Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Ukrainsk falsk-flagg attack med radiologisk “dirty bomb” uppskjuten?

publicerad 27 oktober 2022
- Kristoffer Hell
Dirty bomb threat. Bild: RT TV

UKRAINAKRIGET. Moskva har sedan några veckor varnat för en attack med radiologiska vapen i Ukraina. Det skulle handla om ett ukrainskt “självmål” för syftet att dra in NATO i direkta strider mot Ryssland: en falsk-flagg attack genomförd av Kiev men som skylls på Moskva [1].

Text: Kristoffer Hell

Laboratorierna i vilka de radiologiska, eller “smutsiga”, bomberna byggs är enligt Ryssland: Kharkovinstitutet för Fysik och Teknologi och institutet för atomforskning vid ukrainas nationella akademi i Kiev [2].

En “smutsig bomb” är ett konventionell sprängladdning som bäddats in med radioaktiva ämnen och som vid en explosion sprider radioaktivitet [3].

Zelenskyregimens motiv sägs vara att de inte vill erkänna att de förlorat de regioner av landet som nyligen folkomröstade om att bli del av Ryssland, och anser att det enda sättet de kan slippa förlora kriget är genom att dra in NATO, varpå konflikten i Ukraina riskerar att raskt eskalera från ljummen till strålningsnivå gamma.

Efter att Ryssland i tisdags (den 25 oktober 2022) i FN:s säkerhetsråd avslöjade Zelenskyregimens planer, ser Moskva tecken på att Kiev pausat iscensättandet av falsk-flagg attacken [4].

Kiev förnekar att de planerar attacker med radiologiska vapen. USA, Storbritannien och Frankrike kallar Moskvas farhågor för “transparenta lögner” [5].

Text: Kristoffer Hell

 

Referenser

  1. RT News – October 26 2022 (09:00 MSK)
  2. Russia & UN
  3. Britannica.com: dirty bomb
  4. RT.com: Exposure of ‘dirty bomb’ plans caused panic in Kiev – Russia
  5. RT.com: Russia shares ‘dirty bomb’ concerns with India and China

Kristoffer Hell, författare till boksviten “Västs Mörka Hjärta: 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan”, “Demokrati till Döds – Sveriges väg in i den globala diktaturen” och “Covid 1984”


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq