Krigsvintern 2022: Europa kallduschas efter hybridkrig och sanktioner mot Ryssland

-

GEOPOLITIK. Paniken växer i Europa efter att Ryssland gjort verklighet av hotet att strypa gastillförseln efter att EU och USA gjort verklighet av att strypa Ryska folket med sanktioner. Händelseutvecklingen är en konsekvens av att Ryssland invaderat Ukraina efter decennier av EU:s och NATO:s försök att ta kontrollen över Ukraina.

Städer i det gasberoende Tyskland stängde redan i augusti av uppvärmningen så att folket får duscha kallt. De får även avstängda fontäner och skyhöga elpriser. Nu tar Tyskland och även övriga EU tag i problemet med gasberoendet från Ryssland, bla genom att köpa gas från andra länder.

OPEC minskar oljeproduktionen i oktober 2022

Situationen för Europa blir inte bättre av att OPEC och allierade oljeproducerande länder, inklusive Ryssland, på måndagen enades om att minska sina leveranser till den globala ekonomin med 100.000 oljefat per dag för att “stärka” de fallande oljepriserna.

OPEC meddelar att minskningen kommer att börja från och med oktober 2022 och man ska ta leveranserna tillbaka till augustinivåerna. Saudiarabien har samtidigt inte hörsammat uppmaningar från USA:s president Joe Biden om att pumpa mer olja för att sänka de höga bensinprisernas, skriver RT.

Regeringen drar in Sveriges invånare i krigsvintern 2022

Efter att Ryssland har strypt gasen till Europa varnar statsminister Magdalena Andersson nu för en ”krigsvinter”. Den svenska regeringens deltagande i kriget i Ukraina mot Ryssland får sina konsekvenser. Sverige kan därför ha skapat en finanskris.

Regeringen med Magdalena Andersson i spetsen kontrade på lördagen genom att blixtinkalla en presskonferens tillsammans med finansminister Mikael Damberg, riksbankschefen Stefan Ingves och FI:s generaldirektör Erik Thedéen.

Europeiska politiker anklagar president Vladimir Putin för att använda strypt energi som påtryckningsmedel för att hämnas västmakternas ekonomiska sanktioner mot Ryssland.

För att undanröja hotet om en svensk finanskris skjuter regeringen till hundratals miljarder kronor i likviditetsgarantier, skriver Dagens PS som hänvisar till presskonferensen i SVT. Redan innan börsen öppnar på måndag ska garantierna vara på plats, lovar Andersson.

Text: NewsVoice

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

4 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Sten B
Sten B
Gäst
13 september 2022 kl 22:07

USA, WEF, den djupa staten, olika beteckningar för samma kraft. Uppgifterna i länkad artikel är säkerligen med sanningen överensstämmande rörande det egentliga syftet med kriget i Ukraina, energikriser, inflation osv. Få väck alla korrumperade politiker och avlägsna maktstrukturerna i mainstream media så får vi korten på bordet och tolkade för vad det är.
Chockerande dokumentet: Så planerade USA kriget och energikrisen i Europa – Nya Dagbladet

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
7 september 2022 kl 15:33

Orden climate change säger ju inget om vad som förändrar klimatet?
Det kan lika gärna betyda klimat-manipulering?
De våldsamma översvämningar och torka som sammanfaller i tid över planeten verkar inte vara av naturlig art.
Havet håller samma nivå över tid visar gamla foton och Östersjön sjunker sett norrifrån.

Stefan Johansson
Stefan Johansson
Gäst
7 september 2022 kl 06:20

Det vore bra om ni får saker och ting rätt ifrån början:

Händelseutvecklingen är en konsekvens av att Ukraina, Tyskland och Frankrike inte utförde vad som enats om i Kiev avtalet.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Agreement_on_settlement_of_political_crisis_in_Ukraine

Ladulåsli
Ladulåsli
Gäst
6 september 2022 kl 00:04

Tja, läget är ungefär det förväntade.

Liksom före Världskrig 1.1 och Världskrig 1.2 har svenska politiker – i samråd över hela riksdagsskalan, från V till M – rustat ned grundligt. Beredskapslagren – av mat, mediciner och drivmedel – tömdes planenligt i samband med att värnpliktsförsvaret lades ned, för 20-30 år sedan. Säkra tecken på att krig och ransoneringar ligger bara ett par decennier bort.

Så nu står svenskarna med svälten och kölden för dörren: Till skillnad från förra gången, då Sverige var självförsörjande på livsmedel, finns egenproducerad mat i landet endast till mindre än halva befolkningen. Men fortfarande ämnar 75% av detta galna folk att rösta på de som är ansvariga för denna situation…

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV