Tyska hälsominister testar positivt för Covid-19 trots fyra covidvaccinationer och munskydd

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 augusti 2022
- NewsVoice redaktion
Tysklands hälsominister Karl Lauterbach, 2022. Foto: Blu-News.org. Licens: CC BY-NC-SA 4.0
Tysklands hälsominister Karl Lauterbach, 2022.

Den tyska hälsominister Karl Lauterbach testar positivt för Covid-19 trots att han är vaccinerad fyra gånger och är känd för att offentligt alltid bära munskydd.

Lauterbach är självisolerand i hemmet samtidigt som han fortsätter att utföra sina officiella uppgifter, enligt det tyska hälsoministeriet, som kommer att återinföra åtgärder för att förhindra spridningen av coronaviruset vintern 2022-2023.

Karl Lauterbach har fått fyra doser av covidvaccinet.

“Ministern vädjar därför återigen till alla att uppträda försiktigt och uppmärksamma adekvat vaccinationsskydd, så att infektioner och svåra fall kan förebyggas så mycket som möjligt.”

På onsdagen tillkännagav den tyska regeringen grundläggande covid-åtgärder varav några är obligatoriska i hela landet. Landets regioner kan själva välja vilka övriga covidregler som ska gälla. Den mest anmärkningsvärda nationella planen, obligatoriskt bärande av ansiktsmasker på långväga tåg och flygplan, kommer att finnas kvar under den kommande hösten och vintern, skriver tyska Deutche Welle.

Ett negativt Covid-19-test kommer också att krävas från oktober 2022 till början av april 2023 för att säkra tillträde till sjukhus, vårdhem och liknande institutioner.

Text och översättning: NewsVoice | Källa: COVID: German Health Minister Karl Lauterbach tests positive

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq