Ukrainare torterades på gatan av paramilitära patruller och civila

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 14 augusti 2022
- NewsVoice redaktion
Romer torteras i Ukraina
Romer torteras i Ukraina
Romer torteras i Ukraina

UKRAINA. Ukrainare anklagas för att tortera romer, politiska dissidenter, vänsterfolk, aktivister för mänskliga rättigheter samt tjuvar. Bilden från våren 2022 ovan uppges visa behandlingen av medborgare som vägrar slåss mot ryssarna. Andra anser att det handlar om civila bestraffningar av plundrare eller av personer som är ryssvänliga.

Den amerikanska journalisten Max Blumenthal skrev i april 2022 på Twitter:

“Romer (“zigenare”) lämnade Kiev som flyktingar och åkte till gränsstaden Lviv, där de utsätts för diskriminering av ukrainare. Som här, bundna till stolpar. En populär ukrainsk telegramkanal hyllar denna aktion och hånar offren.”

En annan kommentar i sociala medier lyder:

“Detta är vad Väst och #Amerika försvarar i #Ukraina: nynazisterna binder en far och dotter vid trädet för att han vägrade slåss mot ryssarna. Vad är felet på det barnet?”

Global Politics skrev följande på Twitter innan användarkontot stängdes av på grund av “brott mot Twitters regler”:

“Hitler försökte utrota det romska folket (“zigenare”). Och nazismens mörka ström frodas i Ukraina idag. Även när landet är i krig har nynazisterna tid att engagera sig i rasism och övergrepp mot med-ukrainare .”

Trenden att färga ansiktet grönt och tejpa fast vuxna och barn på stolpar (ofta med gul tejp) pågick under våren 2022. Det är oklart vad som är ödet för offren.

Brittiska The Mirror skrev i mars 2022 att övegreppen riktades mot personer som försökt plundra butiker i samband med att staden ansattes av ryska trupper. I övrigt fokuserar artikeln på ryska soldater som uppges ha plundrat butiker.

Den australiska tidningen News.com skrev i mars 2022 att många av de som tejpats fast vid stolpar är signerade med ordet “мародер” dvs marodör.

En marodör är en soldat, som i krig utan tillstånd avlägsnar sig från sin trupp och söker igenom befolkningen på krigsorten i syfte att införskaffa sig livsmedel eller värdesaker. Detta, om så nödvändigt, med våld. Ordet är synonymt med skadegörare och plundrare.” – Wikipedia

News.com citerar privatpersonen Juan Sinmiedo:

“Hundratals civila har straffats av olika anledningar i Ukraina av paramilitära grupper och nationalgardet. Starka filmer. Tortyr, övergrepp, förnedring, även av barn och flickor”.

”Det finns inget tydligt motiv för (dessa) illegala övergrepp. De är stämplade som marodörer. Det kan inkludera män som inte vill slåss, som misstänks för rysk sympati, plundrare eller människor som letar efter mat.”

“Vi vet inte de faktiska skälen eller hur länge de straffas. Det strider helt klart emot alla konventioner om mänskliga rättigheter. Det finns ingen ursäkt för detta.”

Text: NewsVoice

Relaterat

För att säkerställa närvaro i sociala medier har Max Blumentahl precis som NewsVoice skapat ett konto på Telegram, en rysk social kanal som många politiska inkorrekta dissidenter i Väst valt att använda. NewsVoice kanal: https://t.me/newsvoicepublic.

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Jag har färska bilder på Ukrainska soldater som begravs för en del som deltar har tyska nazi uniformer. Sedan har jag en annan snutt på ukrainska soldater som röker och dricker kaffe och flinar in i kameran nazi tyska wermach kepsar.

  • Jag har färska bilder på Ukrainska soldater som begravs för en del som deltar har tyska nazi uniformer. Sedan har jag en annan snutt på ukrainska soldater som röker och dricker kaffe och flinar in i kameran nazi tyska wermach kepsar.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *