John Bolton hånar pressfriheten och reporter som ställer frågor om krigsbrott i Irak

-

PRESSFRIHET. Den tidigare amerikanska “säkerhetsrådgivaren” John Bolton hånar den amerikanska konstitutionen som reglerar pressfrihet när journalisten Tayler Hansen fängslas för att ha anklagat Bolton för att ha ljugit om massförstörelsevapen och mörkat krigsförbrytelser i Afghanistan och Irak.

John Bolton höll ett tal på en konferens för Institute for Policy Innovation i Texas den 10:e november när han avbröts av journalisten Tayler Hansen, som reste sig i publiken och anklagade Bolton.

“You essentially genocided the Iraqi people”, skrek Hansen till Bolton. “And you covered up war crimes in Afghanistan, sir.”  Hansen frågade även “Why did you celebrate the arrest of Julian Assange?” och “Why do you think that’s acceptable, sir? Is celebrating war crimes acceptable?”.

Hansen greps av säkerhetsvakter och fördes bort från konferensen. När han leddes bort, fick Bolton applåder från publiken när han ironiskt påpekade att “det här var ännu ett exempel på att det första tillägget fungerar”. Bolton syftade på den amerikanska konstitutionens första tillägg som garanterar pressfrihet.

USA:s säkerhetsrådgivare, John Bolton (2019). Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons
USA:s säkerhetsrådgivare, John Bolton (2019). Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons

John Bolton är känd för att vilja använda amerikansk krigsmakt mot andra länder

John Bolton tjänstgjorde på flera positioner i regeringarna för Reagan, Bush senior och Bush junior. Han var Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare 2018 och 2019, men fick sparken av Trump efter att ha förespråkat ett regimskifte i Iran. Trump sa att “vi skulle ha det 6:e världskriget vid det här laget” om man lyssnat på och följt Boltons råd.

John Bolton har också förespråkat amerikansk intervention i Irak, Afghanistan, Syrien, Venezuela och nu senast i Ryssland. 2018 hotade han att sanktionera Internationella brottmålsdomstolen i Haag om den åtalade amerikaner för påstådda krigsförbrytelser i Afghanistan. I oktober sa Bolton till WikiLeaks-grundaren Julian Assanges fru att han hoppas att Assange “får minst 176 år i fängelse” för att ha publicerat bevis för krigsförbrytelser i Irak.

Tayler Hansen handfängslades och leddes till ett garage där han släpptes på fri fot och han kommenterade senare på Twitter:

“De mest anmärkningsvärda människorna som arbetar i den nationella säkerhetsapparaten är psykopatiska brottslingar utan moralisk kompass.”

Text: NewsVoice | Källor: Tayler Hansens Twitter, RT, privat video

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

5 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Leif L
Leif L
Gäst
13 november 2022 kl 11:16

400.000 vaccinerade förvinner i sverige. se någon minut på klippet.
Förmodligen är det statistiktrixande men måste uppmärksammas om det stämmer.

https://www.youtube.com/watch?v=G_BxVBtgaEE

Lars Olsson
Lars Olsson
Gäst
12 november 2022 kl 14:08

Fel forum och fel publik att ställa frågor till någon som uppmuntrar krigsförbrytelser och motarbetar det fria ordet.

Mikael B
Mikael B
Gäst
12 november 2022 kl 12:44

Knappast ett gripande. Han avlägsnades från platsen av vanliga säkerhetsvakter.

Benny H
Benny H
Gäst
12 november 2022 kl 09:17

Man känner igen diktaturens kreatur! Bolton en mycket obehaglig figur som själv borde skickas ut i krigen han är så entusiastisk över…Ett riktigt kräk som i en normal värld borde sitta bakom lås och bom.

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
Reply to  Benny H
12 november 2022 kl 12:24

Ja det vore väl ett enkelt kriterium. Alla som beslutar om reela krigsinsatser måste själva ha varit på plats på minst en riktig krigsplats där människor skadas lemmlästas och dör.

Salongskrigshetasare har världen haft tillräckligt av tycker jag!

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV