Nybildat fackförbund i Australien vill rensa bort politiken ur vården och den medicinska vetenskapen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 september 2022
- NewsVoice redaktion
Avi Gemini, sep 2022. Foto: RebelNews.com

VÅRD & HÄLSA. Ett nybildat fackförbund har kickstartat en läkarrörelse för att återföra tillit och autonomi till förhållandet mellan läkare och patient och för ta bort den ekonomiska politiken från medicinsk praktik.

“Vi vet att australiensiska läkare fick munkavel under hela pandemin, men bakom kulisserna har ett växande antal sjukvårdspersonal satt sina karriärer på spel för att stå upp för medicinsk frihet.” – Avi Gemini

Intervjuade läkare säger att relationen läkare och patient skadats av att en “tredje part” deltagit i dialogen med patienten om hur denne ska behandlas. Den tredje parten har under de senaste 2-3 åren bestått av olika språkrör för regeringen, vilka framfört åsikter och utsatt läkaren för aktiv påverkan av ej etisk eller medicinsk natur.

Text: NewsVoice | Källa: RebelNews.com | Rebel News får precis som NewsVoice inget presstöd. Rebel News bygger därför sin existens på läsarnas bidrag. Du kan stödja kanalen genom att köpa en prenumeration, genom att handla på kanalens shop eller donera.

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq