Ska svenska politiker fortsätta stödja ett amerikanskt proxykrig mot Ryssland och imperialism mot Ukraina?

publicerad 15 september 2022
- av Hans Myrebro
Kharkiv CHP 5 . Fotograf okänd

ANALYS. Joe Biden var vice president i Obamas regering där John Kerry var utrikesminister år 2014. De arbetade åt samma håll när det gäller Ryssland, men Joe Biden var den drivande kraften när det gällde att få till stånd en statskupp i Ukraina. Därför ställde han villigt upp när det började dra ihop sig på Maidan-torget i Kiev.

Joe Biden sprang där omkring tillsammans med bl.a. John McCain och delade ut godis till de avlönade högerextremister som svarade för våldsinslagen. Dessa hade under många år uppfostrats och hjärntvättats genom främst USA:s försorg. Namnkunniga nazister från Hitler-tiden sågs som föredömen.

Viktoria Nuland, USA:s europaansvarige, kunde nämligen i samband med den statskupp som ägde rum i Kiev, februari 2014, berätta att Washington sedan 1991 hade spenderat 5 miljarder USD i Ukraina för "demokratifrämjande åtgärder".

I själva verket var det frågan om att huvudparten av stödet gick till omstörtande verksamhet genom så kallade "frontgrupper", vilka samarbetade med nazistledaren Stephan Bandera från Hitler-tiden, som föredöme.

John Kerry och Victoria Nuland i möte med Poroshenko, Yatsenyuk och Klitschko. Foto: US Department of State. Licens: Public Domain
John Kerry (grön slips) och Victoria Nuland (tv om Kerry) i möte med Poroshenko, Yatsenyuk och Klitschko. Foto: US Department of State. Licens: Public Domain

Hat och hets mot folkgrupp

Man kan inte säga att man arbetar för demokrati samtidigt som man genomför en statskupp. Ledstjärnan kom då att bli ett brinnande hat mot ryssar och alla som inte ansågs vara genuint germanska. Dessa betecknades som "untermenschen" (undermänniskor).

Statsskicket var ett demokratiskt, men oligargiskt system, där ekonomisk utveckling var obefintlig och där makten inte låg hos politikerna utan hos rika oligarker, men där fanns ändå en kämpande demokrati. Den demokratin föruddes och störtades av det Washington-gäng i vilken Viktoria Nuland ingick.

Sedan kunde Viktoria Nuland i egenskap av amerikansk politiker tillsätta Arsenij Jatsenjuk från extremhögern som premiärminister i ett av Ryssland broderländer, Ukraina. Tydligare än så kan man knappast staka ut vägen till krig. Jatsenjuk i sin tur tillsatte flera nazister i sin regering.

Det ekonomiska och moraliska stöd som USA serverade gick aldrig till bekämpandet av odemokratiska oligarker, utan till att blåsa upp rasistiska stämningar i nazistisk stil mot den ryska befolkningen och andra minoriteter som gärna benämndes "untermenschen" och som man ansåg klart skilja sig från den germanska rasen.

Denna form av mental ruttenhet återfanns främst i de västliga delarna av landet. ”Ryssarna är så korkade att de inte förstår varför vi vill döda dem”. I de här kretsarna skämdes man inte för liknande uppkastningar.

Nazister i Ukraina. Foto och licens: Shutterstock.com
Azov-nazister i Ukraina. Foto och licens: Shutterstock.com

Redan vid Ukrainas bildande arbetade alltså USA på att så en draksådd av okunskap och genuint hat, som efter statskuppen kom att sprida sig österut med hjälp av bl.a den nazistiska Azovbataljonen mot den ryska gränsen mot ett land som under Andra Världskriget fick uppleva hur fler än 20 miljoner av dess medborgare slaktades av nazisterna. Kan man tänka sig en mer opsykologiskt och satanisk strategi?

Det är verkligen ynkligt, att de ukrainska soldaterna inte inser, att de inte slåss för sitt fosterland, utan att de kämpar för att Uncle Sam (USA) ska behålla makten över Ukraina.

SAAB:s antitankvapen AT4, NLAW och Carl Gustaf (M4)
SAAB:s antitankvapen AT4, NLAW och Carl Gustaf (M4) skickas av den svenska regeringen till Ukraina. Bild från SAAB.

Det var nämligen där, den 24 februari 2014 som Ukraina förlorade sin självständighet och blev en amerikansk vasallstat och varför vill Uncle Joe Biden, behålla den makt över Ukraina som man tillvällade sig genom en statskupp för 8 år sedan. Jo, han kan då använda Ukraina som ett slagträ [proxy] i sitt mål att fragmentera och  destabilisera Ryssland.

Carl Gershman, chef för amerikanska National Endowment for Democracy (NED), som med ett enormt stöd från USA arbetar med att omstörta och förstöra olika regimer, kunde den 26 september 2014, beskriva Ukraina som "den största trofén, och ett viktigt steg på vägen att störta Putin". Där har du det. Det var där det satt. Där fick du frågan i underrubriken besvarad: Varför var det viktigt för Biden att starta kriget i Ukraina?

Prenumerera på NewsVoice - Få mail när vi publicerat nya artiklar
Loading

De presidenter som har suttit vid makten i Ukraina efter 2014 har alla varit Uncle Sams knähundar. Redan under Andra världskrigets sista år började krafter i Sovjet att bearbeta Josef Stalin för att få överta hela Krim. Sovjets dåvarande spionchef, Pavel Sudoplatov, har omsorgsfull redogjort för turerna i sin bok "Directoratet". Girighet kom dock i slutändan att förstöra hela projektet, men intresset för Ukraina har aldrig slocknat.

Om vi granskar personerna bakom statskuppen 2014, finner vi att det till 100% är Joe Biden, John McCain, Victoria Nuland, USA:s Ukraina-ambassadör Geoffrey R. Pyatt samt John Kerry i spetsen samt ukrainaren och oligarken Ihor Kolomoisky som hade berett marken för dem i Kiev. Han tillsatte så småningom sin själsfrände Volodymyr Zelensky som president. Beväpnade krypskyttar med en nazistisk idéologi bara väntade på order från dessa herrar för att vid rätt tillfälle skapa kaos.

Kriget i Ukraina började för åtta år sedan och så fort statskuppen var genomförd och en regering med flera nazister som ministrar på viktiga poster kunde då släppa loss paramilitära grupper mot en närmast obeväpnad rysk minoritet i de östra delarna av landet.

Där startade det helvete som USA under många år arbetat med att förverkliga. Att USA därigenom ställer till ett helvete för mer än 40 miljoner människor ser man som oväsentligt. USA har aldrig tagit ansvaret för ett förintelsemaskineri som ofta fått arbeta på högvarv.

USA hade aldrig som ambition att Krim skulle förenas med Ukraina. Krim skulle i deras planer bli en oerhört viktig marin- och militärbas som lätt skulle kunna sätta kniven i Ivans strupe [Ryssland] och dessutom bli en trevlig israelisk koloni.

Man kan inte starta ett krig utan massmedia

När vi letar efter tydliga orsaker till kriget i Ukraina kan vi absolut inte bortse från den demoniska roll som det västerländska mainstream media spelar. Institutionen har för länge sedan spelat ut sin roll som objektiv informatör och har i stället hängivet sig åt en omättligt krigshysteri och utpekare av den makt eller stat som närmast bör elimineras.

Läs mer om boken: Utan media kan du inte starta ett krig handledning i intellektuellt självförsvar 

Till slut når man sitt mål och allmänheten förstår vilken som är näste man att hängas, i detta fall Putin. Sedan kan man slå sig för bröstet självbelåtet och sturskt. Kom ihåg att Franklin Roosevelt behövde två extra år av extrem medial hatretorik för att få det amerikanska folket att förstå, att ett krig mot Hitler var absolut nödvändigt. Hans allierade i Europa tog gärna på sig jobbet att klara av den första fasen. Utan en massmedial krigsagenda blir kanonerna arbetslösa.

USA är det enda land som tjänar multi på detta europeiska krig, som Washington till sist lyckades få till stånd.

Text: Hans Myrebro, läs gärna mer i min bok: NATO-ett Monster på Katastrofkurs på Historiskt Korrekt.se