Ukrainsk falsk-flagg attack med radiologisk “dirty bomb” uppskjuten?

publicerad 27 oktober 2022
- av Kristoffer Hell
Dirty bomb threat. Bild: RT TV

UKRAINAKRIGET. Moskva har sedan några veckor varnat för en attack med radiologiska vapen i Ukraina. Det skulle handla om ett ukrainskt “självmål” för syftet att dra in NATO i direkta strider mot Ryssland: en falsk-flagg attack genomförd av Kiev men som skylls på Moskva [1].

Text: Kristoffer Hell

Laboratorierna i vilka de radiologiska, eller “smutsiga”, bomberna byggs är enligt Ryssland: Kharkovinstitutet för Fysik och Teknologi och institutet för atomforskning vid ukrainas nationella akademi i Kiev [2].

En “smutsig bomb” är ett konventionell sprängladdning som bäddats in med radioaktiva ämnen och som vid en explosion sprider radioaktivitet [3].

Zelenskyregimens motiv sägs vara att de inte vill erkänna att de förlorat de regioner av landet som nyligen folkomröstade om att bli del av Ryssland, och anser att det enda sättet de kan slippa förlora kriget är genom att dra in NATO, varpå konflikten i Ukraina riskerar att raskt eskalera från ljummen till strålningsnivå gamma.

Efter att Ryssland i tisdags (den 25 oktober 2022) i FN:s säkerhetsråd avslöjade Zelenskyregimens planer, ser Moskva tecken på att Kiev pausat iscensättandet av falsk-flagg attacken [4].

Kiev förnekar att de planerar attacker med radiologiska vapen. USA, Storbritannien och Frankrike kallar Moskvas farhågor för “transparenta lögner” [5].

Text: Kristoffer Hell

 

Referenser

  1. RT News – October 26 2022 (09:00 MSK)
  2. Russia & UN
  3. Britannica.com: dirty bomb
  4. RT.com: Exposure of ‘dirty bomb’ plans caused panic in Kiev – Russia
  5. RT.com: Russia shares ‘dirty bomb’ concerns with India and China

Kristoffer Hell, författare till boksviten “Västs Mörka Hjärta: 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan”, “Demokrati till Döds – Sveriges väg in i den globala diktaturen” och “Covid 1984”


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Dirty bomb-projekten ar militara hela vagen och har inget med kraftindustrin att gora. Det galler troligen det utarmat uran som brukas i pansarbrytande vapen. Nar ett skott fraffar sa bildas en radioaktiv gas vid ca 230 C. Den kan falla till marken eller spridas i atmosfaren. Bara att aka till Syrien Irak eller Libyen och sopa upp okensand. Eller som vid Yellowcake och den affaren som Clintons hamnade i for en del ar sedan. Da var kakan bakad och klar av fyndiga afrikaner.

  • Dirty bomb-projekten ar militara hela vagen och har inget med kraftindustrin att gora. Det galler troligen det utarmat uran som brukas i pansarbrytande vapen. Nar ett skott fraffar sa bildas en radioaktiv gas vid ca 230 C. Den kan falla till marken eller spridas i atmosfaren. Bara att aka till Syrien Irak eller Libyen och sopa upp okensand. Eller som vid Yellowcake och den affaren som Clintons hamnade i for en del ar sedan. Da var kakan bakad och klar av fyndiga afrikaner.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *