Analys av attentatet mot Pakistans tidigare premiärminister Imran Khan

publicerad 4 november 2022
- Kristoffer Hell
Imran Khan (2013), ordförande för Pakistan Tehreek-e-Insaf. Foto: Financial Times. Licens: CC BY 2.0

VÄRLDEN. Det var under en politisk manifestation med kravet på nyval som minst en beväpnad man öppnade eld med automatvapen. Khan överlevde, men träffades enligt uppgifter i benet och i höften.

Text: Kristoffer Hell

Ett privat foto sägs visa hur en av attentatsmännen, klädd i svart kavaj, håller på att avväpnas av en man som tagit tag i hans vapenhand bakifrån.

Den 10:e april i år, 2022, avsattes Khan som premiärminister i vad hans sympatisörer menar var en statskupp beställd av USA. Fyra månader senare, i augusti, påstod pakistansk polis att de utredde Khan för terrorism. Hade Khan blivit dömd hade han aldrig mer kunnat verka som folkvald i Pakistan. Anklagelsen drogs senare tillbaka.

Två månader efter det framfördes anklagelser om korruption mot Khan, som om de visar sig stämma, kommer att förhindra honom från att ställa upp som politiker under de kommande fem åren.

Varför vill någon bli av med Imran Khan och hans parti PTI som politisk kraft i Pakistan?

När Khan tillträdde som premiärminister 2018 ärvde han ett land med ett tungt handelsunderskott. Tillståndet förbättrades inte av att USA bara veckor in i hans ämbetsperiod, stoppade ett utlovat militärt stödpaket om 300 miljoner dollar.

När inte heller Internationella Valutafonden (IMF) ville hjälpa, blev Kina, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten räddarna i nöden.

Att länder utanför Väst börjar samarbeta och hjälpa varandra är inte något som tjänar Västs globalistagenda, som vill att allt går via Väst och den amerikanska dollarn.

Khan såg även andra framsteg inom utrikes- och säkerhetspolitiken. Bland annat övertalade han Afghanistan Talibanregering att inleda förhandlingar med USA (som Talibanerna året innan jagat ut ur landet).

Indien

Khan har även tagit viktiga steg för att minska risken för krig med grannlandet Indien.

2019 genomförde Indien ett luftangrepp i den omstridda regionen Kashmir. Attacken var svaret på en framgångsrik självmordsattack av islamska militanter som kostade fyrtio indiska soldater livet.

Vad som hade kunnat bli början på ett nytt hett krig mellan Pakistan och Indien, länder som båda har kärnvapen, tonades ned av Khan som istället vände sig om och tog tag i problemet med inhemska politiska fanatiker och fann senare tillfälle att gratulera Indien för att ha skakat av sig kolonialismens fotbojor.

Khans regering låg också på bromsen med den globalistiska covidagendan.

Nedan: Imran Khan intervjuas om Pakistans utrikespolitik.

Imran Khan, född 1952, växte upp i Pakistan och England, där han snabbt blev en av världens främsta cricketspelare. Höjdpunkten nåddes 1992, då Khan, som ledare för Pakistans cricketlag, tog hem världsmästartiteln i vad som kan vara huvudsporten i det Brittiska Samväldet – länderna som en gång var delar av det brittiska imperiet.

1995 gifte sig Imran Khan med Jemima Goldsmith, dotter till Storbritanniens Sir James Goldsmith.

Text: Kristoffer Hell

Referenser och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • En tanke jag fick på Imran Khans intervju på Middle East Eye och hur man skulle kunna lösa konflikter på politisk nivå så vanligt folk fattar hur dessa individer och narcissister pumpat upp sina ballonger under hundratals år. Cricket är ju en kul sport, men låt politikerna spela pingis, hockey eller varför inte bowla där den som vinner får bestämma. Kanske över sej själva eller vilka som helst som accepterar att bli hunsade som ett kollektiv. Fria individer skrattar åt larvet och kommer att samarbeta per automatik genom att tänka med hjärtat.

  • Tack för en mycket viktig artikel. Globalisterna aka de blå bolsjevikerna sitter nu på pottkanten och tar till allt vad de kan. Kina är en för stor munsbit men ett stort gruff i Pakistan-Indien skulle kunna vara deras räddning tror dom. Flyktingsströmmar skulle skulle jäsa upp som en bulle i ugnen och en invasion av +20 miljoner pakistaner och indier till exv Europa vore mumma för den disharmoni som WEF-ligan redan skapat. Politiker som Imran Khan är tyvärr en bristvara verkar det som. En finansiell skuldmättnad är ju det sura äpplet som alla måste bita i. Drabbar dem som har mest i skattekistan så även en avundsjuk svensk borde se fram emot en riktig förändring. Att försöka gömma det eländet bakom nya krig verkar mest vara en nödlösning skapad av livrädda byråkrater med blanka byxbakar.

  • En tanke jag fick på Imran Khans intervju på Middle East Eye och hur man skulle kunna lösa konflikter på politisk nivå så vanligt folk fattar hur dessa individer och narcissister pumpat upp sina ballonger under hundratals år. Cricket är ju en kul sport, men låt politikerna spela pingis, hockey eller varför inte bowla där den som vinner får bestämma. Kanske över sej själva eller vilka som helst som accepterar att bli hunsade som ett kollektiv. Fria individer skrattar åt larvet och kommer att samarbeta per automatik genom att tänka med hjärtat.

  • Tack för en mycket viktig artikel. Globalisterna aka de blå bolsjevikerna sitter nu på pottkanten och tar till allt vad de kan. Kina är en för stor munsbit men ett stort gruff i Pakistan-Indien skulle kunna vara deras räddning tror dom. Flyktingsströmmar skulle skulle jäsa upp som en bulle i ugnen och en invasion av +20 miljoner pakistaner och indier till exv Europa vore mumma för den disharmoni som WEF-ligan redan skapat. Politiker som Imran Khan är tyvärr en bristvara verkar det som. En finansiell skuldmättnad är ju det sura äpplet som alla måste bita i. Drabbar dem som har mest i skattekistan så även en avundsjuk svensk borde se fram emot en riktig förändring. Att försöka gömma det eländet bakom nya krig verkar mest vara en nödlösning skapad av livrädda byråkrater med blanka byxbakar.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *