Varför är nätdejting mer populärt än tidigare?

publicerad 28 november 2022
- Underhållning @NewsVoice
Nätdejting Foto: Cody Black Licens: Unsplash

År 2022 ser vi en expansion av nätdejting. Så många dejtingsajter och dejtingappar finns tillgängliga på internet. Vissa appar/sajter finns på webben under lång tid och är mycket populära bland användare. Andra dejtingsidor/dejtingappar är nya och väntar på popularitet.

Nästan varje person har installerat någon dejtingapp på sin smarttelefon eller använt den tidigare. Varannan berättelse börjar med “Jag träffade honom/henne på internet”. Varför är det såhär idag och vad gjorde nätdejting så populärt?

Det första som är säkert är pandemin under 2020. Många människor låstes in i hem med tillgång till internet. Det var enda sättet att ha socialt liv och träffa nya vänner, hitta kärleken eller bara ha kul som sexchatt.

Dejtingappar är populära eftersom de fungerar. Det är så enkelt. Oavsett om du letar efter en dejt eller ett förhållande har nätdejting blivit det bästa sättet att hitta en partner. Sanningen är att de flesta människor inte går ut så ofta som de brukade utan vänder sig istället till sina telefoner för underhållning.

Och eftersom vi spenderar mer tid med våra skärmar än någonsin tidigare, är det logiskt att tekniken också skulle spela en allt viktigare roll för att avgöra vem vi bestämmer oss för att spendera vår tid med (eller till och med om vi spenderar tid överhuvudtaget).

Världen är en stor plats och det finns otaliga saker att göra och se. Tidigare skulle du ha behövt resa över hela landet eller till och med världen för att se några av dessa saker. Nu, med appar för onlinedejting, kan du träffa människor som delar dina intressen och värderingar utan att behöva lämna din stad.

Med så många olika typer av människor på dessa webbplatser är det inte förvånande att du hittar någon som delar dina åsikter om viktiga frågor som politik eller religion. Om detta är viktigt för dig i ett förhållande så är det värt att lägga lite tid på att leta efter en partner genom en app som Tinder.

Du kanske undrar varför onlinedejting är mer populärt än någonsin. Svaret är enkelt: det beror på att dejtingsidor är billiga och att de inte kostar dig något att använda! Ja, gratissidor finns tillgängliga. Faktum är att det till och med finns några betalwebbplatser som är billiga nog att registrera sig utan att bryta din budget.

Förr var det mycket svårare att hitta kärleken. Du var tvungen att hitta någon som bodde nära dig och om du bodde i en liten stad eller på landsbygden var dina möjligheter begränsade. Nuförtiden är det enklare än någonsin att träffa människor online. Nätdejting har funnits i över tjugo år och har bara blivit mer populärt med tiden.

Extern skribent

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice