Rand Corporation: Vad är IoB – “The Internet of Bodies”?

publicerad 8 september 2022
- Gästskribent
Mary Lee, forskare på Rand Corporation. Foto: TED.com

TEKNIK. Rand Corporation-forskaren Mary Lee tror att enheterna som kommer att koppla vår hjärna och kropp till “The Internet of Bodies” kommer att bli mer och mer populära i framtiden och förändra våra liv, från medicinsk vård till mänsklig prestation. I dessa videor diskuterar Lee mänskliga, kroppscentrerade och internetanslutna teknologier.

Internetanslutna “smarta” enheter blir alltmer tillgängliga på marknaden, vilket lovar konsumenter och företag förbättrad bekvämlighet och effektivitet. Inom ett bredare Internet of Things (IoT) ligger en växande industri av enheter som övervakar människokroppen och överför data som samlas in via internet till Big Tech-företag, enligt Rand Corporation.

Denna utveckling, som vissa har kallat kropparnas internet (IoB), inkluderar ett växande utbud av enheter som kombinerar mjukvara, hårdvara och kommunikationsmöjligheter för att spåra personlig hälsodata, tillhandahålla livsviktig medicinsk behandling eller förbättra kroppslig komfort, funktion, hälsa, eller välbefinnande.

Implantat i hjärnan är en del av IoB-utvecklingen.

Lee diskuterar även fördelar, säkerhets- och integritetsrisker och etiska konsekvenser med IoT och hon kartlägger det begynnande regulatoriska landskapet för dessa enheter och insamlade data.

ArcanumSkolan 2024

Text och video: Rand Corporation och TED

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq