Stora protester i Kina mot covidregler

-

VÄRLDEN. Det är inte bara i Europa, Afrika och Amerika som människor protesterar mot den globalistiska covidpolitiken. I senaste helgen uppstod stora protester Peking, Shanghai och andra städer över hela Kina för att protestera mot covidrestriktionerna i en “sällsynt uppvisning av kritik” mot president Xi Jinpings drakoniska noll-covid-politik som praktiserats i snart tre år.

Protesterna i Kina sprider sig över hela världen, skriver Epoch Times.

Se mer: China In Focus Full Broadcast (Nov. 29)

Protester på iPhone-fabrik

“Zhengzhou, en stad i centrala Kina där det ligger en enorm iPhone-fabrik, beordrade på torsdagen utegångsförbud för sex miljoner människor efter våldsamma protester på industriområdet som svar på den kommunistiska regeringens noll-Covid-politik.” Det skriver Nya Tider.

Protester över Covid-19-åtgärder och dåliga personalförmåner utvecklades till våldsamma sammandrabbningar mellan hundratals arbetare och säkerhetsstyrkor vid världens största iPhone-fabrik i Zhengzhou, huvudstad i Henan-provinsen.

Myndigheterna i Henan vill att produktionen ska återupptas, men arbetare gör fortfarande motstånd, vilket kan påskynda att mer elektronikproduktion flyttas till länder som Vietnam och Indien, skriver South China Morning Post.

Videor som cirkulerar på internet visar slagsmål som bryter ut mellan arbetare och säkerhetsstyrkor vid fabriken. Arbetare sparkade ner barriärer och förstörde PCR-kiosker och övervakningskameror.

Produktionen sker i ett slutet system vilket håller arbetare fast inne på ett campus. Med full produktionskapacitet kan Foxconns tillverkningsanläggning i Zhengzhou kontrollera 300.000 arbetare. Avbrottet i Apples tillverkningskedja i Kina kan orsaka stora brister på iPhone 14 under julsäsongen 2022.

Myndigheterna i Zhengzhou svarade med en covidtestkampanj i flera distrikt i staden. Dessa stadsdelar är nu i ”lockdown” i fem dagar från fredag till onsdag.

Text: NewsVoice

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

15 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

15 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin Hoffman
Martin Hoffman
Gäst
30 november 2022 kl 19:11

Efter årsskiftet sitter vi alla i fångläger här också.
Vi är snälla och lydiga enligt MSB.

Södergren
Södergren
Gäst
30 november 2022 kl 16:39

triggern lär vara ett mordbrandsfall, där en lägenhet med igensvetsad ytterdörr fattade eld och ett antal barn brändes inne för öppen ridå.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
30 november 2022 kl 14:04

Är det en slump att bitcoin skandalen kom på tapeten parallellt med stora demonstrationer i Kina och Iran?

Kinas lednings agerande motiveras nog av att dom uppfattar Covid som ett biovapen som eventuellt speciellt är avsett för Kina där produktion är viktig.
Produktion även för västföretag så att nollCovid drabbar även väst som anses ligga bakom Covid och flera föregående pandemier mot inte minst djurhållningen.

Pengar köper inflytandeagenter.
Inflytandeagenter påverkar debatten.
Är det stora pengar som ligger bakom demonstrationernas omfattning och uppnås det genom stora pengar riktade till opinionsbildare? Pengar på utländska konton?
Jag har ingen info alls om det utan bara undrar.

Fredrik Eriksson
Reply to  petergrfstrm
30 november 2022 kl 14:17

Och är det någon slump att 3 krypto-miljadärer har mystiskt hittats döda?
Bank-Guillotine-Deluxe…

Kajsa K
Kajsa K
Gäst
Reply to  petergrfstrm
30 november 2022 kl 14:40

Vad är covid? Influensa + rädsla? Det finns inte något “covidvirus”. Så varför kalla en mängd olika symptom för covid? Jag förstår protesterna mot “covid”politiken. Folk har fått nog. Det är bra att belysa!
Kinas lednings agerande motiveras nog av att dom uppfattar Covid som ett biovapen ……..” Det tror jag inte alls. De använder narrativet “covid” för att utöva förtryck och kontroll över den egna befolkningen.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Kajsa K
30 november 2022 kl 16:11

@Kajsa
Kina har sen många år utsatts för biokrigföring mot deras djurhållning. USAs journalist Judith Miller som senare kritiserades mycket hårt för sin medverkan i propagandalögner om USAs Irakkrig var just före 9/11 medförfattare till en kritisk granskning av USAS biovapenforskning.
Ett biologiskt krig mot mänskligheten och särskilt rivalerna planerades på 90-talet och genomfördes senare.
Kina vet men kastar inte explicita anklagelser omkring sig.
Kina bedömde sannolikt att Covid som de själva hade viss insyn i kunde tänkas utvecklas till ett särskilt etniskt selektivt vapen mot dem.
USAs många lab runt rivalerna sysslade med insamling av DNA från andra folk sannolikt för att ta fram etniska vapen.
(Inga 100% effektiva men kanske 90% är möjligt?)
Om Covid hittills visat såna drag vet jag inte men eftersom en del av vad som framkommit handlar om DNA-modifierande mekanismer kan man förstå att det kan finnas etniska vapen i bakgrunden.
Vi har kanske långtifrån sett det värsta ännu.

Ivan Björn
Reply to  petergrfstrm
30 november 2022 kl 19:23

Min syn på detta är följande: Det görs försök med biovapen men människor blir inte så sjuka av dessa försök som etablissemanget hoppas på.
För att skapa en influensasjukdom jobbar man på flera fronter.
1 rädsla – kan förorsaka andningssvårigheter och pumpar in adrenalin i kroppen som förgiftar kroppen.

2 Injektioner som påverkar hälsa direkt och skapar en ”pandemi” på sikt.

3 Förgifta maten och vatten med tillsatser, detta leder till slut till obalans som i sin tur skapar influensa i kroppen som man sedan kan namnge så att ännu mer rädsla skapas, likaså punkt 2.

4 Luftföroreningar inklusive chemtrails skapar influensa liknande symtom.

5 Skapande av ständigt stress genom det ekonomiska systemet.

Slutsats: Influensa är utrensning av kroppen för att återigen skapa balans i tillvaron. Bakteriefloran är unik hos varje individ, att prata om mutationer är löjligt. Varje individ är påverkad av det morfiska fältet – därför blir flera individer sjuka samtidigt i en viss grupp, såvida man inte har en bra självkännedom och självkänsla och är högre upp medvetandemässigt på Hawkins skala. Virus har aldrig varit isolerad och att tro på smittan hör till lägre medvetande nivåer. Det kan te sig så. Läs gärna Bruce Lipton, eller Bechamp. Allt handlar om balans och obalans.

Att skylla sin hälsotillstånd på andra är på modet för att slippa sitt ansvar!

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Ivan Björn
30 november 2022 kl 23:58

Om dom har hoppats att folk ska bli sjuka så har det ju besannats men inte som etniskt vapen utan mer tarerande, man vet att gamla är mer lätta att knuffa utför ättestupan och många verkar anse att det var bra att gallra ut useless eaters. I en brittisk dagsblaska sa dom rent ut att vi ska inte beklaga att covid-perioden inklusive isolering började ge det utslaget.
När Bill Gates för flera år sen sa att det går att minska befolkningen några procent och att de skulle vaccineras trodde jag att han menade att fattiga skulle minska barnadödligheten genom att bli friskare och därigenom kunna ha mindre barnkullar. Men denna min tolkning verkar nu tyvärr vara fel att döma av vad som hänt.

Kajsa K
Kajsa K
Gäst
Reply to  Ivan Björn
1 december 2022 kl 10:33

Mycket bra förklarat! Tack!

Ivan Björn
Reply to  Kajsa K
2 december 2022 kl 12:48

Ytterligare förtydligande:
Det har gjorts försök med friska människor som utsattes för döende människor i spanska sjukan och ingen av dessa blev sjuk/smittat.

Å andra sidan vet vi att en läkare som kommer från bårhuset och gick direkt till förlossning utan att tvätta händerna förorsakade död. Hur hänger dessa två ytterligheter ihop?

Det handlar om balans! En kvinnans havande kropp har en annan balans av olika bakterier i sig, annars skulle hon stöta bort sitt foster. Då blir hon känslig för en plötslig mängd bakterier som tillförs utifrån, medan för en frisk och balanserad människa skulle detta inte spela någon roll.

I fall med det morfiska fältet handlar allt om trossatser. Likasinnade människor brukar umgås med varandra, har liknande vanor, vad beträffar livssyn, alkoholkonsumtion, mat m.m., bara en stark individ i sådana grupper som inte blir påverkad, blir inte sjuk heller, samma sak gäller med “arvsjukdomar” – läs Bruce Lipton.

Immunförsvar är en illusion eftersom en människa är med sin plötsliga förändring av sitt mentala tillstånd kapabel att rasera “immunförsvaret” på några ögonblick.

Slutsats: 1 trossatser och den mentala balansen är överordnat allt annat, som nummer 2 kommer maten, som nummer 3 kommer omgivningen.

Stor eloge till människor i Kina som bryr sig om människor som betalade den vansinniga politiken med sina liv.

Kajsa K
Kajsa K
Gäst
Reply to  Ivan Björn
2 december 2022 kl 19:27

Självklart är det inte meningen att de bakterier och gifter som finns i lik, ska föras in i födande kvinnors känsliga underliv. Det är ju så fullständigt onaturligt.
Tack för dina tankar. Intressant!

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
Reply to  Ivan Björn
6 december 2022 kl 22:14

Du har rätt vad gäller Immunförsvar och balans.
Jag tror att Kina gör dessa ned stängningar under förevändning noll tollerans för Covid för att röka ut Eliten och dess medlöpare.Det är ju så mycket svårare i Kina p.g.a. befolkningsmängden.Xi har ju förbundit sig med andra länder att bekämpa svampen.Han rensar ju även i det kommunistiska partiet.

Kajsa K
Kajsa K
Gäst
Reply to  petergrfstrm
30 november 2022 kl 20:24

Protesterna är väl mot “covid” restriktioner/politik? som bygger på en lögn om att det finns “covidvirus”.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
Reply to  Kajsa K
6 december 2022 kl 22:16

Eller de är styrd utifrån globalister, som alla nadra “färgrevolutioner”. Den som tror att globalister lätt ger upp sina positioner har fel. Maktsugna ger sällan upp sin makt utan kamp.

Mopping Up
Mopping Up
Gäst
30 november 2022 kl 13:21

https://jonrappoport.substack.com/p/this-is-huge-rebellion-in-china-now
THIS IS HUGE: REBELLION IN CHINA NOW
SUPPORT THE PROTESTERS IN CHINA

https://jonrappoport.substack.com/p/chinas-stunning-revolt-their-lockdowns
China’s Stunning Revolt: Their Lockdowns vs Our Lockdowns
China’s regime broke the ice in 2020 with lockdowns—now the ice is breaking them
Jon Rappoport
Nov 28

Frågan är bara just nu hur stort det här är – verkar finnas på många platser – svårt att säga hur stort det är….
Men det är geostrategiskt intressant – jag tror Ryssland riskerar falla sönder snart efter Ukraina – kuppen närmar sig – som sedan fortplantar sig till Kina som också faller sönder – allt detta av olika orsaker. Sedan står saker mellan befolkningarna – som vill ha vanliga demokratiska länder med välstånd – friheter och fria marknader – och – GLOBO som önskar the Great Reset och TEKNOKRATI.

Fortsätt följ det här NV – kan komma att bli mycket intressant – i synnerhet när upproren nästlar sig samman över nationsgränserna – som man fick en känsla av redan när Hong-Kong var uppe för några år sedan men sedan kvästes.
Kina är ju för övrigt en stat i sönderfall som jag ser det – saker kommer hända…
Har alltid trott för övrigt att det inte blir Kina som tar över Taiwan utan att det snarare blir Taiwan som tar över Kina.

https://odysee.com/@Geopop:4/china%E2%80%99s-last-year-peter-zeihan:f
China’s Last Year | Peter Zeihan

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV