Fyra regioner lämnar Kiev och uppgår i Ryska Federationen

publicerad 28 september 2022
- av Kristoffer Hell
Valen i östra Ukraina. Skärmdump från RT.com
Valen i östra Ukraina. Skärmdump från RT.com

Enligt den ryska statstelevisionen RT blev folkomröstningarna i de fyra regionerna Donetsk, Lughansk, Zaporizjza och Cherson en jordskredseger för de som ville lämna Ukraina och bli en del av den Ryska Federation. I samtliga regioner anges över 90% ha röstat Ja för att regionerna återgår till Ryssland.

Trots Kievregimens hot, trakasserier och beskjutning av de som röstade blev deltagandet högt. Processen att integrera nya regioner i Ryssland kommer att ske under en period. Det återstår ett godkännande av landets parlament och presidenten.

Enligt den ryska konstitutionen och den federala lagen om anslutning av nya konstituerande medlemmar omfattar förfarandet flera steg. När de regioner som är villiga att bli en del av Ryska federationen lämnar in sina förslag till Moskva, bör presidenten informera parlamentet och regeringen om frågan, förklarade senator Konstantin Kosachev i ett inlägg i Telegram förra veckan, skriver RT i artikeln: “Four regions vote to join Russia: What’s next?”.

Valen i östra Ukraina sep 2022. Skärmdump från RT.com
Valen i östra Ukraina sep 2022. Skärmdump från RT.com

Om Ukraina fortsätter att militärt angripa regionerna likställs det med attacker mot Ryssland

Moskva varnade tidigare för att om Donbass-republikerna och de två södra ukrainska regionerna förenas med Ryssland, kommer alla försök från det Väststödda Kiev att återta dem betraktas som attacker mot sitt eget land.

“Omedelbart kommer den ryska konstitutionen att träda i kraft i förhållande till dessa territorier där allt är mycket tydligt uttalat i detta avseende”, sa Peskov till journalister förra veckan, skriver RT.

Kiev anser att de territorier som är villiga att ansluta sig till Ryssland befinner sig under illegal ockupation och sa att man inte erkänner resultatet av folkomröstningarna. Ukrainas president Volodymyr Zelensky har uteslutit all möjlighet till samtal efter att folkomröstningen är avslutad.

Den ukrainske regeringsrådgivaren Mikhail Podolyak sätter en dödsstämpel på alla som medverkade till valen i östra Ukraina sep 2022. Skärmdump: RT.com
Den ukrainske regeringsrådgivaren Mikhail Podolyak sätter en dödsstämpel på alla som medverkade till valen i östra Ukraina sep 2022. Skärmdump: RT.com

Ukrainas utrikesminister Dmitrij Kuleba uttalade i tisdags att: “Ukraina har all rätt att befria sina territorier och kommer att fortsätta att befria dem, vad Ryssland än har att säga”.

EU och USA har redan kallat omröstningen för en “bluff”. USA:s utrikesminister Antony Blinken sa till CBS på söndagen att regionerna LPR, DPR, Cherson och Zaporozhye “aldrig kommer att erkännas” som en del av ryskt territorium. Han tillade att Kiev hade “all rätt” att ta tillbaka dem.

USA och dess allierade har försett Ukraina med mängder av olika avancerade vapen. Vid en gemensam presskonferens tillfrågades Blinken om USA hade några invändningar mot att Ukraina skulle använda dessa vapen för att attackera mål i Donetsk, Lugansk, Zaporozhye och Cherson, skriver RT i artikeln: “Ukraine can use Western weapons against ‘territories seized by Russia’ – US”.

“Vi kommer aldrig att erkänna Rysslands annektering av ukrainskt territorium”, sa Blinken till reportrar. “Ukraina har den absoluta rätten att försvara sig över hela sitt territorium, inklusive att ta tillbaka det territorium som har beslagtagits illegalt, på ett eller annat sätt, av Ryssland. Och utrustningen, vapnen som vi och många andra länder tillhandahåller, har använts mycket effektivt för att göra just det.”

Ryssland skickade in trupper i Ukraina den 24 februari, med hänvisning till Kievs misslyckande med att genomföra Minsk-avtalen, utformade för att ge regionerna Donetsk och Lugansk särskild status inom den ukrainska staten.

Protokollen, som förmedlades av Tyskland och Frankrike, undertecknades första gången 2014. Den tidigare ukrainske presidenten Pyotr Porosjenko har sedan dess erkänt att Kievs huvudmål var att använda vapenvilan för att köpa tid och “skapa kraftfulla väpnade styrkor”, fortsätter RT.

I februari 2022 erkände Kreml Donbassrepublikerna som självständiga stater och krävde att Ukraina officiellt förklarade sig vara ett neutralt land som aldrig kommer att ansluta sig till något västerländskt militärblock.

Text: Kristoffer Hell och Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Ukrainavalen
  • Förvisso… Bra poäng där Roger – står valet mellan att välja bort en diktatur eller inte så skulle nog resultatet vara det samma i hela världen, förutom i Sverige förstås.

   En sak artikeln inte tar upp är valdeltagandet, som låg strax över 50 procent (enligt mina källor) vilket gör valet legitimt, om än med minsta möjliga marginal.

   • 50% av vadå, hur många av regionernas befolkning är ens kvar i området? Vågar folk ens rösta emot en tvångsannektering med tanke på massavrättningar och våld mot lokalbefolkningen.

    • Tja 50% av röstlängden antar jag… Vad tänker du på?

     Hur många som var kvar i området? 

     Vilket område syftar du på? Vad skulle folket ta vägen menar du? Skulle civilbefolkningen springa över till Ukrainska armén menar du och säga vi vill inte rösta eller?

     • Många som lämnat ockuperade delar av Ukraina innan ryssen kom. Man kan ju inte rensa ett område på sin befolkning och sedan hålla omröstningar med bara en minoritet. Vi har väl 45000 Ukrainska flyktingar i Sverige och miljoner i andra Europeiska länder, fick dessa erbjudande om att delta i omröstningen??

  • Och vilken diktatur skulle du välja, en indirekt som Vi numera har i ‘sverige’ och som existerar i princip i hela ‘väst'(nej inte Ungern el t ex Iran, men soros/gates jobbar på sina dylika projekt naturligtvis och nu senast precis i Ungern och Iran, med 50milj kr i mutpengar till oppostionssidan och som direkt kunde spåras till globalistmonsterna).

   Eller en direktDemokratisk (äkta Demokrati, Direktdemoktrati, Folkvalsdemokrati).

   Sk liberaldemokrati (indirekt ‘demokrati, dvs folket väljer/4år en samling individer 349st i vårt Land och sedan får Folket i alla åldrar ‘lära’ sig att ‘sverige’ är korruptionsbefriat..Oook vem säger då detta.. Jo surprise, organisationer som korrumperar Länder genom att inte vara ärliga själv, t ex ‘transparency international och ägd såklart o förvaltad av rotschlds/rockefllrn)

   Det ‘lärde’ jag mig när jag gick på globalisternas kapade ‘undervisnings’säten’ (tills jag upptäckte..what the f.., det tog tid). Bra lärare dock mkt bra, men naiva och jag ock så ajöss

   • Ja allt är inte perfekt här heller men tycker ändå att vi har det mycket bättre än i Ryssland och Kina. Vi kan ju i alla fall föra den här debatten utan att riskera livet eller att fängslas.

  • Putin vandrar i Herr H:s fotspår, Sudetenland hette det då, idag heter regionerna Donetsk, Lughansk, Zaporizjza och Cherson. Samma storhetsvansinne då som nu. 

   • Men befolkningen i dessa regioner har under åtta års tid blivit beskjutna med artilleri av Kiev regimens styrkor. Vad gäller den biten spelar varken Putin eller Hitler någon som helst roll.

    • Historia spelar roll!!!! Putin har fört ett subversivt krig mot Ukraina under mycket lång tid. Putin skall bygga det nya Stor Ryssland. Storhetsvansinne. Historien går igen. Vad blir konsekvenserna?

     • Visst, men då ska ju också den historian vara relevant för diskussionen. Men den som helt irrelevant börjar dra fram det gamla spöket Adolf har redan från början förlorat diskussionen p.g.a. idéfattiga argument.

      Är du anställd vid den nya svenska psykmyndigheten?

     • Förklara lite mer ingående på vilket sätt Putin har fört ett subversivt krig mot Ukraina under mycket lång tid.

     • Tror nog du har missuppfattat Putins ambitioner en smula. Många i Ryssland är mycket missnöjda med Putin, fast av ett annat skäl än ditt. Putin håller igen; håller emot krigshökarna i Kreml på ett sätt som creepy sleepy bidén inte förmår (vad han nu förmår?). Din högsta önskan kan därför bli din värsta mardröm om Putin störtas i en palatskupp och andra betydligt hårdförare tar över, kanske lika hårdföra som krigshögarna i Pentagon, om det nu är möjligt att vara så blodtörstig vill säga?

      • Varför måste man isåfall tvångsrekrytera en massa civila i Ryssland om nu alla där vill kriga mot Ukraina? Kanske mer handlar om att ryssen inte vågar sätta ned foten och säga ifrån då man är rädd att bli utslängd från något fönster…

      • Kallar man in 300.000 så kommer det vara några som säger ifrån. Att vår media fokuserar på dessa och hävdar att de flesta inte vill kriga för ryssland tror jag är inkorrekt.

     • Bra Lilian stå på dig, vi vet alla hur Ryssland våldfört sig på sina grannfolk. Putin började likt Hitler med små territorier som Abchazien, Nordossetien, Krim och Donbass. Nu gapade han dock efter för mycket när han försökte att svälja hela Ukraina.

      • Ok, men vad anser du om USA:s predatoriska maktövertagen och aggressiva interventioner (tex i val) i länder i Mellanöstern, Afrika och Syd- och Mellanamerika?

       Och vilka länder kan sätta emot USA:s ekonomiska krigsmaskin om inte tex Ryssland?

      • USA är också en skurk i sammanhanget och har begått hemska övergrepp mot en rad olika länder men det rättfärdigar inte Rysslands övergrepp i Ukraina.

       Tror mer på att BRICS länderna skulle kunna försöka få fram en ny “rättvisare” ekonomisk världsordning.

   • Haha ‘lillan’, historielööraren. Menar du Herr Hitler så jo, han gjorde exakt det Putin och Lavrov gör idag. Skyddar sin befolkning. Luhansk, Donetsk, Cherson, Zaporoz har exakt sin motsvarighet i historien. Brombergmassakern 50 000 mördade etniska tyskar 1938, Sudetlandet 20 000 mördade 1937, Saar-Ruhrområdet fram till 1938, 100 000 trakasserade och marginaliserade och 1000tals mördade. Oja, så allt som sker idag har redan skett, åter och åter åtskilliga gånger i historien. Vaarför, jo därför det är samma förövare åter och åter och åter igenom historien. Erinra dig att förövarna fortplantar sig via ‘bloodlines’..haha (och det är därför de är så freakiga runt eutanasi och sina folkmordsprojekt) och deras planer går därför också i arv, generation efter generation, för ‘skydd’..).

    Normala/ie ickepsykotiska har oerhört svårt att förstå detta (vilket är ett tecken på normalitet), men detta blir också ett vapen de använder mot oss. Därför är altMediasidor som denna ooerhört viktiga för att vi ska kunna göra/deltaga i grävjobbet. Men grävjobbet, det är vårt eget att utföra och sedan delge de el dom som är intresserade att ta in.

    Jag är ganska säker på att du shillar runt och ställer till trassel här o där, dvs du vet att det du säger är bs el så jobbar du inom psykoid’försvaret’ och ‘tränar’ på olika forum. Glöm bara inte, att för de du ev tjänar, för dom betyder du absolut ingenting och när de är klara med dig kan du svälta naken på gatan. För dom som parasiter är det egalt

     • Haha, skrattar…Varför skriver du svammel med citationstecken..Då tycker du ju inte att det är svammel. Om jag skriver att; det du skriver är svammel och om jag verkligen anser att det är svammel, då skriver jag det utan c tecken. Om jag iinte tycker det är svammel utan hyggligt iallafall bra, då skriver jag möjligen det med c tecken. Begriper du inte ens detta,,samtidigt som du utger dig för ‘att veta’, samtidigt som du inte presenterar något av substans. Du defamar, det gör också expo, adl, antifa, extinction rebellion..haha, svt, sr, tv4, cnn, psykoid’försvars’ hehemyndugheten, och en nästintill oändlig radda av dessa kunskapsdeformera inrättningar.

      Folk koommer att få reda på allt de kommer vilja veta, om vikten av Frihet. Med el utan din ‘hjälp”. Själv lyckönskar jag de fyra nya Självständiga Regionernas val, och de civila kommer nu att slippa behöva riskera bli massakrerade av de fega i kiev.

      De har sett minst 15 000 av de sina gå bort i ett massmord som “medier”, du tror på, inte skrivit en rad om. Fyyy skäms. Men du lyckönskar väl också dom..

     • Lillan, man kan nog förstå att du tillhör PK-folket som verkligen tror på globalistpropagandan. Efter statskuppen 2014 så har Kiev gjort allt för att förstöra relationen med östra Ukraina och med Ryssland, det på uppdrag av globalisterna. Om man missat detta faktum har man nog helt blivit lurad av MSM eller verkligen är för globalismen och dess agenda. Förklara nu varför just Krim, Luhansk, Donbass m.m som fördes över mot befolkningens vilja av Sovjetstaten till Ukraina varför just det beslutet vara heligt medan man fullständigt struntar i andra påhitt från Sovjettiden? Ska man vara spetsfundig så var ju upplösningen av Sovjet också olaglig ur deras synpunkt. Du vet väl om att redan på 1990-talet hade man folkomröstningar i området som kom till samma resultat som de man genomfört nu? Nå, Lillan upp till bevis eller fortsätt med ditt PK-svammel…

      • Hela Ukraina hade ju legtima val 1991 om de olika delarna av Ukraina ville lämna Sovjet för att bilda Ukraina och alla delar röstade med klar majoritet för att göra det. Ryssland skulle för den delen knappast tillåta olika folkomröstningar inom sitt eget territorium med målet att lämna Ryssland.

     • Bemöt aldrig sakfrågorna utan fördöm alltid personen istället.

      Denna PK-linje fungerar inte lika bra här som på DN, Aftonbladet, SVT, SvD, P1 och Expressen.

      Lillan, du gör dig själ till åtlöje med att dra upp Adolf Hiller. Nu väntar vi bara på rasist- och antisemitkortet också.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *