan göras online via din dator, surfplatta eller telefon. Det ges online en tydlig översikt över alla kostnader, räntor och avgifter som finns på lånet. Det gör det tydligt för dig att se hur mycket pengar som ska återbetalas och när det ska återbetalas. Ansökningsprocessen är inte komplicerad eller kräver mycket tid från din sida. Välj först belopp och därefter ska du fylla i dina personuppgifter.

Kreditupplysning

När du ansöker om ett lån hos en långivare som gör kreditupplysning hos UC så kan din kreditvärdighet påverkas av detta, vilket kan göra det svårt att bli beviljad ett lån i framtiden när du vill låna pengar.

Det finns lån som inte hämtar någon information hos UC, utan dessa kreditgivare samarbetar med Bisnode, som är en annan upplysningscentral. Lån utan UC är lämpliga i situationer där du behöver pengarna utbetalda direkt utan att få din ansökan godkänt manuellt, alltså utan en utbetalningsfördröjning på upp till flera veckor.

Återbetalning

Du kan betala tillbaka när som helst. Som utgångspunkt ska ett lån betalas tillbaka över 24 månader. Om du inom perioden önskar att betala av hela lånet, så kan du givetvis göra det. Om du inte betalar tillbaka lånet med enighet till ditt låneavtal, kommer det att skickas påminnelser med en avgift på 60 kr.

Du kommer att få upp till tre påminnelser och om lånet fortsättningsvis inte blir betalt tillbaka, kommer kravet övergå till inkasso. Om du har problem att betala tillbaka dina lånade pengar så uppmuntras du att kontakta långivarna i god tid.

Extern skribent

Relaterat

  • Läs mer om ekonomi på NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq