Undervattenssabotage mot Nord Stream 1 och 2 enligt danska statsministern

publicerad 27 september 2022
- av NewsVoice
Sabotage mot Nordstream 27:e september 2022. Foto: Danska Försvarsmakten

Nord Stream har skadats allvarligt enligt danska myndigheter som idag registerade en gasläcka nära ön Bornholm i Östersjön. Den danska militären har släppt en video från platsen för läckaget. Sabotage tros nu ligga bakom skadorna.

Nord Stream 1 och 2 är naturgasledningar mellan Ryssland och Tyskland genom Östersjön. Nord Stream består av två parallella stålrör för naturgastransport med omkring 120 centimeters diameter som har lagts på botten av Östersjön och Finska viken.

Forskare i Danmark och Sverige registrerade undervattensexplosioner nära Nord Streams rörledningar på måndagen. Tre stora läckor rapporterades.

“Det råder ingen tvekan om att det här var explosioner”, sa seismologen Björn Lund vid Sveriges nationella seismologiska centrum (SNSN) till SVT på tisdagen.

Den danska militären släppte flygbilder av läckorna, som visade stora fläckar och synliga bubblor i vattnet. Nord Stream 1 drabbades av två läckor nordost om den danska ön Bornholm, medan Nord Stream 2 skadades söder om Dueodde, en strand belägen vid öns sydligaste spets, enligt militären.

Undervattenssabotage mot Nord Stream 1 och 2 enligt danska statsministern. Foto: Johannes Jansson. Licens: CC BY-NC-SA 4.0
Statsminister Mette Frederiksen i Danmark, 2022. Foto: Johannes Jansson. Licens: CC BY-NC-SA 4.0

Undervattenssabotage mot Nord Stream

Den danska statsministern Mette Frederiksen säger att Gasläckorna från Nord Stream 1 och 2 är orsakade av medvetna handlingar.

“Totalt handlar det om tre gasläckor i Östersjön, varav en är i svensk ekonomisk zon och två i dansk. Enligt den danska statsministern Mette Frederiksen är skadorna på naturgasledningarna Nord Stream 1 och 2 inte någon olycka.”SvD

Både svenska och danska myndigheter utreder de kraftiga undervattensexplosionerna som har registrerats. Naturgaspriset drar nu iväg uppåt efter att ha fallit fyra dagar i rad.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Glöm inte vem som nu köper den ryska gasen och oljan till vrakpriser.

  Kina gynnas allra mest av Ukraina-kriget och att gasledningen går sönder så att de blir monopolkund till rysk gas. Det är en anledning till att det rullar mängder av vapen och förnödenheter från norra Kina till Ryssland just nu. Söndra och härska i smyg.

  https://www.cnbc.com/2022/07/27/map-of-power-of-siberia-gas-pipeline-that-china-russia-are-working-on.html

  • Hur menar Herr Gullberg att Kina bestämmer över USAs och Rysslands och EUs nuvarande konflikt? Utveckla det och kom inte med halvkvädna visor!

   • Att Kina “bestämmer” över konflikten är dina ord, inte mina ord. Jag sa att Kina gynnas ekonomiskt allra mest av sprängningen och konflikten ju längre den pågår och dessutom orkar amerikaner och EU allt mindre med att försvara Taiwan om/när det behövs. De kommer att ha fullt upp på hemmaplan när ekonomin kraschar.

 • Från X22 report: Biden, Nuland and Tysk militär varnade om detta redan 2017. Om Ryssland går in i AU så händer ovanstående.

 • Glöm inte vem som nu köper den ryska gasen och oljan till vrakpriser.

  Kina gynnas allra mest av Ukraina-kriget och att gasledningen går sönder så att de blir monopolkund till rysk gas. Det är en anledning till att det rullar mängder av vapen och förnödenheter från norra Kina till Ryssland just nu. Söndra och härska i smyg.

  https://www.cnbc.com/2022/07/27/map-of-power-of-siberia-gas-pipeline-that-china-russia-are-working-on.html

  • Hur menar Herr Gullberg att Kina bestämmer över USAs och Rysslands och EUs nuvarande konflikt? Utveckla det och kom inte med halvkvädna visor!

   • Att Kina “bestämmer” över konflikten är dina ord, inte mina ord. Jag sa att Kina gynnas ekonomiskt allra mest av sprängningen och konflikten ju längre den pågår och dessutom orkar amerikaner och EU allt mindre med att försvara Taiwan om/när det behövs. De kommer att ha fullt upp på hemmaplan när ekonomin kraschar.

 • Från X22 report: Biden, Nuland and Tysk militär varnade om detta redan 2017. Om Ryssland går in i AU så händer ovanstående.

 • Läste att en av de s.k. läckorna ligger på ca 70-80 meters djup vilket i så fall tyder på professionella dykare typ militärer. Skulle inte förvåna mig alls om Micael Bydéns regnbågsdykare varit nere och trixat för att kyssa NATO-röv. Speciellt inte med tanke på hur försvarsmakten betett sig kring MS Estonia. Sen är det ju lite svårare att skitsnacka bort det här som de gjorde när de medvetet kokade sönder tryckkärlet på reaktorn vid Ringhals.

  • Hahahha, disgusting men välskrivet. Javisst är det här ett sedvanligt o destruktivt ‘joint ventureproject’, av de som inte ens skulle palla en näsknäpp el drag i öronen för att veta hut, utan att skrika i högan sky..oskyldig, oskyldig, vi har räättigheter.

   Tänker ofta på den välspelade psykopat rollen i Dirty Harry 1 filmen, där prickskytten till slut blir gripen på fotbollsarenan, samtidigt som han gormar; jag har rääättigheeter, jag har…Detta efter att han prickskjutit ihjäl x antal men anser sig vara så oskyldig att det bara är räättigheter och inga skyldigheter han har. Kan människor verkligen bli så allvarligt sjuka. Jo, vi ser det nog just nu, med sabotaget av Östersjöledningarna utfört av washington på order av the square, bidenadmin sa i febr i år att de ska förstöra de ryska pipelines Nordstream1,2

 • Gissningsvis amerikanska Navy SEAL eller annat amerikanskt specialförband som utförde sprängningarna på order av Djupa staten. Konsekvensen blir högre energipriser, försämrad ekonomi, större press på Tyskland, mer turbulens och oro i EU och ännu ett steg närmare The Great Reset.

  Den svenska allmänheten hade mått finfint av att veta att Wallenbergarna är en del i detta fulspel och kanske vissa av våra högre politiker. Lek med tanken att Sverige fick order av Djupa staten att utföra attentatet med tanke på geografisk närhet till objektet och svenskt specialförband användes. Rulla ut den nyheten på Aktuellt så får svensson kaffet i vrångstrupen och det hade varit synnerligen välgörande. Jag ser fram emot den dagen då nyheter sänds dygnet runt när det ruttna korthuset faller samman. Då ska jag åter börja titta på teve.

  • Vill tillägga att den mörka agendan som jag beskrev ovan är just den som Djupa staten önskar måla ut och scenariot är att världsekonomin går åt pipan, att deras planer går i lås och visst, stora strukturer faller samman men det behövs. Dels för att väcka folk ur slummern men också för att starta om, t.ex. ekonomin och det på helt nya grundvalar. Så sitt lugnt i båten, det är en ljusare tillvaro än vad det verkar. Olyckskorpar går mörkrets och egots ärenden, men dessa företeelser sjunger på sista versen. Den vakne köper resonemanget, den sovandes fortsätter darra på manschetten.

 • Vilka förutom USA skulle kunna tänkas ha motiv för ett sådant sabotage?
  USA och deras lakejer i EU står bakom sanktioner mot Ryssland.

  • Japp, lakejerna i Polen är väl huvudmisstänkta för attentatet som givetvis gör det på order från USA. Polackerna vill tjäna på transitavgifterna av gas till Tyskland det är orsaken. Europas hyenor Polen är också ute efter västra Ukraina och är därför mer intresserade av att Ryssland bombar skiten ur den ukrainska militären än att det blir fred. Dubbelspel alltså!

 • Läste att en av de s.k. läckorna ligger på ca 70-80 meters djup vilket i så fall tyder på professionella dykare typ militärer. Skulle inte förvåna mig alls om Micael Bydéns regnbågsdykare varit nere och trixat för att kyssa NATO-röv. Speciellt inte med tanke på hur försvarsmakten betett sig kring MS Estonia. Sen är det ju lite svårare att skitsnacka bort det här som de gjorde när de medvetet kokade sönder tryckkärlet på reaktorn vid Ringhals.

  • Hahahha, disgusting men välskrivet. Javisst är det här ett sedvanligt o destruktivt ‘joint ventureproject’, av de som inte ens skulle palla en näsknäpp el drag i öronen för att veta hut, utan att skrika i högan sky..oskyldig, oskyldig, vi har räättigheter.

   Tänker ofta på den välspelade psykopat rollen i Dirty Harry 1 filmen, där prickskytten till slut blir gripen på fotbollsarenan, samtidigt som han gormar; jag har rääättigheeter, jag har…Detta efter att han prickskjutit ihjäl x antal men anser sig vara så oskyldig att det bara är räättigheter och inga skyldigheter han har. Kan människor verkligen bli så allvarligt sjuka. Jo, vi ser det nog just nu, med sabotaget av Östersjöledningarna utfört av washington på order av the square, bidenadmin sa i febr i år att de ska förstöra de ryska pipelines Nordstream1,2

 • Gissningsvis amerikanska Navy SEAL eller annat amerikanskt specialförband som utförde sprängningarna på order av Djupa staten. Konsekvensen blir högre energipriser, försämrad ekonomi, större press på Tyskland, mer turbulens och oro i EU och ännu ett steg närmare The Great Reset.

  Den svenska allmänheten hade mått finfint av att veta att Wallenbergarna är en del i detta fulspel och kanske vissa av våra högre politiker. Lek med tanken att Sverige fick order av Djupa staten att utföra attentatet med tanke på geografisk närhet till objektet och svenskt specialförband användes. Rulla ut den nyheten på Aktuellt så får svensson kaffet i vrångstrupen och det hade varit synnerligen välgörande. Jag ser fram emot den dagen då nyheter sänds dygnet runt när det ruttna korthuset faller samman. Då ska jag åter börja titta på teve.

  • Vill tillägga att den mörka agendan som jag beskrev ovan är just den som Djupa staten önskar måla ut och scenariot är att världsekonomin går åt pipan, att deras planer går i lås och visst, stora strukturer faller samman men det behövs. Dels för att väcka folk ur slummern men också för att starta om, t.ex. ekonomin och det på helt nya grundvalar. Så sitt lugnt i båten, det är en ljusare tillvaro än vad det verkar. Olyckskorpar går mörkrets och egots ärenden, men dessa företeelser sjunger på sista versen. Den vakne köper resonemanget, den sovandes fortsätter darra på manschetten.

 • Vilka förutom USA skulle kunna tänkas ha motiv för ett sådant sabotage?
  USA och deras lakejer i EU står bakom sanktioner mot Ryssland.

  • Japp, lakejerna i Polen är väl huvudmisstänkta för attentatet som givetvis gör det på order från USA. Polackerna vill tjäna på transitavgifterna av gas till Tyskland det är orsaken. Europas hyenor Polen är också ute efter västra Ukraina och är därför mer intresserade av att Ryssland bombar skiten ur den ukrainska militären än att det blir fred. Dubbelspel alltså!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *