Stefan Löfven kan bli ny ledare för Europeiska Socialdemokratiska Partiet – Magdalena Andersson lyrisk

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 september 2022
- NewsVoice redaktion
Bild: Stefan Löfven,2017. Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Bild: Stefan Löfven,2017. Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Bild: Stefan Löfven,2017. Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons

Socialdemokraterna nominerar Stefan Löfven till ny ordförande för det Europeiska Socialdemokratiska Partiet (PES) som samlar alla socialdemokratiska partier i hela Europa. Löfven står som enda kandidat till posten.

“Det är med glädje och stolthet som Socialdemokraterna nominerar vår tidigare statsminister och partiordförande Stefan Löfven till ny ordförande för det Europeiska socialdemokratiska partiet”, säger partiordförande Magdalena Andersson till TT.

Det Europeiska Socialdemokratiska Partiets gala går av stapeln den 14-15 oktober i Berlin. Värd är det tyska socialdemokratiska partiet, SPD. Kongressen väljer ut ledarskapet och kritar upp politiskt program för de närmaste åren.

“Stefan Löfven är en sann europé som för med sig erfarenhet och respekt. Det är ett erkännande för svensk och nordisk socialdemokratis starka ställning att det finns ett brett stöd för Stefan Löfven som ny ordförande”, säger Magdalena Andersson.

Europeiska Socialdemokratiska Partiet är det näst största politiska partiet i Europa

Socialdemokraterna.se beskriver ESP:

“Europeiska Socialdemokratiska Partiet (ESP) och dess grupp ”Progressive Alliance of Socialists and Democrats” i Europaparlamentet är det näst största politiska partiet i Europa med 33 fullständiga medlemspartier och 12 associerade och 12 observatörspartier som tillsammans arbetar för ett bättre och mer progressivt Europa. ESP bilades 1992 och har sitt säte i Bryssel.”

Text: NewsVoice | Källa: TT


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Sossarna kan inte ha inte stora krav när de anlitar Stefan Löfven, frågan är om de inte hittar en tiggare utanför Ica med större kompetens!

 • Hmm, får se hur det går med detta, han har ju ingen nation han kan tömma på pengar lika lätt som han gjorde med de svenska skattebetalarnas ungdomar som han skuldsatte för att rädda en låg pensionsåldern för Medelhavsländernas folk.

 • Är det bara jag som är lite efterbliven? Eller skyltar man med något man hållt på med länge först nu?

  Att olika partier i olika länder sammarbetade i EU parlamentet visste jag. Men att de faktiskt skulle ha ett gemensamt “parti” var nytt.

  Så då är väl strukturen redan klar för att sudda ut gränserna och stärka vår “demokrati” genom att centrera och ta makten ännu längre bort från länderna och dess medborgare.

  Europas förnedrande stater. EFS! Och så ett “demokratiskt” val vart fjärde år då alla EU medborgare får rösta på pest eller kolera i fyra år till.

  Ja få ska bestämma över de många, och skall man ha ett fullständigt förakt för demokrati så är det väl helt rätt väg att gå.

  Notera att jag själv inte lägger någon värdering i “demokrati”. En riktigt bra diktator är nog det enda som skulle kunna rensa i vårat “träsk”. Jag skulle väl föredra en medveten och upplyst engagerad befolkning, men men. I min lilla byfåne diktatur Smedjebacken fick den socialistiska regimen över 50% av rösterna.

  Här rä klankulturen och inaveln ett utbrett problem.

  • Instämmer, socialisterna organiserar sig för att kunna kontrollera befolkningen över nationsgränserna till folkets nackdel. Vart tog friheten vägen?

   • Och hur vet du att Q (ANON) ÄR EN PSY-OP FRÅN MOSSAD I ISRAEL? När och var har q-anon någonsin sagt till oss vad ska vi tycka, tro eller på annat sätt sagt åt oss vad vi ska tro?

    Betänk det oerhört stora uppvaknandet med alla avslöjanden som skett. Varför skulle det inte istället kunna vara MOSSAD I ISRAEL som ligger bakom anklagelsen som en sorts skademinimering? För er som inte lusläst eller behöver påminnas https://rumble.com/v1kp401-bombshell-guantanamo-bay-detention-camp-global-elite-taken-to-gitmo-by-us-s.html

    • Psyops står som spön i backen i denna intressanta tid. Det så kallade jobb hr Löven “fått” är helt klart en tillrättavisning för att han inte höll hela perioden ut. Samma hände även Göran Persson som fick sitta i Swedbank när det oundvikliga penningtvättsavslöjandet dök upp. De här stollarna märker aldrig i början att de är målvakter i ett större spel.

     De har alltid en morot som hägrar och kumpanerna beskrivs här av Al Jazeera. https://www.youtube.com/watch?v=15N9K3wXh0Y

     Löven har sin sommarstuga, köpta för svenska skattepengar som väntar på Maldiverna om han kan paddla rätt i sörjan. Fast det verkar allt mera tveksamt ut om han fixar det.

  • “Är det bara jag som är lite efterbliven”?

   Nej, du är inte efterbliven för detta var något nytt för mig med (om inte jag heller är efterbliven?). Man röster således på svenska partier som enligt mandatfördelningen sänder politiker till Europaparlamentet. Där bildas block men att det i sin tur muterar till partier? Blir det i så fall samma som vårt nationella parlament? Två block, som kör samma politik, med skillnaden att detta parlament inte stiftarlagar eller lägger förslag för det sköter Europakommunionen. Parlamentets roll är att tycka till lite och i extrem fall blockera förslag. Händer det återkommer bara förslaget en stund senare med millimeterförändringar och under tiden byter pengar och positioner ägare.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *