Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Militärexperter: Rysk stor-offensiv i Ukraina innan jul och USA fruktar fred mellan Ryssland och Tyskland

publicerad 15 oktober 2022
- Kristoffer Hell
Fd vapeninspektör Scott Ritter och fd armégeneral Douglas MacGregor. Foton: David Shankbone (CC BY-SA 3.0) resp. BMG-2048 (CC BY-SA 4.0)

ANALYS. Ryssland har tagit kontrollen över den ryskspråkiga delen av östra Ukraina och nu tror militära experter att Moskva förbereder en stor offensiv i Ukraina för att slutgiltigt störta Zelensky. Slaget kan vinnas utan taktiska kärnvapen. USA misstänks ligga bakom attacken mot Nord Stream för att grusa försöken att återupptagna gasleveranser mellan Ryssland och Tyskland.

Text: Kristoffer Hell

Hittills har Ryssland drivit en återhållsam militär operation begränsad till att skydda de etniskt, språkligt och kulturellt ryska östra delarna av landet. Nu verkar två amerikanska militära experter vara överens om att Moskva förbereder en stor offensiv i Ukraina, förmodligen planerad att starta innan julen 2022.

Det handlar om upp till halv miljon ryska markstridssoldater, understödda av omfattande flyg- och robotattacker över hela territoriet. Offensiven kommer inte avsslutas förrän hela landet besatts, Zelenskyregimen avlägsnats och Ukrainas militär har neutraliserats.

När kriget är över, kommer säkerhetsordningen i Europa att ha ritats om.

Kartan nedan är baserad på den tidigare vapeninspektören Scott Ritters prognos samt historiska polska krav på Ukraina. Ritter befarar att Ukraina i processen riskerar att försvinna helt. Varken EU eller NATO bedöms överleva införandet av den nya säkerhetsordningen.

Det hade inte behövt bli så här. Att det ändå blev så var på grund av att det av USA ledda Väst pressade Kiev till att fortsätta kriget mot Ryssland.

Ukraina 2023? Karta: Kristoffer Hell

Kärnvapen behövs inte – inte ens taktiska

Sedan flera decennier är den militära verkligheten att vapensystem är så pass träffsäkra att det räcker med konventionella stridsspetsar för att slå ut militära mål. Den extra förstörelseförmåga kärnvapen erbjuder för att vara säker på att ett mål slås ut, även om bomben eller roboten missar – har gjorts överflödig.

Med andra ord, inget land med en modern militär behöver egentligen använda kärnvapen för att vinna ett krig på slagfältet. Dagens precision och konventionella stridsmedel räcker.

Ryssland har hittills bara använt 20% av sin landstridsförmåga och blott en bråkdel av flyg-, robot- och flottresurser, men har redan tagit över 20% av Ukrainas territorium.

Vad som oroar är att det i USA:s politiska etablissemang finns folkvalda och tjänstemän som ändå funderar på ett “begränsat kärnvapenkrig”. Militärer betraktar frasen som en självmotsägelse då tillgripandet av även små eller taktiska kärnvapen, bedöms att raskt eskalera till ett totalt kärnvapenkrig.

Enligt uppgift försöker naziregimen i Kiev att också bygga radiologiska bomber, vapen som inte exploderar som riktiga atombomber, men ändå sprider radioaktivitet.

Överste Doug MacGregor om Nordstream och kärnvapenkrig:

Tidigare vapeninspektör Scott Ritter om Ukrainakriget:

https://www.youtube.com/watch?v=WWlEIXhRu_k

USA fruktar allra mest fred och ett samarbete mellan Ryssland och Tyskland

Det som USA, mer än något annat i Europa, tycks frukta är en fred som resulterat i ett konstruktivt samarbete mellan Ryssland, världens största land (ytmässigt) och Tyskland, som är Västeuropas industriella motor tillika en av världens ledande ingenjörs- och tekniknationer.

Den utlösande orsaken till terrorattacken mot Nord Stream-gasledningarna kan ha varit nyligen genomförda hemliga möten mellan Ryssland och Tyskland där återupptagna gasleveranser och fred disktuerades.

Bland militära bedömmare är de huvudmisstänkta för terrorattacken Washington, London och Warsawa.

Text: Kristoffer Hell, författare till boksviten “Västs Mörka Hjärta: 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan”, “Demokrati till Döds – Sveriges väg in i den globala diktaturen” och “Covid 1984”


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq