Albertas premiärminister Danielle Smith misstror World Economic Forum och vill bryta banden

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 oktober 2022
- Torbjörn Sassersson red.
Danielle Smith, Alberta. Pressfoto: Daniellesmith.ca

KANADA. Danielle Smith sa att hon inte kommer att ha med World Economic Forum att göra förrän de slutar skryta om sin kontroll över politiker, skriver den kanadensiska kanalen CBC, som gör sitt bästa för att misskreditera Smith med olika nedsättande nedslag.

Vid en presskonferens i veckan sa Smith att hon avbryter ett samarbetsavtal inom hälsa med World Economic Forum eftersom hon inte litar på byrån. Danielle Smith syftar på WEF-grundaren Klaus Schwab och hans offentliga uttalanden där han öppet skryter om att WEF penetrerat Kanadas kabinett med ett stort antal Young Global Leaders från WEF.

Danielle Smith (Daniellesmith.ca) är en kanadensisk politiker, Albertas 19:e premiärminister sedan 11 oktober 2022 och ledare för United Conservative Party (UCP) sedan 6 oktober 2022.

Smith avbryter nu hälsokonsultavtalet som involverar WEF, skriver CBC, som är i centrum för “konspirationsteorier om global dominans”, eftersom hon vägrar arbeta med en grupp som öppet talar om att kontrollera regeringar.

“Jag tycker att det är osmakligt när miljardärer skryter om hur mycket kontroll de har över politiska ledare”, sa Smith på en presskonferens i måndags efter att hennes nya kabinett svors in.

“Helt ärligt talat, tills den här organisationen slutar skryta om hur mycket kontroll de har över politiska ledare, har jag inget intresse av att vara involverad med dem.”

Den federala konservativa ledaren Pierre Poilievre, har också tagit avstånd från World Economic Forum. Vårdavtalet med Alberta innebär att provinsen ska samarbeta med hälsoforskare vid Harvard University och Mayo Clinic.

CBC skriver att det finns konspirationsanklagelser på nätet att WEF är en front för en global kabal av lobbyister som utnyttjar covidpandemin för att avveckla traditionell kapitalism och införa ett socialistiskt system med sociala kontrollåtgärder, som tex tvingar människor att ta vaccin.

Premiärministern tillfrågades av en reporter i måndags om hon är orolig för WEF:

“…eftersom du accepterar onlinekonspirationsteorin att WEF är en front för en global kabal av världsledare som är inställda på att använda pandemin för att förstöra kapitalismen och installera en socialistisk dysfunktionell dystopi”.

“Jag tycker att det är vettigt att fatta hälsobeslut baserat på hälsoexperter”, svarade hon, och tillägger att Klaus Schwab varken är läkare, sjuksköterska eller sjukvårdare.

“Jag kommer att ta råd från våra främsta sjuksköterskor, läkare, ambulans- och sjukvårdspersonal för att åtgärda de lokala problemen som vi har.”

NDP:s hälsokritiker Shannon Phillips sa i ett uttalande att Danielle Smiths lider av en “bisarr fixering” vid World Economic Forum och är intresserad av “farliga konspirationsteorier”, fortsätter CBC, som citerar andra kritiker som är inne på samma insinuation, att Smith är olämplig som premiärminister för Alberta.

Klaus Schwab framför i en intervju för India Today att framtiden tillhör aktieägarkapitalismen (snarare än statskapitalism) och att det är storföretagen som ska leda världen in i vad han kallar den fjärde industriella revolutionen vilket inkluderar ett “socialt ansvar” för dessa företag.

CBC nedvärderar Smith som att hon blott är en “före detta journalist och radiopratshow-värd” som förespråkat “motstridiga teorier” på alternativa plattformar och kanalen avslutar med att anklaga Danielle Smith för att hon under pandemin pushade för att läkare borde använda “boskapsavmaskningsmedlet” ivermectin, som bevisligen visat sig vara högeffektivt mot Covid-19 och som använts i sjukvården mot parasiter under mycket lång tid i stora delar av världen.

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag frågar runt i min närmaste omgivning, släkt, vänner och bekanta, vem är KLAUS SCHWAB och vad håller han på med?
  Fler än 9 av 10 har inte en aaaannnning!
  Så illa är det.

  • Nästa gång när de är lite uppvärmda kan du berätta att Kim Jong un är ordförande för statsutredning i WEF.

  • Ja, det är illa. Folk vet inte ens om vad wef är..Men Kim Jong Un vet, och bekämpar dom tillsammans med 6miljrd människor till. Apropå Hoffmanns kommentar som jag inte vet om den var löjeväckande mot globalistparasiterna, el ironi

 • Hon kan vara the real thing, men tvivlar. Inte nödvändigtvis på henne, utan på västvärldens självständighet. “Elit”globalisterna har just nu ett strypgrepp på länder i väst, samtliga, via den skuldsättning länderna och för den delen provinser, städer satt sig i. Det räcker att “eliten” drar in lånegarantier , och det är byebye med investeringar och sk omval för “politikerna”. Wef har fått tillåtelse av ledarglobalisterna att ta ‘ner garden’ och ‘visa sig svaga’ och att ‘de inte styr i väst’ så nu kommer troligen svabben att ‘sluta skryta’..

  Ett klassiskt schack och fightingtrick. Ne ger inte mycket för detta. Vidare säger hon; ‘tänker inte ha någon kontakt med wef så länge de skryter..Ook, vem bryr sig om att de skryter öppet (vilket varit ett stort misstag av svabben) el dolt. Skryter som de psykopater de är, gör de ändå. Dock bra att wef gjort det öppet, för nu finns kvittot på vem de är och vad de tänker göra. Och Albertas regeringschef ska gå fullt ut, och säga t ex; det är pseudoorganisation som vi aldrig någonsin kommer att ha med att göra

  Under tiden kommer globalisterna att fortsätta med sin ‘projektering’ för världen

 • Det Schwab talar om, när han säger att han strävar efter “aktieägarkapitalismen (snarare än statskapitalism)”, så är det korporativism – vilket enligt Mussolini själv, är själva grundbulten i fascismen – han talar om. Samma gamla fascism, som förslavade Europa och lade världsdelen i ruiner.

  Tvärtemot vad han försöker påskina, så är det inte ett kapitalistiskt styre, som baseras på individuell frihet, utan ett socialistiskt – det styre, som Kina har idag, efter att man kastade den katastrofala Maoismen på sophögen.

  Att det är fascism som är på gång överallt, ser vi på att övervakning och censur införs och att stats- och koncernmedia blivit propaganda organ i Goebbels anda.
  Man har till och med censurerat presidenten i USA och där sätter man nu oppositionella politiker i fängelse (republikanen Stephen Bannon).

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *