Europakrisen: Nu ska befolkningarna i Europa duscha kallt, bygga koja under bordet och ta på en kofta

publicerad 19 september 2022
- Nya Dagbladet
Okänd kvinna i mörket och EU-ordförande Ursula von der Leyen i värmen. Montage: NewsVoice. Foton: Anna Om (Envato.com) och Liza Pyrozhkova (The Kyiv Independent)

EUROPAKRISEN. Europa befinner sig i en energikris av aldrig tidigare skådat slag. Bland de förödande konsekvenserna finns skyhöga elkostnader och extrema prisökningar som chockar de europeiska ekonomierna. Skulden för problemet projicerar makthavare på Ryssland, medan medborgarna får ta den hårda smällen. Bilden av energikrisen är dock lika infantil som den är förljugen.

Text: Isac Boman, Nya Dagbladet | Texten är ett utdrag ur artikeln “Energikrisens slag mot Europa är politikers ansvar”

Överallt i Västvärlden och särskilt i Europa försöker globalistiska politiker normalisera en kraftigt försämrad levnadsstandard för befolkningen när många länder nu drivs ner i en exceptionell ekonomisk kris på grund av det politiskt framkallade importstoppet av gas och olja från Ryssland.

Den globalistiska tankesmedjan World Economic Forum är, föga överraskande, inte sena att haka på trenden. Man har bland annat skapat reklamfilmer som sprids på internet där man betonar att det kan vara hälsosamt att duscha kallt och att de som gör detta är friskare – och blir mer produktiva medborgare.

EU-kommissionens politiska lösning handlar inte om att stärka energiproduktionen, utan man har istället fört fram en plan för att unionen ska få ner sin gasförbrukning med 15 procent – fram till nästa vår. Man kräver att såväl privatpersoner som företag, myndigheter och offentliga förvaltningar vidtar åtgärder för att spara på gasen.

Den nya förordningen skulle också ge kommissionen möjlighet att, efter samråd med medlemsstaterna, tillkännage en ”unionsvarning” om försörjningstrygghet och införa en obligatorisk minskning av efterfrågan på gas”, skriver man i ett pressmeddelande.

Kommissionen vill även att alla medlemsländers krisplaner uppdateras ”senast i slutet av september för att visa hur de avser att uppnå minskningsmålet, och de bör rapportera till kommissionen om framstegen varannan månad”.

Medlemsstater som begär solidariska gasleveranser kommer att vara skyldiga att visa vilka åtgärder de har vidtagit för att minska den inhemska efterfrågan”, skriver man vidare.

Enligt EU-kommissionen finns det ett ”brett spektrum av åtgärder” för att minska efterfrågan på gas – och medlemsländerna ska ”främja en bred minskning av uppvärmning och kylning” – bland annat i offentliga byggnader.

Den danska EU-kommissionären Margrete Vestager, som under våren även gjort sig känd för att driva EU:s skärpta digitala censurlagstiftning European Digital Services Act, betonade redan i mars på en konferens även att man för Ukrainas skull ska göra två saker: att ungdomar lär sig mer teknik, samt att man själv och ens barn duschar mindre. Hon tillägger också att man efter att ha stängt av duschen ska säga ”Take that Putin”.

Samordnade ransoneringskampanjer

I Tyskland sänker landets största hyresvärd värmen, någonting Nya Dagbladet tidigare rapporterat om. Redan i juli lät man meddela att man sänker temperaturen för sina hyresgäster till 17 grader mellan 23 och 06. I tyska Augsburg har man börjat stänga av fontäner, dämpa gatubelysningen och sänka värmen i de kommunala byggnaderna, runt om i Tyskland görs liknande förändringar.

“Vi vill visa Augsburgs medborgare att vi kanske står inför riktigt tuffa tider… Vi måste alla se till att verkligen spara energi”, säger stadens borgmästare Eva Weber.

En annan möjlighet som flitigt diskuteras är ransonering av varmvatten. Den nordtyska staden Hamburg gick redan i somras ut med att man vid en gaskris kommer att sänka temperaturen inomhus under vintern och begränsa hur mycket varmvatten medborgarna får använda.

För att människor inte ska frysa ihjäl när de inte har råd med uppvärmning – eller inte får värma upp sina hem – ska offentliga värmehallar inrättas i tyska städer som man menar ska fungera som någon form av tillflyktsort när den egna elen stängts av.

“Eftersom ingen kan säga exakt hur dramatisk utvecklingen kommer att bli, bör man överväga att tillhandahålla värmeöar eller värmehallar där framför allt äldre kan vistas under en mycket kall vinter, säger chefen för den tyska kommunföreningen”, Gerd Landsberg.

Tyska makthavare har också flaggat för att hastighetsgränser kan sänkas för att spara bränsle.

Även i andra länder återkommer ransonering som den primära lösningen på problemet:

 • I Frankrike tvingas butiker med luftkonditionering ha sina dörrar stängda för att spara energi och upplysta skyltar kommer att släckas ner när verksamheter har stängt. Temperaturen i butiker och stormarknader ska heller inte överstiga 17 grader när det är som flest besökare – eftersom man menar att kroppsvärmen från det stora antalet människor ändå kommer att leda till en tillräcklig temperatur.
 • I Storbritannien genomförs riktade kampanjer där medborgare uppmanas sänka sin inomhustemperatur, ta kortare duschar, diska nattetid och på andra sätt anstränga sig för att spara el. Privata aktörer har också uppmanat britterna att gosa med husdjur, äta gröt eller genomföra olika fysiska övningar för att hålla sig varma under vintern.
 • Även danskarna uppmanas på samma linje att duscha kortare tid eller mer sällan samt använda torklinor istället för torktumlare. Även i Danmark rekommenderas befolkningen att diska nattetid.
 • Att sänka temperaturen inomhus i vinter kommer att bli verklighet också i Italien och även här släcker man ner belysningen kvällstid. Man överväger också att temporärt stänga ner industrier och fabriker under vintern i syfte att spara el. Liknande åtgärder genomförs i Spanien och Schweiz med temperatursänkningar och olika former av regleringar och i Finland ska medborgarna utöver att använda mindre vatten också sänka hastigheten på vägarna för att spara bränsle.
 • Irland riktar man sig också till medborgarna med kampanjen ”Reduce your use” som uppmanar irländarna att på olika sätt minska sin förbrukning.

Liknande kampanjer och åtgärdspaket har lanserats eller kommer snart att lanseras i en rad andra länder, det återkommande budskapet är att det inte finns någon annan lösning än att kraftigt minska på elförbrukningen – och att medborgarna på olika sätt ska sänka sin levnadsstandard.

I skattefinansierade SVT och av Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) får svenskarna också veta att de kan ta på sig en tjock tröja om de fryser i vinter – eller varför inte bygga en koja under bordet med kuddar och filtar för att hålla värmen.

Läs hela artikeln i Nya Dagbladet

Text: Isac Boman

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Europakrisen
 • The new normal. Vänja oss vid matbrist, energikriser, och missär.

  Dusha kallt är hälsosamt ja men att normalisera det är inte bra.

  Vi nu normaliseras för att äta insekter och att pedofili är naturligt.

 • The new normal. Vänja oss vid matbrist, energikriser, och missär.

  Dusha kallt är hälsosamt ja men att normalisera det är inte bra.

  Vi nu normaliseras för att äta insekter och att pedofili är naturligt.

 • Oj! Eftersom jag är i den vuxna trotsåldern så kommer jag sätta på duschen på högsta värmen på morgonen och stänga av den på kvällen.

  ”Take that Margrete Vestager”

 • Inget av det som skrivs om NyD o Boman låter bra, alls. Må det vara sant el falskt. Jag bryr mig inte, och tänker inte gå in i någon foodfight runt dyl. Var och en tror på eget tills fakta presenteras. Vi har mktmkt viktigare ting att ta i, än en kanske ytterligare vilseledningsmanöver. Who knows..

  Vad som är det aabsolut viktigaste är att pinpointa dom som ligger bakom shittet. En svans el drev vet vi, att det alltid medföljer. Meen vem, vem i h. e är det som åsamkar Oss detta och våra som behöver oss mest. Det äär och förbliir huvudfrågan, tills den är besvarad. Då vet vi, och då kan fighten på riktigt börja. Packet önskar detta som det sista som drabbar dom men det är på väg, de vet det och därför går de nu till full spectrum attack. Så är det.

  Gällande Newsvoice, ja det är helt korrekt om deras äkthet. Och må det förbli så

 • Oj! Eftersom jag är i den vuxna trotsåldern så kommer jag sätta på duschen på högsta värmen på morgonen och stänga av den på kvällen.

  “Take that Margrete Vestager”

 • Inget av det som skrivs om NyD o Boman låter bra, alls. Må det vara sant el falskt. Jag bryr mig inte, och tänker inte gå in i någon foodfight runt dyl. Var och en tror på eget tills fakta presenteras. Vi har mktmkt viktigare ting att ta i, än en kanske ytterligare vilseledningsmanöver. Who knows..

  Vad som är det aabsolut viktigaste är att pinpointa dom som ligger bakom shittet. En svans el drev vet vi, att det alltid medföljer. Meen vem, vem i h. e är det som åsamkar Oss detta och våra som behöver oss mest. Det äär och förbliir huvudfrågan, tills den är besvarad. Då vet vi, och då kan fighten på riktigt börja. Packet önskar detta som det sista som drabbar dom men det är på väg, de vet det och därför går de nu till full spectrum attack. Så är det.

  Gällande Newsvoice, ja det är helt korrekt om deras äkthet. Och må det förbli så

 • Det var tråkigt att läsa, att boman jobbar för ag21. a21 är ju det som blev globalistpackets ag30.., dvs jobbar boman för dom han precis skrivit en bok om hur deras penningförfalskarsystem ‘fungerar.. nee kan väl inte va möjligt.. Vet inte så, jag tycker boman (som precis skrivit en bok kring penningluparnas kontrollfreaksbegär, o verkar va en klipsk kille) skyndsamt ska avlämna en raapport om var han befinner sig på vilken sida av the line. Avvaktar han..så bör NyD göra det, en sajt jag faktiskt högaktar precis som denna för deras strävan efter öppen, objektiv äkta Medborgarjournalistik.

  Men som sagt, globalisterna o deras centralistiska kriminalistorganisationer ger sig aaldrig. Det kan vi säkert veta , de ger sig aldrig. Men det är bra då att veta, o ju det de fruktar allra mest är en armé av informerade. En armé med pansarbrytande skott är lekstuga för parasiterna. Men en armé av informerade..och med pansarbrytande.. ja då är det adjöss med tyfushärden

 • Detta är en tillväjningsstrategi, likt “lock downs” under “flatten the curve” under Covid19(84). Folket ska tvingas till olika typer av underkastelser, dels för att förödmjuka dem, dels för att förbereda dem för redan planlagda “lösningar” på sikt. Detta är konsekvenserna av att man tror på auktoriteter i form av politiker etc. En hård men lärorik skola.

 • Hade de inte stängt ned reaktorn i Ringhals skulle vi inte haft det här problemet överhuvudtaget. Hela sosseregeringen med miljömuppsbihang borde åtalas för brott mot rikets säkerhet.

 • Det var tråkigt att läsa, att boman jobbar för ag21. a21 är ju det som blev globalistpackets ag30.., dvs jobbar boman för dom han precis skrivit en bok om hur deras penningförfalskarsystem ‘fungerar.. nee kan väl inte va möjligt.. Vet inte så, jag tycker boman (som precis skrivit en bok kring penningluparnas kontrollfreaksbegär, o verkar va en klipsk kille) skyndsamt ska avlämna en raapport om var han befinner sig på vilken sida av the line. Avvaktar han..så bör NyD göra det, en sajt jag faktiskt högaktar precis som denna för deras strävan efter öppen, objektiv äkta Medborgarjournalistik.

  Men som sagt, globalisterna o deras centralistiska kriminalistorganisationer ger sig aaldrig. Det kan vi säkert veta , de ger sig aldrig. Men det är bra då att veta, o ju det de fruktar allra mest är en armé av informerade. En armé med pansarbrytande skott är lekstuga för parasiterna. Men en armé av informerade..och med pansarbrytande.. ja då är det adjöss med tyfushärden

  • Hej bra kommentar är helt chokad jag har vägrat resa under plandemin. Besökte mitt Göteborg idag inte varit här sen mars 2020. Satt och räknade nya master idag i Gbg hjälp hjälp helt galet snacka om kontroll kameror och master överallt. Imorgon blir det videos runtom. Spanien där skall vi inte sänka AC maskinen under 27 grader men ladda gärna upp din Tesla.

 • Detta är en tillväjningsstrategi, likt “lock downs” under “flatten the curve” under Covid19(84). Folket ska tvingas till olika typer av underkastelser, dels för att förödmjuka dem, dels för att förbereda dem för redan planlagda “lösningar” på sikt. Detta är konsekvenserna av att man tror på auktoriteter i form av politiker etc. En hård men lärorik skola.

 • Hade de inte stängt ned reaktorn i Ringhals skulle vi inte haft det här problemet överhuvudtaget. Hela sosseregeringen med miljömuppsbihang borde åtalas för brott mot rikets säkerhet.

 • En varm kofta kan jag köpa, men inte bo under köksbordet i en koja eller duscha kallt o äta kall mat. Där går min gräns. Vadhänder med äldre människor, skall också dessa läggas under köksbordet, vem skall lyfta upp dom eller skal dom injiceras lite extra så dom tvingas vandra vidare lite snabbare till nästa dimetjon.

 • Tyskarna kan gott ta konsekvenserna av de röstat fram SPD och Die Grünen, jag är i grunden skadeglad över att Angela Merkels globalistiska agenda nu får rejäla konsekvenser för de tyska medborgare som låtit vansinnet på så länge.

   • Bomans länk ovan som jag publicerat på Nya Dagbladets kommentarsfält har konsekvent raderats. Detta har två viktiga implikationer:

    1.) Föraktet inför tidningens läsare, som hycklande visar sig så fort läsarnas åsikt inte faller redaktionen på läppen; samma yttrandefrihet man själv tar sig rätten till. Dubbelmoral. Här vill jag lyfta fram NewsVoice som tidningen med störts respekt för läsarna med störst respekt för yttrandefriheten.

    En publicist som föraktar sina läsare, har ingen framtid.

    Förlaget från Torbjörn sidan att slå ihop redaktionerna avråder jag å det bestämdast ifrån. Nya Dagbladet skulle sluka NewsVoies.

    • 2.) Alla har vi en historia. Alla har vi kanske varit unga och dumma vilket kanske inte betyder så mycket om man (som publicist i vart fall) offentligt går ut och tar avstånd och gör avbön. Har Boman gjort det? Vad jag vet har så ej skett (men kan ha fel?); samtidigt hänger man ut andras historia, som om individs historien är aktuell idag trots att personen gått ut offentligt och gjort avbön (Tor) nu finns det i och för sig nivåer i helvetet, men det förtar inte att dubbelmoralen sticker än aningen i ögonen.  

     Torbjörn har berättat för mig att Nya Dagbladet kallar mig för “Torist” 🙂 I själva verket vill inte nätverket ha något med mig att göra. På årsmötet efterfrågandes hjälp på olika områden och jag anmälde mig – dom hörde aldrig av sig. 

     Man kan vara oberoende och kritisk till vilken tidning som helst utan att tillhöra någon suspekt grupp, men det är klart att enklast är att avfärda alla kritiker som: nazist, fascist, Torist så slipper man ta i sakfrågan. Så gör EXPO och alla yttrandefrihetsfiender.

     Tänker på Povel Ramels texter: “Inte tycka Torist. Tycka Torist trist”. 

  • Hej bra kommentar är helt chokad jag har vägrat resa under plandemin. Besökte mitt Göteborg idag inte varit här sen mars 2020. Satt och räknade nya master idag i Gbg hjälp hjälp helt galet snacka om kontroll kameror och master överallt. Imorgon blir det videos runtom. Spanien där skall vi inte sänka AC maskinen under 27 grader men ladda gärna upp din Tesla.

 • En varm kofta kan jag köpa, men inte bo under köksbordet i en koja eller duscha kallt o äta kall mat. Där går min gräns. Vadhänder med äldre människor, skall också dessa läggas under köksbordet, vem skall lyfta upp dom eller skal dom injiceras lite extra så dom tvingas vandra vidare lite snabbare till nästa dimetjon.

 • Tyskarna kan gott ta konsekvenserna av de röstat fram SPD och Die Grünen, jag är i grunden skadeglad över att Angela Merkels globalistiska agenda nu får rejäla konsekvenser för de tyska medborgare som låtit vansinnet på så länge.

   • Bomans länk ovan som jag publicerat på Nya Dagbladets kommentarsfält har konsekvent raderats. Detta har två viktiga implikationer:

    1.) Föraktet inför tidningens läsare, som hycklande visar sig så fort läsarnas åsikt inte faller redaktionen på läppen; samma yttrandefrihet man själv tar sig rätten till. Dubbelmoral. Här vill jag lyfta fram NewsVoice som tidningen med störts respekt för läsarna med störst respekt för yttrandefriheten.

    En publicist som föraktar sina läsare, har ingen framtid.

    Förlaget från Torbjörn sidan att slå ihop redaktionerna avråder jag å det bestämdast ifrån. Nya Dagbladet skulle sluka NewsVoies.

    • 2.) Alla har vi en historia. Alla har vi kanske varit unga och dumma vilket kanske inte betyder så mycket om man (som publicist i vart fall) offentligt går ut och tar avstånd och gör avbön. Har Boman gjort det? Vad jag vet har så ej skett (men kan ha fel?); samtidigt hänger man ut andras historia, som om individs historien är aktuell idag trots att personen gått ut offentligt och gjort avbön (Tor) nu finns det i och för sig nivåer i helvetet, men det förtar inte att dubbelmoralen sticker än aningen i ögonen.  

     Torbjörn har berättat för mig att Nya Dagbladet kallar mig för “Torist” 🙂 I själva verket vill inte nätverket ha något med mig att göra. På årsmötet efterfrågandes hjälp på olika områden och jag anmälde mig – dom hörde aldrig av sig. 

     Man kan vara oberoende och kritisk till vilken tidning som helst utan att tillhöra någon suspekt grupp, men det är klart att enklast är att avfärda alla kritiker som: nazist, fascist, Torist så slipper man ta i sakfrågan. Så gör EXPO och alla yttrandefrihetsfiender.

     Tänker på Povel Ramels texter: “Inte tycka Torist. Tycka Torist trist”. 

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *