Brittiska flottan inblandad i attacken mot Nord Stream – enligt Ryssland

-

NATO. Storbritanniens flotta deltog i den operation som skadade Europas energisäkerhet, hävdar ledningen i Moskva. Om Moskva har rätt deltog ett NATO-land för att knäcka bla Tyskland, ett annat NATO-land. NewsVoice har översatt en artikel från ryska RT.

Text: RT.com, “British navy involved in Nord Stream 2 ‘terrorist attack’ – Russia” | Översttning: NewsVoice

Enheter från den brittiska flottan var inblandade i den “terroristattack” som förstörde Nord Streams viktigaste gasledningar, påstod det ryska försvarsministeriet idag.

Ministeriet gick ut med meddelandet på sin officiella Telegram-kanal och hävdade att Royal Navy-agenter i september “deltog i att planera, stödja och implementera” en plan med målet att spränga infrastrukturen. Ministeriet tillhandahöll inga direkta bevis till stöd för sitt påstående.

Anklagelsen följer upp ett tidigare påstående från det ryska utrikesministeriet att NATO genomförde en militärövning under sommaren nära platsen där undervattensexplosionerna inträffade.

Incidenten i september 2022 satte rörledningarna, som förbinder Tyskland med Ryssland, ur drift. Västländer har därefter blockerat en transparent internationell utredning.

Försvarsministeriet hävdade vidare att samma brittiska agenter tränade ukrainare inblandade i en drönaroffensiv mot [ryska] Krim tidigare på lördagen.

I slutet av september noterade det ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova att NATO i somras genomförde militärövningar inte långt från Bornholm, som innebar en intensiv användning av “djuphavsutrustning”.

Medan EU-tjänstemänn undvek att peka ut en skyldig, sades de “arbeta under antagandet att Ryssland låg bakom explosionerna”, men Moskva har upprepade gånger förnekat att det hade något med händelsen att göra.

Sky News har samtidigt citerat en brittisk försvarstjänsteman som säger att Nord Stream 1 och 2 kan ha skadats av en fjärrdetonerad undervattenssprängladdning. Kanalen meddelande under samma period att rörledningarna kan ha skadats av minor som sänkts ner till havsbotten, sprängämnen som tappats från en båt eller planterats av en undervattensdrönare.

Text: RT.com, “British navy involved in Nord Stream 2 ‘terrorist attack’ – Russia” | Översttning: NewsVoice

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

6 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Bengan
Bengan
Gäst
31 oktober 2022 kl 05:01

De som utförde attacken ville i alla fall att Europa skall lida denna vinter, för det är konsekvensen.

El kommer att stängas av och det kommer bli kallt i hemmen så människor kommer frysa ihjäl.

BBC radio planerar ett speciellt kriscenter nu för om elen stänga av. På okänd plats men för att kunna fortsätta sändningar.

Martin Armstrongs dator visar att 2023 kommer vara som Empire State-byggnaden brann.

Benny H
Benny H
Gäst
30 oktober 2022 kl 21:34

Britterna gjorde givetvis inte attentatet på eget bevåg utan på order från USA! Dessutom så hade britterna med polackerna i sprängningen så att de kan skylla på varandra när sanningen går upp för tyskarna…När man läser Patrik Oksanens “analys” av dådet i fulmedia så konstaterar man att han är helt efterbliven eller bara en smutsig lakej åt Nato? Sedan undrar man ju över alla som köper fulmedias beskyllningar att Ryssland skulle sprängt ledningen själva, det kan knappast vara begåvningsreserven? Men det är klart läser man och köper fulmedia när det finns utmärkta alternativ som Newsvoice, Samhällsnytt, Fria Tider m m så förtjänar man väl att bli förd bakom ljuset.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
30 oktober 2022 kl 15:06

Orsaken till sabotaget var att Tyskland genom inre opposition var på väg att gå med på Rysslands erbjudande via NS2.
Genom sabotaget kunde den landsförrädiska Tyska regimen slappna av igen.
De naturliga delarna av den tyska opinionen hade då inte längre något konstruktivt alternativ kvar.
Sen kom det emellertid fram att en ledning fortfarande går att använda.
Detta kan ha varit sabotörernas sätt att minska risken för retaliering mot väst medan det gav full legitimitet till mer långtgående ryska åtgärder mot Kiev-regimen.
Analogt beträffande sabotaget på Kersh-bron.
Även där fanns viss kapacitet kvar.
Kanske förs hemliga förhandlingar genom en tredje part så att det går att förutsäga konsekvenserna av att ta steget fullt ut.

stig lönnqvist
stig lönnqvist
Gäst
29 oktober 2022 kl 23:02

Varför skulle little britain eller t e x big uza vara bakom sprängningen av nordstream…för dom har ju ingen nytta av det. Sanktionerna mot ryssland säger väl det….halloooo

Kristoffer Hell
Kristoffer Hell
Gäst
29 oktober 2022 kl 21:43

Veckan innan Ryssland rullade in i Donbass – ingick Storbritannien, Polen och Ukraina ett försvarsavtal:

United Kingdom, Poland and Ukraine foreign ministers’ joint statement, February 2022 – GOV.UK (www.gov.uk)

I sammanhanget figurerar också den polska tweeten “Tack USA” direkt efter att Nord Stream sprängts
.

stig lönnqvist
stig lönnqvist
Gäst
Reply to  Kristoffer Hell
30 oktober 2022 kl 11:10

Precis, uza/nato visste exakt hur dom tvingar ryssland till att agera.

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV