Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

78%

78.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 29/4 kl 11:00.

Martin Armstrong: Ryssland vill återerövra sin forna storhet men Väst vill erövra Ryssland

publicerad 26 september 2022
- Gästskribent
Martin Armstrong, 2022. Foto: eget verk

GEOPOLITIK. Ekonomen Martin Armstrong analyserar de geopolitiska manövrar som aktörerna: USA, Europa, Ryssland och Kina nu gör för att kontrollera sina positioner på schackbrädet. Armstrong konstaterar att Tysklands och Frankrikes regeringar samt Henry Kissinger tidigare förordat att östra Ukraina bör ha folkomröstningar, något som Putin nu iscensätter. Risken finns samtidigt att krigshökarna i Kina (med stöd av Ryssland) attackerar Taiwan för att försvaga USA och EU.

Text: Martin Armstrong, “Beware of April 2023” , Armstrongeconomics.com | Översättning och redigering: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Det finns en allvarlig fråga om varför den västerländskt massmedia inte har lagt ut något annat än en ensidig propaganda. Jag har blivit varnad för att mina källor i Ryssland är oroliga för att de hårdföra bakom scenen [i Ryssland] har varit kritiska mot Putin för att han inte är mer aggressiv. Naturligtvis finns det ungdomar som protesterar mot kriget och den västerländska pressen har valt att projicera enbart den bilden.

Idag, för allra första gången, har New York Times faktiskt rapporterat vad jag har rapporterat i flera veckor: “Powerful, well positioned and ideologically committed, they want a much more aggressive war effort”.

Ukraine och The Economic-Confidence Model. Grafik: Martin Armstrong
Ukraine och The Economic-Confidence Model. Grafik: Martin Armstrong

Håll ett öga på april 2023 och krigshökarna

Jag är oroad av att om Putin störtas får massmediernas propaganda i Väst det att låta som att allt kommer att bli normalt igen. Det är långt ifrån sanningen. Det är inte ens komiskt. Pi-målet från Sovjetunionens fall [enligt Armstrongs prognosmodell] kommer att vara den 6:e april 2023. Zelensky stod upp den 23 februari 2022 och sa att han ville återställa kärnvapen i Ukraina i direkt strid mot alla avtal sedan 1991. Dagen efter invaderade Putin.

McCain Meets Oleh Tyahnybok. Skärmdump från Business Insider, 7:e december 2012
McCain Meets Oleh Tyahnybok. Skärmdump från Business Insider, 7:e december 2012

John McCain var där på Maidan och lovade USA:s stöd för att störta Janukovitj och skapa en revolution mot Ryssland. Det var John McCain som pressade på för att finansiera proxyvägen mot Putin 2014. I december 2016 efter att Trump valdes, reste han till Ukraina och lovade militärt stöd för att tillsammans med nynazister föra krig mot Ryssland. Trump avvisade det och det var därför McCain hatade Trump.

McCain har drivit på för krig med Ryssland hela tiden. Det var den USA-installerade “interimsregeringen” 2014 som startade inbördeskriget som attackerade Donbas och Minskavtalet förmedlades av Tyskland och Frankrike för att låta Donbas rösta om deras separation från Ukraina. Zelensky har vägrat att erkänna det avtalet.

Zelensky lovade fred och slutet på korruptionen. Han har gjort precis tvärtom. Han avvisade Henry Kissingers råd att låta Donbas rösta. Zelensky skulle hellre förstöra hela sitt land än att ge “en enda tum” till Ryssland.

Zelensky avvisar Kissingers råd. Skärmdump från USA Today, 26:e maj 2022
Zelensky avvisar Kissingers råd. Skärmdump från USA Today, 26:e maj 2022

Jag är djupt oroad över att om Putin av någon anledning faller ser vi en betydande risk för att datorprognosen från 2013 [se inklippt citat nedan], om att Ukraina kommer att bli en “hot spot”, besannas. Ryssland har sina egna krigshökar, precis som vi har fått utstå John McCain, som personligen har stött ändlösa krig för sin personliga vendettas skull.

Inklippt citat:

“Krigscykeln dyker upp nästa år [2014]. Eftersom Kiev var Rysslands första huvudstad är detta verkligen viktigt. Ukraina ligger mellan Ryssland och Europa och håller på att slitas isär. Rysslands stolthet är på hugget och detta är det verkliga centrumet för Rysslands kamp. Det handlar om att återställa sin forna glans.

Vi kommer att ha Cycle of War redo inom kort för att uppdatera denna utveckling eftersom denna cykel även vänder nästa år och vi kan se de stigande spänningarna bubbla överallt. Ukraina kan bli fokus med ett Ryssland som känner vittringen av blod från ett svagt Europa och USA. Det här är som närbarbarerna kände lukten av Roms svaghet och de förstod att det var dags att slå till. Ryssland strävar efter att återställa sin nationella heder. USA har försvagat sig själv precis som Rom genom finanspolitisk misskötsel.” – “Ukraine Maybe The Most Important Country To Watch”, 2013

Trots McCains död har andra tagit upp samma agenda och arbetar nu hårt för att starta ett krig mot Ryssland medan krigshökarna i Ryssland och Kina har sina egna planer. Det smartaste spelet de senare kan göra är att attackera Taiwan och samtidigt gå in helt och hållet i Ukraina. Väst är ekonomiskt alldeles för svagt för att stödja krig på två fronter samtidigt. Jag kan inte tro att våra världsledare är så dumma [att de försöker bedriva ett tvåfrontskrig].

Karta: rysktalande ukrainare i Ukraina
Karta: rysktalande ukrainare i Ukraina

Tillåt Donbas att rösta och övervaka valet med oberoende observatörer från båda sidor. Folket är till övervägande del ryssar och de är rysk-ortodoxa, allt medan Zelensky har förbjudit deras religionsutövning. De kommer att rösta för sin självständighet. Alternativet är egentligen inget vill vill ha gå, som att heja på vår egen förstörelse på båda sidor [Väst mot Öst].

Text: Martin Armstrong, “Beware of April 2023” , Armstrongeconomics.com | Översättning och redigering: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat

  • Britannica.com: Det gamla Ryssland (1100-talet) med Kiev som huvudstad:
Det gamla Ryssland på 1100-talet med Kiev som huvudstad. Källa: Britannica.com
Det gamla Ryssland på 1100-talet med Kiev som huvudstad. Källa: Britannica.com


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq