Madrid återbetalar 1,7 miljoner euro i olagliga lockdown-böter

publicerad 24 oktober 2022
- av NewsVoice
Coronavirus i Spanien 2020. Foto: Gustavo Fring. Licens: Pexels.com

https://youtu.be/22QVrTZ_nc8?t=64

COVIDSKANDALEN. I juli 2021 slogs fast att de lockdown-åtgärder som tillämpades under den spanska covidkrisen i Madrid var olagliga. En domstol ansåg att regeringens åtgärder inte var lagliga eftersom de inte hade ett parlamentariskt godkännande. Det skriver Samnytt som hänvisar till El Mundo.

Ordförande för Madrids kommunfullmäktige, Inmaculada Sanz, meddelar att alla lockdown-böter ska återbetalas till personerna som bröt mot stadens covidrestriktioner.

Sanz hoppas att återbetalningarna av hela 1,7 miljoner euro i olagliga lockdown-böter till över 5600 bötfällda personer inte ska dra ut på tiden. Pengarna samlades in av Madrids kommunala polis efter att larmtillståndet utlystes i mars 2020, rapporterar El Mundo.

Text: NewsVoice

Coronavirus i Spanien 2020. Foto: Gustavo Fring. Licens: Pexels.com
Coronavirus i Spanien 2020. Foto: Gustavo Fring. Licens: Pexels.com