Vafan var det som hände? Hur kunde svenskarna ställa upp på NATO och USA:s ständiga imperiekrig?

publicerad 16 oktober 2022
- Gästskribent
Fake News. Foto: Mike Shots. Licens: Elements.envato.com

OPINION. Hur kan mer än tvåhundra år av framgångsrik neutralitet i utrikespolitiken hux flux ha förvandlats till en kölapp för att få vara med i USA:s och NATO:s ständiga imperiekrig? Ett krig mot 90% av världens befolkning, och då speciellt mot alla som inte är blonda och blåögda, men bor där det finns naturresurser att suga ut och så mot Ryssland, förstås.

Var vi inte antirasister till alldeles nyligen och emot ett NATO-inträde? Tror vi att vi blir hedersamerikaner för att vi står där med kölappen i hand? “Nej, men ni kan få slåss för våra imperiedrömmar så slipper vi. Kanonmat är alltid bra att ha, sen får vi se”, skulle Biden säga om han kunde få ur sig ett sant ord.

Sveriges regering, riksdag och massmedia begår ett monumentalt svek mot folkets och landets suveränitet och säkerhetsintressen och landsförrädare röner som bekant ingen respekt, inte ens från sina uppdragsgivare.

Att Ryssland skulle vara ett lika aggressivt imperium som USA stämmer helt enkelt inte, varken kulturellt, materiellt eller historiskt. Hur många ryska romaner har ni läst, hur många ryska filmer, popgrupper eller varumärken har ni sett, hört eller känner till?

Hur många amerikanska?

Kulturell, medial och ekonomisk USA-dominans är regional inte global

Faktum är att USA flyttade in i huvudet, hjärtat och magen på oss för längesen med Hollywood, jazzen, rocken, dollargrinen, skräpmaten, reklamen och den totala dominans över västerländska massmedia som CIA skaffat sig sedan andra världskriget.

Den dominansen såg ut att försvagas en del under början av interneteran, men ”våra” massmedia, västerns alla Washington-trumpeter, återvann med hjälp av pandemin sitt monopol på sanningen, varefter man raskt utsåg kommittéer som ska bestämma vad som är sant och vad som inte får vara det, nämligen allt som strider mot kapitalets intressen.

Nu har EU infört censur av internet. Försök läsa ryska RT.com eller Sputnik News eller kinesiska Global Times eller ens Times of India. I den globala södern och orienten ser man helt annorlunda på konflikten och det bör inte vi få veta.  Vi ska bara få höra och tro att ”hela världen” stöder USA och NATO.

Förmodligen stöder inte ens hälften av de 12% av världens befolkning som bor i USA, EU, Kanada, Australien och Nya Zeeland “Natostans” imperieplaner, trots rysshatet de har matats med sedan barnsben. Vem fan vill ha krig? Bara de som tror att de kan håva in på det och de har aldrig varit utsatta för krig.

EU har i stället för att föra en förnuftig, självständig, fredlig utrikespolitik hoppat på ett krigståg som totalt strider mot medlemsfolkens intressen och som efter 8 års folkmord mot de rysktalande i Donbass och 14.000 dödade civila inte kan skyllas på Putin.

Tåget går käpprätt åt helvete oavsett vems felet är, bara det får tuffa vidare. Varenda sanktion är ett skott i foten, för alla och till sist även för USA. Vi kommer att frysa i vinter om Biden och Bofors får som de vill och kriget fortsätter. Inom rimliga gränser då förstås får vi hoppas. Alltså Ukrainas, stackars människor.

Att hålla det ”inom rimliga gränser” verkar vara just vad Ryssland försöker göra genom att föra ett ”civiliserat” krig, soldater mot soldater i stället för ohyggliga massakrer på civilbefolkningen, vilket är en amerikansk specialitet som vi sett prov på otaliga gånger och glömt så snabbt vi har kunnat, från Dresden till Hiroshima, Korea, Vietnam, Irak, Afghanistan, Jugoslavien, Libyen, Syrien, Somalia, Jemen, Grenada, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Chile, Argentina, Brasilien och Colombia.

Har jag glömt något offer för USA:s och NATO:s ”kamp för att sprida demokratin”? Minst 15 amerikanska angreppskrig eller militärkupper mot andras länder på de senaste 75 åren. USA fällde fler bomber bara i Irak än de gjorde under hela andra världskriget och de använde DU-vapen som förgiftar mark och vatten för all framtid. Abu Ghraib, Guantanamo, Julian Assange, vidriga nidingsdåd i långa rader, år ut och år in. Tala om seriemördare.

Medan Ryssland däremot vill fredsförhandla med marionetten Zelensky.

Stockholmssyndromet

Syns det inte vilka som vill ha fred och vilka som vill ha krig? Måste man rita upp det? Hur resonerar svenska socialdemokrater när de tar parti för nazisterna i Kiev vars krigande mot ”moskoviterna” har gjort flera miljoner ukrainare till flyktingar?

Vafan var det som hände? Stockholmssyndromet blev ett meme långt innan ordet meme kom i bruk, nämligen att gisslan tyr sig till rånarna, eftersom polisen upplevs som ett farligare hot. Nu har hela Europa tytt sig till rånaren, en kolonialmakt, lagt sig platt för en riktig flåbuse, en maffiaboss som ständigt hotar alla och tar betalt i dollar för ”beskydd” och som kör i samma gamla geopolitiska hjulspår mot ett drömlikt världsherravälde som Europa har kört i 500 år, men där EU nu spelar en lakejroll.

Så välkomna bland kolonierna! Nig, Ursula! Buga er, parlament och kommission för en imperiemakt som nu ser till att endast krigspropaganda sprids i EU och att er självständighet blir ett minne blott. Censur och hjärntvätt är bra för demokratin. Ursäkta, ”opinion management is a must”, heter det.

Det går moden i politiken som i allt annat och människan har sina perversa sidor. Att vi reducerades från medborgare till konsumenter var till stor skada för de nyss påbörjade projekten: mänskligheten och demokratin.

Egot, omänskligheten och makthungern fick övertaget. Konsumtion blev en dygd. Pråla och pynta. Slit och släng. Kör så det ryker. Till sist satt vi där i soffan med chips och vin och Netflix-maraton och gav blanka fan i hur det såg ut därute så länge pizzabudet inte dröjde för länge, vilket i det långa loppet blir tråkigt.

Många kanske omedvetet vill ha mer dramatik i sina enformiga liv, som på TV, om det så ska ske till priset av mindre bröd. Det blir ju mera cirkus och man kanske rent av får medverka! Typ krossa några skallar. Våldta, plåga och plundra av hjärtans lust. Befalla eller lyda order, bara man slipper tänka själv. Där har ni fascismens lockelser.

När Socialdemokraterna blev nyliberala var det kanske av leda kryddad med lockande ekonomiska utsikter för egen del, ty vad är höjden av välfärd om inte leda? I Sverige tog det 70 år innan vi tröttnade på full sysselsättning, spirande välfärd och solidaritet och började satsa på oss själva, enskilt och enbart.

Gärna fiffla och mygla i stort eller smått. Den allt effektivare reklamen för alla leksaker, från privatjetplan till “smartfånar”, som ska göra oss lyckliga har gjort oss alla till narcissister. Så skickligt har man smekt våra egon att när vi tvättar håret och L’Oreal säger ”för det är du värd”, tror vi att det är sant, att vi är nåt alldeles extra. I själva verket är vi på väg att reduceras igen, från konsumenter till varor.

Vad är det för samhälle som blir resultatet av den totala individualism vi prackas på av kapitalet? Ett allas krig mot alla? Eftersom ett kärnvapenkrig inte är någon säker investering för någon, satsar imperiet på lokala konflikter, ju fler desto bättre. Hammarby-Djurgården med beväpnade hejaklackar på läktarna? Varför inte? Det vore ju en bra affär för somliga.

USA:s militärindustriella komplex som Eisenhower varnade oss för i sitt sista tal som president ser ut att vara starkare än någonsin, men är också en koloss på lerfötter.

Hur kan amerikanarna ligga så långt efter ryssarna vad gäller vissa vapentyper när de får så ofantligt mycket mera pengar att leka med? Stålarna halkar ner i fickorna på de inblandade och märk väl, syftet är inte försvar utan angrepp. Svårt att rättfärdiga.

Hot, hyckleri, skryt, propaganda och vapenskrammel kostar också pengar. ”The business of America is business” och krig är ju bästa businessen. Så mycket som går åt och går sönder helt i onödan. Det är bra för byggbranschen också. Pentagons generaler behöver inte ens segra i sina krig, Det viktiga är att hålla dem i gång så att inte flödet av skattepengar till vapenfabrikanter och militärer sinar.

Perpeual war – “Evigt krig, oändligt krig, eller ett evigt krig, är ett varaktigt krigstillstånd utan tydliga villkor som skulle leda till dess slut. Dessa krig är situationer med pågående spänningar som kan eskalera när som helst, liknande det kalla kriget.”

Rysslands militär, å andra sidan, har i många hundra år varit inriktade på försvar och alltid haft all orsak att vara det. Karl XII, Gustaf III, Napoleon, Hitler och Biden är bara några av de senaste angriparna. Svenska arméer har härjat i Ryssland dussintals gånger under det senaste årtusendet, i Gustaf III:s fall med en falskflaggoperation som förevändning. Ryska ubåtar visade sig vara minkar, utom den som körde på grund i fyllan och villan. Så vem är det egentligen som hotar vem?

Vafan var det som hände?

Hur kunde en opinion på 80% mot NATO-inträde vändas till 80% för på några veckor? Det gick tydligen lätt som en plätt,. Det var bara att måla över allt annat med en stor ilsken rysk björn som vill glufsa i sig hela Europa och så kalla Putin för Hitler och samtidigt heja på Azov-bataljonerna. Där bev det lite virrigt. Det medges, men kritiskt tänkande har aldrig stått på vare sig nazismens eller narcissismens program, och allra minst självkritik.

Det vore förträffligt om ni däruppe i regering, riksdag och massmedia vore kloka nog att kunna ändra er eller rättare sagt stå för de åsikter ni en gång påstod att ni hade och agera som antinazister. Kliv av tåget innan det är för sent.

Och nu senast ett sabotage mot gasledningen som höll Tyskland i gång. NATO övade i området dagen innan, av en ren slump naturligtvis, som så många andra gånger förr.

Text: anonym utlandssvensk


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Kan instämma i allt utom att det är individualismens fel. Det är kollektvisimen. “Du ska göra som svenssons gör, och inte skilja dig från mängden, Du ska göra som svenssons gör, om du gör något alls”, Sjöng Alice Babs i En Filosofisk Dixieland.

 • Kan instämma i allt utom att det är individualismens fel. Det är kollektvisimen. “Du ska göra som svenssons gör, och inte skilja dig från mängden, Du ska göra som svenssons gör, om du gör något alls”, Sjöng Alice Babs i En Filosofisk Dixieland.

 • Organiserad brottslighet.. dessa ords innebörd får folk att tänka på förorter och fattiga.. inte Frimureriet och pratar. Dom skriver i våra msm Wallenberg ägda medier att stoppa vapnen och skjutningar i förorter.. inte ett ord om att SAAB tillverkar vapen och dessutom säljer till diktaturer. Ulf Kristersson har plötsligt bytt namn på Övervakningskameror till Trygghetskameror.. SÄPO Anders Thörnberg har bytt namn från korruption till Tystnadskultur.. Magdalena Andersson skriker KRIG med AZOV istället för emot.. Vart fan har Sverige hamnat.. i klorna på psykopater med NATO maffia och en Dollar som redan kraschat men vissa rika vill offra allt på denna jord för att behålla sina rikedomar och kunna fortsätta leva i överflöd.

 • Organiserad brottslighet.. dessa ords innebörd får folk att tänka på förorter och fattiga.. inte Frimureriet och pratar. Dom skriver i våra msm Wallenberg ägda medier att stoppa vapnen och skjutningar i förorter.. inte ett ord om att SAAB tillverkar vapen och dessutom säljer till diktaturer. Ulf Kristersson har plötsligt bytt namn på Övervakningskameror till Trygghetskameror.. SÄPO Anders Thörnberg har bytt namn från korruption till Tystnadskultur.. Magdalena Andersson skriker KRIG med AZOV istället för emot.. Vart fan har Sverige hamnat.. i klorna på psykopater med NATO maffia och en Dollar som redan kraschat men vissa rika vill offra allt på denna jord för att behålla sina rikedomar och kunna fortsätta leva i överflöd.

 • Sveriges, d v s Wallenberg/Investors främsta insats för den anglo-amerikanska-sionistiska hegemonen, är sedan länge, genom Ericsson/ABB, att vara telekom-underrättelsekanal och administrera serverhall/internet-linor. Fast med mycket god förtjänst till Wallenberg-imperiet. Med Ericssons utrustning och tillhörande energi-faciliteter, har dom i flera fall i mer än under 100 år, varit leverantörer åt mer än 180 länder. Krypto ock liknande har ju varit en svensk specialgren (tänk Hagelin). Men från 2018 blev Ericsson en amerikansk säkerhetsrisk och ställdes under bevakning av DOJ, samt ålades böta 100 miljarder kr. Finns även i MSM.

  Som Carl Norberg har visat, består ju det moderna kriget till 80 procent av telekom-underrättelser, till 15 % av ekonomi, men endast till 5 procent av militär kinetisk energi.
  Att svenska Eliten så här i elfte timmen har satt allt på ett kort, NATO-kortet, visar egentligen bara på viss konsekvens, eftersom efter 1945 gällde ju vår kära omfamning “Väst” fullt ut: benämnd “The Free World”, även om Olof Palme hällde lite grus i maskineriet ett tag.

  Men efter EU-inträdet blev det fullt ös mot de av amerikanska neocons uppsatta målet: En Ny Världsordning. M och S föll i varandras armar och fick med sig alla andra partier tydligen, ej SD som ju inte var riksdagsparti då.
  Vald färdriktning måste ha varit det mest urbota dumma val, som någonsin gjorts härstädes. Det begrep nog några efter 9-11! Nu tvingades man ju fullt ut stödja kriminell verksamhet. (Kanske förstod Anna LIndh? Efter hand nog även Göran Persson). Men inte minst måste det faktum, att rätt omgående kunde det “alternativa internet-folket” tydligt visa att 9-11 inget annat var, än en egen-iscensatt falskflaggad operation (och med fortsatta krig i MENA, död och enorma migrant-strömmar upp i Europa. Men tärningen var kastad. Av Eliten och penningadeln. Men ABSOLUT INTE av oss svenskar!

 • Tackar för artikeln, nåt av det bästa jag läst.
  Enkelt (t o m den mest hjärntvättade bör förstå detta), men rakt på sak.

 • Sveriges, d v s Wallenberg/Investors främsta insats för den anglo-amerikanska-sionistiska hegemonen, är sedan länge, genom Ericsson/ABB, att vara telekom-underrättelsekanal och administrera serverhall/internet-linor. Fast med mycket god förtjänst till Wallenberg-imperiet. Med Ericssons utrustning och tillhörande energi-faciliteter, har dom i flera fall i mer än under 100 år, varit leverantörer åt mer än 180 länder. Krypto ock liknande har ju varit en svensk specialgren (tänk Hagelin). Men från 2018 blev Ericsson en amerikansk säkerhetsrisk och ställdes under bevakning av DOJ, samt ålades böta 100 miljarder kr. Finns även i MSM.

  Som Carl Norberg har visat, består ju det moderna kriget till 80 procent av telekom-underrättelser, till 15 % av ekonomi, men endast till 5 procent av militär kinetisk energi.
  Att svenska Eliten så här i elfte timmen har satt allt på ett kort, NATO-kortet, visar egentligen bara på viss konsekvens, eftersom efter 1945 gällde ju vår kära omfamning “Väst” fullt ut: benämnd “The Free World”, även om Olof Palme hällde lite grus i maskineriet ett tag.

  Men efter EU-inträdet blev det fullt ös mot de av amerikanska neocons uppsatta målet: En Ny Världsordning. M och S föll i varandras armar och fick med sig alla andra partier tydligen, ej SD som ju inte var riksdagsparti då.
  Vald färdriktning måste ha varit det mest urbota dumma val, som någonsin gjorts härstädes. Det begrep nog några efter 9-11! Nu tvingades man ju fullt ut stödja kriminell verksamhet. (Kanske förstod Anna LIndh? Efter hand nog även Göran Persson). Men inte minst måste det faktum, att rätt omgående kunde det “alternativa internet-folket” tydligt visa att 9-11 inget annat var, än en egen-iscensatt falskflaggad operation (och med fortsatta krig i MENA, död och enorma migrant-strömmar upp i Europa. Men tärningen var kastad. Av Eliten och penningadeln. Men ABSOLUT INTE av oss svenskar!

 • Tackar för artikeln, nåt av det bästa jag läst.
  Enkelt (t o m den mest hjärntvättade bör förstå detta), men rakt på sak.

 • Sverige har inte varit neutralt. Gräv i svensk historia om kommunismens uppkomst i Sovjet. Stöttat massmördare Lenin och tvättat stöldgods. Gräv också i Palme-släkten….

  Sverige var också med i sänkningen av Estonia. Sverige stör alla försök till dykningar. Gravfriden…

  Sverige har mycket smuts under sina naglar.

  Men som vi alla vet är att västvärlden kollapsar. Som andra stora riken kollapsar också väst av maktgalna människor i höga positioner. Som romarriket, sker kollapsen utifrån och in.

  Eu kommer dö. USA kommer delas i två.

  Det vi ser nu med kriget är de maktgalna försöker med kriget dölja kollapsade ekonomin. De tror de kan vinna över Ryssland och Kina. Stort misstag.

  Europa är beroende av rysk energi och det mycket som väst är beroende av tillverkas i Kina. Stryper Kina leveranserna kommer det bli mycket bristvaror i väst.

  Expandera Nato är bara försök att vinna ett krig de inte kan vinna. Det ligger i cyklerna!

 • Sverige har inte varit neutralt. Gräv i svensk historia om kommunismens uppkomst i Sovjet. Stöttat massmördare Lenin och tvättat stöldgods. Gräv också i Palme-släkten….

  Sverige var också med i sänkningen av Estonia. Sverige stör alla försök till dykningar. Gravfriden…

  Sverige har mycket smuts under sina naglar.

  Men som vi alla vet är att västvärlden kollapsar. Som andra stora riken kollapsar också väst av maktgalna människor i höga positioner. Som romarriket, sker kollapsen utifrån och in.

  Eu kommer dö. USA kommer delas i två.

  Det vi ser nu med kriget är de maktgalna försöker med kriget dölja kollapsade ekonomin. De tror de kan vinna över Ryssland och Kina. Stort misstag.

  Europa är beroende av rysk energi och det mycket som väst är beroende av tillverkas i Kina. Stryper Kina leveranserna kommer det bli mycket bristvaror i väst.

  Expandera Nato är bara försök att vinna ett krig de inte kan vinna. Det ligger i cyklerna!

 • Bara att hålla med. Bra upplysande text om galenskapen. Man häpnar över propagandan i våra medier. Snacka om att hjärntvättning.
  Journalister är numera fega propagandister och borde välja nytt yrke. En journalist idag är av klent virke.

  • Det förefaller inte vara så många nyhetsankare som står ut.
   Tidigare växeldrog de, avlöste varandra.
   De var definitivt av yngre modell än eg.
   Nu mer sitter där endast en.
   Kan ha fel, random iakttagelse efter pensionen tidigare driftat kontrollrum.
   Noterar, inte någon som gråter ut offentligt.

 • Vafan var det som hände, frågar du. Det var inte något speciellt, bara en långsam glidning av samhället i en riktning, som bestämdes av en elit för mer än 250 år sedan.

  Vi är alla fullproppade med maktelitens lögnhärva, där den röda tråden bakom händelserna helt dolts för oss. Att du nu uppfattar att det hänt något alldeles nytt, beror på att du nu blivit äldre och därför ser den förändring som hänt, sedan du föddes. Du ser den som en avvikelse från utvecklingen tidigare – men i verkligheten följer även de senaste decenniernas utveckling den tidigare röda tråden slaviskt.

  Som bakgrund till det som hänt de senaste decennierna är det några viktiga saker längre tillbaka, som måste ses i deras rätta ljus.

  Den svenska timida ‘folksjälen’ kan sägas ha börjat med det bestialiska förtryck, som inleddes med Gustav Vasas krossande av upprorsandan hos svenskarna, med hjälp av Hansans pengar och tyska legoknektar, samt av hans och övriga överhetens stöld av de bördigaste jordarna. Detta följdes upp med Vasa-ättlingarnas imperie-ambitioner, som totalt utarmade landet i tvåhundra år.

  En ytterligare pusselbit är organisationen Frimurarna. Den organisationen kom till makten vid den franska revolutionen 1789. Organisationen gjorde sin entré i vårt land under 1700-talet, hos adel och välbeställda borgare. På en frimurarkongress i Wiesbaden beslöt man att mörda Gustav III och trettio år senare sattes en fransk frimurargeneral på svenska tronen. Sedan dess härskar denna organisation oinskränkt i vårt land, i form av en “deep state”.

  Massutvandringen till USA, då 25-30% av svenskarna emigrerade, var en frimuraraktion. Varenda en av USAs ‘Founding Fathers’ var frimurare och landet är sedan dess i frimurarnas våld. För att slutgiltigt erövra kontinenten från indianerna behövdes européer där, för att där kunna bygga det maktfundament, som organisationen behövde för sina globalistiska ambitioner.

  • Frimurarna har främst varit ett instrument i anglosaxernas tjänst.Som du skriver var även utbrytarna i Usa frimurare och det innebar en splittring. Det var ingen slump att Illuminati tog fart just 1776. Genom den omvägen kunde britterna återta kontrollen. Och det intrycket förstärks av att det just var britternas ledande namn som organiserade franska revolutionen. Och det är heller ingen slump att det tigs ihjäl även av fransmännen själva. 1800-talet som följde är fullt av frimuraroperationer styrda av anglosaxerna och med samtliga krig och revolutioner som följd. Frimurarmakten har varit av stor vikt för att tvinga finansvärlden att förbli lojal med anglosaxiska imperiet. Jack the Ripper händelserna var utformade som frimurarritualer och sannolikt avsedda att varna viktiga frimurare från att avvika från den lojaliteten.

   • Om just det vet jag föga. Adam Weishaupt, Illuminatis grundare, var utbildad i Jesuit-skola. Nuvarande påven är jesuit.

  • As you say, the lies, hypocrisy and cowardice did not originate in our times. After 48 years living in this country as an ex-pat American, I still do not understand Swedes and their motives for doing things. For example, when petty politics ended your lineage of ancient kings, you did not look among your own people for a sturdy commander with an inborn knowledge of the land, its language and its people. Instead, you crazy Swedes crowned a Frenchman! 

   This nation seems to always be ready to sacrifice sacred principles for what is fashionable at the moment, like NATO today. Although Jean Baptiste Bernadotte, being a former general of Napoleon, was a fashionable choice, he knew nothing of Sweden, its people, its culture. From the very beginning, his queen Désirée hated living here, and neither of them learned Swedish during their long reign.

   The irony is hardly noticed in Sweden. If one were to suggest to nationalistic Swedes today that an immigrant should be made absolute ruler over their nation, a foreigner totally ignorant of their language and culture, they would laugh it off as totally ridiculous. And yet, their nationalistic pride today is based on the royal lineage of this immigrant French svartskalle.  

   • It’s worse than that. Gustav Vasa, though born in Sweden, was third generation immigrant from Germany and he married a woman from german nobility, from a state from which he hired the mercenaries, with whom he conquered Sweden. My belief is that his grandfather, father and he himself were agents for the company Hanse, that controlled all of the commerce on the Baltic ocean.

    Most swedish nationalists, funny enough, celebrates the king Carl XII of the Vasa dynasty – the king that lost the Swedish empire.

    • Thanks for that history lesson. I was foolish enough to believe Gustav Vasa to be “äkta svensk.” As in the country of my birth, high treason is both the domestic and foreign policy of this “neutral” nation.

    • Vah? Tysk, svensk, dansk eller norrman, alla är vi av samma etniska kaliber, ofta av nordisk ras och talar samma germanska språk, eller bra lika. Liksom holländare och mången engelsmän.
     Eller rättare sagt: Vi var av samma etniska format fram till och med VK2; därefter har vissa demografiska konspirationer jobbat hårt med att elimenera den vite, kristne mannen. Dom har som många nu börjar inse, varit framgångsrika …. .

 • Youtube är fullt av rysk och sovjetisk film, både långfilmer och serier, allt från kriminalfilmer, historiska och krigsfilmer, till dramer, komedier. Sök på “Russian movie English subtitles” så har ni hur mycket som helst att välja på, flera produktionsbolag, mycket högstående filmkonst. Rekommenderar serierna Once Upon a Time in Odessa, Ancestral Land, Rasputin och Bitch War, bara för att nämna några. rt.com går att se på internet men blev censurerat på det svenska kabel- och satellitnätet för TV för ett par-tre år sedan. Ringde kundtjänsten till min TV-leverantör och frågade om orsaken. “Order uppifrån, allt ryskt ska bort” var deras svar. De fick väl besök av samma personer som vi vet besökte kontoren hos google och facebook, där de lät veta att yttrandefriheten ska hållas i tyglar.

 • Bara att hålla med. Bra upplysande text om galenskapen. Man häpnar över propagandan i våra medier. Snacka om att hjärntvättning.
  Journalister är numera fega propagandister och borde välja nytt yrke. En journalist idag är av klent virke.

  • Det förefaller inte vara så många nyhetsankare som står ut.
   Tidigare växeldrog de, avlöste varandra.
   De var definitivt av yngre modell än eg.
   Nu mer sitter där endast en.
   Kan ha fel, random iakttagelse efter pensionen tidigare driftat kontrollrum.
   Noterar, inte någon som gråter ut offentligt.

 • Vafan var det som hände, frågar du. Det var inte något speciellt, bara en långsam glidning av samhället i en riktning, som bestämdes av en elit för mer än 250 år sedan.

  Vi är alla fullproppade med maktelitens lögnhärva, där den röda tråden bakom händelserna helt dolts för oss. Att du nu uppfattar att det hänt något alldeles nytt, beror på att du nu blivit äldre och därför ser den förändring som hänt, sedan du föddes. Du ser den som en avvikelse från utvecklingen tidigare – men i verkligheten följer även de senaste decenniernas utveckling den tidigare röda tråden slaviskt.

  Som bakgrund till det som hänt de senaste decennierna är det några viktiga saker längre tillbaka, som måste ses i deras rätta ljus.

  Den svenska timida ‘folksjälen’ kan sägas ha börjat med det bestialiska förtryck, som inleddes med Gustav Vasas krossande av upprorsandan hos svenskarna, med hjälp av Hansans pengar och tyska legoknektar, samt av hans och övriga överhetens stöld av de bördigaste jordarna. Detta följdes upp med Vasa-ättlingarnas imperie-ambitioner, som totalt utarmade landet i tvåhundra år.

  En ytterligare pusselbit är organisationen Frimurarna. Den organisationen kom till makten vid den franska revolutionen 1789. Organisationen gjorde sin entré i vårt land under 1700-talet, hos adel och välbeställda borgare. På en frimurarkongress i Wiesbaden beslöt man att mörda Gustav III och trettio år senare sattes en fransk frimurargeneral på svenska tronen. Sedan dess härskar denna organisation oinskränkt i vårt land, i form av en “deep state”.

  Massutvandringen till USA, då 25-30% av svenskarna emigrerade, var en frimuraraktion. Varenda en av USAs ‘Founding Fathers’ var frimurare och landet är sedan dess i frimurarnas våld. För att slutgiltigt erövra kontinenten från indianerna behövdes européer där, för att där kunna bygga det maktfundament, som organisationen behövde för sina globalistiska ambitioner.

  • Frimurarna har främst varit ett instrument i anglosaxernas tjänst.Som du skriver var även utbrytarna i Usa frimurare och det innebar en splittring. Det var ingen slump att Illuminati tog fart just 1776. Genom den omvägen kunde britterna återta kontrollen. Och det intrycket förstärks av att det just var britternas ledande namn som organiserade franska revolutionen. Och det är heller ingen slump att det tigs ihjäl även av fransmännen själva. 1800-talet som följde är fullt av frimuraroperationer styrda av anglosaxerna och med samtliga krig och revolutioner som följd. Frimurarmakten har varit av stor vikt för att tvinga finansvärlden att förbli lojal med anglosaxiska imperiet. Jack the Ripper händelserna var utformade som frimurarritualer och sannolikt avsedda att varna viktiga frimurare från att avvika från den lojaliteten.

  • As you say, the lies, hypocrisy and cowardice did not originate in our times. After 48 years living in this country as an ex-pat American, I still do not understand Swedes and their motives for doing things. For example, when petty politics ended your lineage of ancient kings, you did not look among your own people for a sturdy commander with an inborn knowledge of the land, its language and its people. Instead, you crazy Swedes crowned a Frenchman! 

   This nation seems to always be ready to sacrifice sacred principles for what is fashionable at the moment, like NATO today. Although Jean Baptiste Bernadotte, being a former general of Napoleon, was a fashionable choice, he knew nothing of Sweden, its people, its culture. From the very beginning, his queen Désirée hated living here, and neither of them learned Swedish during their long reign.

   The irony is hardly noticed in Sweden. If one were to suggest to nationalistic Swedes today that an immigrant should be made absolute ruler over their nation, a foreigner totally ignorant of their language and culture, they would laugh it off as totally ridiculous. And yet, their nationalistic pride today is based on the royal lineage of this immigrant French svartskalle.  

   • It’s worse than that. Gustav Vasa, though born in Sweden, was third generation immigrant from Germany and he married a woman from german nobility, from a state from which he hired the mercenaries, with whom he conquered Sweden. My belief is that his grandfather, father and he himself were agents for the company Hanse, that controlled all of the commerce on the Baltic ocean.

    Most swedish nationalists, funny enough, celebrates the king Carl XII of the Vasa dynasty – the king that lost the Swedish empire.

    • Thanks for that history lesson. I was foolish enough to believe Gustav Vasa to be “äkta svensk.” As in the country of my birth, high treason is both the domestic and foreign policy of this “neutral” nation.

    • Vah? Tysk, svensk, dansk eller norrman, alla är vi av samma etniska kaliber, ofta av nordisk ras och talar samma germanska språk, eller bra lika. Liksom holländare och mången engelsmän.
     Eller rättare sagt: Vi var av samma etniska format fram till och med VK2; därefter har vissa demografiska konspirationer jobbat hårt med att elimenera den vite, kristne mannen. Dom har som många nu börjar inse, varit framgångsrika …. .

  • Om just det vet jag föga. Adam Weishaupt, Illuminatis grundare, var utbildad i Jesuit-skola. Nuvarande påven är jesuit.

 • Vi som tror att Sverige är en “Demokrati” förväntar oss att det blir en folkomröstning ang NATO-anslutning (eller ej). Frågan skall bara kunna besvaras med Ja eller NEJ och inga mellanting. OCH REGERINGEN SKALL GENOMFÖRA VAD FOLKET ÄN BESLUTAR eller avgå, där underföärstått ett nyval följer.

 • Tack för en frisk, hurtig och medryckande text befriad från rabblade av årtal, alla USAnvasioner, konflikter och krig – alla fattar budskapet – demokratin (om den ens funnits) effektivt kringgåts av samtliga riksdagspartier.

  På frågan om vi har löst tyska romaner? Jorå många, många Majakovskij, Aleksandr, Solzjenitsyn Tjechov, Tolstoj, Dostojevskij och Gogol för att nämnda några.

  • Toppen, Erik, och givetvis menar du ryska romaner!

   En av de starkaste romaner jag någonsin läst är ryssen Aleksandr Solzjenitsyns “En dag i Ivan Denisovitjs liv”, som därtill är väldigt lättläst.

   Ämnet historia i skolor och universitet är berövat sin sanning och sin betydelse.

   Om människor i allmänhet hade haft kunskap om oförvrängd historia, skulle manipulation och förvillelse inte kunnat impregnera deras medvetanden.

   • Tänk den har jag läst också. Håller med. En dag, en enda dag i Gulag. Enfagär dom en evighet att överleva. Tänk att sitta i 10 år…

 • Exakt”! Men sådant här får absolut inte skrivas i svenska fulmedia även om de flesta “journalister” känner till sanningen. Innan var USA:s bevekelsegrund för krigen “kampen” mot kommunismen, sedan var det terrorn och nu när sanningen inte längre kan döljas så var det naturresurserna man hela tiden fikade efter med alla krig. Varför annars fortsätta krigen då alla länder numera är kapitalister (förutom Kuba) det borde ju inte finnas några ideologiska motståndare, ändå envisas USA med nya konflikter och krig.

 • Idag skrev Sverige på ett till avtal med NATO.
  NATOs representant sa att USAs arme är beredda att kriga för oss.
  Varför skulle de vara det?
  De vet väl knappt var Sverige ligger?
  Vi ska väl sponsra deras vapenindustri med våra pengar.

 • Ett mycket intressant inlägg i den här debatten är den här från Swebb tuben.

  https://swebbtv.se/w/7cYGHpBsCEhfLhLAR5ZMri

  Märkväl att USA inte tog tag i saken för Sverige var ju så trevligt. Eller var det kanske så att Sverige försett världen med vapen länge, och att “USA” faktiskt gillar det. Man måste väl bara vara lite formell på ytan.

  Som jag ser det har inte “Svenskarna” ställt upp” De är grundlurade, sen hur mycket ansvar de själva har i den saken kan väl diskuteras. Men ett eventuellt NATO inträde har ju inget som helst stöd i befolkningen, ingen gick till val på det och ingen röstning har skett i frågan.

  Militärdiktatur, och militärdiktatur stödjare i sann Palme anda!

 • Youtube är fullt av rysk och sovjetisk film, både långfilmer och serier, allt från kriminalfilmer, historiska och krigsfilmer, till dramer, komedier. Sök på “Russian movie English subtitles” så har ni hur mycket som helst att välja på, flera produktionsbolag, mycket högstående filmkonst. Rekommenderar serierna Once Upon a Time in Odessa, Ancestral Land, Rasputin och Bitch War, bara för att nämna några. rt.com går att se på internet men blev censurerat på det svenska kabel- och satellitnätet för TV för ett par-tre år sedan. Ringde kundtjänsten till min TV-leverantör och frågade om orsaken. “Order uppifrån, allt ryskt ska bort” var deras svar. De fick väl besök av samma personer som vi vet besökte kontoren hos google och facebook, där de lät veta att yttrandefriheten ska hållas i tyglar.

 • Vi som tror att Sverige är en “Demokrati” förväntar oss att det blir en folkomröstning ang NATO-anslutning (eller ej). Frågan skall bara kunna besvaras med Ja eller NEJ och inga mellanting. OCH REGERINGEN SKALL GENOMFÖRA VAD FOLKET ÄN BESLUTAR eller avgå, där underföärstått ett nyval följer.

 • Tack för en frisk, hurtig och medryckande text befriad från rabblade av årtal, alla USAnvasioner, konflikter och krig – alla fattar budskapet – demokratin (om den ens funnits) effektivt kringgåts av samtliga riksdagspartier.

  På frågan om vi har löst tyska romaner? Jorå många, många Majakovskij, Aleksandr, Solzjenitsyn Tjechov, Tolstoj, Dostojevskij och Gogol för att nämnda några.

  • Toppen, Erik, och givetvis menar du ryska romaner!

   En av de starkaste romaner jag någonsin läst är ryssen Aleksandr Solzjenitsyns “En dag i Ivan Denisovitjs liv”, som därtill är väldigt lättläst.

   Ämnet historia i skolor och universitet är berövat sin sanning och sin betydelse.

   Om människor i allmänhet hade haft kunskap om oförvrängd historia, skulle manipulation och förvillelse inte kunnat impregnera deras medvetanden.

   • Tänk den har jag läst också. Håller med. En dag, en enda dag i Gulag. Enfagär dom en evighet att överleva. Tänk att sitta i 10 år…

 • Exakt”! Men sådant här får absolut inte skrivas i svenska fulmedia även om de flesta “journalister” känner till sanningen. Innan var USA:s bevekelsegrund för krigen “kampen” mot kommunismen, sedan var det terrorn och nu när sanningen inte längre kan döljas så var det naturresurserna man hela tiden fikade efter med alla krig. Varför annars fortsätta krigen då alla länder numera är kapitalister (förutom Kuba) det borde ju inte finnas några ideologiska motståndare, ändå envisas USA med nya konflikter och krig.

 • Ett mycket intressant inlägg i den här debatten är den här från Swebb tuben.

  https://swebbtv.se/w/7cYGHpBsCEhfLhLAR5ZMri

  Märkväl att USA inte tog tag i saken för Sverige var ju så trevligt. Eller var det kanske så att Sverige försett världen med vapen länge, och att “USA” faktiskt gillar det. Man måste väl bara vara lite formell på ytan.

  Som jag ser det har inte “Svenskarna” ställt upp” De är grundlurade, sen hur mycket ansvar de själva har i den saken kan väl diskuteras. Men ett eventuellt NATO inträde har ju inget som helst stöd i befolkningen, ingen gick till val på det och ingen röstning har skett i frågan.

  Militärdiktatur, och militärdiktatur stödjare i sann Palme anda!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *