Klimatalliansen har inlett självdestruktion – Avhoppare

publicerad 4 december 2022
- av Torbjörn Sassersson red.
Mats Sederholm och Gudrun Schyman. Foton: Linda Bjuvgård respektive Olotta (CC BY-SA 4.0). Montage: NewsVoice

OPINION. “Vad som har skapats i stället är polarisering. En blind tro på klimatidealism står i vägen för den nödvändiga förändringen. Att klistra sig fast på vägarna eller sitta och gråta med Extinction Rebellion framstår alltmer som aktivistknark. Strategin har fungerat dåligt…”.

Citatet ovan kommer från Mats Sederholm som arbetat nära Gudrun Schyman, men som nyligen valde att hoppa av partiet. Hans opinionstext med rubriken “Veganmat var viktigare än väljare i Schymans parti” publicerades idag i Expressen.

Sederholm skriver att klimataktivismen visserligen höjt insatserna, men att den långt ifrån lyckats med att frälsa världen till konkreta handlingar. Miljögreta och Extinction Rebellion har misslyckats och bemöts snarare med irritation än medhåll av vanligt folk.

Mats Sederholm skriver att huvudproblemet är att det saknas ett brett folkligt stöd för riksdagsledamöterna så att de vågar ta kraftiga beslut för klimat och miljö. Alternativt behövs det en massiv aktivism i form av protester och storstrejker. Den breda massan måste bli engagerad, skriver Sederholm.

“Idealister och alarmister tror gärna att de har så rätt att det bara är en tidsfråga innan alla följer efter, men så fungerar inte verkligheten. Man följer med om frågan berör en, inte för att andra tjatar på en. De som inte lyssnar på forskningen nu kommer inte att börja göra det om de inte erbjuds något tillbaka.”

Extinction Rebellion, 2019,Vancouver, Canada. Foto: Margarita Young. Licens: Shutterstock (ID: 1574654236), redaktionell.
Extinction Rebellion, 2019, Vancouver, Kanada. Foto: Margarita Young. Licens: Shutterstock.

PR-Greta klarar inte den uppgiften – att skapa ett folkligt bifall – och inte heller bisarra rödklädda Extinction Rebellion-fanatiker som beter sig som satanistiska spöken som stapplar omkring med mystiska svårtolkade symboler.

Klimatalliansen behöver detoxas

Partiet lider av ett inre syndrom bestående av “utfrysning”, “auktoritär riktning”, “tystnadskultur”, “cynisk karriärism och en förmäten idealism”. Orden är Sederholms och de är hämtade från hans artikel i Expressen. Han nämnde även den galna upptakten till valvakan i september som prompt skulle cirkulera runt ortodox “växtbaserad mat”, annars jävlar.

“Sektvarnaren tjöt allt högre ju mer involverad jag blev och ju närmare valnatten vi kom. Jag höll för öronen, höll ändå mitt löfte till rörelsen och körde i mål” – Sederholm

Det pratas om att en egenmäktig person infiltrerat partiet genom smicker och sedan med aggressioner och kontraorder skapat intern osämja, spänningar och polaritet.

Det var samma sak i partiet Enhet, enligt en tidigare styrelsemedlem, som jag hade kontakt med innan riksdagsvalet 2018. Det verkade som hela Enhet blev stört av en enda person som på liknande sätt ställde sig på tvären och bromsade arbetet med följden att partiet inte blev framgångsrikt i valrörelsen. Det tog sex månader för Enhet att bli av med personen och då var valet över. Individen fortsatte därtefter att motarbeta partiet, men från en skyttegrav på utsidan.

När det gäller Klimatalliansen var den växande intern-extremismen den mest avgörande faktorn för att få Sederholm att hoppa av, vad jag förstår.

“Klimataktivism är rätt, men den befinner sig utanför samhälle och medborgare. Vanligt folks främlingskap inför ”de där klimataktivisterna” måste brytas.
Aktivismen måste ges en politisk förlängning utan extremism. Att sjunga ”eat the rich” under klimatmarscher, att tvinga folk att äta vegokorvar och att acceptera en auktoritär kultur hjälper definitivt inte klimatet” – Sederholm

Detta verkar vara två återkommande problem för alla nya och små partier i Sverige. Antingen kväver de sig själva eller så infiltreras de av personer som saboterar, eller båda samtidigt.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd kl 23:31

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • vårt problem är inte miljön eller klimatet. Det är de som vill förstöra allt för egen vinning. De förhindrar aktivt det globala samarbete som skulle kunna rädda klimatet och miljön.
  Ni måste göra er av med dem om ni skall ha minsta chans att undgå totalkollaps i närtid.
  VÄLJ!!

 • Extinction Rebellion = Kontrollerad opposition

  Tänk om alla klimataktivister skulle veta om att vetenskapen och tekniken medvetet hålls begränsad och att det finns lösningar utanför vindsnurror och elbilar. Andra meningslösa lösningar är AdBlue. Det är total meningslös skit. Det gör avgaserna lite bättre men det är en onödig lösning för det finns mycket bättre lösningar men som inte får komma ut.

  Att demonstrera och vill att politikerna skall göra något åt saken kommer aldrig göra någon skillnad. De vid makten är nästan uteslutande psykopater oavsett om de är Moderat eller Socialdemokrat. Om inte partiledaren är det så är deras handledare troligen det.

  Underrättelsetjänster, militär, banker, media, medicin är alla kontrollerade av psykopater.

 • Klimatalliansen och alla klimataktivistiska grupper behöver avskaffas. Så enkelt är det.
  Det finns inget klimathot. Det enda hot som finns är dålig politik. Klimatpolitik, pandemipolitik och annat som förstör demokratin som folkets röst och skydd mot övergrepp.

  • Ja man undrar hur aningslösa dessa aktivister kan bli , man bör nog undersöka vad förändringar i klimatet beror på innan man tar till åtgärder som påverkar oss negativt ( CO2 ??) , kan det vara jordens bana i förhållande till andra planeter ,,återkommande istider, kanske upvärmning några tiondels grader kan vara bra.
   Och kanske göra något vettigt för miljön istället , plundring av naturresurser till havs och land etc. Varför ha production på andra sidan jorden och frakta med oljedrivna fartyg t.e.x (100-200 mt oljeförbrukning per dag ) , palmolja,, naturliga habitat försvinner ner i i tankarna på våra bilar..allt för profit till Wallstreet.

 • http://www.petitionproject.org/
  31,487 American scientists have signed this petition, including 9,029 with PhDs
  THE GLOBAL WARMING PETITION PROJECT

  The purpose of the Petition Project is to demonstrate that the claim of “settled science” and an overwhelming “consensus” in favor of the hypothesis of human-caused global warming and consequent climatological damage is wrong. No such consensus or settled science exists. As indicated by the petition text and signatory list, a very large number of American scientists reject this hypothesis.

  Signatories are approved for inclusion in the Petition Project list if they have obtained formal educational degrees at the level of Bachelor of Science or higher in appropriate scientific fields. The petition has been circulated only in the United States.

  The current list of petition signers includes 9,029 PhD; 7,157 MS; 2,586 MD and DVM; and 12,715 BS or equivalent academic degrees. Most of the MD and DVM signers also have underlying degrees in basic science.

  All of the listed signers have formal educations in fields of specialization that suitably qualify them to evaluate the research data related to the petition statement. Many of the signers currently work in climatological, meteorological, atmospheric, environmental, geophysical, astronomical, and biological fields directly involved in the climate change controversy.

  Om denna petition undgått någon – undertecknat av endast relevanta forskare som ansluter till ämnet – kommer ihåg när den kom en rubrik på en artikel var: Ett nytt konsensus har kommit till stan!!!!

  Går fortfarande bra att visa upp till de som än idag överväger frågan…

 • Kanske denna offentliga kritik kan rädda Klimatalliansen.
  När samma kritik presenterades internt hände ingenting eftersom mobbare normalt bestämmer på insidan.

 • Det är inget fel på klimatet, vad som är fel är miljöförstöringen som dom globalistiska intressen utövar.
  Klimatpropagandan handlar enbart om hur man ska som globalist suga ut finanser från dom enskilda länderna.

  • Instämmer 100%. Climate Change är ett kraftfullt Globalistverktyg som används av Rockefeller, WEF, Media, Politiker, “Forskare” och andra lögnare för att förstöra folks liv med skatter, lagar, regler genom att sprida maximal rädsla. Så länge havsnivån stiger med 1 till 2 millimeter per år och inte 1 till 2 meter så är jag lugn och allt är väl.

 • https://odysee.com/@FreedomAlternative:e/the-sunset-of-the-lgbt-ist-religion:6
  The sunset of the LGBT-ist religion
  LGBT-ism is now a marginal cult. That’s fantastic news for most individual gay people – but terrifying news for the institutionalized apparatus around LGBT-ism.

  Kulturmarxismen med alla dess tusen varianter har nått zenit och enda navelskådande analysen som är värd att föra är nu hur nedgången i nedgången kan se ut…

  Som tur är behöver vi inte bry oss om detta – saker självförstör i sin egen process – nu måste högerpartierna växa till uppgiften och sätta ner foten och inta utrymmet som uppstår och än mer – en vuxen rimlig politik för och inför befolkningen som de tjänar och ansvarar mot – och befria sig från den korrupta globala parasit-kulten. SD och andra – fundera hur saker ser ut om några år – positionera er idag enligt detta.

  Ett stort bekymmer är som kommenterats här nedan att det finns fortfarande många svenskar med felaktiga föreställningar om hur saker fungerar – som är fast i gasljusets hjärntvätt och den psykologiska krigföringen över flera decennier. De är en viktig massa då det är de som avgör om mobben går bärserk eller inte som Psyk. Mesmet noterade. Så mycket info och rakt språk som möjligt till dessa alltså – jag har själv märkt att det faktiskt fungerar – tar ett tag men det fungerar. De finns överallt – privat – många i företag – massor i corps. överallt.
  Sverige och Europa behöver av-programmeras på något sätt – det kommer nog en organisk process för detta – de som kan gör det och resten gör det inte.

  Först kommer kulturmarxisterna försvinna från scenen – efter detta riktas ljuset mot det globala parasitkulten och alla dess utlöpare.

  Politics is the art of looking for trouble, finding it, misdiagnosing it, and then misapplying the wrong remedies.
  —GROUCHO MARX

   • Jo, så är det, men politikerna har fått det av monopol-media, d v s den av “judar” ägda media, som ju vill ha bort den vite, kristne mannen. Titta bara på den reklam som nu, särskilt i juletid, finns överallt runt oss. Ingen vit blåögd man syns till, bara olika grad av mörk hud. Kolla hur SVT gör samma sak. Tydlig psykologisk krigföring, vad annars? Fast än fler skall bort: “under 2023 kommer 50 procent av mänskligheten dö p g a Covid-19 vaccinet/giftet”, säger Pfizer-chefen utan att darra på rösten det minsta, när han talar inför en elit vid en WEF-konferens.

    • Det var en falskt editerad video säger politifact när man googlar.

     “A video was deceptively edited to make it appear that Pfizer Chief Executive Officer Albert Bourla, in a discussion at the World Economic Forum, said the company’s goal was cutting the world’s population in half by 2023.”
     https://www.politifact.com/factchecks/2022/jun/01/blog-posting/video-pfizer-ceo-was-deceptively-edited-make-false/

     Men depopulationsagendan är verklig det instämmer jag i

     • Du verkar har rätt. Hittills är det väl bara Bill Gates, som öppet sagt att han kan reducera jordens befolkning med 10-15%, genom bland annat vacciner.

     • Det spelar ingen roll vad de säger men det är avgörande vad de gör – alla vet att det här är en SCAM. Firma Schwab & (veterinär) Bourla driver BIG PHARMA SCAM – och varje nytt statement är inte fakta eller ens en åsikt – det är alltid i varje nytt ögonblick ett nytt NARRATIV för att ta sig till nästa skede i scammen. Detta är parasitkultens klanspel och till skillnad från i tillitskulturen – där fakta – statements ansluter till person och värderingar och merit – så finns ingenting av detta i klanvärlden – allt är relativt och relativiserat. Det är till och med så att om du skulle erkänna dig besegrad och acceptera din teknokratiska överhöghet och ordning så skulle du ha en plats på farmen – även fiendeskapen är relativ alltså..

      Att veterinär Bourla inte säger att det handlar om depopulation spelar ingen roll när konsekvenserna av BIG PHARMA är just exakt detta…

      https://edition.cnn.com/2020/11/11/investing/pfizer-ceo-albert-bourla-stock-sale-vaccine/index.html
      Pfizer’s CEO sold $5.6 million in stock the day he announced promising vaccine news

 • Har en vän som var med när “Folkets vilja” höll på och etablera sig. Hette de inte så?

  Telefonavlyssning på gamal hederlig maner när någon går in på linan var då vardagsmat för dem som var engagerade i partiet.

  Alla verkliga försök att starta något som är på riktigt och som vill förädra till något bättre kommer nog möta samma öde. Vissa som “Thor” gänget förordar då hemlighetsmakeri och konspirerande.

  Själv tror jag på 100 % transparens.

  Och kanske kunde alla klimat “sansade” gå ut och demonstrera en dag också?Klimathysterikerna är nog inte så himmla många egentligen. Det är bara det faktum att hysteriker hörs så mycket mer än de sakliga och saktmodiga.

  Men många människor idag tror ju på klimatreligonen. Inte av egen uppenbarelse eller faktisk logisk förståelse. Utan för att de helt enkelt tror att bara för att många tror på något så måste det vara korrekt. Kan man visa människor vad den innersta sekten håller på med så faller ju prästerskapet, och klimatet kan återgå till att göra vad det alltid gjort. Förändras!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *