Republikanen och inspiratören Ron DeSantis vinner en andra mandatperiod som Floridas guvernör

"We will never ever surrender to the woke mob" - Ron DeSantis

3

USA. Väljare i Florida har gett republikanen Ron DeSantis en andra mandatperiod som delstatens guvernör. Det visar rösträkningen under det amerikanska mellanårvalet. DeSantis vinner över demokraten Charlie Crist.

Segern ger Ron DeSantis en andra mandatperiod och en nationell plattform där han även ser en potentiell kandidatur för 2024 års republikanska presidentnominering. DeSantis framgång under den första mandatperioden beror på ett stort stöd från den dåvarande presidenten Donald Trump.

Ron DeSantis är en mycket eldig motståndare till Biden-regeringen. DeSantis motsatte sig presidentens covidpolicy, Vita husets medicinska rådgivare Anthony Fauci och alla restriktioner som krävde covidvaccinationer och munskydd.

Ron DeSantis är en stark kritiker av den så kallade woke-kulturen och han lyfter istället upp traditionella och konservativa ideal. DeSantis som är född 1978 är för närvarande den yngsta guvernören i USA.

“We will never ever surrender to the woke mob” – Ron DeSantis

DeSantis har varit en högljudd kritiker av Biden-ledningen gällande immigration och han har anklagat den för att inte göra tillräckligt för att hejda strömmen av migranter över den södra gränsen mot Mexiko.

Ron DeSantis med sin fru Casey Black. Foto: Fox News
Ron DeSantis med sin fru Casey Black. Foto: Fox News

I september organiserade DeSantis administration flygtransporter som levererade nästan 50 migranter till Martha’s Vineyard i Massachusetts där Michelle och Barack Obama 2019 köpt en herrgård för 126 miljoner kronor. Demokrater och invandrarrättsgrupper fördömde transporterna som politiska stunts som använde människor som brickor i ett politiskt utspel mot demokraterna.

DeSantis vinst visar att Florida, som länge ansetts vara en svängstat, nu står under fortsatt republikansk kontroll. Det har gått 28 år sedan en demokrat valdes till guvernör i Florida. DeSantis och delstatens politk har i en rad frågor fungerat som en inspiration för många andra delstater i USA, men även för konservativa ledare i nationer i andra delar av världen.

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Bengan
Bengan
Gäst
10 november 2022 kl 09:17

Ställer han upp och blir president kommer “the swamp” äta upp honom. Kanske gör en JFK?

Kommer det ens vara ett val 2024? Då vi sett valfusk i senaste valen så tröttnar folk. Vad är det för mening att rösta om det fuskas?…. Då som det görs i Sverige där valsedlar inte läggs ut eller försvinner. Sedan hur ärliga är de som räknar? Om ingen kontrollerar så kan några röster lätt ersättas.

Kommer ni förresten ihåg tekniska problemet 2018 när SD ledde men efter problemets lösts då hade de förlorar flera procent?

Detta är ett sett hur ett land kollapsar. Där korruptionen blir uppenbar att befolkningen tappar förtroendet.

Varning för 2023.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
9 november 2022 kl 22:18

‘Titanic Clash’ Brewing Between Trump and DeSantis After Midterm Results, Predicts Brexit’s Nigel Farage

https://www.breitbart.com/europe/2022/11/09/titanic-clash-brewing-between-trump-and-desantis-after-midterm-results-predicts-brexits-nigel-farage/

JohnnyD
Johnny
9 november 2022 kl 09:02

Han verkar vara den bästa Guvernören i USA. Bästa covid-19 politiken.