Ersättningar för covidvaccinskador kan 2023 nå över en halv miljard kr i Australien

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 oktober 2022
- NewsVoice redaktion
Senator Gerard Rennick i Queensland, Australien. Pressfoto: Gerardrennick.com.au

VACCINSKANDALEN. Epoch Times skriver att regeringen i Australien kan tvingas att under 2023 betala ut upp till 544 miljoner kr i ersättningar för vaccinskador, enligt ett färskt statligt budgetestimat.

Under räkenskapsåret 2021-22 har regeringen i Australien betalat ut drygt 1 miljon kronor efter att flera hundra ansökningar godkänts inom ramen för Australiens COVID-19 Vaccine Claims Scheme, enligt en budgetanalys från Department of Social Services.

Det framgår i tabellen “Third-party payments from and on behalf of other entities” för räkenskapsåret 2022-23.

Svårt att få en vaccinskadeansökan godkänd

Personskadeadvokaten Clare Eves säger till Epoch Times att det är besvärligt att använda det statliga ersättningssystemet. Det är långsamt och komplicerat. Det första hindret är att överhuvudtaget få en skadeanmälan godkänd eftersom den upplevda skadan måste vara inkluderad i listan på godkända skador uppställda enligt 6 kategorier.

“Det är inte många som tycks passa in i kriterierna för de sex kategorierna”, säger Clare Eves.

Godkända vaccinbiverkningar är:

 • anafylaktisk reaktion,
 • trombos med trombocytopenisyndrom (blodkoagulering),
 • myokardit,
 • perikardit,
 • kapillärläckagesyndrom,
 • demyeliniserande störningar,
 • Guillain Barres syndrom (GBS),
 • trombocytopeni samt
 • immun trombocytopeni.

Ej godkända vaccinbiverkningar är bla: huvudvärk, trötthet och slaganfall (stroke).

Förekomsten av vaccinbiverkningar väcker kritiska frågor i regeringen

Queenslands liberala senator Gerard Rennick kommenterar:

“Säkra vacciner bör inte resultera i 49 miljoner amerikanska dollar i kompensation.”

“Beloppet som har betalats ut hittills är en skam. Att tro att vaccinoffer har försummats så länge är bara skamligt”.

Den 16 oktober 2022 hade myndigheter i Australien tagit emot 136.523 rapporter om biverkningar från 63,8 miljoner injicerade doser. Vaccinerna kommer från producenterna:  AstraZeneca, Novavax, Moderna och Pfizer.

Daniel Y. Teng på Epoch Times lägger till att i slutet av juli 2022 har japanska myndigheter godkänt 820 vaccinskador från 3680 ansökningar. I Kanada har 8 ersättningskrav godkänts av 774 anspråk. USA har ännu inte kompenserat ett enda krav.

NewsVoice konstaterar att förekomsten av vaccinbiverkningar inte direkt väcker kritiska frågor i den svenska regeringen.

Text: Daniel Y. Teng på Epoch Times, “Covid-19 Vaccine Injury Pay-Outs Could Reach $77 Million, Budget Reveals” | Översättning och sammanställning: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • E ju bara trams. Javisst, fint toppenfint att Folk får ersättning från dessa värdelösa stooges som är helt i greppet på de som äger ‘pengarna’. Så, vem ska ‘frimurar’ ‘politikerna’ (nej, har inget med de Ursprungliga Frimurarna att göra) låna från. Jo, givetvis globalistmaffian. Vi ska erinra oss, att det sista globmaffian vill förlora, är ett ‘projekt’. De täcker center o alla flanker o satsar på samtliga involverade, hela tiden. Skickligt o cunning, men likväl är de Nothing. At all

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *